Slash (hahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Slash
Slashmutanimals.jpg
Luoja(t) Kevin Eastman
Kustantamo Archie Comics
Mirage Studios
IDW (2012–)
Ensiesiintyminen Turtles – mutanttikilpikonnat jakso 85 (syyskuu 1990)
Henkilötiedot
Pituus 178 cm[1]
Paino 118 kg[1]
Ryhmäsidokset Bebop ja Rocksteady
Silppuri
Krang
Mighty Mutanimals

Slash on IDW:n sarjakuvissa esiintyvä kuvitteellinen hahmo ja Turtlesien vihollinen. Alun perin Archie Comicsin kustantama ja Kevin Eastmanin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran 22. syyskuuta 1990 Turtles – mutanttikilpikonnat -animaatiosarjan jaksossa 85. Slash esiintyi myös vuotta myöhemmin (elokuussa 1991) Archie Comicsin kustantamassa Teenage Mutant Ninja Turtles Adventures -sarjakuvalehden numerossa 23.

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turtles – mutanttikilpikonnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slash esiintyi muutaman kerran Turtles – mutanttikilpikonnat -sarjan vierailevana vihollisena. Hän on oli alun perin Bebopin lemmikkikilpikonna, joka mutatoitui Rocksteadyn ja Bebopin kokeen myötä. He olivat kyllästyneitä tekemään kaiken työn Technodromessa ja halusivat luoda uuden mutantin, jolle he voisivat antaa saamansa tehtävät.

Koe epäonnistui kuitenkin heidän kannalta, sillä Slashista tuli voimakkaampi mitä Rocksteady ja Bebop yhteensä. Lisäksi Slashilla oli arvaamattomat hermot, joka teki siitä entistä vaarallisemman. Hän oli myös kiintynyt palmuihin, koska ollessaan lemmikkinä Slashin terraariossaan oli muovinen palmu, jota hän kutsui Binkyksi. Bebopin pudottaessa sen ilmakanavaan, Slash sekosi täysin varastaen Silppurin shaolin miekat ja hajotti Technodromen. Tämän sekoilun johdosta hänet lähetettiin maaplaneetalle, jossa Slash tapasi muutaman korruptoituneen liikemiehen. He halusivat rakentaa kerrostaloja viemäristön alueelle, mutta olivat joutuneet usein Turtlesien estämiksi. Tämän vuoksi he halusivat pilata Turtlesien maineen lähettämällä Slashin tuhoamaan kaupungin vapaudenkellon, joka antaisi Turtleseille huonon maineen. Turtlesit lopulta saivat selville Slashin olleen tapauksen takana ja yllättyivät kuinka yksi kilpikonna kykeni yksin taistelemaan heitä vastaan. Turtlesit onnistuivat lopulta pääsemään hänestä eroon, Slashin jouduttua ulkoavaruuteen roskaraketin myötä, jossa hän löysi pienen muovisen palmunsa.

Slash palasi myöhemmin takaisin maaplaneetalle, jolloin hänellä oli useita uudenlaisia aseita ja suunnitteli muuttavansa planeetan kaikki asukkaat kilpikonniksi, jotta hän voisi olla suurin johtaja.[2] Slash onnistui muuttamaan Channel 6 uutiskanavan työntekijät Vernonin ja Burnen kilpikonniksi, sekä yritti samalla käyttää hyväkseen kanavan satelliitti lautasta muuttaakseen kaikki asukkaat kilpikonniksi. Donatello onnistui huijaamaan Slashia kertomalla että mikäli Slash muuttaisi Turtlesit ihmisiksi hän olisi jo silloin kilpikonnien valtias. Kun Slash yritti muuttaa Donatellon ampumalla säteen häntä kohti, hän onnistui heittämään Vernonin ja Burnen säteen eteen, jonka avulla he muuttuivat takaisin ihmisiksi. Slash suuttuneen ryhtyi tappelemaan Turtleseja vastaan, mutta tappelun aikana putosi Channel 6 rakennuksen katolta pää edellä maahan, jonka seurauksena hän menetti saamansa älykkyyden ulkoavaruudessa vietetyn tapauksen aikana. Tyhmyyden vuoksi Turtlesit onnistuivat houkuttelemaan Slashin takaisin roskia kuljettavaan rakettiin, joka lähetettiin avaruuteen.

