Lakelandinkettukoira

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lakelandinkettukoira
Avaintiedot
Alkuperämaa  Englanti
Määrä kuollut sukupuuttoon
Alkuperäinen käyttö ketun metsästys
Muita nimityksiä Lakeland Foxhound, Fell Hound, Fell Foxhound
FCI-luokitus ei FCI-rotu
Ulkonäkö
Väritys vaalea

Lakelandinkettukoira (engl. Lakeland Foxhound) eli Fell Hound on todennäköisesti sukupuuttoon kuollut englantilainen koirarotu.

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu oli kevytluustoisempi ja vaaleamman värinen kuin muut kettukoirat. Sen pienempi runko oli käytännöllinen järviseudun mäkisessä maastossa ja sen vaalea väritys erotti sen maastosta pitkänkin välimatkan päästä.[1] Sillä oli taakse sijoittuneet kylkiluut, kehittyneet takaraajat, pitkät välikämmenet ja ns. "jäniksenkäpälät".[2]

Alkuperä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lakelandinkettukoiraa käytettiin ketun metsästykseen Cumberlandin ja Westmorlandin ylängöillä. Vielä 1930-luvulla viisi lakelandinkettukoira-ajuetta oli edelleen käytössä: Blencathra, Coniston, Ennerdale, Eskdale ja Ullswater.[1] Rotu onnistuttiin jonkin aikaa säilyttämään pointterin kanssa tehtyjen risteytysten ansiosta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Morris, Desmond. Dogs - The Ultimate Dictionary of Over 1000 Dog Breeds, s. 61–62. Trafalgar Square, 2008: North Pomfret, Vermont.
  2. a b Hancock, David. Hounds - Hunting by Scent, s. 41-42. The Crowood Press: Ramsbury, Marlborough, Wiltshire, 2014. ISBN 978-1-84797-601-7.