Luettelo Suomen rautatieliikennepaikoista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen rautateillä, sekä valtion että yksityisten omistamilla, sijaitsevista liikennepaikoista.

Lyh. Nimi Kunta Rataosa Avattu Lakkautettu Huomautuksia
Apa Aapajoki Tornio Tornio-Kolari 25.1.1915 1.6.1968
Aapajärvi Tornio Tornio-Kolari 1.9.1954 1.12.1967
Aappola Siilinjärvi Pieksämäki-Kontiomäki 22.5.1932 23.5.1971
Aatami Lielahti-Kokemäki 1.5.1931 1.1.1962
Aatola Kouvola-Pieksämäki 15.5.1931 23.5.1971
Avs Aavasaksa Ylitornio Tornio–Kolari 1.12.1931 12.12.2011
Ahj Ahjo Kerava Kerava-Sköldvik 15.5.1931 31.5.1981
Ako Ahkio Kelloselkä-Karhu 1941 1944
Ane Ahmaneva Vihanti Seinäjoki-Oulu 1948 1.12.1962
Ams Ahmas Utajärvi Oulu–Kontiomäki 16.10.1929 2.6.1985
Ahmavaara Laurila-Kemijärvi 6.9.1948 31.5.1970
Aho Tuomioja-Raahe 15.5.1930 28.5.1972
Ahola Orivesi-Seinäjoki 15.5.1931 1.1.1954
Ahl Aholahti Savonlinna Huutokoski–Savonlinna 1916 9.1.2005
Aky Ahonkylä Liperi Siilinjärvi-Viinijärvi 1.12.1927 1.5.1970
Ahp Ahonperä Parkano-Haapamäki 15.5.1939 31.5.1981
Aho Ahonpää Seinäjoki-Oulu 1.9.1949 28.5.1972
Ahovaara Joensuu-Nurmes 1.5.1950 30.5.1976
Aha Ahtiala Lahti Lahti-Heinola 1.1.1932 15.3.1976
Ahvenlampi Kouvola-Joensuu 15.06.1937 1.12.1955
Ahv

Ahvenus (uusi)

Kokemäki Lielahti-Kokemäki 1984 ei
Ahv Ahvenus (vanha) Kokemäki Lielahti-Kokemäki 1.9.1932 3.6.1984
Ain Ainola Järvenpää Helsinki–Riihimäki 1.9.1949 ei 1. heinäkuuta 2015 asti Kyrölä (Krö)
Arl Airaksela Kuopio Pieksämäki-Kontiomäki 9.10.1889 ei
Airola Riihimäki-Kouvola 1.6.1950 28.5.1978
Aisalampi Joensuu Joensuu-Ilomantsi 1.10.1960 31.5.1970
Atm Aitomäki Kouvola Kouvola-Joensuu 1902 1.6.1975
Atn Aitoneva Parkano-Haapamäki 24.7.1944 1.6.2003
Atl Aittaluoto Pori Pori–Parkano 16.12.1933 15.5.2012
Ajv Aittojärvi Kiuruvesi Iisalmi–Ylivieska 1.1.1925 27.5.1990
Aittokallio Jyväskylä-Pieksämäki 10.3.1937 1.6.1946
Ajo Ajos Kemi Kemi–Ajos 1931 ei
Aka Akkaharju Elisenvaara Viipuri-Matkaselkä 1.12.1909 19.9.1944 Nyk. Venäjän alueella
Akkala Seinäjoki-Kaskinen 15.12.1930 1.1.1954
Ala-Kunnari Seinäjoki-Oulu 15.5.1939 1.6.1948
Ala Alalampi Matkaselkä-Naistenjärvi 1.3.1922 ??
Anu Alanurmo Lapua Seinäjoki-Oulu 15.1.1932 23.5.1982
Apt Alapitkä Lapinlahti Kouvola–Iisalmi 1902 ei
Alv Alavus Alavus Haapamäki–Seinäjoki ei
Alh Alholma Pietarsaari Pietarsaari–Alholma ei
Amu Amuri Tampere Tampere–Pori,
Tampere–Seinäjoki
15.05.1931 09.01.2005 Henkilöliikenne lakkautettu 29.5.1983, liikennepaikka lakkautettu 3.6.1984 ja avattu uudelleen 28.5.1995.
