Luettelo koiraroduista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo koiraroduista aakkosjärjestyksessä. Katso myös FCI:n määrittelemät roturyhmät.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö


A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Abruzzinmastiffi Mastino Abruzzese ei Italia ei
Adirondackinseisoja Canadian Pointer ei Yhdysvallat ei
Afgaaninvinttikoira Tazi ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Afganistan Suomen Afgaanit – Finlands Afghaner ry [1] (pdf)
Afganistaninmastiffi Aryan Molossus ei Afganistan ei
Afganistaninpaimenkoira Sage Koochee ei Afganistan ei
Africanis Sica/I-Twina ei KUSA Etelä-Afrikka ei [2]
Aïdi Chien d'Atlas ryhmä 2 UKC: Guardian Marokko ei [3] (en)
Airedalenterrieri Airedale Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Englanti Suomen Airedalenterrieriyhdistys [4] (pdf)
Aizunkoira Aizu-inu ei ei Japani ei kuollut sukupuuttoon
Akbash Akbaş[1] ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 2; UKC: Guardian Turkki ei [5] (en)
Akita Akita-inu ryhmä 5 UKC: Northern Japani Akita ry [6] (pdf)
Alabai ei Turkmenistan ei
Alangu ei Intia ei
Alapaha Blue Blood Bulldog ei Yhdysvallat ei [7] (en)
Alaskan Klee Kai ei UKC: Northern Yhdysvallat ei [8] (en)
Alaskanhusky ei ei Yhdysvallat ei risteytyspopulaatio
Alaskanmalamuutti Alaskan Malamute ryhmä 5 AKC: Working; UKC: Northern Yhdysvallat Alaskanmalamuuttiyhdistys ry [9] (pdf)
Alentejonkoira Rafeiro do Alentejo ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Portugali Suomen Seurakoirayhdistys ry [10] (pdf)
Algarvenkoira Barrocal Algarvio ei Portugali ei
Alopekis ei Kreikka
Alppimaidenajokoira Alpenländische Dachsbracke ryhmä 6 UKC: Scenthound Itävalta ei [11] (pdf) (epävir.)
Alppimastiffi Mastino dell'Alpi ei ei Sveitsi, Italia ei kuollut sukupuuttoon
Alsatian shepalute ei Yhdysvallat ei
Amazing cur ei Yhdysvallat ei
Amerikanakita (Suurijapaninkoira) American Akita (Great Japanese Dog) ryhmä 5 AKC: Working; UKC: Northern Japani/Yhdysvallat Suomen Amerikanakita ry [12] (pdf)
Amerikanbandoggi American Bandogge ei Yhdysvallat ei
Amerikanbulldoggi American Bulldog ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11; UKC: Guardian Yhdysvallat SATHY ry [13] (en)
Amerikanbully American Bully ei UKC: Companion Yhdysvallat ei [14] (en)
Amerikancockerspanieli American Cocker Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Yhdysvallat Amerikancockerspanielit ry [15] (pdf)
Amerikaneskimokoira American Eskimo ei SKL: ryhmä 5; AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Yhdysvallat ei [16] (en)
Amerikanhirvikoira American Staghound ei Yhdysvallat ei
Amerikanintiaanikoira American Indian Dog ei Yhdysvallat ei [17] (en)
Amerikankarvatonterrieri American Hairless Terrier ei AKC: Foundation Stock; UKC: Terrier Yhdysvallat Suomen Amerikankarvatonterrierit ry [18] (en)
Amerikankettukoira American Foxhound ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat Amerikankettukoirayhdistys [19] (pdf)
Amerikankääpiökettuterrieri Toy Fox Terrier ei SKL: ryhmä 3; AKC: Toy; UKC: Terrier Yhdysvallat SATHY ry [20] (pdf)
Amerikanleopardikoira American Leopard Hound ei AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [21] (en)
Amerikanmastiffi American Mastiff ei Yhdysvallat ei
Amerikanoravakoira American Squirrel Dog ei National Kennel Club Yhdysvallat ei [22] (en)
Amerikanpaimenkoira Pastor Americano ei ei Etelä-Amerikan Andit/Yhdysvallat ei
Amerikanpitbullterrieri Pitbull ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11; UKC: Terrier Yhdysvallat Finnish American Pit Bull Terrier Association [23] (en)
Amerikanrottaterrieri Rat Terrier ei AKC: Miscellaneous; UKC: Terrier Yhdysvallat ei [24] (en)
Amerikanstaffordshirenterrieri American Staffordshire Terrier ryhmä 3 AKC: Terrier Yhdysvallat Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistys ry [25] (pdf)
Amerikanvesispanieli American Water Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Yhdysvallat Suomen Spanieliliitto [26] (pdf)
Anatoliankoira Coban Kopegi ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Turkki Suomen Seurakoirayhdistys ry [27] (pdf)
Anatolianvinttikoira Anadolu Sultan Tazısı ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 10 Turkki ei
Andalusianpodenco Podenco Andaluz ei RSCE: ryhmä 5 Espanja ei [28] (pdf) (en)
Andalusianrottakoira Ratonero Bodeguero Andaluz ei SKL: ryhmä 3 Espanja Suomen Terrierijärjestö ry [29] (pdf)
Andientiikerikoira ei Bolivia ei
Anglo-français de moyenne vénerie ei Ranska ei
Antebelluminbulldoggi ei Yhdysvallat ei
Apenniinienajokoira Segugio dell'Apennino ei ENCI: ryhmä 6 Italia ei [30] (pdf) (it)
Apenniinienpaimenkoira Cane da Pastore dell'Apennino Reggiano ei ei Italia ei [31] (it)
Apinapinseri Affenpinscher ryhmä 2 AKC: Toy; UKC: Companion Saksa Suomen affenpinserit ry. [32] (pdf)
Appenzellinpaimenkoira Appenzeller Sennenhund ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Sveitsi Suomen sveitsinpaimenkoirat ry [33] (pdf)
Apso do-kyi ei Tiibet ei
Aragonianpaimenkoira Can de Chira Aragonés ei Espanja
Araninpaimenkoira Gos d'Atura Aranès ei ei Espanja ei
Ardennienajokoira Ardennenbracke ei Saksa, Belgia/Ranska ei [34] (pdf) (de)
Ardennienkarjakoira Bouvier des Ardennes ryhmä 1 UKC: Herding Belgia [35] (en)
Argentiinanpolaarikoira Perro Polar Argentino ei ei Argentiina kuollut sukupuuttoon
Ariégenajokoira Ariégeois ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [36] (pdf) (epävir.)
Ariégenseisoja Braque de l'Ariége ryhmä 7 UKC: Gun Ranska [37] (pdf) (epävir.)
Arubankoira Cunucu ei Aruba ei
Aryan molussus → Afganistaninmastiffi
Atlasterrieri Atlas Terrier ei Yhdysvallat ei
Australianbandogge ei Australia ei
Australianbulldoggi ei Australia ei
Australianhirvikoira Australian Staghound ei Australia ei
Australiankarjakoira Australian Cattle Dog ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Australia Suomen Australiankarjakoirat ry [38] (pdf)
Australiankelpie ryhmä 1 UKC: Herding Australia Suomen Bordercolliet ja Australiankelpiet ry [39] (pdf)
Australianlammaskoira Australian Stock Dog ei PKU: ryhmä 1 Australia ei [40] (sv)
Australianpaimenkoira Australian Shepherd ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Yhdysvallat Australianpaimenkoirat ry [41] (pdf)
Australian töpöhäntäinen karjakoira Australian Stumpy Tail Cattle Dog ryhmä 1 UKC: Herding Australia ei [42] (pdf) (epävir.)
Australianterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Australia Australianterrierikerho ry [43] (pdf)
Australianvinttikoira Kangaroo Dog ei Australia ei
Auvergnenseisoja Braque de Auvergne ryhmä 7 UKC: Gun Ranska [44] (pdf)
Awankoira Awa-inu ei ei Japani ei sukupuuttoon kuollut
Azawakh ryhmä 10 AKC: Miscellaneous; UKC: Sighthound and Pariah Mali Suomen Vinttikoiraliitto [45] (pdf)
Azorienpaimenkoira Barbado da Ilha Terceira ei CPC: ryhmä 1 Portugali ei [46] (pdf) (en)

