Tumnus

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tumnus-fauni on C. S. Lewisin Narnia-kirjojen henkilöhahmo. Tumnus esiintyy merkittävässä osassa kirjassa Velho ja leijona, ja pienempi rooli sillä on kirjoissa Hevonen ja poika sekä Narnian viimeinen taistelu.

Ulkonäöltään Tumnus muistuttaa vyötäröstä ylöspäin miestä, mutta hänellä on vuohen sääret ja sorkat (kirjan mukaan jalkojen karvapeite on kiiltävän musta, mutta elokuvassa Velho ja leijona karva on ruskeaa). Tumnuksella on pitkä häntä, jota se kannattelee käsivarrellaan (tässäkin elokuva poikkeaa kirjasta: elokuvassa Tumnuksella on lyhyt häntä). Tumnuksen iho on punertava, hänellä on lyhyt pujoparta ja kiharat hiukset, joiden keskellä näkyvät sarvet.

Tumnus on ensimmäinen henkilö, jonka Lucy Pevensie kohtaa tultuaan Narniaan. Lewis on kertonut Narnian tarinoiden lähteneen liikkeelle ajatuksesta faunista, joka kantaa sateenvarjo kädessä paketteja lumihangessa. Juuri tuossa tilanteessa Lucy tapaa Tumnuksen, joka säikähtää niin kovin, että pudottaa kaikki paketit käsistään.

Vuonna 2005 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Velho ja leijona Tumnusta näyttelee James McAvoy.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.