Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teenage Mutant Ninja Turtles:
Out of the Shadows
Ohjaaja Dave Green
Käsikirjoittaja
Perustuu Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin sarjakuvaan Teenage Mutant Ninja Turtles
Tuottaja
Säveltäjä Steve Jablonsky
Kuvaaja Lula Carvalho
Leikkaaja Jim May
Bob Ducsay
Pukusuunnittelija Sarah Edwards
Sarah Edwards
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Paramount Pictures
UIP-Dunafilm
Netflix
Ensi-ilta
Kesto 112 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 135 miljoonaa $
Tuotto 235,2 miljoonaa $
Edeltäjä Teenage Mutant Ninja Turtles
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows on vuonna 2016 ensi-iltansa saanut Nickelodeonin tuottama ja Dave Greenin ohjaama tieteiskomediaelokuva. Se toimii jatko-osana vuoden 2014 Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuvalle.[1][2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vuosi Silppuria (Brian Tee) vastaan käydyn taistelun jälkeen, Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat elävät yhä varjoissa, ja ovat antaneet Vern Fenwickin (Will Arnett) ottaa kunnian Silppurin pysäyttämisestä. Vanginvartija Casey Jonesin (Stephen Amell) kuljettaessa Silppuria toiseen vankilaan, Jalkaklaani–joka nyt tekee yhteistyötä tiedemies Baxter Stockmanin (Tyler Perry) kanssa–hyökkäävät ja yrittävät vapauttaa Silppurin. Stockmania vakoillut April O’Neil (Megan Fox) oli ehtinyt varoittaa kilpikonnia, jotka yrittävät estää Jalkaklaanin aikeet. Stockman onnistuu tästä huolimatta auttamaan Silppurin pakoon teleportaatiolaitteen avulla. Mutta Silppuri päätyykin toiseen ulottuvuuteen, jossa avaruusolio ja sotalordi nimeltä Krang antaa hänelle mutageenisäiliön aseeksi kilpikonnia vastaan vastineeksi siitä, että Silppuri etsisi ja kokoaisi kolmesta osasta koottavan teleportaatiolaitteen päästääkseen hänet Maahan.

Silppuri värvää avukseen kaksi samassa vankiautossa kuljetettua rikollista, Bebopin ja Rocksteadyn, ja Stockman muuttaa heidät Krangin mutageenillä voimakkaiksi eläinmutanteiksi. April näkee tämän ja varastaa mutageenisäiliön. Jalkaklaanin jahdatessa häntä, Casey pelastaa hänet, mutta säiliö joutuu poliisin käsiin. Donatello saa selville aineen voivan muuttaa heidät ihmisiksi, mutta Leonardo kieltäytyy käyttämästä sitä ja käskee pitää asian salassa. Michelangelo kuitenkin kuulee tästä ja kertoo Raphaelille, joka päättää Michelangelon kanssa noutaa mutageenisäiliön poliisilaitokselta. He värväävät Aprilin, Caseyn ja Vernin auttamaan, mutta Jalkaklaani saa säiliön ennen heitä ja poliisit saavat tietää kilpikonnien olemassaolosta. Veljekset pääsevät pakoon, mutta April ja Casey pidätetään.

Silppuri on jo saanut kaksi teleportaatiolaitteen osaa haltuunsa ja kilpikonnat seuraavat Bebopia ja Rocksteadya Brasilian sademetsiin, mistä nämä olivat jo löytäneet viimeisen osan. Kilpikonnat hyppäävät lentokoneeseen, ja vaikka taistelu päättyy lentokoneen tekemään pakkolaskuun, Bebop ja Rocksteady saavat vietyä viimeisen osan Silppurille. Silppuri ja Stockman viimeistelevät laitteen, jolla Krang ja hänen sotakoneensa Technodrome pääsevät Maahan. Krang kuitenkin pettää Silppurin ja jäädyttää tämän osaksi kukistamiensa vihollisten kokoelmaa.