Slash palasi vielä hetkeksi aiheuttamaan harmia, kun se oli yhdessä muiden Turtlesien vihollisten muun muassa Nahkapään, Rottakuninkaan, Tempestran, Scumbugin, Anthraxin ja Chrome Domen kanssa tekemässä palkallista rikostyötä. Kaikki kuitenkin lähtivät omille teilleen huomattuaan etteivät he saisi penniäkään Turtlesien kukistettua Silppurin.[3]

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (2012)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slash esiintyi vuoden 2012 animaatiosarjan toisella tuotantokaudella jaksossa "Slash tuhon tiellä". Alun perin Raphaelin lemmikkikilpikonna Spike altistui Kraangien mutageenille ja muuttui isokokoiseksi ja lihaksikkaaksi mutantiksi nimeltä Slash.[4] Slash oli täysin uskollinen Raphaelille ja uskoi temperamentin olevan tämän ainoa oikea voimavara ja halusi siksi hankkiutua eroon tämän veljistä. Raphael kuitenkin voitti Slashin kaksintaistelussa ja pudotti tämän alas erään rakennuksen katolta.

Myöhemmin jaksossa "Kraangien julma juoni" Slash oli joutunut Käärmelevän, Hämähampaan, Kirby O’Neilin ja monien muiden Kilpikonnien aiemmin kohtaamien mutanttien ohella Kraangien vangiksi, mutta Kilpikonnat vapauttivat heidät.

Jaksossa "Liskonaattorin paluu" Slash oli liittoutunut Kilpikonnien toisen vihollisen, avaruusoliorotu salamandraanien edustajan Liskonaattorin (Newtralizer) kanssa. Etsiessään Kraangeille kuulunutta plutoniumia Raphael ja Casey Jones kohtasivat heidät. Slash ja Liskonaattori veivät itse plutoniumin käyttääkseen sitä Kraangien tuhoamiseen. Mutta Liskonaattori petti Slashin ja yritti tuhota hänet. Kilpikonnat pelastivat Slashin, mutta Slash ei ollut valmis tekemään sovintoa heidän kanssaan ja lähti.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teenage Mutant Ninja Turtles Adventures[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slash esiintyi ensi kerran sarjakuvissa Archie Comicsin kustantamassa Teenage Mutant Ninja Turtles Adventures lehden numerossa 23, elokuussa 1991. Sarjakuvassa Slash näytti hyvin pitkälti samanlaiselta kuin muut Turtlesit, mutta sillä oli terävät hampaat ja piti yllään mustaa naamiota. Slash joutui pakenemaan kotiplaneetaltaan Morbusista, joka joutui muukalaisolentojen hyökkäyksen kohteeksi. Olennot hävittivät kaikki planeetan palmut, jonka vuoksi Slash on erittäin kiintynyt niihin. Hän teki sarjakuvan aikana yhteistyötä Krangin kanssa, joka auttoi häntä pakenemaan ja väitti Turtlesien olleen syyllisiä Slashin kotiplaneetan tuhoon. Myöhemmin hän sai selville Krangin ja Silppurin katalan suunnitelman ja suuttui kaksikolle. Slash lähti vaeltelemaan yksin pitkin maaplaneettaa ja myöhemmin tapasi supersankariryhmä Mutanimalsin, jotka veivät Slashin trooppiselle saarelle, joka oli täynnä palmuja.

