Teenage Mutant Ninja Turtles (vuoden 2014 elokuva)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Teenage Mutant Ninja Turtles
TMNT2014.jpg
Ohjaaja Jonathan Liebesman
Käsikirjoittaja Josh Appelbaum
André Nemec
Evan Daugherty
Perustuu Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin Teenage Mutant Ninja Turtles -sarjakuvan hahmoihin
Tuottaja Michael Bay
Andrew Form
Bradley Fuller
Galen Walker
Scott Mednick
Ian Bryce
Säveltäjä Brian Tyler
Kuvaaja Lula Carvalho
Leikkaaja Joel Negron
Glen Scantlebury
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Paramount Pictures
Nickelodeon Movies
Platinum Dunes
Skydance Productions
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu 8. elokuuta 2014 [1]
Suomen lippu 22. elokuuta 2014
Kesto 101 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 125 000 000 dollaria [2]
Tuotto 485 004 754 dollaria [2]
Seuraaja Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
Allmovie

Teenage Mutant Ninja Turtles on vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Nickelodeonin tuottama ja Jonathan Liebesmanin ohjaama toimintakomediaelokuva. Se toimii uudelleenkäynnistyksenä Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat -elokuville.[3][4] Elokuvan jatko-osa Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows ilmestyy 3. kesäkuuta 2016 ja sen ohjaa Dave Green.[5][6]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

April O’Neil (Megan Fox) on New Yorkissa asuva Kanavan 6 elämäntapatoimittaja. Hän on yrittänyt edetä urallaan jäljittämällä rikollisjärjestöä nimeltä Jalkaklaani. Eräänä hän huomaa näiden purkavan erästä lastia ja huomaa salaperäisten olentojen hoitelevat Jalkasotilaat yksi kerrallaan. April kertoo tästä kameramiehelleen, Vern Fenwickille (Will Arnett) sekä pomolleen, Bernadette Thompsonille (Whoopi Goldberg), mutta nämä eivät usko häntä. Sacks Industriesin järjestämässä hyväntekeväisyystapahtumassa hän tapaa isänsä entisen labotoriotyötoverin, Eric Sacksin (William Fichtner).

Myöhemmin April näkee Jalkasotilaat seuraavan kerran metrotunnelissa ja seuraa näitä vastaan taistelleita neljää olentoa katolle yrittäen saada näistä kuvan. Mutatoituneiksi ninjakilpikonniksi paljastuneet olennot ovat nimeltään Leonardo, Donatello, Raphael, Michelangelo. He vannovat Apriliä olemaan kertomatta heistä kenellekään. April muistaa kilpikonnien nimet ja löytää dokumentteja heinäkuulta 1999 TCRI-nimisen yhtiön "Renesanssiprojektista", jossa hänen edesmennyt isänsä oli mukana kehittämässä eräänlaista "mutageeniä". April tajuaa kohtaamiensa kilpikonnien olleen samat kuin ne, joita hän oli joskus ruokkinut labotoriossa Tikku-nimisen rotan lisäksi. Thompson ei edelleenkään suostu uskomaan Apriliä ja antaa tälle potkut. April saapuu Sacksin kartanolle, missä tämä kertoo, että Renesanssiprojektissa hän ja Aprilin isä yrittivät kehittää mutageeniä parannustarkoituksiin. Hän epäilee aineen olevan vastuussa kilpikonnien tulemisesta humanoidimaisiksi mutanteiksi.

Samaan aikaan kilpikonnien viemäriluolassa heidän ninjamestarinsa, joka paljastuu itse mutatoituneeksi Tikuksi, rankaisee "poikiaan" maan pinnalla liikkumisesta. He paljastavat tavanneensa Aprilin ja Tikun pyynnöstä he tuovat tämän luolaansa ja kertovat elämäntarinansa. Laboratorion tuhoutuessa erään onnettomuuden seurauksena, April oli päästänyt Tikun ja kilpikonnat vapaiksi. Mutta sitä ennen Aprilin isä oli altistanut heidät mutageenille. Tikku oli viemäristä löytyneen kirjan avulla oppinut ninjutsua ja opettanut sitä kilpikonnille kasvattaen nämä "poikinaan". April tunnustaa kertoneensa heistä Sacksille, mutta Tikku paljasti Sacksin pettäneen Aprilin isän. Tämän jälkeen Jalkaklaani hyökkää luolaan mukanaan heidän johtajansa, Silppuri, joka oli varustautunut adoptiopoikansa Sacksin rakennuttamalla haarniskalla. Taistelun aikana Leonardo, Donatello ja Michelangelo joutuvat vangeiksi ja Tikku haavoittuu vakavasti. Raphaelin luultiin kuolleen, joten hän oli yhä vapaa. April vakuuttaa Vernin kilpikonnien olemassaolosta ja he lähtevät Raphaelin avuksi pelastamaan tämän veljet.

Sacksin ja Silppurin suunnitelma on saada koko New York karanteeniin levittämällä sinne vaarallinen virus ja myydä ihmisille kilpikonnien verestä eristettyä mutageeniä sen lääkkeeksi. Raphael kohtaa Silppurin, kun taas samaan aikaan April ja Vern vapauttavat muut kilpikonnat. Silppuri onnistuu kuitenkin pääsemään pakoon. Kilpikonnat, April ja Vern seuraavat heitä Sacksin rakennukseen, jossa Jalkaklaani valmistautuu viruksen levittämiseen. Sacks paljastaa Aprilille tappaneensa tämän isän. Mutta yrittäessään tappaa Aprilin, hän itse joutuu Vernin tyrmäämäksi. April lähtee kilpikonnien avuksi, mutta tornin huippu alkaa romahtaa ja kilpikonnat onnistuvat Aprilin avulla pudottamaan Silppurin alas. Silppuri selviää pudotuksesta hengissä, mutta on haavoittunut ja joutuu poliisien pidättämäksi. Kilpikonnat laskeutuvat turvallisesti maahan ja palaavat nopeasti takaisin viemäriin käyttääkseen mutageeniä Tikun parantamiseen.

Illalla Vern esittelee Aprilille uuden työsuhdeautonsa. Mutta kilpikonnat tuovat oman ajoneuvonsa ja Michelangelo aktivoi vahingossa ohjuksen, joka tuhoaa Vernin auton. April päättää, että hän ja Vern menevät kumpikin koteihinsa metrolla, mutta kilpikonnien lähtiessä Michelangelo yrittää laulaa Aprilille laulua "Happy Together".

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Megan Fox  … April O’Neil  
 Will Arnett  … Vern Fenwick  
 William Fichtner  … Eric Sacks  
 Tohoru Masamune  … Silppuri  
 Minae Noji  … Karai  
 Whoopi Goldberg  … Bernadette Thompson  
 Malina Weissman  … nuori April  
 Paul Fitzgerald  … tohtori O’Neil  
 Abby Elliott  … Taylor  
 Taran Killam  … Jim McNaughton  
 K. Todd Freeman  … Baxter Stockman  

Mutantit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Pete Ploszek  … Leonardo (liikkeenkaappaus)  
 Johnny Knoxville  … Leonardo (ääni)  
 Alan Ritchson  … Raphael  
 Jeremy Howard  … Donatello  
 Noel Fisher  … Michelangelo  
 Danny Woodburn  … Mestari Tikku (liikkeenkaappaus)  
 Tony Shalhoub  … Mestari Tikku (ääni)  

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Teenage Mutant Ninja Turtles: The Score

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]