Savanti Romero

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Savanti Romero
Luoja(t) Kevin Eastman
Peter Laird
Kustantamo Mirage Studios
Ensiesiintyminen Teenage Mutant Ninja Turtles nro 8 (heinäkuu 1986)
Henkilötiedot
Oikea nimi Savanti Romero
Status aktiivinen
Voimat Taikuus
Suhteet
Sukulaiset Savanti Juliet (vaimo)

Savanti Romero on Mirage Studios -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä velho. Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1986 Teenage Mutant Ninja Turtles -sarjakuvalehden numerossa 8.[1] Savanti Romero on paholaisen näköinen velho, joka oli oppipoikana ajan mestarin kanssa, mutta ahneudensa vuoksi se muutettiin demonin näköiseksi ja karkotettiin ajassa taaksepäin alkukantaiseen maailmaan.

Savanti Romero oli velho, joka toimi ajan mestarin lordi Samanaikaisen (engl. Simultaneous) oppipoikana. Romero oli ahne ja ylimielinen, jonka mielestä hänen pitäisi olla ajan mestari. Romero epäonnistui anastamaan Samanaikaisen, jonka vuoksi hänet muutettiin paholaisen kaltaiseksi olennoksi ja karkotettiin ajassa taaksepäin.

Turtlesien kohdatessa toisen ajan mestarin harjoittelijan Timestress Renetin viisikko löysi itsensä pian siirtyneenä vuoteen 1406, jossa he törmäävät Aardvarkin Kerberus leirille. Samassa ajassa oleva Romero huomaa aikaportaalin ja paikalle ilmaantuneet Turtlesit ja Renetin. Hän lähettää armeijansa hyökkäämään Kerberus leirille siinä toivossa, että he löytäisivät aikavaltikan. Romeron armeija hyökkää onnistuneesti leirille ja palaa voittokkaana takaisin tukikohtaansa. Seuraavana päivänä Romero saa yllätyksen, kun Kerberus leirin palkkaama joukko palkkasotureita hyökkää hänen linnaansa. Romero kuitenkin tappaa armeijan helponnäköisesti epäkuolleella armeijallaan, mutta huomaa liian myöhään sen olleen vain harhautus. Sillä välin kun palkkasoturit hyökkäsivät linnaan, Renet ja Turtlesit hiipivät linnan sisälle, Romeron valtaistuinhuoneeseen. Romero pohdiskeli miten hän voisi nyt tappaa ryhmän, mutta huomasi pian Lordi Samanaikaisen häiritsevän ajatuksiaan, joka hetkeä myöhemmin karkottaa Romeron liitukaudelle.[2]

Kuukausia myöhemmin April, Raphael ja Donatello vierailivat museossa katsomassa dinoseurusten fossiileja. Paikalle he näkevät Tyrannosaurus Rexin lähellä olevat luut, jotka alkavat yhtäkkiä leijua ja kiemurrella ilmassa muodostaen kuvan Savanti Romerosta. Hetken härnäämisen päätteeksi hän paljastaa kommunikoivansa heille taikuuden kautta. Romero tarjoaa Turtleseille haasteen tavata hänet tulen renkaassa liitukaudella taistellakseen Romeroa vastaan. Renetin avulla Turtlesit kykenevät matkustamaan ajassa taaksepäin kohtaakseen Romeron, joka hyökkää saman tien heitä kohti ratsastaessaan Tyrannosauruksen selässä. Turtlesien onnistuessa surmaamaan Romeron ratsun Triceratopsin avulla, he saavat seuraavaksi seurata Romeron pakenevan lentoliskon selässä mukanaan Renet. Turtlesit onnistuvat seuraamaan Romeron jälkiä, joka johdattaa heidät suureen luista tehtyyn rakennukseen. Pian he saavat myös selville Romeron suunnitelman muuttaa historiaa kanavoimalla kosmista energiaa läpi luisen rakennuksen, jonka seurauksena kaikki tulen renkaassa olevat tulivuoret purkautuisivat ja maapallon kiertorata hidastuisi. Tämän seurauksena aikanaan maaplaneetalle iskenyt meteoriitti ei tällä kertaa osuisikaan ja hävittäisi kaikkia dinosauruksia maan päältä. Turtlesit kuitenkin kykenevät voittamaan Romeron ennen kuin hän ehtii toteuttaa suunnitelmansa, huijaamalla tätä astumaan huomaamatta keskelle rakennustaan juuri sinä hetkellä kun kosminen energia säde iski ja kärvensi Romeron, joka putosi jokeen.

Romero kuitenkin selvisi tapauksesta ja käytti jäljellä olevat voimansa luomaan itselleen valekuoleman. Päätettyään valekuolemansa hän oli nyt feodaali ajan Japanissa, jossa Romero yritti jälleen muuttaa historiaa. Tietäen että hänen muutoksensa herättäisivät jälleen Turtlesien ja Renetin huomion Romero joutui jälleen kohtaamaan tutut vihollisensa. Hän hävisi jälleen Turtleseille ja joutui karkotetuksi takaisin dinoseurusten aikakauteen.

Muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Savanti Romero jaksossa "Savantin paluu, osa 2".

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2003 sarjassa Savanti Romeron ensimmäinen tarina sarjakuvissa sovellettiin jaksossa "Ajan ongelmat". Sittemmin hahmo esiintyi kaksiosaisessa jaksossa "Savantin paluu", joka pohjautui myös sarjakuvan tarinaan. Hahmon äänenä toimi David Zen Mansley.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2005–2006 David Zen Mansley Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (2003)
2015 Graham McTavish Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (2012)
  1. Savanti Romero (Comic Book Character) Comic Vine Viitattu 15.7.2009
  2. Teenage Mutant Ninja Turtles #8 Viitattu 15.7.2009