Avi Alvajärvi Pihtipudas Jyväskylä–Haapajärvi ei
Aro Arola Kuhmo Kontiomäki–Vartius raja 1976 ei
Arp Arolampi Riihimäki Helsinki–Riihimäki ei
Au Aura Aura Turku–Toijala 1999
Bb Bomba Nurmes Joensuu–Kontiomäki 2005
Dra Dragsvik Raasepori Karjaa–Hanko 1933 ei
Dmv Dynamiittivaihde Hanko Karjaa–Hanko 1937 ei
Eli Elijärvi Keminmaa Lautiosaari–Elijärvi ei
Epz Eläinpuisto-Zoo Ähtäri Haapamäki–Seinäjoki 31.5.1981 ei
Eno Eno Joensuu Joensuu–Kontiomäki ei vuoteen 1973 saakka Kaltimo
Eji Enonjärvi Kannonkoski Jyväskylä–Haapajärvi 1.1.1959 3.6.2007
Erv Ervelä Salo Helsinki–Turku 16.10.1909 ei Henkilöliikenne lopetettu 1.1.1982
Ela Eskola Kannus Seinäjoki–Oulu ei
Esso Esso Uusikaupunki Turku–Hangonsaari ei
Epo Espoo Espoo Helsinki–Turku ei
Epä Epilä Tampere Lielahti–Kokemäki 04.11.1895 01.01.1983
Frs Forssa Forssa Humppila–Forssa 1898 1974
Ha Heinola Heinola Lahti–Heinola 1932 ei Henkilöliikenne lopetettu 1968
Haa Haarajoki Järvenpää Kerava–Lahti 3.9.2006 ei
Has Hakasuo Paltamo Oulu–Kontiomäki 1929 1985
Hau Haukivuori Mikkeli Kouvola–Iisalmi 1889 ei
Hgf Högfors Karkkila Hyvinkää–Karkkila 1911 1967 1933 alkaen Karkkila
Hgs Hangonsaari Uusikaupunki Uusikaupunki–Hangonsaari ei Vuoteen 2003 asti Rikkihappo
Hd Haukipudas Oulu Oulu–Tornio 1903 ei
Hek Heikkilä Kirkkonummi Helsinki–Turku ei
Hh Hinthaara Porvoo Olli–Porvoo 23.11.1857 ei 1.6.1925 asti Hindhår
Porvoon museorautatie
Hj Harju Kouvola Kouvola–Iisalmi 1887 ei
Hja Hajala Salo Helsinki–Turku 1.11.1899 1.6.1987
Hjr Hausjärvi Hausjärvi Riihimäki–Lahti ei
Hk Hikiä Hausjärvi Riihimäki–Lahti 1869 ei
Hkh Hiekkaharju Vantaa Helsinki–Riihimäki 1931 ei
Hki Helsinki Helsinki Helsinki–Riihimäki 17.3.1862 ei
Hko Huutokoski Joroinen Pieksämäki–Joensuu,
Huutokoski–Parikkala
1914 ei
Hkp Hanko-Pohjoinen Hanko Karjaa–Hanko 1920 ei
Hks Hankasalmi Hankasalmi Jyväskylä–Pieksämäki 1918 ei
Hky Haapakylä Valtimo Nurmes–Kontiomäki 1984 Vuoteen 1969 asti Valtimo
Hl Hämeenlinna Hämeenlinna Riihimäki–Tampere 17.3.1862 ei
Hle Helle Hyvinkää Hyvinkää–Karkkila 1911 1954
Hlk Halikko Salo Helsinki–Turku 1.11.1899 1.6.1987
Hls Hillosensalmi Kouvola Kouvola–Iisalmi ei
Hlt Hakosilta Hollola Kerava–Lahti
Riihimäki-Lahti
2004 ei Seisake lakkautettiin 1992
Hm Härmä Kauhava Seinäjoki–Oulu ei
Hma Hamina Hamina Juurikorpi–Hamina 1984 ei
Hmk Haapamäen kyllästämö Keuruu Haapamäki–Seinäjoki ei
Hna Hanala Vantaa Helsinki–Riihimäki 1.12.1980
Hnh Hanhikoski Kemijärvi Laurila–Kemijärvi ei
Hnk Hanko Hanko Karjaa–Hanko 1873 ei Vuosina 1897–1926 Hankoniemi
Hnkt Hanko tavara Hanko Karjaa–Hanko ei
Hno Heinoo Sastamala Tampere–Pori 4.11.1895 3.6.1984
Hnv Heinävesi Heinävesi Pieksämäki–Joensuu ei
Hp Humppila Humppila Turku–Toijala 1876 ei Vuoteen 1897 asti Koivisto
Hpa Haaparanta Haaparanta Tornio–Haaparanta ei
Hpj Haapajärvi Haapajärvi Iisalmi–Ylivieska,
Jyväskylä–Haapajärvi
1925 ei
Hpk Haapamäki Keuruu Tampere–Haapamäki,
Haapamäki–Seinäjoki,
Haapamäki–Jyväskylä
1883 ei
Hpl Huopalahti Helsinki Helsinki–Turku,
Huopalahti–Vantaankoski
1.9.1903 ei 1.6.1925 asti Hoplaks
Hpm Humppila-Museorautatie Humppila Humppila–Jokioinen 1994 ei
Hps Haapakoski Pieksämäki Kouvola–Iisalmi ei
Hr Herrala Hollola Riihimäki–Lahti 1869 ei
Hrv Harviala Janakkala Riihimäki–Tampere ei
