Hello Kitty

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Hello Kitty Airbus A330-200

Hello Kitty (jap. ハローキティ, Harō Kiti) on joukko japanilaisen Sanrio-yhtiön hahmoja, joista tunnetuin on kuvitteellinen hahmo Kitty White. Kitty esiintyy sarjakuvissa ja animaatiosarjoissa sekä on myös koristeaihe laajassa Hello Kitty -tuotesarjassa. Kitty on valkoinen, keltanenäinen kissamainen hahmo, jonka vasemmassa korvassa on yleensä punainen rusetti. Usein Hello Kitty -sanaa käytetäänkin virheellisesti viittaamaan itse Kitty White -hahmoon. Kitty White ei vastoin yleistä uskomusta ole kissa, vaan pieni tyttö. Hahmo on britti, rakastaa omenapiirakkaa ja hänen vanhempiensa nimet ovat George ja Mary White. [1]

Kittyn suunnitteli Yūko Shimizu vuonna 1974 rahakukkaron koristekuvaksi Sanriolle. Hello Kitty -tuotevalikoima on sittemmin laajentunut kattamaan muun muassa koriste-esineet, vaatteet, nuket, tarrat, koulutarvikkeet ja kortit, ja Kitty Whitesta on tullut Sanrion monista eläinhahmoista maailmanlaajuisesti suosituin. Suomessa Egmont julkaisee Hello Kitty -lehteä. Hello Kitty on myös vakiosarja japanilaisessa shōjomangalehti Ribonissa. Kitty Whitesta on tehty myös useita animaatiosarjoja, joista yhtä on näytetty Suomessa Sub Juniori ja Sub -kanavalla.

Kitty White

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kittyn perheeseen kuuluu Kittyn lisäksi isä (George White), äiti (Mary White) ja Kittyn kaksossisko Mimmy. Kittyn ystäviä ovat muun muassa apinasisarukset Tim ja Tammy, Kathy-pupu, Fify-lammas, Tracy-majava ja Jody-koira. Kittyn pituus on viisi omenaa ja paino kolme omenaa. Kittyllä on myös kissa nimeltä Charmmy.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Carolina A. Miranda: Hello Kitty is not a cat, plus more reveals before her L.A. tour latimes.com. 26.8.2014. Viitattu 7.7.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Hello Kitty.

 

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.