Slash oli todistamassa myös Mutanimalsin traagista kuolemaa nähtyään räjähdyksen, mutta saapui myöhässä paikalle auttaakseen heitä. Slash teki myös yhteistyötä Turtlesien kanssa estääkseen kuningatar Malignan hyökkäyksen maaplaneetalle. Loppujen lopuksi hän uhrasi itsensä pelastaakseen Turtlesit, jotka ehtisivät hypätä Malignan aluksesta pois ennen kuin se osui aurinkoon.

Mighty Mutanimals[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slash esiintyi myös toisessa Archien kustantamassa sarjakuvassa Mighty Mutanimals, jossa se kuvattiin lähes Teräsmiesmäisenä hahmona. Se oli erittäin vahva kyettyään muun muassa repimään panssarivaunuja kahtia, sekä olemaan haavoittumaton tulivoimaa vastaan, jopa ohjuksia kohtaan. Slash väitti saanensa nimen korppikotkilta. Hänellä oli mukana useita eri teräaseita, mutta käytti useimmiten Silppurille tyypillisiä käsiteriä molemmissa käsissä. Slash yritti sarjakuvassa etsiä Rio de Janeirosta kadonnut palmuaan.[5]

IDW[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2011 uudistetussa Turtles-sarjakuvissa Slash esiintyi vuonna 2012, jossa se oli koe-eläimenä Stockgenin laboratoriossa. Stockman ja Chet halusivat kokeilla Old Hobista otettua mutageeni DNA:ta, jotta he voisivat löytää Turtlesit ja Tikun. Tuolloin näykkijäkilpikonnana hänet tunnettiin nimellä Specimen 6, kunnes hän kasvoi mutageenin myötä kokoa, voimaa ja mielensä sekosi täysin.[6] Se riehui laboratoriossa ja pakeni paikalta New Yorkin kaduille. Hän aiheutti paljon tuhoa ja kauhua asukeissa tuhoamalla autoja, rakennuksia ja vahingoittammalla ihmisiä. Ihmiset alkoivat kutsumaan häntä Slashiksi jätettyään jälkeensä kolme viiltoa. Hän hyökkäsi myös Michelangelon pizzalähetin Woodyn kimppuun ja jätti kynten jälkensä Aprilin pakettiautoon.

Slash huomasi myöhemmin Turtlesit ja alkoi seurata heitä. Hän repi palan juuri Turtlesien hakatuksi tulleen roiston mustasta paidasta, ja teki siitä samanlaisen naamion, kuten Turtleseilla. Slash seurasi Turtleja heidän uuteen piilopaikkaan hylättyyn kirkkoon, jossa hän hyökkäsi heidän kimppuun. Slash oli kukistaa heidät, mutta Leonardon myötä hän haavoittui pahasti ja katosi. Hän lopulta huuhtoutui New Yorkin rannalle, jossa Old Hob oli häntä vastassa.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Toisen kerran se esiintyi Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time pelissä pomovastuksena. Se korvasi kolikkopelissä Prehistoric tasolla pomovastuksena olleen Cement Manin. Hän käyttää aseinaan saita ja kykenee suojaamaan itseään pelaajan hyökkäyksiltä.

Hahmoa näytelleitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Videopelit
1990, 1992, 1993 Pat Fraley Turtles – mutanttikilpikonnat
2013–2017 Corey Feldman Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat
2016 Fred Tatasciore Mutants in Manhattan

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b TMNT Profiles - Slash Viitattu 14.7.2009 (englanniksi)
  2. Turtles – mutanttikilpikonnat -sarjan jakso 138 "Donatello Trashes Slash" 21.11.1992 Viitattu 5.11.2009
  3. Turtles – mutanttikilpikonnat -sarjan jakso 162 "Night of the Rogues" 23.10.1993 Viitattu 5.11.2009
  4. Corey Feldman Announced as Voice of Slash Ninja Pizza 15.7.2013 Viitattu 16.7.2013 (englanniksi)
  5. Mighty Mutanimals nro 9 kesäkuu 1993 Viitattu 5.11.2009
  6. Teenage Mutant Ninja Turtles nro 15 lokakuu 2012 Viitattu 26.6.2013