Hsi Haksi Porvoo Olli–Porvoo 15.5.1931 ei Porvoon museorautatie
Hsl Hammaslahti Joensuu Kouvola–Joensuu 1894 ei
Hui Huikko Tuusula Helsinki–Riihimäki 1949 1990
Hva Harjavalta Harjavalta Tampere–Pori 1952 ei
Hvs Haviseva Kangasala Tampere–Haapamäki ei
Hvt Huovintie Loimaa Turku–Toijala 2000
Hvn Hirvineva Liminka Seinäjoki–Oulu 1886 ei
Hyr Hyrkäs Muhos Oulu–Kontiomäki 1.12.1928 22.5.1977
Hys Hyrynsalmi Hyrynsalmi Kontiomäki–Ämmänsaari 1939 ei
Hy Hyvinkää Hyvinkää Helsinki–Riihimäki
Hyvinkää–Hanko
17.3.1862 ei
Hirsilä Orivesi Tampere–Haapamäki 1904 1990
Häv Heinävaara Joensuu Joensuu–Ilomantsi 1967 ei
Höl Höljäkkä Nurmes Joensuu–Kontiomäki ei
Ii Ii Ii Oulu–Tornio 1903 ei
Ikr Inkeroinen Kouvola Kouvola–Kotkan satama 1890 ei Vuoteen 1897 asti Inkerois
Iko Inkoo Inkoo Helsinki–Turku ei
Iky Isokyrö Isokyrö Seinäjoki–Vaasa ei Vuoteen 1968 asti Orismala
Ikä Isokylä Kemijärvi Laurila–Kelloselkä ei
Ila Ilmala Helsinki Helsinki–Turku 1967 ei
Ilj Ilmajoki Ilmajoki Seinäjoki–Kaskinen ei
Ilm Iisalmi Iisalmi Kouvola–Iisalmi,
Iisalmi–Kontiomäki,
Iisalmi–Ylivieska
1902 ei
Ilo Ilomantsi Ilomantsi Joensuu–Ilomantsi 1967 ei
Ilr Ilmalan ratapiha Helsinki Helsinki–Turku ei
Imr Imatra Imatra Kouvola–Joensuu 1977 ei
Imt Imatra tavara Imatra Kouvola–Joensuu,
Imatra–Imatrankoski-raja
ei
Imk Imatrankoski Imatra Imatra–Imatrankoski-raja 1892 ei
Imkr Imatrankoski-raja Imatra Imatra–Imatrankoski-raja ei
In Inha Ähtäri Haapamäki–Seinäjoki 1889 ei
Isg Isokangas Parkano Niinisalo–Kihniö ei
Isv Iisvesi Suonenjoki Suonenjoki–Iisvesi 1889 ei
Ita Iittala Hämeenlinna Riihimäki–Tampere ei
Itk Iisalmen teollisuuskylä Iisalmi Iisalmi–Ylivieska ei
Itr Iisalmen teollisuusraiteet Iisalmi Kouvola–Iisalmi ei
Jal Jalasjärvi Jalasjärvi Tampere–Seinäjoki ei
Jj Juupajoki Juupajoki Tampere–Haapamäki ei
Jk Jokela Tuusula Helsinki–Riihimäki ei
Jki Juankoski Juankoski Siilinjärvi–Viinijärvi ei
Jkj Jukajärvi Joensuu Joensuu–Ilomantsi ei
Jkk Jokikylä Ristijärvi Kontiomäki–Ämmänsaari 2007
Jl Jaatila Rovaniemi Laurila–Kelloselkä 16.10.1909 27.5.1979
Jlk Jaalanka Vaala Oulu–Kontiomäki 1.12.1930 2.6.1985 Avattiin tavaraliikenteelle 1986-88
Jns Joensuu Joensuu Kouvola–Joensuu,
Pieksämäki–Joensuu,
Joensuu–Ilomantsi,
Joensuu–Kontiomäki
1894 ei
Jok Jokioinen Jokioinen Humppila–Jokioinen 1978 ei
Jor Joroinen Joroinen Huutokoski–Parikkala ei
Jp Järvenpää Järvenpää Helsinki–Riihimäki 17.3.1862 ei
Jpa Jepua Uusikaarlepyy Seinäjoki–Oulu ei
Jr Järvelä Kärkölä Riihimäki–Lahti 1.11.1869 ei
Jri Juurikorpi Kotka Kouvola–Kotka,
Juurikorpi–Hamina
ei
Jrm Jormua Kajaani Iisalmi–Kontiomäki 1.1.1923 1.7.1986
Jrs Jorvas Kirkkonummi Helsinki–Turku ei
Jsj Joutsijärvi Kemijärvi Laurila–Kelloselkä ei
Jsk Jämsänkoski Jämsä Orivesi–Jyväskylä ei
Jts Joutseno Lappeenranta Kouvola–Joensuu ei
Jut Jutila Kärkölä Riihimäki–Lahti 1.7.1997 ei Ent. Jutilan seisake avattiin 16.8.1950 ja lakkautettiin 27.5.1990
Jy Jyväskylä Jyväskylä Orivesi–Jyväskylä,
Haapamäki–Jyväskylä,
Jyväskylä–Pieksämäki,
Jyväskylä–Haapajärvi
ei
Jyr Jyränkö Heinola Lahti–Heinola 1.1.1932 ei 1.5.1945 asti Ränninmäki
Henkilöliikenne lopetettu 26.5.1968
Jäs Jämsä Jämsä Orivesi–Jyväskylä ei
Kpa Kaipiainen Kouvola Kouvola–Joensuu ei
Kla Kaipola Jämsä Jämsä–Kaipola ei
