Secrets of the Furious Five

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Secrets of the Furious Five
Secrets of the Furious Five.jpg
Ohjaaja Raman Hui
Käsikirjoittaja Paul McEvoy
Todd Berger
Tuottaja Karen Foster
Säveltäjä Henry Jackman
Hans Zimmer
John Powell
Leikkaaja John Venzon
Pääosat Jack Black
Dustin Hoffman
David Cross
Randall Duk Kim
Carol Kane
Jaycee Chan
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö DreamWorks Animation
Reel FX Creative Studios
Film Roman
Ensi-ilta 2008
Kesto 24 min
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Kung Fu Panda
Seuraaja Kung Fu Panda Holiday Special
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five on Annie-palkittu on lyhytpiirroselokuva, jonka on tuottanut DreamWorks Animation. Elokuva toimii osittain jatkona (tai spin-offina) vuoden 2008 animaatioelokuvalle Kung Fu Panda. Se ilmestyi ensimmäisen kerran Kung Fu Pandan deluxe-DVD-julkaisulla. Elokuva lähetettiin NBC:llä helmikuussa 2009 ja se on nykyään saatavilla erillisellä DVD:llä. Se oli ensiesityksessä Nickelodeonilla maaliskuussa 2011.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari Shifu määrää Pon opettamaan ryhmälle railakkaita kanilapsia kungfun alkeita. Onnekseen Polta ei vie paljoa aikaa saada luokkaan järjestys ja lapset paikoilleen. Hän korostaa heille, että kungfu ei ole vain taistelua, vaan se tarkoittaa "itsensä huippuosaamista". Havannoillistaakseen väitteensä hän alkaa kertoa tarinoita Hurjan viisikon jäsenten menneisyydestä.

Mestari Mantis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruudessaan sirkka Mantis oli äkkipikainen ja kärsimätön soturi, joka oli altis tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä ja impulsiivisia päätöksiä. Kun hän joutuu krokotiilirosvojen vangiksi, hänen täytyy opetella kärsivällisyyttä, jotta pystyy yllättämään sieppaajansa.

Mestari Kyy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyy, Suuren Mestari Kyyn tytär, syntyi ilman myrkyllisiä kulmahampaita. Hänen isänsä, joka suojeli myrkkyhampaillaan kylää, oli epätoivoinen, koska tyttärestä ei voisi tulla hänen tilalleen uutta soturia. Eräänä päivänä festivaaleilla Suuri Mestari Kyy kohtaa gorillan, joka käyttää haarniskaa rikkoakseen hänen myrkkyhampaansa. Tytär näkee isänsä vaarassa ja taistelee gorillaa vastaan ilman kulmahampaita – ja voittaa.

Mestari Kurki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurki oli kungfu-akatemien epävarma talonmies, kunnes akatemian tähtioppilas Mei Ling rohkaisi häntä yrittämään oppilaspaikkaa koulussa. Vaikka hänen hermonsa pettävät muiden nauraessa, hän luiskahtaa vahingossa haastealueelle ja läpäisee testin itsevarmuudellaan. Hänen laiha kehonsa osoittautui hyödyksi ja takasi hänelle mahdollisuuden onnistua muiden epäonnistuessa.

Mestari Tiikeritär[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiikeritär oli orpo, jota pidettiin saalistajana voimiensa ja niiden hallitsemattomuutensa vuoksi. Mestari Shifu opettaa hänelle voimien hallitsemista, kunnes hän pystyy suorittamaan herkkiä ja arkaluontoisia tehtäviä. Kun kukaan ei vieläkään adoptoi häntä, mestari Shifu ottaa hänet oppilaakseen ja kouluttaa häntä.

Mestari Apina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apina oli kylänsä häirikkö, joka piinasi kyläänsä, koska oli joutunut julkiseen häpeään nuoruudessaan. Hän uhmasi kaikkia ja pakotti heidät lähtemään, kunnes Mestari Oogway voitti hänet. Sen sijaan että Oogway olisi käskenyt hänet lähtemään, hän pyysi Apinaa jäämään ja käyttämään taitojaan hyvän palvelemiseen.

Loppu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lopussa Shifu palaa nähdäkseen, ettei Po ole edistynyt opettamisessa. Hän kuitenkin aliarvoi Pon kykyjä jälleen ottaen huomioon kuinka paljon kanit ovat oppineet. Kun Polta kysytään, millainen hänen ensimmäinen päivänsä kungfun parissa oli, kaikki epämiellyttävät muistot alkuperäisestä elokuvasta palaavat hänen mieleensä ja hän sanoo ylpeänä: "Se oli aivan mahtava!"

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Secrets of the Furious Five oli ehdolla kahdeksaan Annie-palkintoon Annie-gaalassa vuonna 2009. Elokuva voitti niistä neljä:

  • Parhaan televisiosarjan hahmoanimoinnin Annie-palkinto
  • Parhaan televisiosarjan hahmosuunnittelun Annie-palkinto
  • Parhaan televisiosarjanmusiikin Annie-palkinto
  • Parhaan televisiosarjantuotantosuunittelun Annie-palkinto