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Baijerinvuoristovihikoira Bayerischer Gebirgsschweisshund ryhmä 6 UKC; Scenthound Saksa Suomen Bassetkerho ry [47] (pdf)
Balgarski barak ei Bulgarian kennelklubi: ryhmä 6 Bulgaria ei [48] (bg)
Balinvuoristokoira Kintamani ei Asian Kennel Union: ryhmä 5 Indonesia ei
Barb ei Australia ei
Barbet ryhmä 8 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Ranska Suomen Spanieliliitto [49] (pdf)
Basenji ryhmä 5 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Afrikka (Kongo) Suomen basenjikerho [50] (pdf)
Baskienpaimenkoira Euskal Artzain Txakurra ei RSCE: ryhmä 1 Espanja ei [51] sk (pdf) (en); [52] kk (pdf) (en)
Baskienrottaterrieri Enkarterriko Billanuko ei Espanja
Basset artésien normand ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska Suomen bassetkerho ry [53] (pdf)
Basset bleu de gascogne → Gascognenbassetti
Basset fauve de bretagne → Bretagnenbassetti
Basset hound ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdistynyt kuningaskunta Suomen bassetkerho ry [54] (pdf)
Beagle ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdistynyt kuningaskunta Suomen beaglejärjestö [55] (pdf)
Beagle harrier ryhmä 6 UKC: Scenthound Yhdistynyt kuningaskunta ei [56] (pdf) (epävir.)
Beaucenpaimenkoira Berger de Beauce ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Ranska Suomen Beauceron [57] (pdf)
Bedlingtoninterrieri Bedlington Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Yhdistynyt kuningaskunta Suomen Bedlingtonkerho ry [58] (pdf)
Belgianmastiffi Mâtin Belge ei (aiemmin ryhmä 2) ei Belgia ei kuollut sukupuuttoon
Belgianpaimenkoira groenendael Berger Belge Groenendael/Groenendaeler ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Belgia Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys Ry [59] (pdf)
Belgianpaimenkoira laekenois Berger Belge Laekenois/Laekense Herder ryhmä 1 AKC: Miscellaneous; UKC: Herding Belgia Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys Ry [60] (pdf)
Belgianpaimenkoira malinois Berger Belge Malinois/Mechelse Herder (Mechelaar) ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Belgia Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys Ry [61] (pdf)
Belgianpaimenkoira tervueren Berger Belge Tervuren/Tervuerense Herder ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Belgia Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys Ry [62] (pdf)
Belgianseisoja Braque Belge ei (aiemmin ryhmä 7) ei Belgia ei kuollut sukupuuttoon
Bergamasco Pastore Bergamasco ryhmä 1 AKC: Miscellaneous; UKC: Herding Italia Suomen Seurakoirayhdistys ry [63] (pdf)
Bernhardinkoira Saint Bernardshund/Chien du Saint-Bernard ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Sveitsi Bernhardinkoirayhdistys ry [64] (pdf)
Berninpaimenkoira Berner Sennenhund/Bouvier Bernois ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Sveitsi Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry [65] (pdf)
Bichon bolognese → Bolognese
Bichon frisé Bichon a poil Frisé ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Kanariansaaret / Välimeren maat Suomen Bichon Frisé ry [66] (pdf)
Biellanpaimenkoira Pastore Biellese ei Italia ei
Biewerterrieri Biewer Yorkshire a la Pom Pon ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11; Valko-Venäjän kennelliitto: ryhmä 9 Saksa ei [67] (pdf) (pt)
Billy ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [68] (en)
Bisben ei Intia
Blackmouth cur ei UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [69] (en)
Blue lacy ei Yhdysvallat ei
Boerboel ei AKC: Miscellaneous; KUSA Etelä-Afrikka ei [70] (en)
Bokseri Deutscher Boxer ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen Bokseriyhdistys ry [71] (pdf)
Boliviandoggi Perro de Presa Boliviano ei Bolivia ei
Boliviankarvatonkoira Khala ei Bolivia ei
Bolognese ryhmä 9 AKC: Foundation Stock; UKC: Companion Italia [72] (pdf)
Bolonka → venäjänbolonka
Bordeaux'ndoggi Dogue du Bordeaux ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Ranska Bullmastiffit & Mastiffit ry [73] (pdf)
Bordercollie ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Yhdistynyt kuningaskunta Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet ry [74] (pdf)
Borderterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Yhdistynyt kuningaskunta Borderterrierikerho ry [75] (pdf)
Borneonkoira ei ei Borneo ei
Borzoi → Venäjänvinttikoira
Bosanski ostrodlaki gonic barak ryhmä 6 UKC: Scenthound Bosnia ei [76] (en)
Bostoninterrieri ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Yhdysvallat [77] (pdf)
Bouletingriffoni Griffon a poil Laineux ei (aiemmin ryhmä 7) SCC: ryhmä 7 Ranska ei
Bourbonnais'nseisoja Braque du Bourbonnais ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [78] (pdf)
Bouvier Vlaamse Koehond ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Belgia/Ranska Suomen Bouvier ry [79] (pdf)
Boykininspanieli ei AKC: Sporting; UKC: Gun Yhdysvallat ei [80] (en)
Bracco italiano ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Italia Saksanseisojakerho ry [81] (pdf)
Branchiero Branchiero Siciliano ei Italia ei
Braque du bourbonnais → Bourbonnais'nseisoja
Brasiliandoggi Dogue Brasileiro ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11 Brasilia ei [82] (pdf) (pt)
Brasilianpaimenkoira Ovelheiro Gaucho ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11 Brasilia ei [83] (pdf) (pt)
Brasilianterrieri Fox Paulistinho ryhmä 3 Brasilia Suomen Fox Paulistinha Klubi ry [84] (pdf)
Brasilianvihikoira Rastreador Brasileiro ei; aiemmin ryhmä 6 Brasilia ei
Brasilianvuoristobulldoggi Buldogue Serrano ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11 Brasilia ei [85] (pdf) (pt)
Bretagnenbassetti Basset Fauve de Bretagne ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska Suomen bassetkerho ry [86] (pdf)
Bretoni Epagneul Breton ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [87] (pdf)
Brienpaimenkoira Berger de Brie ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Ranska Suomen Briard ry [88] (pdf)
Briquet griffon vendéen ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska ei [89] (en)
Broholminkoira Broholmer ryhmä 2 UKC: Guardian Tanska Suomen Broholmeryhdistys [90] (pdf)
Buhund ryhmä 5 AKC: Herding; UKC: Northern Norja Suomen Buhundyhdistys [91] (pdf)
Bukovinankoira Ciobanes Romanesc de Bucovina ryhmä 2 Romania Suomen Seurakoirayhdistys ry [92] (pdf)
Bulgae 불개, Boolgae ei ei Etelä-Korea ei
Bulgarianajokoira Balgarski Gonic ei Bulgarian kennelklubi: ryhmä 6 Bulgaria ei [93] (bg)
Bulgarianpaimenkoira Balgarski Ovcar ei Bulgaria ei
Bull arab ei Australia ei [94] (en)
Bullenbeisser ei ei Saksa sukupuuttoon kuollut
Bullmastiffi ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Iso-Britannia Bullmastiffit & Mastiffit ry [95] (pdf)
Bullterrieri English Bull Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Bullterrieriyhdistys ry [96] (pdf)
Bully kutta ei Pakistan ei
Burgosinseisoja Perdiguero de Burgos ryhmä 7 UKC: Gun Espanja ei [97] (en)
Burjaattikoira Byryat Mongolaskii Volkodav ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 2 Venäjä (burjaatti-alueet) ei

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Cairnterrieri Cairn Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Skotlanti Cairnterrierikerho ry [98] (pdf)
Calabrianpaimenkoira Cane da Pastore Calabrese ei mahdollisesti kuollut sukupuuttoon Italia ei
Can de Palleiro ei Conselleria do Medio Rural e do Mar (de Galicia) Espanja Club da Raza Can de Palleiro [99] (es)
Cane corso Cane Corso Italiano ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Italia Cane Corso Club Finland ry [100] (pdf)
Cane da presa ei Italia ei
Cane toccatore ei Italia ei
Capheatoninterrieri Capheaton Terrier ei Yhdistynyt kuningaskunta (Englanti) ei
Carnianajokoira Segugio Carnico ei Italia ei
Carolinankoira Carolina Dog ei UKC: Sighthound and Pariah Yhdysvallat ei [101] (en)
Castro laboreironkoira Cao de Castro Laboreiro ryhmä 2 UKC: Guardian Portugali ei [102] (pdf)
Catahoulanleopardikoira Catahoula Leopard Dog ei AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Yhdysvallat ei [103] (en)
Cavalierkingcharlesinspanieli ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Iso-Britannia Suomen Cavalier Kingcharlesinspanieliyhdistys [104] (pdf)
Cerdanyanpaimenkoira Gos d'Atura Cerda ei Espanja ei
Ceskoslovensky vlcak ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Tšekkoslovakia Suomen Seurakoirayhdistys ry [105] (pdf)
Ceskyterrieri ryhmä 3 AKC: Miscellaneous; UKC: Terrier Tšekki Cesky-kerho ry [106] (pdf)
Ceyloninkarvatonkoira ei ei Sri Lanka ei kuollut sukupuuttoon
Chambray Chambray ei ei Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Charlesinseisoja Braque Charles X ei ei Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Chesapeakelahdennoutaja Chesapeake Bay Retriever ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Yhdysvallat Chesapeakekerho–Chesapeakeklubben ry [107]
Chien d'artois ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska ei [108] (en)
Chien-gris ei ei Ranska sukupuuttoon kuollut
Chihuahua Chihuahueno ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Meksiko Chihuahua ry [109] (pdf)
Chilenrottaterrieri Terrier Chileno ei Kennel Club de Chile: ryhmä 11 Chile ei [110] (es)
Chinese imperial dog ei Kiina
Chinook ei AKC: Miscellaneous; UKC: Northern Yhdysvallat [111] (en)
Chippiparainvinttikoira Chippiparai ei Kennel Club of India Intia
Chiribayanpaimenkoira ei ei Peru kuollut sukupuuttoon
Chitralinvahtikoira Vikhan ei Pakistan
Chongqinginkoira ei Kiina ei
Chortai Chortaj/Hortai ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 10; Valko-Venäjän kennelliitto: ryhmä 10 Venäjä
Chow chow ryhmä 5 AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Kiina Chow chow yhdistys ry [112] (pdf)
Čierny šery ei Slovakia ei
Cirneco dell’etna ryhmä 5 AKC: Miscellaneous; UKC: Sighthound and Pariah Italia Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry [113] (pdf)
Clumberinspanieli Clumber Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Suomen Spanieliliitto [114] (pdf)
Cockerspanieli English Cocker Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Cockerspanielit ry [115] (pdf)
Cordobantaistelukoira Perro de Pelea Cordobes ei ei Argentiina ei kuollut sukupuuttoon
Corpse dog ei ei Tiibet ei kuollut sukupuuttoon
Coton de tuléar ryhmä 9 AKC: Miscellaneous; UKC: Companion Madagaskar Coton de tuléar – SKKY:n alajaosto [116] (pdf)
Craunpaimenkoira Berger de Crau ei Ranska ei
Cumberlandinlammaskoira Cumberland Sheepdog ei ei Iso-Britannia (Englanti) ei sukupuuttoon kuollut

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Dalmatiankoira Dalmatinac ryhmä 6 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion epäselvä (Kroatia/Intia) Dalmatiankoirat – Dalmatinerna ry [117] (pdf)
Dalslanninkoira Dalbohund ei ei Ruotsi kuollut sukupuuttoon
Damchi ei Bhutan
Dandiedinmontinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia DDT Ry [118] (pdf)
Deckerinterrieri Decker Terrier ei Yhdysvallat ei [119] (en)
Dobermanni Dobermann Pinscher ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen Dobermannyhdistys ry [120] (pdf)
Dogo argentino ryhmä 2 AKC: Miscellaneous; UKC: Guardian Argentiina Dogo Argentino Club ry [121] (pdf)
Dogo canario → Kanariandoggi
Dreeveri Drever ryhmä 6 UKC: Scenthound Ruotsi Suomen Dreeverijärjestö [122] (pdf)
Dumfriesshirenkettukoira Dumfriesshire Hound ei ei Iso-Britannia (Skotlanti) ei kuollut sukupuuttoon
Dunkerinajokoira Dunkerstovare ryhmä 6 UKC: Scenthound Norja Suomen ajokoirajärjestö [123] (pdf)
Dupuynseisoja Braque Dupuy kuollut sukupuuttoon, aiemmin ryhmä 7 ei Ranska