Kko Kairokoski Parkano Niinisalo–Kihniö ei vuoteen 1971 saakka Parkano
Kjr Kaitjärvi Luumäki Kouvola–Joensuu ei
Kaj Kajaani Kajaani Iisalmi–Kontiomäki,
Kajaani–Lamminniemi
ei
Ktn Kaleton Keuruu Haapamäki–Jyväskylä ei
Kau Kalkku Tampere Tampere–Pori ei
Kao Kalliovarasto Kajaani Iisalmi–Kontiomäki ei
Kll Kallislahti Savonlinna Huutokoski–Parikkala ei
Ksa Kalvitsa Mikkeli Kouvola–Iisalmi ei
Kgs Kangas Ylivieska Seinäjoki–Oulu ei
Kkr Kankari Vaala Oulu–Kontiomäki 1.12.1930 2.6.1985
Kan Kannelmäki Helsinki Huopalahti–Vantaankoski 1.6.1975 ei
Ksi Kannonkoski Kannonkoski Jyväskylä–Haapajärvi 1.11.1959 ei
Kns Kannus Kannus Seinäjoki–Oulu ei
Krr Karhejärvi Ylöjärvi Tampere–Seinäjoki ei
Khg Karhukangas Ylivieska Seinäjoki–Oulu ei
Kr Karjaa Raasepori Helsinki–Turku,
Hyvinkää–Karjaa,
Karjaa–Hanko
ei
Kark Karkkila Karkkila Hyvinkää–Karkkila 1911 1967 1933 asti Högfors
Kru Karkku Sastamala Tampere–Pori 4.11.1895 ei
Kar Karviainen Aura Turku–Toijala ei
Ksk Kaskinen Kaskinen Seinäjoki–Kaskinen ei
Kth Kattilaharju Kouvola Kouvola–Joensuu 10.8.2008 ei
Kji Kauhajoki Kauhajoki Seinäjoki–Kaskinen ei
Kha Kauhava Kauhava Seinäjoki–Oulu ei
Klh Kauklahti Espoo Helsinki–Turku ei
Klr Kaulinranta Ylitornio Tornio–Kolari ei
Kni Kauniainen Kauniainen Helsinki–Turku 26.8.1908 ei
Kpl Kauppilanmäki Sonkajärvi Iisalmi–Kontiomäki ei
Ka Kausala Iitti Lahti–Kouvola ei
Ktu Kauttua Eura Kiukainen–Säkylä ei
Ktp Keitelepohja Viitasaari Jyväskylä–Haapajärvi 15.2.1960 ei
Kek Kekomäki Hausjärvi Riihimäki–Lahti ei
Kej Keljo Jyväskylä Orivesi–Jyväskylä ei
Klk Kelkkamäki Laukaa Jyväskylä–Pieksämäki ei
Keo Kello Oulu Oulu–Tornio 1903 1980-luku
Kls Kelloselkä Salla Laurila–Kelloselkä ei
Kem Kemi Kemi Oulu–Tornio,
Kemi–Ajos
1903 ei
Kjä Kemijärvi Kemijärvi Laurila–Kelloselkä ei
Ker Kemira Siilinjärvi Siilinjärvi–Viinijärvi ei
Kml Kempele Kempele Seinäjoki–Oulu 1886 ei
Kea Kera Espoo Helsinki–Turku ei
Ke Kerava Kerava Helsinki–Riihimäki,
Kerava–Lahti,
Kerava–Porvoo
ei
Kiä Kerimäki Kerimäki Huutokoski–Parikkala ei
Krl Kermala Humppila Humppila–Jokioinen 1994 ei
Kti Kesälahti Kitee Kouvola–Joensuu ei
Keskilohja Lohja Hyvinkää-Karjaa 1983
Keu Keuruu Keuruu Haapamäki–Jyväskylä ei
Kiö Kihniö Kihniö Kihniö–Niinisalo ei
Kia Kiiala Porvoo Olli–Porvoo 1874 ei Porvoon museorautatie
Kil Kilo Espoo Helsinki–Turku ei
Kua Kilpua Oulainen Seinäjoki–Oulu ei
Knh Kinahmi Kuopio Siilinjärvi–Viinijärvi ei
Kii Kinni Mäntyharju Kouvola–Iisalmi ei
Kij Kirjola Parikkala Kouvola–Joensuu ei
Kkn Kirkkonummi Kirkkonummi Helsinki–Turku ei
Krt Kirkkotie Jokioinen Humppila–Jokioinen 1978 ei
Krn Kirkniemi Lohja Hyvinkää–Karjaa ei
Kkt Kiskotie Oulu Oulu–Kontiomäki 1966 1980-luku
Kit Kitee Kitee Kouvola–Joensuu ei
Kn Kiukainen Eura Kokemäki–Rauma,
Kiukainen–Säkylä
ei
Krv Kiuruvesi Kiuruvesi Iisalmi–Ylivieska ei
Kvj Kivesjärvi Paltamo Oulu–Kontiomäki 1930 ei
Kvk Kivimäki Kajaani Iisalmi–Kontiomäki 1972
Koh Kohtavaara Nurmes Joensuu–Kontiomäki ei
Kvu Koivu Tervola Laurila–Kelloselkä ei
Kvh Koivuhovi Kauniainen Helsinki–Turku ei Vuoteen 1931 asti Koivumäki
Kvy Koivukylä Vantaa Helsinki–Riihimäki 1.12.1980 ei
Kki Kokemäki Kokemäki Tampere–Pori,
Kokemäki–Rauma
1895 ei
Kok Kokkola Kokkola Seinäjoki–Oulu,
Kokkola–Ykspihlaja
ei
Kli Kolari Kolari Tornio–Kolari 1966 ei
