Digory Kirke

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Digory Kirke on päähenkilö C. S. Lewisin kirjoittamassa Taikurin sisarenpoika -kirjassa. Hän on ensimmäisiä meidän maailmamme ihmisiä, jotka ovat päässeet Narniaan. Velhossa ja leijonassa seikkailevat Pevensien sisarukset pääsevät Narniaan Kirken talossa olevan vaatekaapin kautta. Professori Kirke on Pevensien lasten setä. Kirke mainitaan myös Narnian viimeisessä taistelussa.

Vuonna 2005 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Narnian tarinat: Velho ja leijona vanhaa herra Kirkeä näyttelee Jim Broadbent.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Digoryn isä on Intiassa, ja koska Digoryn äiti Mabel on hyvin sairas, heidän täytyy muuttaa Lontooseen Digoryn enon ja tädin luokse. Digory on surullinen, sillä hän ei pidä siitä, että on joutunut muuttamaan maalta kaupunkiin, kaiken lisäksi omituisen enonsa luokse, ja hän pelkää äitinsä kuolevan.

Digory ystävystyy naapurissa asuvan Polly Plummerin kanssa, ja he seikkailevat talon ullakolla. He erehtyvät ovesta ja päätyvät Digoryn ilkeän Andrew-enon työhuoneeseen. Andrew houkuttelee Pollyn laittamaan maagisen sormuksen sormeensa, jolloin tämä joutuu toiseen maailmaan. Polly ei pääse takaisin, ellei Digory seuraa häntä ja vie hänelle sormusta, jonka avulla voi palata. Koska Andrew-eno ei itse ole uskaltanut kokeilla sormuksia, hän ei tiedä niiden kaikkia ominaisuuksia. Polly ja Digory matkustavat sormusten avulla useampaankin maailmaan. He ovat paikalla, kun Aslan-leijona luo Narnian maan.

Digory ei aikuisenakaan unohda Narniaa, vaikkei sinne enää itse pääsekään. Siksi hän uskoo että Lucy on voinut käydä toisessa maailmassa, vaikka Lucyn sisarukset epäilevätkin pikkusiskonsa puheita.