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Ecuadorinkarvatonkoira Perro Calvo Dorado Ecuatoriano ei Ecuador ei
Eestinajokoira Eesti Hagijas ei SKL: ryhmä 6 Viro Suomen ajokoirajärjestö [124] (pdf)
Eestinlammaskoira Eesti Talukoer ei Viro ei
Egyptinmetsästyskoira Tesem ei ei Egypti ei kuollut sukupuuttoon
Egyptinpaimenkoira Ermenti ei EKF: ryhmä 1 Egypti ei
Elo ei Saksa ei
Englanninbulldoggi ryhmä 2 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Iso-Britannia Suomen Englanninbulldoggiyhdistys ry [125] (pdf)
Englanninkettukoira English Foxhound ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Iso-Britannia [126] (pdf)
Englanninkääpiöterrieri English Toy Terrier ryhmä 3 AKC: Toy Britannia Suomen Kääpiökoirayhdistys [127] (pdf)
Englanninpaimenkoira English Shepherd ei UKC: Herding Yhdysvallat ei [128] (en)
Englanninpesukarhukoira Redtick Coonhound/American English Coonhound ei AKC: Miscellaneous; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [129] (en)
Englanninsetteri ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Englanti Kanakoirakerho – Englanninsetterijaos [130] (pdf)
Englanninspringerspanieli English Springer Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Springerspanielit ry [131] (pdf)
Englanninvinttikoira Greyhound ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Britannia Suomen Greyhoundyhdistys ry [132] (pdf)
Englantilais-ranskalainen pienriistan ajokoira Anglo-français de petite vénerie ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska ei [133] (pdf) (epävir.)
Englantilais-venäläinen ajokoira Anglo-Russkaya Gonchaya ei SKL: ryhmä 6 Venäjä Suomen ajokoirajärjestö [134] (pdf)
Entlebuchinpaimenkoira Entlebucher Sennenhund ryhmä 2 AKC: Herding; UKC: Guardian Sveitsi Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry [135] (pdf)
Epeiroksenmolossi Molossos tis Ipirou ei KOH (Kreikan kennelliitto): ryhmä 2 Kreikka ei [136] (gr)
Espanjanbulldoggi Perro de Toro ei Espanja ei
Espanjandoggi Alano Español ei RSCE: ryhmä 2 Espanja ei [137] (pdf) (en)
Espanjanmastiffi Mastin Espanol ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Espanja Bullmastiffit & Mastiffit ry [138] (pdf)
Espanjanvesikoira Cao de Aqua Espanol ryhmä 8 AKC: Miscellaneous; UKC: Gun Espanja Vesikoirat ry [139] (pdf)
Espanjanvinttikoira Galgo Espanol ryhmä 10 UKC: Sighthound and Pariah Espanja Suomen Vinttikoiraliitto [140] (pdf)
Estrelanvuoristokoira Cao da Serra de Estrela ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Portugali Estrelanvuoristokoirat ry [141] (pdf)
Etelävenäjänkoira Ioujnorusskaya Ovcharka ryhmä 1 UKC: Herding Venäjä Venäläiset Owzarkat ry [142] (pdf)
Etelävenäjänvinttikoira Ahk-Taz-Eet ei Venäjä ei
Eurasier ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Saksa Suomen Eurasier Kerho ry [143] (pdf)

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Faaraokoira Kelb Tal Fenek ryhmä 5 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Malta Suomen faaraokoirat ja ibizanpodencot ry [144] (pdf)
Farm collie ei Yhdistynyt kuningaskunta (Skotlanti) ei
Fieldspanieli ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Suomen Fieldspanielit Ry [145] (pdf)
Fila brasileiro ryhmä 2 Brasilia Bullmastiffit & Mastiffit ry [146] (pdf)
Filippiinienpaariakoira Aso ei Filippiinit
Fonninpaimenkoira Pastore Fonnese ei ENCI: ryhmä 2 Italia (Sardinia) ei
Français blanc et noirRanskanajokoira
Français blanc et orangeRanskanajokoira
Français tricoloreRanskanajokoira
Fuerteventuranpaimenkoira Majorero ei RSCE: ryhmä 1 Espanja (Kanariansaaret) ei [147] (pdf) (en)

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Gaddinmastiffi Gaddi Kutta ei Intia ei
Galicianpodenco Podengo Galego ei Conselleria do Medio Rural e do Mar (de Galicia) Espanja Club de Raza do Podengo Galego [148] (es)
Galicianseisoja Perdigueiro Galego ei Conselleria do Medio Rural e do Mar (de Galicia) Espanja Club de Raza do Perdigueiro Galego [149] (es)
Gampr ei Armenia
Ganaraskankoira Ganaraskan ei Kanada ei
Garafíanpaimenkoira Pastor Garafiano ei RSCE: ryhmä 1 Espanja (Kanariansaaret) ei [150] (pdf) (en)
Gascognenbassetti Basset Bleu de Gascogne ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska Suomen bassetkerho ry [151] (pdf)
Gascon saintongeois ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska ei [152] (en)
Gegar Gegar Colombiano ei ei Kolumbia ei
Georgianvuoristokoira Kartuli Nagazi ei FCG Georgia ei [153] (en)
Glen of imaalinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Irlanti Suomen Glennit ry [154] (pdf)
Gończy polski ryhmä 6 Puola ei [155] (en)
Goodenoughinkoira ei Papua-Uusi-Guinea ei
Gordoninsetteri ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Skotlanti Kanakoirakerho – Gordoninsetterijaos [156] (pdf)
Gotlanninajokoira Gotlandstovare ei SKL: ryhmä 6 Ruotsi [157] (pdf) (epävir.)
Grand anglo-français blanc et noir ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [158] (en)
Grand anglo-français blanc et orange ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [159] (en)
Grand anglo-français tricolore ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [160] (en)
Grand basset griffon vendéen ryhmä 6 AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Ranska Suomen Bassetkerho ry [161] (pdf)
Grand gascon saintongeois → Gascon saintongeois
Grand griffon vendéen ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [162] (en)
Grecian greyhound ei ei Kreikka ei kuollut sukupuuttoon
Greyhound → Englanninvinttikoira
Griffon belge ryhmä 9 Belgia Suomen Griffonyhdistys ry [163] (pdf)
Griffon bleu de gascogne ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [164] (en)
Griffon bruxellois ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Belgia Suomen Griffonyhdistys ry [165] (pdf)
Griffon fauve de bretagne UKC: Scenthound ryhmä 6 Ranska [166] (en)
Griffon nivernais ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [167] (en)
Grosspitz ryhmä 5 Saksa Suomen Seurakoirayhdistys ry [168] (pdf)
Grönlanninkoira Gronlandshund ryhmä 5 UKC: Northern Grönlanti Suomen Seurakoirayhdistys ry [169] (pdf)
Guatemalandoggi Dogo Guatemalteco ei Guatemalan kennelliitto: ryhmä 2 Guatemala ei [170] (es)
Guejae gae ei Korea ei
Guicho Quisquelo ei Conselleria do Medio Rural e do Mar (de Galicia) Espanja Club de Raza do Can Guicho ou Quisquelo [171] (es)
Gull dong → Pakistaninbulldoggi
Gull terr → Pakistaninbullterrieri
Gyeongjunkoira Dong-gyeong ei Etelä-Korea ei

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Haldeninajokoira Haldenstovare ryhmä 6 UKC: Scenthound Norja Suomen Ajokoirajärjestö [172] (pdf)
Hamiltoninajokoira Hamiltonstovare ryhmä 6 AKC: Foundation Stock; UKC: Scenthound Ruotsi Suomen Ajokoirajärjestö [173] (pdf)
Hannoverinvihikoira Hannoverscher Schweisshund ryhmä 6 UKC: Scenthound Saksa Suomen Bassetkerho ry [174] (pdf)
Harjaskarvainen saksanseisoja Stichelhaariger Deustcher Vorstehhund ryhmä 7 UKC: Gun Saksa ei [175] (en)
Harlekiinipinseri Harlekinpinscher poistettu (aiemmin 2) Saksa ei
Harmaanorjanhirvikoira Norsk Elghund Gra ryhmä 5 AKC: Hound; UKC: Northern Norja Suomen harmaahirvikoirajärjestö ry [176]
Harrieri ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Iso-Britannia Suomen Ajokoirajärjestö [177] (pdf) (epävir.)
Havaijinkoira Ilio ei Yhdysvallat (Havaiji)
Havannankoira Bichon Habanero ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Välimeren maat / Kuuba Havannalaiset ry [178] (pdf)
Havannansilkkikoira ei Kuuba ei
Hedenkoira Hedehund ei Ruotsi ei
Heideterrieri Heideterrier ei Saksa ei
Herthapointteri Herthapointer ei ei Tanska ei
Hertsegovinanvuoristokoira Herzegovač ei ei Bosnia ja Hertsegovina ei
Hierronpodenco Podenco Enano del Hierro ei Espanja (Kanariansaaret) ei
Hierronsusikoira Lobito Herreno ei Registro de Grupos Étnicos Caninos (RSCE): ryhmä 1 Espanja (Kanariansaaret) ei [179] (pdf) (es)
Himalajanpaimenkoira Bhote Kukur ei Intia/Nepal ei
Hispaniolankoira ei Haiti/Dominikaaninen tasavalta ei
Hmonginkoira Chó H'Mong Cốc ei Vietnamin kennelliitto Vietnam ei
Hokkaido Hokkaido-ken/Ainu-inu ryhmä 5 UKC: Northern Japani Suomen Nihonken ry [180] (pdf) (epävir.)
Hollanninpaimenkoira Hollandse Heder ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Alankomaat Suomen Hollanninpaimenkoirat ry [181] (pdf)
Hollanninpeltopyykoira Drentsche Partijshond ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Alankomaat ei [182] (pdf)
Hollanninrottakoira Hollandse Smoushond ryhmä 2 UKC: Terrier Alankomaat Suomen Seurakoirayhdistys ry [183] (pdf)
Hovawart ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Saksa Suomen Hovawart Ry [184] (pdf)
Hubertuksenajokoira Bruno Saint-Hubert Français ei SCC: ryhmä 6 Ranska ei [185] (fr) (pdf)
Hygeninajokoira Hygenhund ryhmä 6 UKC: Scenthound Norja Suomen Ajokoirajärjestö [186] (pdf)
Hälleforsinkoira Hälleforshund ei SKL: ryhmä 5 Ruotsi Suomen Harmaahirvikoirajärjestö [187] (pdf)

