Barbie Fairytopia – keijukaismaa

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Barbie Fairytopia – keijukaismaa on vuonna 2005 valmistunut animaatioelokuva, joka jatkaa Barbie-elokuvien sarjaa sekä aloittaa Fairytopia-sarjan. Elokuvan jatko-osat ovat Mermaidia ja Sateenkaaren taikaa. Elokuva on julkaistu myös "Barbie Klassikko"-sarjassa viidentenä klassikkona. Elokuva on toteutettu tietokoneanimaatiolla.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Barbie esittää elokuvassa siivetöntä keijua, Elinaa (suomalainen ääni Sanna Majuri). Elinan suuri unelma on päästä vielä joskus lentämään. Kun eräänä päivänä Elina, tämän ystävä Dandelion sekä haituvapallo Bibble leikkivät taikaniityllä, tulevat pienet keijut kiusaamaan Elinaa, koska hänellä ei ole siipiä. Dandelion puolustaa häntä ja keijut kertovat, että suojelijakeiju Topaasi on kaapattu. Keijut kehottavat heitä lähtemään kotiin turvaan, jotta kuningatar Lumoojattaren ilkeä kaksoissisar Laverna ei kaappaisi heitäkin. Elina pitää Lavernaa vain myyttinä, mutta Dandelion menee vielä kysymään äidiltään. Elina ja Bibble lähtevät heidän omaan kotikukkaansa.

Samaan aikaan paha keiju Laverna on kuin onkin kidnapannut suojelijakeiju Topaasin. Laverna aikoo napata kaikki suojelijat ja heidän avullaan tulla Fairytopian vahvimmaksi keijuksi. Hän samalla levittää keijukaismaahan sairautta, joka vie keijuilta lentokyvyn. Lavernan tarkoituksena on uusilla voimillaan pelastaa keijukaismaa sairaudelta ja näin nousta valtaan.

Aamulla Elina huomaa, että hänen kotikukkansa Pioni on sairas. Dandelion lentää Elinan luo ja kertoo, että osa keijuista ovat menettäneet kykynsä lentää. Elina ja Bibble aikovat mennä tapaamaan suojelijakeiju Azuraa, ja kysyä tältä neuvoa. Dandelion lähtee mukaan, mutta sairaus iskee häneenkin ja hän joutuu lähtemään kotiin. Vain Elina voi pelastaa koko Fairytopian, koska sairaus ei vaikuta häneen. Mutta pystyykö siivetön keiju pelastamaan koko keijukaismaan?

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]