Tuhatkaunon tapaus

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tuhatkaunon tapaus
L'Affaire Tournesol
Alkuperäisteos
Kirjailija Hergé
Genre Sarjakuva
Julkaistu 1954–1956
Suomennos
Suomentaja Heikki Kaukoranta ja Soile Kaukoranta
Kansitaiteilija Hergé
Kustantaja Otava
Julkaistu 1972
Sivumäärä 62
ISBN 951-1-01084-0
Sarja: Tintti
Edeltävä Tintti kuun kamaralla
Seuraava Seikkailu Punaisella merellä
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Tuhatkaunon tapaus (ransk. L'Affaire Tournesol) on 18. Hergén piirtämä ja käsikirjoittama Tintti-sarjakuva.[1] Se ilmestyi ensimmäisen kerran ranskankielisenä jatkosarjana belgialaisessa Tintin-lehdessä vuosina 1954–1956. Vuonna 1956 se julkaistiin sarjakuva-albumina.

Otava julkaisi Tuhatkaunon tapauksen suomeksi Tintin seikkailut -sarjan kahdeksantena osana vuonna 1972.[2] Sen suomensivat Heikki Kaukoranta ja Soile Kaukoranta.[2] Otava on ottanut albumista jo kuusi painosta, uusin painos on vuodelta 2007.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tintti ja kapteeni Haddock seuraavat ystäväänsä professori Tuhatkaunoa tämän työmatkalle Sveitsiin, sillä he pelkäävät rikollisten olevan hänen uuden keksintönsä perässä. He huomaavat kuitenkin pian, että on kyse jostain paljon pahemmasta: Bordurian ja Syldavian tiedustelupalvelujen agentit yrittävät kaapata Tuhatkaunon saadakseen käsiinsä hänen suunnittelemansa ultraääniaseen.

Kaapattu Tuhatkauno viedään Borduriaan, ja Tintti ja Haddock seuraavat perässä. He saavat kuitenkin huomata, että maan viranomaiset osasivat odottaa heidän saapumistaan. He pääsevät kuitenkin pakoon heitä vartioineilta agenteilta, ja onnistuvat vapauttamaan Tuhatkaunon vankilasta ja lähtemään hänen kanssaan pakomatkalle kohti Syldavian rajaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.