Kilpikonnat eivät pysty varjoista kukistamaan Krangin kaltaista vihollista. Leonardo on valmis antamaan veljiensä käyttää mutageeniä ja muuttua ihmisiksi, mutta Raphael päättää särkeä säiliön ja kilpikonnat hyväksyvät itsensä sellaisina kuin ovat. Vernin haltuunsa saaman valvontakameranauhan avulla kilpikonnat paljastavat poliisipäällikkö Rebecca Vincentille (Laura Linney) Stockmanin ja Silppurin rikokset ja saavat hänet vapauttamaan Aprilin ja Caseyn. Poliisin myönnettyä kilpikonnille tukensa, kilpikonnat lähtevät kohtamaan Krangin, joka yhä kokoaa Technodromea. Samalla Casey onnistuu uudelleenvangitsemaan Bebopin ja Rocksteadyn, kun taas April ja Vern yrittävät riistää Silppurin luutnantilta, Karailta (Brittany Ishibashi), teleportaatiolaitteen hallinnan. Kilpikonnat löytävät lähettimen, joka kokoaa Technodromen osia, ja lähettävät takaisin portaalia kohti. Aprilin, Caseyn ja Vernin tuhottua teleportaatiolaite, Technodromen osat sekä kostoa vannova Krang imeytyvät takaisin omaan ulottuvuuteensa.

Vincent ja New Yorkin poliisivoimat kiittävät kilpikonnia kaupungin hyväksi tehdystä työstä, mutta kilpikonnat päättävät yhä pitää olemassaolonsa salassa siviileiltä, pitäen nykyistä elämäntyyliään hauskempana.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Megan Fox  April O’Neil  
 Will Arnett  Vern Fenwick  
 Laura Linney  poliisipäällikkö Rebecca Vincent[3]  
 Stephen Amell  Casey Jones[4]  
 Tyler Perry  Baxter Stockman[5]  
 Brian Tee  Oroku Saki / Silppuri[6]  
 Brittany Ishibashi  Karai[7]  

Ääni- ja liikkeenkaappausroolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Noel Fisher  Michelangelo  
 Jeremy Howard  Donatello  
 Pete Ploszek  Leonardo  
 Alan Ritchson  Raphael  
 Stephen ”Sheamus” Farrelly  Rocksteady[8]  
 Gary Anthony Williams  Bebop[9]  
 Peter D. Badalamenti  Mestari Tikku (liikkeenkaappaus)  
 Tony Shalhoub  Mestari Tikku (ääni)  
 Brad Garrett  Krang (ääni)[10]  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 'Teenage Mutant Ninja Turtles' sequel set for 2016 | Inside Movies | EW.com (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. ‘TMNT2′ May Be Subtitled ‘Half-Shell’; Casting Update
  3. Laura Linney Joining 'Teenage Mutant Ninja Turtles 2' (Exclusive) The Hollywood Reporter. Viitattu 29.12.2015. (englanniksi)
  4. Kroll, Justin: 'Arrow' Stephen Amell Lands Casey Jones Role in 'Teenage Mutant Ninja Turtles 2' (Excluisve) 31.3.2015. Variety. Viitattu 29.12.2015. (englanniksi)
  5. Kroll, Justin: Tyler Perry to play Baxter Stockman in 'Teenage Mutant Ninja Turtles 2' (Exclusive) 23.4.2015. Variety. Viitattu 29.12.2015. (englanniksi)
  6. McMillan, Graeme: Brian Tee Joins 'Teenage Mutant Ninja Turtle' Sequel as Shredder The Hollywood Reporter. 27.4.2015. Viitattu 29.12.2015. (englanniksi)
  7. Pedersen, Erik: Brittany Ishibashi Joins 'Teenage Mutant Ninja Turtles 2′ - Deadline Deadline. (englanniksi)
  8. Perry, Spencer: WWE Star Sheamus Confirmed as Rocksteady for Teenage Mutant Ninja Turtles 2 comingsoon.net. (englanniksi)
  9. Lincoln, Ross A.: Gary Anthony Williams Mutates Into 'Teenage Mutant Ninja Turtles 2′ Deadline. (englanniksi)
  10. Woerner, Meredith: Brad Garrett is the new voice of Krang in 'Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows' Los Angeles Times. 19.5.2016. Viitattu 20.5.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]