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Ibizanpodenco Ca Eivissenc ryhmä 5 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Espanja (Baleaarit) Suomen faaraokoirat ja ibizanpodencot ry [188] (pdf)
Inkojenkarvatonkoira Perro Flora ei Peru ei
Inn kwe ei Myanmar ei
Intian(bull)terrieri ei Intia ei
Intiankarvatonkoira ei ei Intia ei
Intianpaariakoira Indog ei Intia ei
Intianpystykorva ei Kennel Club of India Intia ei
Inuiittikoira Northern Inuit ei Iso-Britannia ei
Irlanninsetteri Irish Setter ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Irlanti Suomen Punaiset Irlanninsetterit ry. [189] (pdf, pun.)
Irlanninsusikoira Irish Wolfhound ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Irlanti Suomen irlanninsusikoirat ry [190] (pdf)
Irlanninterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Irlanti Suomen Irlanninterrierit ry [191] (pdf)
Irlanninvesispanieli Irish Water Spaniel ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Irlanti Irlanninvesispanielit ry [192] (pdf)
Islanninlammaskoira Íslenskur Fjárhundur ryhmä 5 AKC/UKC: Herding Islanti Islandshundarna ry [193] (pdf)
Isogascognenajokoira Grand Bleu de Gascogne ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska Suomen Ajokoirajärjestö [194] (pdf)
Isomünsterinseisoja Grosser Munsterlander ryhmä 7 UKC: Gun Saksa Suomen Münsterikerho [195] (pdf)
Isosveitsinpaimenkoira Grosser Scweizer Sennenhund/Grand Bouvier Suisse ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Sveitsi Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry [196] (pdf)
IsovillakoiraVillakoira Caniche Grande ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Gun Ranska Suomen Villakoirakerho ry [197] (pdf)
Italianajokoira Segugio Italiano ryhmä 6 UKC: Scenthound Italia [198] (kk, pdf)
Italianpaimenkoira Pastore Italiano ei Italia ei
Italiansusikoira Lupo Italiano ei Italia ei
Italianvinttikoira Piccolo Levriero Italiano ryhmä 10 AKC: Toy; UKC: Companion Italia Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry [199] (pdf)
Itäeuroopanpaimenkoira Vostochnoeuropeiskaya Ovcharka ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 1; Valko-Venäjän kennelliitto: ryhmä 1 Venäjä SuomenVEO Ry [200]
Itäsiperianlaika Zapadnosibirskaya Laika ryhmä 5 UKC: Northern Venäjä Suomen Laikajärjestö [201] (pdf)
Itävallanajokoira Brandlbracke/Viergaul ryhmä 6 UKC: Scenthound Itävalta [202] (pdf)
Itävallanpinseri Osterreicher Pinscher ryhmä 2 UKC: Terrier Itävalta Suomen Seurakoirayhdistys ry [203] (pdf)
Iwatenkoira Iwate-inu ei ei Japani ei

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Jackrussellinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Englanti Suomen Jackrussellinterrierit ry [204] (pdf)
Jack Russell -terrieri Working Jack Russell ei Englanti
Jakutianlaika Yakutskaya Laika ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 5 Venäjä ei
Japanese chin Chin ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Japani Suomen kääpiökoirayhdistys [205] (pdf)
Japaninpystykorva Nihon Suppitsu ryhmä 5 UKC: Northern Japani Suomen Japaninpystykorvayhdistys ry [206] (pdf)
Japaninterrieri Nihon Teria ryhmä 3 UKC: Terrier Japani ei [207] (en)
Japmaseisoja Braco de Japma ei ei Brasilia ei kuollut sukupuuttoon
Jejunkoira Cheju-do ei Etelä-Korea
Jonangi ei Intia ei
Jugoslavianvinttikoira Starohrvatski Hrt ei Bosnia ja Hertsegovina/ Kroatia ei
Jämtlanninpystykorva Jämthund ryhmä 5 UKC: Northern Ruotsi Suomen harmaahirvikoirajärjestö ry [208] (pdf)

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Kaanaankoira Kelev Knani ryhmä 5 AKC: Herding; UKC: Sighthound and Pariah Israel Suomen Kaanaankoirat ry [209] (pdf)
Kainkoira Kai-ken/Tora-inu ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Japani Suomen Nihonken ry [210]
Kaikadinkoira ei Intia ei
Kanadaneskimokoira Esquimaux poistettu (aiemmin 5) Canadian Kennel Club: Working; UKC: Northern Kanada ei [211] (en)
Kanariandoggi Presa Canario ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Espanja Suomen Seurakoirayhdistys ry [212]
Kanarianpodenco Podenco Canario ryhmä 5 UKC: Sighthound and Pariah Espanja ei [213] (pdf)
Kangal ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 2; KUSA: Herding; UKC: Guardian Turkki ei [214] (en)
Kanni ei Intia ei
Kantabrianajokoira Sabuesu Cantabru ei Espanja ei
Kantabrianvesikoira Perro de Agua Cantábrico ei Ministerio de Medio Ambiente Espanja ei
Karabash → Anatoliankoira
Karjalankarhukoira ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Suomi Suomen Pystykorvajärjestö [215] (pdf)
Karkeakarvainen hollanninpaimenkoira Hollandse Herder Ruwhaar ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Alankomaat Suomen Hollanninpaimenkoirat ry [216] (pdf)
Karkeakarvainen istarskinajokoira Istarski Ostrodlaki Gonic ryhmä 6 UKC: Scenthound Kroatia Suomen Ajokoirajärjestö [217] (en)
Karkeakarvainen italianajokoiraItalianajokoira
Karkeakarvainen kaniinimäyräkoiraMäyräkoira Kaninchen-Dachshund, Rauhhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [218] (pdf)
Karkeakarvainen kettuterrieri Wire Fox Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Kettuterrierit ry [219] (pdf)
Karkeakarvainen kääpiömäyräkoiraMäyräkoira Zwerg-Dachshund, Rauhhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [220] (pdf)
Karkeakarvainen mäyräkoiraMäyräkoira Dachshund, Rauhhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [221] (pdf)
Karkeakarvainen saksanseisoja Rauhhaariger Deutscher Vorstehhund ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Saksa Saksanseisojakerho ry [222] (pdf)
Karkeakarvainen slovakianseisoja Slovensky Huborsty Stavac Ohar ryhmä 7 UKC: Gun Slovakia [223] (pdf) (epävir.)
Karkeakarvainen unkarinvizslaUnkarinvizsla Drótszőrű Magyar Vizsla. ryhmä 7 AKC: Miscellaneous; UKC: Gun Unkari Saksanseisojakerho ry [224] (pdf)
Karpaattienkoira Ciobanesc Romanesc Carpatin ryhmä 1 UKC: Herding Romania ei [225] (pdf) (epävir.)
Karsinkoira Kars ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 2 Turkki ei
Karstinpaimenkoira Kraski Ovcar ryhmä 2 UKC: Guardian Slovenia Suomen Seurakoirayhdistys ry [226] (pdf)
Kashmirinpaimenkoira Bakarwal ei Intia ei
Kastilianpaimenkoira Perro de Carea Castillano-Manchego ei Registro de Grupos Étnicos Caninos (RSCE): ryhmä 1 Espanja ei [227] (pdf) (es)
Katalonianpaimenkoira Gos d'Atura Catala ryhmä 1 UKC: Herding Espanja Suomen Katalonianpaimenkoirat ry [228] (pdf)
Kaukasiankoira Kavkazkaya Ovcharka ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Venäjä Kaukasianpaimenkoirat ry [229] (pdf)
Kawakaminkoira Kawakami-ken ei Japani ei
Keeshond Wolfspitz ryhmä 5 AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Hollanti Suomen Keeshond ry [230] (pdf)
Kelttienvinttikoira Vertragus ei ei Irlanti/Yhdistynyt kuningaskunta kuollut sukupuuttoon
Kerrynbeagle ei Irish Kennel Club: Hound Irlanti ei [231] (en)
Kerrynterrieri Kerry Blue Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Irlanti Kerry- ja vehnäterrierikerho ry [232] (pdf)
Keskiaasiankoira Sredneaziatskaya Ovcharka ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Venäjä Venäläiset Owzarkat ry [233] (pdf)
Keskiaasianvinttikoira Tazy ei Puolan kennelliitto: ryhmä 10; Valko-Venäjän kennelliitto: ryhmä 10 Kazakstan/Turkmenistan ei
Keskikokoinen villakoiraVillakoira Caniche Moyen ryhmä 9 AKC: Non-Sporting Ranska Suomen Villakoirakerho ry [234] (pdf)
Kiharakarvainennoutaja Curly-Coated Retriever ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Kiharakerho ry [235] (pdf)
Kiinanharjakoira ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Kiina Suomen Kiinanharjakoirat ry [236] (pdf)
Kiinanpalatsikoira Pekingese ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Kiina Suomen Pekingesikerho ry [237] (pdf)
Kiinanpystykorva → chow chow
Kiinanvinttikoira Xiquan ei Kiina
Kingcharlesinspanieli English Toy Spaniel ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Iso-Britannia King Charlesin spanieli ry [238] (pdf)
King shepherd ei United Kennel Clubs International Yhdysvallat ei
Kirgisianvinttikoira Taigan ei Puolan kennelliitto: ryhmä 10; Valko-Venäjän kennelliitto: ryhmä 10 Kirgisia ei
Kishu Kishu-inu ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Japani Suomen Nihonken ry [239] (pdf) (epävir.)
Kitler ei ei Brasilia ei
Kleinspitz ryhmä 5 UKC: Northern Saksa Pienpystykorvat ry [240] (pdf)
Koillissiperianlaika Severo-Vostotsnaya Jesdovaya Sobaka ei Venäjä ei
Kolmivärinen tsekinkoira Ceský Strakatý Pes ei CMKU (Tsekin kennelliitto): ryhmä 9 Tšekki ei [241] (en)
Kombai ei Kennel Club of India Intia
Komondor ryhmä 1 AKC: Working; UKC: Guardian Unkari Unkarinpaimenkoirat ry [242] (pdf)
Kooikerhondje ryhmä 8 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Alankomaat Suomen Kooikerhondje ry [243] (pdf)
Koolie ei Australia ei
Kopo Erdelyi Kopo/Copoi Ardelenesc ryhmä 6 UKC: Scenthound Unkari/Romania (Transilvania) ei [244] (en)
Koreanjindonkoira Jindo Gae ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Etelä-Korea Suomen Seurakoirayhdistys ry [245] (pdf)
Koreanmastiffi Dosa Gae ei Korea ei
Korsikankoira Cursinu ei SCC: ryhmä 5 Ranska (Korsika) ei [246] (pdf) (fr)
Korthalsingriffoni Griffon d'Arrêt à poil Dur ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho ry [247] (pdf)
Koshijinkoira Koshiji-inu ei ei Japani ei
Koshikijimankoira Koshikijima jakkaru ei ei Japani ei kuollut sukupuuttoon
Kraski ovcar → Karstinpaimenkoira
Kreetankoira Kritikos Lagonikos ei KOH (Kreikan kennelliitto): ryhmä 5 Kreikka ei [248] (gr)
Kreikanajokoira Hellenikos Ichnilatis ryhmä 6 UKC: Scenthound Kreikka [249] (pdf)
Kreikanpaimenkoira Hellenikos Poimenikos ei KOH (Kreikan kennelliitto): ryhmä 2 Kreikka ei [250] (gr)
Kreikanvinttikoira Hellenikos Lagonikos ei Kreikka ei
Kroatianpaimenkoira Hrvatski Ovcar ryhmä 1 UKC: Herding Kroatia Suomen Seurakoirayhdistys ry [251] (pdf)
Kroatianvinttikoira Hrvatski hrt ei ei Kroatia ei kuollut sukupuuttoon
Kromfohrländer ryhmä 9 UKC: Terrier Saksa Suomen kromfohrländer ry [252] (pdf)
Kuubandoggi Dogo Cubano ei ei Kuuba ei sukupuuttoon kuollut
Kultainennoutaja Golden Retriever ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Kultainen Rengas ry [253] (pdf)
Kunminginsusikoira Kūnmíng Lánggǒu ei Chinese Public Security Bureau Kiina ei
Kuvasz ryhmä 1 AKC: Working; UKC: Guardian Unkari Unkarinpaimenkoirat ry [254] (pdf)
Kypriako maliaro Kypriako Maliaro Bichon ei Kyproksen kennelliitto Kypros ei
Kyproksenvillakoira ei Kypros
Kyproksenvinttikoira Kypriakos Lagonikos ei Kyproksen kennelliitto Kypros ei
Kääpiöbullterrieri Miniature Bull Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Britannia Suomen bullterrieriyhdistys ry [255] (pdf)
Kääpiöpinseri Zwergpinscher ryhmä 2 AKC: Toy; UKC: Companion Saksa Suomen Kääpiöpinserit ry [256] (pdf)
Kääpiösnautseri Zwergschnauzer ryhmä 2 AKC/UKC: Terrier Saksa Suomen kääpiösnautserikerho ry [257] (pdf)
KääpiövillakoiraVillakoira Caniche Nain ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Ranska Suomen Villakoirakerho ry [258] (pdf)

