Barbie: Joutsenlampi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Barbie: Joutsenlampi
Barbie of Swan Lake
Ohjaaja Owen Hurley
Käsikirjoittaja
Perustuu Klassiseen balettiin Joutsenlampi
Tuottaja
Säveltäjä
Leikkaaja Greg Richardson
Koreografi Peter Martins
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
  • Mainframe Entertainment
  • Mattel Entertainment
Levittäjä Artisan Entertainment
Netflix
Ensi-ilta 2003
Kesto 120 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Barbie: Joutsenlampi on vuonna 2003 valmistunut Barbie-elokuva, joka jatkaa Barbie-elokuvasarjaa. Elokuva on toteutettu tietokoneanimaatiolla, kuten Barbie: Pähkinänsärkijä baletissa ja Barbie Tähkäpää. Elokuvassa on Pjotr Tšaikovskin musiikkia ja balettikohtauksia kuten Pähkinänsärkijässä. Elokuva perustuu klassiseen balettiin Joutsenlampi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esinäytöksessä Shelly on Barbien pitämällä leirillä eikä saa unta. Barbie huomaa sen ja menee Shellyn seuraksi katselemaan tähtiä. Barbie alkaa kertoa tarinaa tytöstä, joka muuttui joutseneksi. Elokuvassa siirrytään oikeasta maailmasta Barbien satuun.

Pienessä kylässä elää tyttö nimeltä Odette. Hän on kylän leipurin tytär ja auttaa usein leipomisessa. Kerran kun Odetten isä on poissa, ilmestyy kaupunkiin yksisarvinen, jonka asukkaat aikovat tappaa. Odette lähtee seuraamaan yksisarvista, joka menee sisään aukaisemaansa salaiseen käytävään. Odette kerkeää parahiksi ennen kuin sisäänkäynti menee umpeen. Odette huomaa olevansa taikametsässä, jossa eläimet osaavat puhua. Hän onnistuu vanhassa kivessä olevalla taikakiteellä vapauttamaan yksisarvisen, Lilan, joka oli juuttuneena pensaikkoon. Pian Odette tapaa metsän Keijukaiskuningattaren, joka kertoo ilkeästä serkustaan Rothbartista, joka haluaa koko metsän itselleen. Pian Odette ja Lila törmäävätkin Rothbartiin, joka muuttaa Odetten joutseneksi. Keijukaiskuningatar onnistuu murtamaan taian, mutta vain yön osalta. Sen jälkeen Odette on siis päivisin joutsen ja öisin ihminen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.