Klo Kolho Mänttä-Vilppula Tampere–Haapamäki ei
Kpi Kolppi Pedersöre Seinäjoki–Oulu ei
Kmm Kommila Varkaus Varkaus–Kommila ei
Kom Komu Pyhäjärvi Iisalmi–Ylivieska ei
Khi Kontiolahti Kontiolahti Joensuu–Kontiomäki ei
Kon Kontiomäki Paltamo Iisalmi–Kontiomäki,
Joensuu–Kontiomäki,
Oulu–Kontiomäki,
Kontiomäki–Ämmänsari,
Kontiomäki–Vartius
1923 ei
Kop Koppnäs Hanko Karjaa–Hanko ei
Kra Koria Kouvola Lahti–Kouvola ei Vuoteen 1897 asti Kymi
Kas Korkeakoski Juupajoki Tampere–Haapamäki ei
Kor Korpi Nurmijärvi Hyvinkää–Karjaa on
Krs Korso Vantaa Helsinki–Riihimäki ei
Ksu Korvensuo Mäntsälä Kerava–Lahti 3.9.2006 ei
Kou Korvua Taivalkoski Pesiökylä–Taivalkoski 2005
Kos Koskenkorva Ilmajoki Seinäjoki–Kaskinen ei
Koto Kotalato Perniö Helsnki–Turku 1.11.1899 22.5.1966 10.3.1937 asti Ylikylä
Ktv Kotavaara Kemijärvi Laurila–Kelloselkä ei
Kta Kotka Kotka Kouvola–Kotkan satama ei
Kts Kotkan satama Kotka Kouvola–Kotkan satama ei
Kt Kotka tavara Kotka Kouvola–Kotkan satama ei
Koa Koura Seinäjoki Haapamäki–Seinäjoki 15.7.1886 1996 Henkilöliikenne lopetettu 27.5.1990
Kv Kouvola Kouvola Lahti–Kouvola,
Kouvola–Kotka,
Kouvola–Iisalmi,
Kouvola–Joensuu,
Kouvola–Kuusankoski
ei
Kvla Kouvola lajittelu Kouvola Lahti–Kouvola ei
Oik Kouvola Oikoraide Kouvola Kouvola–Kotka ei
Kvt Kouvola tavara Kouvola Lahti–Kouvola ei
Koi Kovjoki Uusikaarlepyy Seinäjoki–Oulu ei
Kpy Kruunupyy Kruunupyy Seinäjoki–Oulu ei
Kui Kuivaniemi Ii Oulu–Tornio 1903 2003
Kis Kuivasjärvi Parkano Tampere–Seinäjoki ei
Klu Kuluntalahti Kajaani Iisalmi–Kontiomäki 1.1.1923 29.9.1997
Knm Kuninkaanmäki Vantaa Savio–Vuosaari 30.11.2008 ei
Ktm Kutemainen Viitasaari Jyväskylä-Haapajärvi 1.10.1960 3.6.2007
Kuo Kuopio Kuopio Kouvola–Iisalmi ei
Kuot Kuopio tavara Kuopio Kouvola–Iisalmi ei
Kut Kupittaa Turku Helsinki–Turku ei
Krm Kurkimäki Kuopio Kouvola–Iisalmi ei
Kuu Kursu Salla Laurila–Kelloselkä ei
Kur Kurtti Taivalkoski Pesiökylä–Taivalkoski 2005
Ku Kuurila Hämeenlinna Riihimäki–Tampere ei
Kuk Kuusankoski Kouvola Kouvola–Kuusankoski ei
Kvr Kuusivaara Kemijärvi Laurila–Kelloselkä 1934 ei
Kyn Kylänlahti Lieksa Joensuu–Kontiomäki ei
Kyl Kylmäkoski Akaa Turku–Toijala 1986
Ky Kymi Kotka Kouvola–Kotka,
Kymi–Sunila
1890 ei
Kln Kyminlinna Kotka Kouvola–Kotkan satama ei
Kyrö Pöytyä Turku–Toijala ei
Kyt Kytömaa Kerava Helsinki-Riihimäki,
Kerava-Porvoo
Kerava-Lahti
1954 ei Henkilöliikenne lakkasi 1994
Klv Kälviä Kokkola Seinäjoki–Oulu ei
Käp Käpylä Helsinki Helsinki–Riihimäki 1910 ei
Kök Köykkäri Kauhava Seinäjoki–Oulu ei
Laa Lappila Kärkölä Riihimäki–Lahti 1869 ei
Lai Laihia Laihia Seinäjoki–Vaasa ei
Lak Lakiala Ylöjärvi Tampere-Seinäjoki ei
Lei Leino Suomussalmi Pesiökylä–Taivalkoski 1959 2005
Lh Lahti Lahti Riihimäki–Lahti,
Kerava–Lahti,
Lahti–Kouvola,
Lahti–Heinola,
Lahti–Loviisa,
Lahti–Salpausselkä
1869 ei
Li Lautiosaari Kemi Oulu–Tornio,
Lautiosaari–Elijärvi
ei Henkilöliikenne lakkasi 1974
Lip Lippo Suomussalmi Pesiökylä–Taivalkoski 1959 2005
Lis Lieksa Lieksa Joensuu–Kontiomäki ei
Lja Laaja Suomussalmi Kontiomäki–Ämmänsaari 1952 2007
Lka Liminka Liminka Seinäjoki–Oulu 1886 ei
Lmp Liminpuro Vaala Oulu–Kontiomäki 1.12.1930 16.11986
Lla Laurila Keminmaa Oulu–Tornio,
Laurila–Kelloselkä
ei
Llh Lielahti Tampere Tampere–Pori,
Tampere–Seinäjoki,
