Hilarius-hiiri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hilarius-hiiri on suomalainen, toimittaja Marja-Liisa Mattilan (ent. Huhta) luoma kuvitteellinen hahmo. Hahmo on tullut tunnetuksi Kirkon av-toimituksen tuottamasta televisiosarjasta Hilarius-hiiren seikkailut, jota on esitetty televisiossa 1990-luvulta lähtien.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilarius on utelias, seikkailuja rakastava antropomorfinen hiiri, joka katselee ympäröivää maailmaa lapsen silmin. Hän on luonteeltaan inhimillinen ja ystävällinen.[1]

Televisiosarja ja elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjan Hilarius-hiiren seikkailut ensimmäinen tuotantokausi valmistui vuonna 1994 ja se esitettiin MTV3-kanavalla. Sarja on sen jälkeen saanut muutamia kertoja jatkoa. Sarjan jaksoja on ensiesityksien jälkeen esitetty uusintana useampaan otteeseen, viimeisimpinä vuosina SuomiTV:llä ja Sub Juniorilla. Televisiosarjan jaksoja on julkaistu VHS-kaseteilla ja DVD:nä.

Vuonna 1997 tehtiin noin 60-minuuttinen televisioelokuva Hilarius-hiiri ja Loru-Liisa.

Hilarius-Hiiren kotikylä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilarius-hiiren kotikylä sijaitsi vuoteen 2006 asti Jyväskylän Viherlaakso-nimisessä satu- ja seikkailumaassa.[2] Hilarius-Hiiren uusi kotikylä avattiin 23. kesäkuuta 2010 Laukaaseen, kylpylähotelli Peurungan läheisyyteen.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen elokuvakontakti: Hilarius hiiri
  2. Viherlaakso Huvipuisto.net. Arkistoitu 8.10.2010. Viitattu 22.2.2010.
  3. Ajankohtaista: Hilarius Hiiri muuttaa Peurunkaan! Kylpylähotelli Peurunka. Arkistoitu 12.2.2010. Viitattu 22.2.2010.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.