Lucy Pevensie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lucy Pevensie
Luoja(t) C. S. Lewis
Näyttelijä(t) Georgie Henley
Ensi-
esiintyminen
Velho ja leijona (romaani, 1950)
Velho ja leijona (elokuva, 2005)
Viimeinen
esiintyminen
Narnian viimeinen taistelu (romaani, 1951)
Kaspianin matka maailman ääriin (elokuva, 2010)
Henkilötiedot
Suhteet
Sisarukset Peter Pevensie
Susan Pevensie
Edmund Pevensie
Serkut Eustace Ruikku

Lucy Pevensie on kuvitteellinen hahmo C. S. Lewisin Narnian tarinat -kirjasarjassa. Hän on Pevensien sisaruksista nuorin. Romaanissa Velho ja leijona (1950) Lucy löytää ensimmäisenä tien Narnian maahan vaatekaapin kautta. Hän esiintyy myös kirjoissa Velho ja leijona, Hevonen ja poika, Prinssi Kaspian, Kaspianin matka maailman ääriin sekä Narnian viimeinen taistelu.

Lucy on syntynyt vuonna 1932, ja hän on kahdeksanvuotias Velho ja leijona -tarinassa. Lucy pitää eläimistä ja solmii monta ystävyyttä puhuvien narnialaisten eläimien kanssa. Hän on Pevensien sisaruksista kaikista läheisin Aslan-leijonan kanssa, ja uskoo Narniaan vahvimmiten. Narniassa Lucy tunnetaan myöhemmin kuningatar Lucy Uljaana.

Vuonna 2005 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Velho ja leijona Lucyä näyttelee Georgie Henley, ja sivuroolissa vanhempaa Lucya elokuvan lopussa esittää Georgien isosisko Rachael Henley. Georgie Henley jatkoi Lucyn roolissa elokuvissa Narnian tarinat: Prinssi Kaspian (2008) ja Narnian tarinat: Kaspianin matka maailman ääriin (2010).

Velhossa ja leijonassa Pevensien sisarukset kuluttavat sadepäivää leikkimällä piilosta professori Kirken suuressa talossa. Lucy piiloutuu vaatekaappiin, joka ei hänen suureksi hämmästyksekseen lopukaan kaapin takaseinään, vaan sieltä pääsee lumiseen metsään. Metsässä Lucy kohtaa fauni Tumnuksen. Palattuaan takaisin omaan maailmaansa hän kertoo sisaruksilleen Edmundille, Susanille ja Peterille löytämästään maailmasta, mutta sisarukset eivät kertomukseen usko. Sittemmin kaikki sisarukset ovat kuitenkin yhdessä Narniassa, jota he hallitsevat Cair Paravelin valtaistuimilta käsin.

Prinssi Kaspianissa Pevensien sisarukset päätyvät Narniaan odottaessaan junaa asemalla, mutta Narnian entisestä loistosta on jäljellä vain Cair Paravelin rauniot. Yhden vuoden aikana Narnian maailmassa on kulunut jopa vuosisatoja. Sisarukset kuulevat eräältä kääpiöltä, että toinen kansa on valloittanut Narnian ja karkottanut asukkaat metsän siimekseen. Toisen kansan, telmarialaisten, petetty prinssi Kaspian kääntyy narnialaisten puolelle saatuaan tietää setänsä pahoista teoista, kooten narnialaiset taisteluun. Lucy näkee Aslanin, ja haluaisi kulkea tämän näyttämää tietä kohti Kaspiania, joka puhalsi Susanin torveen saadakseen Narnian todelliset kuninkaalliset eli Pevensien sisarukset paikalle. Yöllä Aslanin ääni kehottaa Lucya herättämään sisaruksensa ja seuraamaan osoittamaansa reittiä. Lucy, Susan ja Aslan saapuvat taistelukentälle Peterin päihitettyä telmarialaisten Miraz-kuninkaan kaksintaistelussa, ja Aslan herättää puut häätämään loputkin telmarialaiset sotilaat. Lopulta Pevensien sisarukset huomaavat istuvansa taas juna-asemalla.

Prinssi Kaspianin matkassa maailman ääriin Lucy ja Edmund menevät Narniaan laivaa esittävän taulun lävitse ollessaan serkkunsa Eustacen luona, samalla kun Peter opiskelee ja Susan matkustaa Yhdysvalloissa. Laivan omistaa prinssi Kaspian, joka kertoo etsivänsä Narnian seitsemää kadonnutta lordia, jotka hänen setänsä Miraz oli karkottanut Narniasta. Ensimmäinen lordi, Bern, löytyy orjakauppiaiden valtaamalta saarelta, ja nimeää saaren taas Narniaan kuuluvaksi nimittäen sen kuvernööriksi Bernin. Toisella saarella Eustace löytää luolan täynnä kultaa ja koruja, ja ahtaa taskunsa täyteen kultaisia esineitä. Nukkuessaan Eustace muuttuu lohikäärmeeksi. Kaspian tunnistaa erään käsikorun lordi Octesianille kuuluvaksi, ja he päättelevät alkuperäisen lohikäärmeen tappaneen lordin. Aslan muuttaa Eustacen takaisin ihmiseksi, mutta myös aiempaa kiltimmäksi. Muilta saarilta he löytävät kaikki loput lordit. Lopulta he matkaavat Aslanin Maahan, johon pääsee vain suuren aallon yli. Aiemmistakin kirjoista tuttu Riipitsiip-hiiri matkaa aallon yli, mutta Aslan taivuttelee Kaspianin jäämään. Aslan kertoo, etteivät Lucy ja Edmund enää pääse Narniaan, mutta Eustace saattaa päästä. Lapset pääsevät takaisin kotiin.

Narnian viimeisessä taistelussa Eustace ja Jill kutsutaan Narniaan Pulma-aasin esiintyessä Aslanina Metku-apinan käskystä. Narnian kuningas Tirian apunaan he yrittävät tuhota Metkun suunnitelmat, mutta turhaan. Lopulta oikea Aslan saapuu, kutsuu tähdet ja Isä Ajan taisteluun. Lopulta jäljelle jää vain pimeys. Lucy, Jill, Eustace, Peter ja Edmund saavat kuulla kuolleensa meidän maailmassamme ja pääsevät Aslanin Maahan muiden ystäviensä kanssa. Viimeisen kirjan lopussa Aslanin Maahan päästessään Lucy pelkää joutuvansa kotiin, mutta Aslan selittää sisarusten jo kuolleen oikeassa maailmassa, ja ettei heitä enää ollut olemassa siellä.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.