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Labradorinnoutaja Labrador Retriever ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Labradorinnoutajakerho [259] (pdf)
Labrit ei Ranska ei
Lagotto romagnolo ryhmä 8 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Italia Suomen Lagottoklubi ry [260] (pdf)
Lakelandinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Lakelandinterrierit ry [261] (pdf)
Lancashirenkarjakoira Lancashire Heeler ei SKL: ryhmä 1; AKC: Foundation Stock; KUSA/UKC: Herding Britannia Suomen Lancashire Heeler -yhdistys [262] (pdf)
Landseer ryhmä 2 Newfoundland Suomen Landseeryhdistys ry [263] (pdf)
Languedocinpaimenkoira Berger du Languedoc ei Ranska ei
Lapinporokoira ryhmä 5 UKC: Herding Suomi Lappalaiskoirat ry [264] (pdf)
Larzacinspanieli Epagneul du Larzac ei Ranska ei
Latvianajokoira Latvijas Dzinējsuņi ei Latvian kennelliitto: ryhmä 6 Latvia ei
Leonberginkoira Leonberger ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen leonberginkoirat ry [265] (pdf)
Leóninpaimenkoira Perro de Carea Leonés ei Registro de Grupos Étnicos Caninos (RSCE): ryhmä 1 Espanja ei [266] (pdf) (es)
Levesque ei Ranska ei
Lhasa apso ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Tiibet Lhasa apsot ry [267] (pdf)
Liettuanajokoira Lietuvių Skalikas ei Liettuan kennelliitto: ryhmä 6 Liettua ei [268] (lt)
Liivinmaanlintukoira Liivimaa Linnukoer ei Viro ei
Lottatore brindisino ei Italia ei
Lucasinterrieri Lucas Terrier ei Iso-Britannia ei [269] (en)
Lunnikoira Norsk Lundehund ryhmä 5 AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Norja Suomen Lunnikoirayhdistys ry [270] (pdf)
Lurcher ei Iso-Britannia/Irlanti ei
Lyhytkarvainen bernhardinkoiraBernhardinkoira Saint Bernardshund, Kurzhaar ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Sveitsi Bernhardinkoirayhdistys [271] (pdf)
Lyhytkarvainen hollanninpaimenkoira Hollandse Herder Korthaar ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Alankomaat Suomen Hollanninpaimenkoirat ry [272] (pdf)
Lyhytkarvainen istarskinajokoira Istarski Kratkodlaki Gonic ryhmä 6 UKC: Scenthound Kroatia Suomen Ajokoirajärjestö [273] (en)
Lyhytkarvainen italianajokoiraItalianajokoira
Lyhytkarvainen kaniinimäyräkoiraMäyräkoira Kaninchen-Dachshund, Kurzhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [274] (pdf)
Lyhytkarvainen kääpiömäyräkoiraMäyräkoira Zwerg-Dachshund, Kurzhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [275] (pdf)
Lyhytkarvainen mäyräkoiraMäyräkoira Dachshund, Kurzhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [276] (pdf)
Lyhytkarvainen pyreneittenpaimenkoiraPyreneittenpaimenkoira Berger des Pyrenées a face rase ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Ranska Suomen Pyreneläiset ry [277] (pdf)
Lyhytkarvainen saksanseisoja Kurzhaariger Deutscher Vorstehhund ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Saksa Saksanseisojakerho ry [278] (pdf)
Lyhytkarvainen unkarinvizslaUnkarinvizsla Rövidszőrű Magyar Vizsla ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Unkari Saksanseisojakerho ry [279] (pdf)
Länsigöötanmaanpystykorva Västgötaspets ryhmä 5 AKC/UKC: Herding Ruotsi Länsigöötanmaanpystykorvat – Västgötaspetsen ry [280] (pdf)
Länsisiperianlaika Zapadnosibirskaya Laika ryhmä 5 UKC: Northern Venäjä Suomen Laikajärjestö [281] (pdf)
Löwchen Petit Chien Lion ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Ranska Suomen Kääpiökoirayhdistys ry [282] (pdf)

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Magallaesinlammaskoira Ovejero Magallanico ei Kennel Club de Chile: ryhmä 11 Chile ei [283] (es)
Makedonianvuoristokoira Makedonskoyo Ovcharsko Kuche (Karaman) ei KCM (Makedonian kennelliitto): ryhmä 2 Makedonia ei [284] (mk)
Mallorcandoggi Ca de Bou ryhmä 2 UKC: Guardian Espanja (Baleaarit) Suomen Seurakoirayhdistys [285] (pdf)
Mallorcanpaimenkoira Ca de Bestiar ryhmä 1 UKC: Herding Espanja (Baleaarit) Suomen Seurakoirayhdistys ry [286] (pdf)
Mallorcanrottaterrieri Ca Rater Mallorqui ei VDH: ryhmä 2; Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (des Illes Balears) Espanja (Baleaarit)
Mallorcanseisoja Ca Mè ei Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (des Illes Balears) Espanja (Baleaarit) ei
Maltankoira Bichon Maltes ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion keskinen Välimeren alue Maltalaiset ry [287] (pdf)
Manchesterinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Britannia Suomen Manchesterinterrierit ry [288] (pdf)
Maneto Podenco Andaluz Maneto ei RSCE: ryhmä 5 Espanja ei [289] (pdf) (en)
Manilankoira Manilla Spaniel ei kuollut sukupuuttoon Filippiinit
Mannermainen bulldoggi Continental Bulldog ei SKG (Sveitsin kennelliitto) Sveitsi ei [290] (en)
Mantiqueiranpaimenkoira Cão Pastor da Mantiqueira ei ei Brasilia ei
Mantšuriankarvatonkoira ei Kiina ei
Maratinvinttikoira ei Intia ei
Maremmanajokoira Segugio Maremmano ei ENCI: ryhmä 6 Italia [291] (pdf) (it)
Maremmano-abruzzese Pastore Maremmano-Abruzzese ryhmä 1 UKC: Guardian Italia Suomen Maremmano-Abruzzese seura ry [292] (pdf)
Markiesje ei Alankomaiden kennelliitto: ryhmä 9 Hollanti ei [293] (nl)
Marxdorfinsusikoira Marxdorfer Wolfshund ei Saksa ei
Mastiffi English Mastiff ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Britannia Bullmastiffit & Mastiffit ry [294] (pdf)
Mâtin ei Ranska ei kuollut sukupuuttoon
Mayojenkarvatonkoira ei ei Keski-Amerikka (pääasiassa Meksiko ja Jukatanin niemimaan valtiot) ei
Mcnabinpaimenkoira McNab ei Yhdysvallat ei
Medimurjenkoira Mali Međimurski Pas ei Kroatian kennelliitto: ryhmä 1 Kroatia ei [295] (hr)
Meksikonkarvatonkoira Xoloitczuintle ryhmä 5 AKC: Non-Sporting; UKC: Sighthound and Pariah Meksiko Suomen Karvattomat Rodut ry [296] (pdf)
Menorcanpodenco Ca de Conills ei ei Espanja (Baleaarit) ei
Miletoksenkoira Kokoni ei KOH (Kreikan kennelliitto): ryhmä 9 Kreikka ei [297] (gr)
Miryanginkoira Miryang ei Etelä-Korea
Mittelspitz ryhmä 5 UKC: Northern Saksa Suomen Mittelspitz ry [298] (pdf)
Montenegronajokoira Crnogorski Planinski Gonic ryhmä 6 UKC: Scenthound Montenegro ei [299] (en)
Mopsi Pug ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Kiina Suomen Mopsikerho ry [300] (pdf)
Moskovanvahtikoira Moskovskaya Storozhevaya Sobaka ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 2; Unkarin kennelliitto: ryhmä 2 Venäjä ei [301] (en)
Mountain cur ei UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [302] (en)
Mucuchíes Perro de los Páramos ei FCV (Venezuelan kennelliitto): ryhmä 2 Venezuela ei
Mudholinvinttikoira ei Kennel Club of India Intia ei
Mudi ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Unkari Unkarinpaimenkoirat ry [303] (pdf)
Mustanorjanhirvikoira Norsk Elghund Sort ryhmä 5 Norja Suomen Harmaahirvikoirajärjestö [304] (pdf)
Musta romanianvuoristokoira Ciobanesc romanesc corb ei Romanian kennelliitto: ryhmä 2 Romania ei [305] (pdf) (en)
Mäyräkoira Dachshund ryhmä 4 AKC: Hound; UKC: Scenthound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto [306] (pdf)