Riihimäki–Tampere
1928 ei
Lm Loimaa Loimaa Turku–Toijala ei
Lma Luoma Kirkkonummi Helsinki–Turku ei Entinen nimi Nokka
Lna Lapinlahti Lapinlahti Kouvola–Iisalmi 1902 ei
Lo Lohja Lohja Hyvinkää–Karjaa 1873 ei Henkilöliikenne lakkasi 1983
Loh Louhela Vantaa Huopalahti–Vantaankoski 1.6.1975 ei
Lpa Lapua Lapua Seinäjoki–Oulu ei
Lpo Lappohja Hanko Karjaa–Hanko 1873 ei
Lpv Leppävaara Espoo Helsinki–Turku 1904 ei
Lpä Lempäälä Lempäälä Riihimäki–Tampere ei
Lr Lappeenranta Lappeenranta Kouvola–Joensuu,
Lappeenranta–Mustolan satama
ei
Lrs Lauritsala Lappeenranta Kouvola–Joensuu ei
Lus Lusto Punkaharju Huutokoski–Parikkala 1995 ei
Lut Leukaluut Nokia Tampere–Pori 1961 1989
Lvs Loviisan satama Loviisa Lahti–Loviisan satama 1960 ei Vuoteen 1980 saakka Valko
Lvt Lievestuore Laukaa Jyväskylä–Pieksämäki 1918 ei
Läh Lähdemäki Orimattila Kerava–Lahti 3.9.2006 ei
Län Helsinki Länsisatama Helsinki Helsinki–Länsisatama ei
Maa Matkala Paltamo Kontiomäki–Ämmänsaari,
Matkala–Vartius
1975 1995 lyhenne käytössä 1984–1995
Mal Matkala Paltamo Kontiomäki–Ämmänsaari,
Matkala–Vartius
1975 1995 lyhenne käytössä 31.5.1981–3.6.1984
Mar Martinniemi Haukipudas Haukipudas–Martinniemi 1938 1986
Mas Masala Kirkkonummi Helsinki–Turku ei
Mau Maukkula Ilomantsi Joensuu–Ilomantsi 1967 1975
Mdk Madekoski Oulu Oulu–Kontiomäki 1.11.1927 3.6.1973
Mel Meltola Raasepori Hyvinkää–Karjaa ei
Mh Muhos Muhos Oulu–Kontiomäki 1.11.1927 ei
Mhu Mouhu Mäntyharju Kouvola–Iisalmi 1895 1.6.2003
Mi Mikkeli Mikkeli Kouvola–Iisalmi ei
Mis Misi Rovaniemi Laurila–Kelloselkä ei
Miö Minkiö Jokioinen Humppila–Jokioinen 1898 ei
Mk Matku Forssa Turku–Toijala 1999 Vuoteen 1897 asti Forssa
Mkg Myllykangas (vanha) Ii Oulu–Tornio 1903 1980-luku
Mki Myllykoski Kouvola Kouvola–Kotkan satama ei
Mkn Maksniemi Simo Oulu–Tornio 1903 1980-luku
Ml Malmi Helsinki Helsinki–Riihimäki 1865 ei
Mla Mommila Hausjärvi Riihimäki–Lahti ei
Mll Melalahti Paltamo Oulu–Kontiomäki 1930 1980-luku
Mlo Malminkartano Helsinki Huopalahti–Vantaankoski 28.5.1978 ei
Mlä Mäntsälä Mäntsälä Kerava–Lahti 3.9.2006 ei
Mn Mäntyluoto Pori Pori–Mäntyluoto ei
Mnk Mankki Espoo Helsinki–Turku 1.1.1946 ei
Mon Monni Riihimäki Helsinki–Riihimäki 1912 12.8.1996 Vuoteen 1925 asti Erkylä
Mr Mäntyharju Mäntyharju Kouvola–Iisalmi 1.10.1889 ei
Mrl Martinlaakso Vantaa Huopalahti–Vantaankoski 1.6.1975 ei
Msk Messukylä Tampere Tampere–Haapamäki 14.11.1904 16.1.2001 Henkilöliikenne lopetettu 29.5.1988
Msl Mieslahti Paltamo Oulu–Kontiomäki 16.10.1926 2.6.1985
Mso Mustio Raasepori Hyvinkää–Karjaa ei
Mss Massilanmäki Savonlinna Huutokoski–Parikkala 1933(?) 29.5.1988
Mss Kotka Mussalo Kotka Kotka Hovinsaari–Kotka Mussalo ei
Mtl Meteli Paltamo Oulu–Kontiomäki 1930 1980-luku
Mul Muurola Rovaniemi Laurila–Kelloselkä ei
My Myllymäki Ähtäri Haapamäki–Seinäjoki ei
Myl Myllyoja Heinola Lahti–Heinola 1.1.1932 ei 1.5.1945 asti Jyränkö
1.1.1949 asti Myllykylä
Henkilöliikenne lopetettu 26.5.1968
Myr Myyrmäki Vantaa Huopalaht–Vantaankoski 1.6.1975 ei
Mys Myllykangas (uusi) Ii Oulu–Tornio 2002 ei
Myt Mynttilä Mäntyharju Kouvola–Iisalmi,
Mynttilä–Ristiina
ei
Mäk Mäkkylä Espoo Helsinki–Turku ei
Nls Naantalin satama Naantali Raisio–Naantalin satama ei
Nnl Naantali Naantali Raisio–Naantalin satama ei
