Viisas Luonto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Viisas Luonto
Albert sagt … Natur – aber nur!
Tyyli piirrossarja
Kestoaika 25 min
Pääosissa Suomi dub: Teemu Lehtilä, Eppu Nuotio, Tarja Omenainen, Jukka Voutilainen, Birthe Wingren
Alkuperämaa  Saksa
Alkuperäiskieli saksa
Verkko Saksa ZDF
Suomi Yle TV1lähde?
Esitetty 18. Tammikuuta 1996 (Saksa) – 1997
Tuotantokausia 2
Jaksoja 13
Aiheesta muualla
IMDb

Viisas Luonto (saks. Albert sagt … Natur – aber nur!, eng. Albert Says... Nature Knows Best) on saksalainen tiede-pohjainen animaatiosarja, jota alun perin esitettiin saksalaisella ZDF 13 jaksossa vuosina 1996-1997. Sarja perustuu Frederic Vesterin kirjoihin[1] jonka painopisteenä oli ympäristötieteen opetus. Sarjaa esitettiin Suomessa vuonna 1998.[2]

Sarjaa jatkettiin vuonna 2003 nimellä Albert auf Entdeckungstour (Albert Asks What is Life?)

Sarjan sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilö Arttu (alkuperäiskiellellä Albert) on myyttinen olento, joka muistuttaa linnun ja hamsterin yhdistelmää.[3] Vaikka Arttu on röyhkeä, hänelle on ominaista uteliaisuus ja ystävällisyys, ja hän tulee toimeen kaikkien eläinten kanssa. Arttu lähtee seikkailuihin selittääkseen luonnon ja ympäristön toimintaa. Hän osaa lentää, juosta, uida ja sukeltaa sekä muuttaa kokoaan jättimäiseksi tai pieneksi. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden tutkia luontoa äärimmäisen tarkasti yksityiskohtiin ja lisätä tietämystään.[4]

Luonnon ja ympäristön tärkeyden lisäksi animaatiosarja tuo tietoisuutta mahdollisista vaaroista ja ympäristöongelmista. Erityisesti ohjelmassa käsitellään ihmisen tai koneiden uhista johtuvia vaaroja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Michael Reufsteck, Stefan Niggemeier: Das Fernsehlexikon: Alles über 7000 Sendungen von Ally McBeal bis zur ZDF-Hitparade. Goldmann Verlag, München 2005, ISBN 978-3-442-30124-9.
  2. http://vintti.yle.fi/yle.fi/muistikuvaputki/muistikuvaputki/rouvaruutu/lasten-ohjelmat-maahiset-ja-viisas-luonto.htm
  3. Michael Reufsteck, Stefan Niggemeier: Das Fernsehlexikon: Alles über 7000 Sendungen von Ally McBeal bis zur ZDF-Hitparade. Goldmann Verlag, München 2005, ISBN 978-3-442-30124-9.
  4. https://www.wunschliste.de/serie/albert-sagt-natur-aber-nur

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]