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Napolinmastiffi Mastino Napolitano ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Italia Bullmastiffit & Mastiffit ry [307] (pdf)
Navarranajokoira Euskal erbi txakurra ei Registro de Raza Canina Espanja ei
Navarranseisoja Pachon Navarro ei RSCE: ryhmä 7 Espanja ei [308] (pdf) (en)
Nenetsinkoira Nenetskaya Laika ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 5 Venäjä (Siperia) ei
Newfoundlandinkoira Newfoundland ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Kanada (Newfoundland) Suomen Newfoundlandinkoirayhdistys ry [309] (pdf)
New guinea singing dog ei Papua-Uusi-Guinea ei
Norfolkinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Norwichin- ja Norfolkinterrierit ry [310] (pdf)
Norwichinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Norwichin- ja Norfolkinterrierit ry [311] (pdf)
Novascotiannoutaja Novascotia Duck Tolling Retriever ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Kanada Novascotiannoutajat ry [312] (pdf)
Nureongi Nurŏngi ei Korea

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Odessankoira Odesskaya Domashnaya Idealnaya Sobaka (ODIS) ei Valko-Venäjän kennelliitto; Ukrainan kennelliitto Ukraina ei [313] (en) (venäjänkielisen alapuolella)
Ori pei ei Designer Breed Registry Yhdysvallat ei
Owczarek podhalanski ryhmä 1 UKC: Guardian Puola Suomen Owczarek Podhalanskit ry [314] (pdf)

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Paimenpystykorva Hutespitz ei Saksa ei
Pakistaninbulldoggi Gull Dong ei Pakistan ei
Pakistaninbullterrieri Gull Terr ei Pakistan ei
Pakistaninpaimenkoira Bhagyari Kutta ei Pakistan ei
Pampabulldoggi Bulldog Campeiro ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11 Brasilia ei [315] (pdf) (pt)
Pampakoira Veadeiro Pampeano ei CBKC (Brasilian kennelliitto): ryhmä 11 Brasilia ei [316] (pdf) (pt)
Papillon Epagneul Nain Continental ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Ranska Suomen Papillon- ja Phalèneyhdistys r.y. [317] (pdf)
Pardogge ei Italia/Australia ei
Parsonrussellinterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Parsonrussellinterrierit ry [318] (pdf)
Partacollie Bearded Collie ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Iso-Britannia Suomen Partacolliet ry [319] (pdf)
Patterdalenterrieri ei UKC: Terrier Yhdistynyt kuningaskunta (Englanti) Suomen Patterdalenterrieriyhdistys ry [320] (en)
Pekingeesi → Kiinanpalatsikoira
Perro de pelea cordobes → Cordobantaistelukoira
Perunkarvatonkoira Perro sin Pelo del Peru ryhmä 5 AKC: Miscellaneous; UKC: Sighthound and Pariah Peru Suomen Karvattomat Rodut ry [321] (pdf)
Pesukarhukoira Black and Tan Coonhound ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat Suomen Seurakoirayhdistys ry [322] (pdf)
Petit basset griffon vendéen ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Ranska Suomen Bassetkerho [323] (pdf)
Petit bleu de gascogne ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska ei [324] (en)
Petit brabançon ryhmä 9 Belgia Suomen Griffonyhdistys ry [325] (pdf)
Petit gascon saintongeois → Gascon saintongeois
Phalène Epagneul Nain Continental ryhmä 9 Ranska Suomen Papillon- ja Phalèneyhdistys r.y. [326] (pdf)
Phu quocinkoira Chó Phú Quốc ei Vietnamin kennelliitto Vietnam ei
Picardienpaimenkoira Berger Picard ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Ranska Suomen Palveluskoiraliitto [327] (pdf)
Picardienspanieli Epagneul Picard ryhmä 7 UKC: Gun Ranska ei [328] (pdf)
Pieniberninajokoira → Pienisveitsinajokoira
Pienijuranajokoira → Pienisveitsinajokoira
Pieniluzerninajokoira → Pienisveitsinajokoira
Pienimünsterinseisoja Kleiner Munsterlander ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Saksa Suomen Münsterikerho [329] (pdf)
Pienischwyzinajokoira → Pienisveitsinajokoira
Pienisveitsinajokoira Schweizerischer Niederlaufhund/Petit Chien Courant Suisse ryhmä 6 UKC: Scenthound Sveitsi Suomen Ajokoirajärjestö [330] (en)
Pila ei Argentiina ei
Pinseri Deutscher Pinscher ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Terrier Saksa Pinserit ry [331] (pdf)
Pitkäkarvainen bernhardinkoiraBernhardinkoira Saint Bernardshund, Langhaar ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Sveitsi Bernhardinkoirayhdistys [332] (pdf)
Pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira Hollandse Herder, Langhaar ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Alankomaat Suomen Hollanninpaimenkoirat ry [333] (pdf)
Pitkäkarvainen kaniinimäyräkoiraMäyräkoira Kaninchen-Dachshund, Langhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [334] (pdf)
Pitkäkarvainen kääpiömäyräkoiraMäyräkoira Zwerg-Dachshund, Langhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [335] (pdf)
Pitkäkarvainen mäyräkoiraMäyräkoira Dachshund, Langhaar ryhmä 4 AKC: Hound Saksa Suomen Mäyräkoiraliitto ry [336] (pdf)
Pitkäkarvainen pyreneittenpaimenkoiraPyreneittenpaimenkoira Berger des Pyrenees a poil long ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Ranska Suomen Pyreneläiset ry [337] (pdf)
Pitkäkarvainen saksanseisoja Langhaariger Deutscher Vorstehhund ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Saksa Saksanseisojakerho ry [338] (pdf)
Pitkäkarvainen skotlanninpaimenkoira Rough Collie ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Skotlanti Suomen Collieyhdistys [339] (pdf)
Plottinajokoira Plotthound ei SKL: ryhmä 6; AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [340] (pdf)
Plummerinterrieri Plummer Terrier ei Yhdistynyt kuningaskunta (Englanti) ei
Podenco orito Podenco Orito Español ei Registro de Grupos Étnicos Caninos (RSCE): ryhmä 1 Espanja ei [341] (pdf) (es)
Pohjanpystykorva Norbottenspets ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Ruotsi Suomen Pystykorvajärjestö [342] (pdf)
Pohjoisamerikanpaimenkoira Miniature American Shepherd/North American Shepherd ei AKC: Miscellaneous Yhdysvallat ei [343] (en)
Pohjoiskaukasianpaimenkoira ei Venäjä ei
Pointteri English Pointer ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Kanakoirakerho ry – Pointterijaos [344] (pdf)
Poitevin ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [345] (en)
Polski owczarek nizinny ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Puola Suomen PON-kerho ry [346] (pdf)
Pomeranian Zwergspitz ryhmä 5 AKC: Toy; UKC: Companion Englanti ja Saksa Pienpystykorvat ry [347] (pdf)
Pommerinpaimenkoira Pommerscher Hutehund ei Saksa ei
Pont-audemerinspanieli Epagneul de Pont-Audemer ryhmä 7 UKC: Gun Ranska Saksanseisojakerho [348] (pdf)
Porcelaine ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [349] (en)
Portugalinpodengo Podengo Português ryhmä 5 AKC: Miscellaneous/Foundation Stock; UKC: Sighthound and Pariah Portugali Suomen Portugalinpodengot ry [350] (pdf)
Portugalinseisoja Perdigueiro de Português ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Portugali Saksanseisojakerho [351] (pdf)
Portugalinvesikoira Cao de Agua Português ryhmä 8 AKC: Working; UKC: Gun Portugali Vesikoirat ry [352] (pdf)
Posavinanajokoira Posavski Gonic ryhmä 6 UKC: Scenthound Kroatia Suomen ajokoirajärjestö [353] (pdf)
Potsdaminvinttikoira ei ei Italia ei kuollut sukupuuttoon
Prahanrottakoira Prazky Krysavik ei SKL: ryhmä 9 Tšekki [354] (pdf)
Provencenajokoira Briquet de Provence ei SCC: ryhmä 6 Ranska ei [355] (pdf) (fr)
Puerto riconmastiffi Gran Mastín de Borínquen ei Karibian kennelliitto Puerto Rico
Puli ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Unkari Unkarinpaimenkoirat ry [356] (pdf)
Pumi ryhmä 1 AKC: Miscellaneous; UKC: Herding Unkari Unkarinpaimenkoirat ry [357] (pdf)
Punainen irlanninsetteriIrlanninsetteri Irish Red Setter ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Irlanti Kanakoirakerho [358] (pdf)
Punainen pesukarhukoira Redbone Coonhound ei AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [359] (en)
Punavalkoinen irlanninsetteriIrlanninsetteri Irish Red and White Setter ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Irlanti Kanakoirakerho [360] (pdf)
Pungsan Poongsan ei Pohjois-Korea ei
Puolanajokoira Ogar Polski ryhmä 6 UKC: Scenthound Puola Suomen Ajokoirajärjestö [361] (en)
Puolanvinttikoira Chart Polski ryhmä 10 UKC: Sighthound and Pariah Puola Suomen vinttikoiraliitto [362] (pdf)
Pyreneittenkoira Chien Montagne des Pyrenées ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Ranska Suomen Pyreneläiset ry [363] (pdf)
Pyreneittenmastiffi Mastin del Pirineo ryhmä 2 UKC: Guardian Espanja Pyreneittenmastiffit ry [364] (pdf)
Pyreneittenpaimenkoira Berger des Pyrenées ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Ranska Suomen Pyreneläiset ry [365] (lk, pdf); [366] (pk, pdf)

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Rajapalayaminvinttikoira Rajapalayam ei Kennel Club of India Intia
Rampurinvinttikoira ei Kennel Club of India Intia
Ranskanajokoira, kolmivärinen Francais tricolore ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [367] (en)
Ranskanajokoira, valko-musta Francais blanc et noir ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [368] (en)
Ranskanajokoira, valko-oranssi Francais blanc et orange ryhmä 6 UKC: Scenthound Ranska [369] (en)
Ranskanbulldoggi Bouledogue Francais ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Ranska Suomen Ranskanbulldogit ry [370] (pdf)
Ranskanpodenco Charnigue ei ei Ranska kuollut sukupuuttoon
Ranskanseisoja, gascognelaistyyppi Braque Français, type Gascogne ryhmä 7 UKC: Gun Ranska ei [371] (pdf)
Ranskanseisoja, pyreneläistyyppi Braque Français, type Pyrenées ryhmä 7 UKC: Gun Ranska ei [372] (pdf)
Ranskanspanieli Epagneul Français ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Ranska ei [373] (pdf)
Rhodesiankoira Rhodesian Ridgeback ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Etelä-Afrikka/ Zimbabwe Suomen Ridgeback Yhdistys [374] (pdf)
Riukiunkoira Ryukyu-inu ei Japani ei
Rodoksenvinttikoira Lagonikos tis Rhodou ei Kreikka ei
Roeselarenkarjakoira Roeselaarse Bouvier ei/ryhmä 1 (bouvier-rotuna) Belgia ei
Romanianpaimenkoira Ciobanesc Romanesc Mioritic ryhmä 1 UKC: Herding Romania Suomen Seurakoirayhdistys [375] (pdf)
Romanianpaimenpystykorva ei Romania ei
Rottweiler ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen Rottweileryhdistys [376] (pdf)
Ruotsinlapinkoira Svensk Lapphund ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern Ruotsi Lappalaiskoirat ry [377] (pdf)

