Castafioren korut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Castafioren korut
Les Bijoux de la Castafiore
Alkuperäisteos
Kirjailija Hergé
Kuvittaja Hergé
Kansitaiteilija Hergé
Kieli ranska
Genre sarjakuva
Julkaistu 1961–1962
Suomennos
Suomentaja Heikki Kaukoranta ja Soile Kaukoranta
Kustantaja Otava
Julkaistu 1974
Sivumäärä 62
ISBN 978-951-1-22685-7
Sarja: Tintin seikkailut
Edeltävä Tintti Tiibetissä
Seuraava Lento 714
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Castafioren korut (ransk. Les Bijoux de la Castafiore) on belgialaisen sarjakuvataiteilija Hergén tekemä 21. Tintti-sarjakuva. Se julkaistiin ensimmäisen kerran Tintin-lehdessä vuosina 1961–1962.

Suomeksi albumi julkaistiin Heikki ja Soile Kaukorannan suomentamana vuonna 1974. Albumin kustansi Otava.[1]

Tarinassa Tintin hyvä ystävä Bianca Castafiore saapuu vierailulle. Toisin kuin muut Tintti-sarjakuvat Castafioren korut ei ole seikkailukertomus, sillä tapahtumapaikka on koko ajan Haddockin kotikartano Moulinsartin linna, jonka professori Tuhatkauno osti Haddockin kodiksi Rakham Punaisen aarteen lopussa. Tintin hahmo muuttuu myös hieman. Hän ei enää hakeudu seikkailuihin, vaan joutuu niihin ympäristön vaikutuksesta. Lisäksi Tintin ystävällisyyttä ja auttavaisuutta muita hahmoja kohtaan tuodaan ilmi enemmän kuin aiemmista kirjoissa.

Tarinassa Tintti tutkii jalokiven katoamista ja muidenkin korujen varkausyrityksestä sen jälkeen, kun Castafiore on tullut kylään Haddockille. Liittyvätkö uudet asukkaat, romanit jotenkin tapaukseen, vai onko syyllinen kenties joku Castafioren seuralaisista? ovat sarjakuvan tärkeimmät kysymykset.

  1. Castafioren korut kirjasampo.fi. Viitattu 19.8.2022.