Noa Nokia Nokia Tampere–Pori 1895 ei
Nok Oulu Nokela Oulu Seinäjoki–Oulu ei
Nrl Niirala Tohmajärvi Säkäniemi–Niirala-raja 1955 ei
Nrm Nurmes Nurmes Joensuu–Kontiomäki ei
Nsk Niska Utajärvi Oulu–Kontiomäki 16.10.1929 23.5.1971
Nsl Nastola Nastola Lahti-Kouvola 2005 ei
Nua Nuojua Vaala Oulu–Kontiomäki 16.10.1929 9.1.2005
Nup Nuppulinna Tuusula Helsinki–Riihimäki ei
Nvl Nivala Nivala Iisalmi–Ylivieska ei
Nvv Nivavaara Rovaniemi Laurila–Kelloselkä kyllä
Oi Oitti Hausjärvi Riihimäki–Lahti 1869 ei
Ol
Olt
Oulu
Oulu tavara
Oulu Seinäjoki–Oulu,
Oulu–Kontiomäki,
Oulu–Tornio
1886 ei
Olk Oulunkylä Helsinki Helsinki–Riihimäki 1886 ei
Olli Olli Porvoo Kerava–Porvoo,
Olli–Sköldvik
ei
Onk Onkamo Tohmajärvi Kouvola–Joensuu kyllä
Ot Otava Mikkeli Kouvola–Iisalmi 1.10.1887 ei Henkilöliikenne lopetettu 2.6.2002
Ou Oulainen Oulainen Seinäjoki–Oulu ei
Ov Orivesi Orivesi Tampere–Haapamäki,
Orivesi–Jyväskylä
ei
Ova Olhava Ii Oulu–Tornio 1903 2003
Plp Palopuro Hyvinkää Helsinki–Riihimäki 1905 1. elokuuta 1996
Par Parikkala Parikkala Kouvola–Joensuu,
Huutokoski–Parikkala
ei
Pat Pateniemi Oulu Oulu–Tornio 1990-luku vuoteen 1955 saakka Laholainen
Pau Pasilana autojuna-asema Helsinki Helsinki–Riihimäki 4.6.2012 ei
Pel Pello Pello Tornio–Kolari ei
Ph Pihlajavesi Keuruu Haapamäki–Seinäjoki ei
Phä Pyhäsalmi Pyhäjärvi Iisalmi–Ylivieska ei
Pik Piikkiö Piikkiö Helsinki–Turku 1.11.1899 ei Henkilöliikenne lopetettu 26.5.1979
Pjm Pitäjänmäki Helsinki Helsinki–Turku 1904 ei
Pkl Pikkarala Oulu Oulu–Kontiomäki 1.11.1927 3.6.1984
Pko Parkano Parkano Tampere–Seinäjoki,
Niinisalo–Kihniö
1971 ei
Pku Pohjankuru Raasepori Helsinki–Turku satama ei
Pla Puistola Helsinki Helsinki–Riihimäki 1910 ei Vuosina 1911–1925 Fastböle
Plt Pelto Espoo Helsinki–Turku satama 28.5.1995
Plu Pohjois-Louko Seinäjoki Tampere–Seinäjoki ei
Pm Pieksämäki Pieksämäki Kouvola–Iisalmi,
Jyväskylä–Pieksämäki,
Pieksämäki–Joensuu
ei
Pmk Pukinmäki Helsinki Helsinki–Riihimäki 1888 ei
Pmt Pieksämäki tavara Pieksämäki Kouvola–Iisalmi,
Pieksämäki–Joensuu
ei
Pnä Pännäinen Pedersören kunta Seinäjoki–Oulu,
Pännäinen–Pietarsaari
ei
Po Paimio Paimio Helsinki–Turku 1.11.1899 ei Henkilöliikenne lopetettu 29.5.1988
Poh Pohjois-Haaga Helsinki Huopalahti–Vantaankoski 1.6.1975 ei
Poy Palta Oy Paltamo Oulu–Kontiomäki ei
Pri Pori Pori Tampere–Pori,
Pori–Mäntyluoto,
Pori–Tahkoluoto,
Pori–Ruosniemi
ei
Prl Parola Hattula Riihimäki–Tampere ei
Prv Porvoo Porvoo Olli–Porvoo 16.7.1874 ei Porvoon museorautatie
Psk Pesiökylä Suomussalmi Kontiomäki–Ämmänsaari,
Pesiökylä–Taivalkoski
ei
Psl Pasila Helsinki Helsinki–Riihimäki,
Helsinki–Turku
1888 ei
Pslt Pasila tavara Helsinki Helsinki–Riihimäki,
Helsinki–Turku
ei
Pti Paimenportti Kotka Kouvola–Kotkan satama ei
Pto Paltamo Paltamo Oulu–Kontiomäki 1930 ei Kiehimä
Pts Pietarsaari Pietarsaari Pännäinen–Pietarsaari ei
Pun Punkaharju Punkaharju Huutokoski–Parikkala ei
Pur Purola Järvenpää Helsinki–Riihimäki ei
Pvi Petäjävesi Petäjävesi Haapamäki–Jyväskylä ei
Perniö Perniö Helsinki–Turku 1.2.1899 1.7.1992
Rae Raemäki Jokioinen Humppila–Jokioinen 1978 ei
Rai Raisio Raisio Turku–Hangonsaari,
Raisio–Naantalin satama
ei
Ral Rahola Tampere Tampere–Pori 15.07.1937 3.06.1984 Henkilöliikenne lakkautettu 29. toukokuuta 1983.
