Keskustelu:Luettelo koiraroduista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


(Ensimmäinen keskustelu)[muokkaa wikitekstiä]

Tuolla on muutaman koiran perässä linkki suomalaisen rotuyhdistyksen kotisivulle. Miksei ihan hyväkin idea, kannattaisiko linkki siis lisätä joka rotuun? -Aslak 31. heinäkuuta 2006 kello 09.58 (UTC)

Hyvä idea. Monilla rotuyhdistyksillä on sivuillaan paljon sellaista tietoa rodusta, jota ei kannata tiiviiseen tietokirja-artikkeliin liittää, mutta joka kiinnostaa esim. koirarotua valitsevaa tai koiranomistajaa. Rotuihin kannattaisi myös liittää tietolaatikko ja linkki rotumääritelmään? --Suviko 1. elokuuta 2006 kello 07.25 (UTC)

Hm, tarkoitat varmaan artikkelien tietolaatikoita eli Koirarotu-mallinetta? Se olisi tietysti hyvä olla kaikissa koira-artikkeleissa. Ja tulisiko rotumääritelmä-linkki tähän luetteloon vaiko rotuartikkeleihin (joista kaikista sen tietysti toivoisi löytyvän)? Lähinnä tässä mietin miten luetteloa voisi kehittää – siitä voisi muokata esimerkiksi taulukkotyyppisen, jolloin pitäisi miettiä mikä informaatio olisi niin oleellista että se kannattaisi kertoa jo luettelon yhteydessä. Esimerkiksi saksa-wikissä koirarotuluetteloon on kunkin rodun perään pantu sen FCI-luokitus, norja-wikissä puolestaan alkuperämaa. Kyllähän tuo linkki rotuyhdistyksiin aikanaan varmasti tulee kaikkiin rotuartikkeleihin, mutta luetteloon pantuna se palvelisi tiedonjanoisia ainakin sitä odotellessa, että kaikista roduista saadaan kunnon artikkelit. -Aslak 2. elokuuta 2006 kello 11.28 (UTC)
Pohdiskelen siksi, että luettelo voi olla (ja usein on suotavaakin että on) paljon muutakin kuin pelkkä luettelo. Esimerkiksi (synkeä esimerkki) Luettelo natsien keskitysleireistä sisältää sangen runsaasti tietoa ja antaa lukijalle sellaista kokonaiskuvaa, jota ei yksittäisistä keskitysleiriartikkeleista voi saada – muutenhan koko luettelon voisi korvata luokalla. Jotain vastaavaa miettisin tähänkin luetteloon. -Aslak 2. elokuuta 2006 kello 11.32 (UTC)
Laadin alustavaa versiota uudeksi taulukkomaiseksi luetteloksi hiekkalaatikossani. Samalla tarkistan, että rotuartikkelit noudattavat suunnilleen artikkelimallia. -Aslak 28. elokuuta 2006 kello 12.26 (UTC)
Puolikas idea, tarvitsee jatkokehittelyä: Tuli koirien määrästä mieleen, että Kennelliitolla on muistaakseni listat suosituimmista roduista rekisteröintien mukaan eli sama lähde mistä koirien määräkin lasketaan. Jos ruudussa olisi eka koirien määrä ja sitten suluissa rodun sijoitus, jos se on mahtunut suosituimpien listalle? Tai miten se olisi järkevintä esittää pienessä tilassa selkeästi. --Suviko 2. syyskuuta 2006 kello 22.35 (UTC)
Suomalaisille käyttäjille se varmaankin olisi hyödyllinen tieto, tosin sitten luetteloa täytyy päivittää jatkuvasti... Osaatko sanoa, mistä tuo lista löytyy? -Aslak 3. syyskuuta 2006 kello 06.09 (UTC)
Oletpa tehnyt loistavaa työtä! Hieno luettelo. Sata suosituinta rotua on tämän sivun alalaidassa. Kennelliitto osaa piilottaa asia yhtä hyvin kuin Wikipedia:) --Ulrika 6. marraskuuta 2006 kello 13.21 (UTC)
Tätäkö listaa tarkoitit? Osui vahingossa eteen. --Ulrika 6. marraskuuta 2006 kello 13.53 (UTC)
Hienoa, löysit listan. Halutaanko sitä käyttää mallinneessa vai miten tietoa kannattaisi käyttää? --Suviko 6. marraskuuta 2006 kello 22.38 (UTC)
Suomessa rekisteröityjen koirien määrän päivittäminen jatkuvasti ajan tasalle olisi aikamoisen työläs homma, joten en lisäisi tietoa tähän luetteloon. Rotuartikkeleissa sen tietenkin voi kertoa, Koirarotu-mallineessa onkin kohta "määrä", jonka perään voi halutessaan lisätä suosituimmuussijoituksen. Tämän luettelon alalaitaan voisi panna "Aiheesta muualla" -osion ja linkin tuohon listaan. -Aslak 8. marraskuuta 2006 kello 20.18 (UTC)
Laitoin. -Aslak 8. marraskuuta 2006 kello 20.22 (UTC)