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Saarlooswolfhond ryhmä 1 UKC: Herding Alankomaat Suomen Seurakoirayhdistys ry [378] (pdf)
Sabueso español ryhmä 6 UKC: Scenthound Espanja ei [379] (en)
Sahalininhusky Karafuto-ken ei Japani
Saint-germaininseisoja Braque du Saint-Germain ryhmä 7 UKC: Gun Ranska [380] (pdf) (epävir.)
Saint-usugenspanieli Epagneul de Saint-Usuge ei SCC: ryhmä 7 Ranska [381] (pdf) (fr)
Saksanajokoira Deutsche Bracke ryhmä 6 UKC: Scenthound Saksa Suomen Ajokoirajärjestö [382] (en)
Saksanmetsästysterrieri Deutscher Jagdterrier ryhmä 3 UKC: Terrier Saksa Suomen Saksanmetsästysterrierit ry [383] (pdf)
Saksanpaimenkoira Deutscher Schaferhund ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Saksa Saksanpaimenkoiraliitto ry [384] (pdf)
SaksanpystykorvaGrosspitz, Keeshond,
Kleinspitz, Mittelspitz, Pomeranian
Deutscher Spitz ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Northern/Companion Saksa [385] (pdf)
Saluki ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Keski-Itä Suomen Salukikerho ry [386] (pdf)
Samojedinkoira Samoiedskaya Sobaka ryhmä 5 AKC: Working; UKC: Northern Pohjois-Venäjä ja Siperia Suomen Samojedinkoirayhdistys ry [387] (pdf)
Sanininkoira San'in-inu ei Japani ei kuollut sukupuuttoon
Sanshu Sanshu-inu ei Japani ei
Santalinkoira ei Intia ei
São miguelinfila Cão Fila de São Miguel ryhmä 1 Azorit (Portugali) Suomen Seurakoirayhdistys ry [388] (pdf)
São paulonvinttikoira Veadeiro Paulista ei ei Brasilia ei kuollut sukupuuttoon
Sapsali Sapsaree ei Korean kennelliitto: ryhmä 1 Korea ei
Sarailinvinttikoira Sarail ei ei Bangladesh ei
Sarakatsaninkoira Balgarsko Ovcharka ei Bulgarian kennelklubi: ryhmä 2 Bulgaria ei [389] (bg)
Sardiniandoggi Cani Pertiatzu ei Italia ei
Sardinianvinttikoira Cani de Lèpori ei Italia ei
Šar tip ei Serbia ei
Sarplaninac ryhmä 2 UKC: Guardian Serbia, Makedonia Suomen Sarplaninac ry [390] (pdf)
Satsumankoira Satsuma-inu ei Japani ei
Saukkokoira Otterhound ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Iso-Britannia Suomen Saukkokoirat [391] (pdf)
Savoijinpaimenkoira Berger de Savoie ei ei Ranska ei
Schapendoes Nederlandse Schapendoes ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Herding Alankomaat Suomen Schapendoes ry [392] (pdf)
Schillerinajokoira Schillerstovare ryhmä 6 UKC: Scenthound Ruotsi Suomen Ajokoirajärjestö [393] (pdf)
Schipperke ryhmä 1 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Belgia Suomen Schipperkekerho ry [394] (pdf)
Schwarzwaldinvihikoira Schwarzwälder Schweisshund ei Saksa ei
Sealydalenterrieri ei Afrikka ei
Sealyhaminterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Sealyhaminterrierit ry [395] (pdf)
Segugio cravin ei Italia ei [396] (it) (pdf)
Seiskarinkoira ei Suomi Suomen Seiskarinkoirakerho
Serbianajokoira Srpski Gonic ryhmä 6 UKC: Scenthound Serbia ei [397] (en)
Serbianvuoristokoira Srpski Pastirski Pas ei KSS (Serbian kennelliitto): ryhmä 2 Serbia ei [398] (en)
Serra de airesinpaimenkoira Cão da Serra de Aires ryhmä 1 UKC: Herding Portugali Suomen Seurakoirayhdistys [399] (pdf)
Sertanejo Cão Sertanejo ei ei Brasilia ei
Shar pei ryhmä 2 AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Kiina Suomen Shar Pei Harrastajat ry [400] (pdf)
Shetlanninlammaskoira Shetland Sheepdog ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Skotlanti Shetlanninlammaskoirat ry [401] (pdf)
Shiba Shiba-inu ryhmä 5 AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Japani Suomen Shiba ry [402] (pdf)
Shih tzu ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Tiibet Shih Tzu ry [403] (pdf)
Shikoku Shikoku-ken ryhmä 5 UKC: Northern Japani Suomen Nihonken ry [404] (en)
Shiloh shepherd ei Yhdysvallat ei [405] (en)
Sileäkarvainen kettuterrieri Smooth Fox Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Suomen Kettuterrierit ry [406] (pdf)
Sileäkarvainen noutaja Flat-Coated Retriever ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Suomen sileäkarvaiset noutajat ry [407] (pdf)
Sileäkarvainen skotlanninpaimenkoira Smooth Collie ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Britannia Suomen Collieyhdistys ry [408] (pdf)
Silkkiterrieri Australian Silky Terrier ryhmä 3 AKC: Toy; UKC: Terrier Australia Silkkiterrierit ry [409] (pdf)
Silkkivinttikoira Silken Windhound ei Slovenian kennelliitto: ryhmä 10; UKC: Sighthound and Pariah Yhdysvallat Suomen silkkivinttikoirat [410] (en)
Sindhinvinttikoira Sindh ei Intia ei
Singaleesinkoira ei Sri Lankan kennelliitto Sri Lanka ei
Sininen pesukarhukoira Bluetick Coonhound ei SKL: ryhmä 6; AKC/KUSA: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [411] (en)
Sininenpicardienspanieli Epagneul Bleu de Picardie ryhmä 7 UKC: Gun Ranska [412] (pdf)
Siperianhusky Siberian Husky ryhmä 5 AKC: Working; UKC: Northern Venäjä (Siperia)/ Yhdysvallat Suomalainen Siperianhusky -seura ry [413] (pdf)
Sisilianpaimenkoira Cani Pecurariscu ei Italia (Sisilia)
Skandinaviankoira Eurohound ei Skandinavia ei risteytyskanta
Skotlanninbullterrieri Blue Paul ei ei Skotlanti ei kuollut sukupuuttoon
Skotlanninhirvikoira Deerhound ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Skotlanti Skotlanninhirvikoirakerho ry [414] (pdf)
Skotlanninpaimenkoira → pitkäkarvainen collie
Skotlanninterrieri Scottish Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Skotlanti Skotlanninterrierikerho ry [415] (pdf)
Skyenterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Skyenterrierikerho [416] (pdf)
Sloughi ryhmä 10 AKC: Miscellaneous; UKC: Sighthound and Pariah Marokko Suomen vinttikoiraliitto [417] (pdf)
Slovakianajokoira Slovensky Kopov ryhmä 6 UKC: Scenthound Slovakia ei [418] (pdf) (epävir.)
Slovakiancuvac Slovensky Cuvac ryhmä 1 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Slovakia Slovakianpaimenkoirayhdistys ry [419] (pdf)
Smoolanninajokoira Smalandstovare ryhmä 6 UKC: Scenthound Ruotsi Suomen Ajokoirajärjestö [420] (pdf)
Snautseri Schnauzer ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen Snautserikerho ry [421] (pdf)
Spinone Spinone Italiano ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Italia Suomen Spinonet ry [422] (pdf)
Sporting lucas terrier Sporting Lucas Terrier ei UKC: Terrier Skotlanti ei [423] (en)
Srpski planinski gonič → Montenegronajokoira
Srpski trobojni gonič ryhmä 6 UKC: Scenthound Serbia [424] (en)
Staffordshirenbullterrieri ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Yhdistynyt kuningaskunta Staffordshirenbullterrieriyhdistys ry [425] (pdf)
Stabyhoun ryhmä 7 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Hollanti Saksanseisojakerho ry [426] (pdf)
Steirische rauhhaarbracke ryhmä 6 UKC: Scenthound Itävalta ei [427] (en)
Stephens cur ei UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [428] (en)
Strellufinajokoira Strellufstövare ei (ennen ryhmä 6) Tanska ei kuollut sukupuuttoon
Sulimovinkoira ei Venäjä ei
Sulioottikoira ei ei Kreikka ei kuollut sukupuuttoon
Suomenajokoira ryhmä 6 UKC: Scenthound Suomi Suomen Ajokoirajärjestö [429] (pdf)
Suomenlapinkoira (Paimensukuinen suomenlapinkoira) ryhmä 5 AKC: Herding; UKC: Northern Suomi http://www.lappalaiskoirat.fi/ Lappalaiskoirat ry [430] (pdf)
Suomenpystykorva ryhmä 5 AKC: Non-Sporting; UKC: Northern Suomi Suomen Pystykorvajärjestö ry [431] (pdf)
Sussexinspanieli ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Suomen Spanieliliitto [432] (pdf)
Suurijapaninkoira → Amerikanakita
Suursnautseri Riesenschnauzer ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen Suursnautserikerho ry [433] (pdf)
Sveitsinajokoira Schweizer Laufhund/Chien Courrant Suisse ryhmä 6 UKC: Scenthound Sveitsi [434] (pdf)
Sveitsinpinseri Schweizer Pinscher ei ei Sveitsi ei

