Jalkaklaani

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jalkaklaani
Sarjakuvakustantamo Mirage Studios
Image Comics
IDW (2011)
Ensiesiintyminen Teenage Mutant Ninja Turtles nro 1 (toukokuu 1984)
Luojat Kevin Eastman
Peter Laird
Tiedot
Tukikohta Japani
New York
Perustajajäsenet Sato ja Oshi
Jäsenluettelo Silppuri
Karai
Oroku Nagi
Shredder Elite
Bebop ja Rocksteady

Jalkaklaani (engl. Foot Clan) on IDW-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä ninjaklaani. Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin luoma klaani esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 Teenage Mutant Ninja Turtles -sarjakuvalehden ensimmäisessä numerossa. Jalkaklaani on Silppurin johtama rikollisjärjestö, jonka juuret juontavat feodaalisen Japanin ajoilta.

Jalkaklaanin perustivat kaksi japanilaismiestä Sato ja Oshi. Sitä ennen Turtlesit olivat matkustaneet ajassa taaksepäin, jossa Raphael tapasi kaksi miestä tietämättä keitä he olivat. [1] Raphael opetti heille ninjutsua, kunnes palasi omaan aikaansa. Tämän jälkeen Sato ja Oshi päättivät seurata ninjan tietä. Oshi halusi pitää heidän opettajansa salassa, eikä halunnut mainittavan kilpikonnasta mitään. Kaksikko keskusteli perustamansa klaanin nimestä ja tulivat tulokseen Jalka, koska jokainen matka alkaa yhdellä askeleella. [1] Jalkaklaanista tuli pelätyin ninjaryhmä Japanissa, johon kuuluivat myös Hamato Yoshi ja Oroku Nagi. Eräänä päivänä kaksikolle syntyi riita Tang Shen nimisen naisen vuoksi. Kaksikko joutui tappeluun keskenään, jonka päätteeksi Yoshi tappoi Nagin. Oman jäsenen tappamista ei suvaittu Jalkaklaanin sisällä ja Yoshi karkotettiin klaanista. Yoshi matkasi Shenin kanssa New Yorkiin, Yhdysvaltoihin, kun sillä välin Nagin nuorempi veli Oroku Saki liittyi klaaniin ja harjoitti itsensä erittäin vaaralliseksi ninjaksi. Ollessaan valmis hän matkusti Yhdysvaltoihin, New Yorkiin, jossa Saki perusti Jalkaklaanin alahaaran. Hänen johtamastaan klaanista tuli vuoden aikana voimakas ja pelätty ryhmä New Yorkissa. Samalla Saki otti nimekseen Silppuri ja salamurhasi Yoshin ja Shenin kostoksi veljensä kuolemasta. Yli vuosikymmenen jälkeen Turtlesit haastoivat Silppurin kerrostalon katolla taistoon kostaakseen Yoshin ja Shenin kuoleman. Silppuri lähetti ensin jalkaninjat Turtlesien kimppuun, jotka eivät kuitenkaan mahtaneet mitään näille. Lopulta Silppuri päätti hyökätä itse heidän kimppuunsa, mutta kuoli taistelun päätteeksi pudottuaan katolta alas kranaatin kanssa. Kuolemansa jälkeen Amerikan jalkaklaani hajosi ja jalkaninjat alkoivat taistelemaan Silppurin eliittivartijoita vastaan. Tämän myötä klaanin johtaja Karai saapui Japanista New Yorkiin lopettaakseen klaanisodan. Hän teki myös Turtlesien kanssa sopimuksen, jotka auttaisivat häntä lopettamaan taistelun, sillä ehdolla, että jalkaklaani ei kostaisi koskaan Silppurin kuolemaan heille. Useita vuosikymmeniä myöhemmin Jalkaklaani sai Utromeilta turvallisuussopimuksen, jonka myötä he suojelivat Utromien tukikohtaa maaplaneetalla, koska he eivät käytä aseita, mutta tarvitsivat suojelusta.

Karain ollessa kadoksissa Japanin ja New Yorkin jalkaklaanit olivat sekasorrossa. Antoine Puzorellin palkkamurhaajat olivat ampuneet New Yorkin jalkaklaanin johtoportaan, ja se oli kosto Puzorellin tyttärentyttären Shadow’n menettämisestä. Raphael päätti ottaa Silppurin alter egon ja puki haarniskan ylleen. Hän lupasi auttaa jalkaklaanin jälleenrakentamisessa.[2] Raphael tapasi myöhemmin Japanin jalkaklaanin ja toisen Silppurin perijän, Pimikon. Hänen seuranaan olivat myös isänsä eliittiryhmä, joka on nyt uskollinen Pimikolle. Raphael sai kuulla kahdelta viiden neuvoston jäseneltä, ettei Karai enää kuulunut neuvostoon menetettyään kasvonsa. Raphaelin oli määrä taistella Pimikoa vastaan ja voittikin kaksinkamppailun. Neuvosto vaati Raphaelia tappamaan Pimikon, mutta sen sijaan Raphael leikkasi Pimikon ponihännän ja julisti itsensä voittajaksi. Paikalla olleet kaksi neuvoston jäsentä ei suvainnut tätä ja komensi jalkaklaanin Raphaelin ja Pimikon kimppuun. Kaksikko joutui tekemään yhteistyötä taistellessaan jalkaklaania, jalkaeliittiä, Chengiä ja Lady Silppuria vastaan. Raphael ja Pimiko selvisivät taistelusta voittajina, kun apuun tulivat loput Turtlesit.[3]

Muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
vuoden 2012 sarjassa esiintynyt logo.

Televisiosarjat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turtles – mutanttikilpikonnat -televisiosarjassa jalkaklaanin jäsenet ovat korvattu roboteilla Silppurin tahdosta.

Ninja Turtles: The Next Mutation -televisiosarjassa jalkaklaani on Silppurin johtama katujengi. Suurin osa sen jäsenistä koostui nuorista.

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2014 Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuvassa Jalkaklaani on perinteisestä ninjaklaanista poiketen pelkkä yhdysvaltalainen rikollisjärjestö. Se piti New Yorkia uhan alla Silppurin johdolla. Ryhmän kakkosmiehenä toimi Eric Sacks, Silppurin adoptiopoika, Sacks Industriesin toimitusjohtaja ja April O’Neilin isän entinen tutkimustoveri. Kaduilla ja varsinaisessa kenttätyössä Jalkaklaanin joukkoja johti Karai. Jalkaklaani käytti perinteistä poiketen tuliaseita pääaseinaan.

  1. a b Teenage Mutant Ninja Turtles Vol 1 nro 47 Viitattu 29.6.2013
  2. TMNT Vol. 3 nro 12-14 Viitattu 30.6.2013
  3. TMNT Vol. 3 nro 21-23 Viitattu 30.6.2013