Zanramon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zanramon
Luoja(t) Kevin Eastman
Peter Laird
Kustantamo Mirage Studios
Ensiesiintyminen Teenage Mutant Ninja Turtles nro 6 (helmikuu 1986)
Henkilötiedot
Oikea nimi Zanramon
Status kuollut
Voimat ei omaa yli-inhimillisiä kykyjä

Ylipäällikkö Zanramon (engl. Prime Leader Zanramon) on Mirage Studios -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä Turtlesien vihollinen. Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1986 Teenage Mutant Ninja Turtles -sarjakuvalehden numerossa kuusi. Zanramon oli Triceratonien tasavallan johtaja, joka kävi sotaa kenraali Blanquen johtaman federaation kanssa.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zanramon oli armoton Triceratonien tasavallan johtaja, joka kävi sotaa liittotasavaltaa vastaan. Kuullessaan sotilailtaan erään Fugitoidin omaavan kyvyn luoda siirtymä laitteen, jonka sen oli tarkoitus luoda liittotasavallan armeijan käyttöön Zanramon päätti käskeä sotilaitaan sieppaamaan Fugitoidi ennen heitä. Sotilaat onnistuivat Fugitoidin sieppaamisessa komentaja Mozarin johdolla, jotka toivat hänet Zanramonin eteen. Zanramon pyysi rakennuttamaan laitteen, mutta Fugitoidi kieltäytyi. Samalla Zanramonin sotilaat huomasivat transsissa olleet Turtlet, jotka Fugitoidi tunnisti ja myönsi heidän olevan ystäviään. Zanramon näki tilaisuutensa ja kiristi Fugitoidia uhkaen tappaa Turtlet mikäli Fugitoidi ei suostuisi rakentamaan laitetta. Fugitoidi mietti asiaa, mutta koki uuden yllätyksen kun Zanramon laittoi Turtlet TRI Sports tapahtumaan, jossa avaruusolennot taistelevat toisiaan vastaan gladiaattorien tavoin. Päivän kohokohtana oli Turtlet vastaan neljä lajin mestaria, joiden oli tarkoitus tappaa taistelun aikana. Turtlet kuitenkin voittivat gladiaattorit ja syöksyivät Fugitoidin perään ottaen samalla Zanramonin panttivangiksi. He yrittivät uhkailla Zanramonia viemään nopeimman aluksen luokse, jonka hän myös teki. Zanramonin sotilaat olivat kuitenkin laskelmoineet tilanteen ja olivat ennen Turtleja paikalla. Samassa hyökkäyksessä he kuitenkin ampuivat vahingossa ylipäällikkönsä Zanramonin.[1]

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zanramon jaksossa Kilpikonnat avaruudessa, osa 4/5: Areena.

Vuoden 2003 Turtles-sarjassa Zanramon esiintyi ensi kerran jaksossa "Kilpikonnat avaruudessa, osa 3/5: Telkien takana", vuonna 2003. Hänellä oli samankaltainen rooli kuin sarjakuvissa johtaessaan Triceretoneja ja yritti saada haltuunsa siirymälaitetta. Hänen joukkonsa onnistuivat sieppaamaan Fugitoidin ja Turtlet, mutta he onnistuivat pakenemaan Traximusin avulla. Zanramon joutui sarjakuvan tavoin vangiksi, mutta ei joutunut ammutuksi vaan jäi henkiin vartijoiden pelastettua hänet.

Tricaratonit lopulta löysivät kadonneet Turtlet ja erityisesti Fugitoidin, jotka olivat maaplaneetalla. Zanramonin joukot valloittivat maaplaneetan toivoen pystyvänsä sieppaamaan Fugitoidin. Hän käskee myös maan asukkaita tuomaan hänelle Fugitoidin, jonka myötä jättäisi planeetan rauhaan. Fugitoidi kuitenkin onnistui myöhemmin vapauttamaan viruksen, joka jumitti liittovaltion alukset, jonka myötä Zanramon näki tilaisuutensa tuhota vihollisensa. Komentaja Mozar kuitenkin kieltäytyi tottelemastaa julmaa käskyä, jonka seurauksena olisi tuhoutunut omiakin aluksia. Hän liittyi Traximusin johtamaan kapinallisryhmään jotka syrjäyttivät Zanramonin valtaistuimeltaan ja veivät hänet vankilaan yhdessä kenraali Blanquen kanssa.

Sarjassa hahmon äänenä toimi David Brimmer, joka tunnettiin sarjassa nimellä Michael Alston Bailey.[2]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zanramon esiintyi vuonna 2005 Teenage Mutant Ninja Turtles 3: Mutant Nightmare -pelissä ensimmäisen tason yhdestä pomovastuksista.

Hahmoa näytelleitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2003-2005 David Brimmer Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (2003) Teenage Mutant Ninja Turtles 3: Mutant Nightmare
2016 Michael Ironside Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (2012)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Teenage Mutant Ninja Turtles nro 6 Viitattu 31.7.2009
  2. David Brimmer IMDb Viitattu 31.7.2009 (englanniksi)