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Tahltaninkarhukoira Tahltan Bear Dog ei ei Kanada ei kuollut sukupuuttoon
Taiwaninkoira Tugou ryhmä 5 Taiwan ei [435] (pdf) (epävir.)
Takayasunkoira Takayasu-inu ei ei Japani ei kuollut sukupuuttoon
Talbot hound ei ei Ranska/Belgia, Yhdistynyt kuningaskunta ei kuollut sukupuuttoon
Tanskalais-ruotsalainen pihakoira Dansk-Svensk Gardshund ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Terrier Tanska/Ruotsi Suomen Tanskalais-ruotsalaiset pihakoirat ry [436] (pdf)
Tanskandoggi Deutsche Dogge ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Saksa Suomen Tanskandoggi ry [437]
Tanskanpystykorva Dansk Spids ei SKL: ryhmä 5 Tanska ei [438] (pdf) (dk)
Tarsus çatalburun (turkinseisoja) ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 7 Turkki ei
Teddy Rooseveltinterrieri Teddy Roosevelt Terrier ei UKC: Terrier Yhdysvallat ei [439] (en)
Teksasinkarjakoira Texas Heeler ei Yhdysvallat ei
Telomian ei Malesia ei
Tenggerinkoira Canis tenggeranus ei ei Indonesia ei kuollut sukupuuttoon
Tennesseenajokoira Tennessee Treeing Brindle ei AKC: Foundation Stock Yhdysvallat ei
Tenterfieldinterrieri Tenterfield Terrier ei SKL: ryhmä 3; ANKC: Terrier Australia ei [440] (pdf)
Terceirandoggi Cão de Fila da Terceira ei Portugali ei
Thai ridgeback Mah Thai Lang-an ryhmä 5 AKC: Foundation Stock; UKC: Sighthound and Pariah Thaimaa Suomen Thai Ridgebackit [441] (pdf)
Thaimaanpystykorva Mah Bangkaew ryhmä 5 Thaimaa Suomen Seurakoirayhdistys ry [442] (pdf)
Tiibetinmastiffi Do-kyi ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Tiibet Suomen Tiibettiläiset ry [443] (pdf)
Tiibetinspanieli ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Tiibet Tiibetinspanielit ry [444] (pdf)
Tiibetinterrieri Tsang Apso ryhmä 9 AKC: Non-Sporting; UKC: Companion Tiibet, Kiina Tiibetinterrierit ry [445] (pdf)
Tirolinajokoira Tiroler Bracke ryhmä 6 UKC: Scenthound Itävalta ei [446] (en)
Titaaniterrieri Titanterrier ei Saksa
Tobet ei Kazakstan ei
Torkuz ei Uzbekistan ei
Tornjak ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Bosnia ja Hertsegovina, Kroatia Suomen Seurakoirayhdistys ry [447] (pdf)
Tosa Tosa-ken ryhmä 2 AKC: Foundation Stock; UKC: Guardian Japani Suomen Seurakoirayhdistys [448] (en)
ToyvillakoiraVillakoira Caniche Toy ryhmä 9 AKC: Toy; UKC: Companion Ranska Suomen Villakoirakerho ry [449] (pdf)
Trailhound ei Iso-Britannia ei
Trás-os-montesinkoira Cao de Gado Transmontano ei CPC: ryhmä 2 Portugali ei [450] (pdf) (en)
Treeing cur ei UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [451] (en)
Treeing feist ei UKC: Terrier Yhdysvallat ei [452] (en)
Tsekinpaimenkoira Chodsky Pes ei SKL: ryhmä 1 Tšekki Suomen Chodsky Pes [453] (pdf)
Tsekinseisoja Ceský Fousek ryhmä 7 UKC: Gun Tsekki ei [454] (pdf)
Tsekinvuoristokoira Ceský Horský Pes ei CMKU (Tsekin kennelliitto): ryhmä 1 Tsekki ei [455] (en)
Tšerkessiansusikoira ei ei Venäjä ei
Tsukotkanlaika ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 5 Venäjä (Siperia) ei
Tuamotunkoira Kurio ei ei Ranskan Polynesia ei kuollut sukupuuttoon
Turkinajokoira Türk Kopoyları ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 6 Turkki ei
Turkinmastiffi Aksaray Malaklısı ei KIF (Turkin kennelliitto): ryhmä 2 Turkki ei

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Unkarinvinttikoira Magyar Agar ryhmä 10 UKC: Sighthound and Pariah Unkari Suomen Vinttikoiraliitto [456] (pdf)
Unkarinvizsla Magyar Vizsla ryhmä 7 AKC: Sporting/Miscellaneous; UKC: Gun Unkari Saksanseisojakerho ry [457] (lk, pdf); [458] (kk, pdf)
Uruguayncimarrón Cimarrón Uruguayo ryhmä 2 UKC: Guardian Uruguay ei [459] (pdf) (epävir.)
Uudenguineankoira ei Papua-Uusi-Guinea ei
Uudenguineanvuoristokoira ei Papua-Uusi-Guinea ei
Uudenirlanninkoira ei Papua-Uusi-Guinea ei
Uudenseelanninkoira Kuri/Kararehe ei ei Uusi-Seelanti ei kuollut sukupuuttoon
Uudenseelanninpaimenkoira New Zealand Sheepdog/Huntaway ei Dog Registry of America Uusi-Seelanti ei

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Valencianpodenco Xarnego Valencià ei Registro de Grupos Étnicos Caninos (RSCE): ryhmä 5 Espanja ei [460] (pdf) (es)
Valencianrottaterrieri Gos Rater Valencià ei RSCE: ryhmä 3 Espanja ei [461] (pdf) (en)
Valkoinen kreikanpaimenkoira Leiko Helleniko Tsopanoskilo ei KOH (Kreikan kennelliitto): ryhmä 1 Kreikka ei [462] (gr)
Valkoinen länsiylämaanterrieri West Highland White Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Skotlanti Westiekerho ry [463] (pdf)
Valkoinenpaimenkoira Weisser Schaferhund/Berger Blanc Suisse ryhmä 1 UKC: Herding Sveitsi Suomen valkoinen paimenkoira ry [464] (pdf)
Valkoinen ruotsinhirvikoira Vit Svensk Alghund ei SKL: ryhmä 5 Ruotsi Suomen Harmaahirvikoirajärjestö ry [465] (pdf)
Vanhaenglanninbulldoggi Olde English Bulldogge ei FCPR (Puerto Ricon kennelliitto) Yhdysvallat SATHY ry [466]
Vanhaenglanninlammaskoira Old English Sheepdog ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Iso-Britannia Suomen Bobtailkerho ry [467] (pdf)
Vanhasaksanpaimenkoira Altdeutscher Hutehund ei Saksa ei
Vanhatanskankanakoira Gammel Dansk Honsehund ryhmä 7 UKC: Gun Tanska ei [468] (pdf)
Vanjarinvinttikoira ei Intia ei
Vehnäterrieri Irish Soft-Coated Wheaten Terrier ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Irlanti Kerry- ja vehnäterrierikerho ry [469] (pdf)
Venäjänajokoira Russkaya Gontchaya ei SKL: ryhmä 6 Venäjä Venäjänajokoirayhdistys [470] (pdf)
Venäjänbolonka Russkaya Tsvetnaya Bolonka ei SKL: ryhmä 9 Venäjä ei [471] (pdf)
Venäjänmustaterrieri Tchiornyi Terier ryhmä 2 AKC: Working; UKC: Guardian Venäjä Suomen mustaterrierit ry [472] (pdf)
Venäjänspanieli Russkiy Spaniel ei RKF (Venäjän kennelfederaatio): ryhmä 8; Valko-Venäjän kennelliitto: ryhmä 8 Venäjä ei [473] (ru)
Venäjäntoy Russkiy Toi-Terier ryhmä 9 AKC: Foundation Stock; UKC: Companion Venäjä Suomen Venäjäntoyt ry [474] (pdf)
Venäjänvinttikoira Russkaya Psovaya Borzaya ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Venäjä Suomen Borzoiklubi ry [475] (pdf)
Venäläis-eurooppalainen laika Russko-Europeiskaya Laika ryhmä 5 UKC: Northern Venäjä Suomen Laikajärjestö [476] (pdf)
Vihikoira Chien de Saint-Hubert ryhmä 6 AKC: Hound; UKC: Scenthound Belgia Suomen Vihikoirayhdistys ry [477] (pdf)
Viiriäiskoira Deutscher Wactelhund ryhmä 8 AKC: Foundation Stock; UKC: Gun Saksa Suomen Spanieliliitto ry [478] (pdf)
Villakoira Caniche ryhmä 9 AKC: Non-Sporting/Toy; UKC: Gun/Companion Ranska Suomen Villakoirakerho ry [479] (pdf)
Villakoirapointteri Pudelpointer ryhmä 7 UKC: Gun Saksa Saksanseisojakerho ry [480] (en)
Villano de las encartaciones Enkarterriko Billano ei Espanja
Virginiankettukoira Black and Tan Virginia Foxhound ei Yhdysvallat
Volpino italiano ryhmä 5 UKC: Northern Italia Suomen Seurakoirayhdistys ry [481] (pdf)

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Walesinkettukoira Bytheuad/Ci Hela Cymreig ei UKC: Scenthound Iso-Britannia ei [482] (en)
Walesinpaimenkoira Ci Defait Cymreig ei Iso-Britannia ei
Walesinspringerspanieli Sbaengi Hela Cymreig ryhmä 8 AKC: Sporting; UKC: Gun Iso-Britannia Springerspanielit ry [483] (pdf)
Walesinterrieri Daeargi Cymreig ryhmä 3 AKC/UKC: Terrier Iso-Britannia Walesinterrierikerho ry [484] (pdf)
Walkerinpesukarhukoira Treeing Walker Coonhound ei AKC: Hound; UKC: Scenthound Yhdysvallat ei [485] (en)
Weimarinseisoja Weimaraner ryhmä 7 AKC: Sporting; UKC: Gun Saksa Saksanseisojakerho ry [486] (pdf)
Welsh corgi cardigan Ci Llathaid ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Wales Suomen Welsh Corgi Seura [487] (pdf)
Welsh corgi pembroke Ci Sodli ryhmä 1 AKC/UKC: Herding Wales Suomen Welsh Corgi Seura [488] (pdf)
Westfaleninterrieri Westfalenterrier ei Saksa ei
Westfälische dachsbracke ryhmä 6 UKC: Scenthound Saksa ei [489] (en)
Wetterhoun ryhmä 8 UKC: Gun Alankomaat Suomen Spanieliliitto [490] (en)
Whippet ryhmä 10 AKC: Hound; UKC: Sighthound and Pariah Iso-Britannia Whippet-Harrastajat ry [491] (pdf)
Working Jack Russel → Jack Russell -terrieri
Württemberginseisoja Dreifarbige Württembergische Vorstehhund ei ei Saksa ei kuollut sukupuuttoon
Wäller ei Saksa

X[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Xiasinkoira Xiasi Quan/Bai Long Quan ei Chinese Kennel Club Kiina ei

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Yorkshirenterrieri Yorkshire Terrier ryhmä 3 AKC: Toy; UKC: Companion Iso-Britannia Yorkshirenterrieri ry [492] (pdf)

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu Alkuperäinen nimi FCI-ryhmä Muu rekisteri Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä
Zlatiborinvuoristokoira Zlatiborač ei Serbia ei

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]