Luettelon päivitys[muokkaa wikitekstiä]

Kennelliiton sivusto on uudistunut, eivätkä rotumääritelmälinkit enää toimi. Niiden korjaamisessa onkin vähän hommaa; hoidan sen varmaan itse jossain vaiheessa mutta en panisi apua pahakseni. –Aslak 10. maaliskuuta 2007 kello 21.58 (UTC)

Ja sama tietysti melkein kaikkiin rotuartikkeleihin. -Aslak 10. maaliskuuta 2007 kello 22.01 (UTC)
Luettelon linkit ovat nyt kunnossa, mutta rotuartikkeleissa on luultavasti vielä paljon toimimattomia linkkejä. –Aslak 29. huhtikuuta 2007 kello 09.44 (UTC)
Huomasin tämän pyynnön vasta nyt, kun ongelma on lähes ohi:( --Ulrika 29. huhtikuuta 2007 kello 09.52 (UTC)
No siitä vain korjaamaan linkkejä rotuartikkeleihin (rotumääritelmät löytyvät täältä). Olen luullakseni käynyt ne läpi L:ään asti, mutta siitä eteenpäin riittäisi vielä työtä. Samalla olisi hyvä lisätä linkki kaikkiin niihin artikkeleihin, joista se vielä puuttuu (Aiheesta muualla -osioon). –Aslak 29. huhtikuuta 2007 kello 09.57 (UTC)
Aloitin lopusta ja vehnäterrieri on viimeinen tarkistettu nyt. Ja siis tarvittaessa lisäsin. Lisäys: Otin linkin tuosta luettelosta koiraroduista. Siitä saa sen mielestäni kätevimmin samalla kun napsasee sinne rotuun. --Ulrika 29. huhtikuuta 2007 kello 10.31 (UTC)
Kävin nyt nuo loputkin läpi. Mutta kaikeksi onneksi useimmat koira-artikkelit ovat vielä niin surkealla tolalla, ettei työ ainakaan tähän lopu. –Aslak 29. huhtikuuta 2007 kello 11.23 (UTC)

Kiitoksen sana[muokkaa wikitekstiä]

..kaikille ketkä jaksavat tätä listaa päivittää ja kuvauksia koiraroduista suomenkieliseen Wikipediaan kirjoittaa. Todella mielenkiintoista luettavaa! 62.176.57.20 17. maaliskuuta 2008 kello 15.51 (UTC)

Taulukossa on nyt FCI-roturyhmittely, mutta kannattaisko viereen laittaa myös sarake esimerkiksi Isossa-Britanniassa käytetystä the Kennel Clubin roturyhmittelystä, ja/tai Amerikassa käytössä olevasta American Kennel Clubin luokittelusta? --Ionwind 5. marraskuuta 2009 kello 11.07 (EET)[vastaa]

KOIRARODUISTA[muokkaa wikitekstiä]

Wikipediasta Luettelo koiraroduista puuttuu LAPINKOIRA. Joku asiaa ymmärtävä, jos mahdollista , saisi lisätä sen luetteloon ettei luulla lapin porokoiraksi. Kommentin jätti 188.238.114.203 (keskustelu)

Tässä on käsittääkseni haettu suomenlapinkoiraa, joka löytyy luettelosta. --Jukka Kolppanen 21. tammikuuta 2012 kello 13.15 (EET)[vastaa]