Rat Rautaruukki Raahe Tuomioja–Rautaruukki ei
Ree Retretti Punkaharju Huutokoski–Parikkala ei ent. Tuunaansalmi
Rhe Raahe Raahe Tuomioja–Rautaruukki ei
Ri Riihimäki Riihimäki Helsinki–Riihimäki,
Riihimäki–Tampere,
Riihimäki–Lahti
17.3.1862 ei
Rik Rikkihappo Uusikaupunki Uusikaupunki–Hangonsaari ei nykyisin Hangonsaari
Rit Riihimäki tavara Riihimäki Helsinki–Riihimäki,
Riihimäki–Tampere,
Riihimäki–Lahti
1862 ei
Rjv Ristijärvi Ristijärvi Kontiomäki–Ämmänsaari ei
Rki Ruukki Siikajoki Seinäjoki–Oulu ei
Rkl Rekola Vantaa Helsinki–Riihimäki ei
Rla Rauhala Hyvinkää Hyvinkää–Karkkila 1908 1967
Rll Relletti Siikajoki Tuomioja–Rautaruukki kyllä
Rm Rajamäki Nurmijärvi Hyvinkää–Karjaa ei
Rma Rauma Rauma Kokemäki–Rauma ei
Rmk Rasimäki Kajaani Iisalmi–Kontiomäki kyllä
Rnn Runni Iisalmi Iisalmi–Ylivieska ei
Roi Rovaniemi Rovaniemi Laurila–Kelloselkä ei
Rva Rova Muhos Oulu–Kontiomäki 1927 1980-luku
Ry Ryttylä Hausjärvi Riihimäki–Tampere ei
Räm Räntämäki Turku Turku–Toijala 1987
Röykkä Nurmijärvi Hyvinkää–Karjaa ei
Saa Saakoski Jyväskylä Orivesi–Jyväskylä ei
Sau Saunakallio Järvenpää Helsinki–Riihimäki ei
Sav Savio Kerava Helsinki–Riihimäki ei
Sel Selki Vihti Hyvinkää–Karjaa 1899 21.10.1995 Henkilöliikenne lopetettu 25.9.1983
Sgy Skogby Raasepori Karjaa–Hanko ei
Sij Siilinjärvi Siilinjärvi Kouvola–Iisalmi,
Siilinjärvi–Viinijärvi
ei
Sip Sipilä Mäntsälä Kerava–Lahti 3.9.2006 ei
Siu Siuro Nokia Tampere–Pori 4.11.1895 ei Henkilöliikenne lopetettu 28.5.1989
Sk
Skt
Seinäjoki
Seinäjoki tavara
Seinäjoki Tampere–Seinäjoki,
Haapamäki–Seinäjoki,
Seinäjoki–Kaskinen,
Seinäjoki–Vaasa,
Seinäjoki–Oulu
ei
Sko Sotkamo Sotkamo Vuokatti–Sotkamo kyllä
Skv Sukeva Sonkajärvi Iisalmi–Kontiomäki ei
Sl Savonlinna Savonlinna Huutokoski–Parikkala ei Uusi Savonlinnan asema avattiin 15.6.2012 lakkautetun Savonlinna kauppatori -liikennepaikan viereen.
Sld Sköldvik Porvoo Olli–Sköldvik ei
Slk Savonlinna-Kauppatori Savonlinna Huutokoski–Parikkala 2011
Slm Salminen Jokioinen Humppila–Jokioinen 1994 ei
Sln Salminen Suonenjoki Kouvola–Iisalmi ei
Slo Salo Salo Helsinki–Turku 1.2.1899 ei
Spa Sapra Karstula Jyväskylä-Haapajärvi 1.1.1959 1.12.1981
Snj Suonenjoki Suonenjoki Kouvola–Iisalmi,
Suonenjoki–Iisvesi
ei
Snm Suoniemi Nokia Tampere–Pori 4.11.1895 28.5.1989
Soa Soinlahti Iisalmi Iisalmi–Kontiomäki ei
Spl Simpele Rautjärvi Kouvola–Joensuu ei
Sr Saari Parikkala Kouvola–Joensuu ei
Sta Santala Hanko Karjaa–Hanko ei
Sim Simo Simo Oulu–Tornio 1903 ei
Sti Siuntio Siuntio Helsinki–Turku ei
Stl Santalahti Tampere Tampere–Pori,
Tampere–Seinäjoki,
Riihimäki–Tampere
4.11.1895 1.1.1979 Henkilöliikenne lopetettu 31. toukokuuta 1975.
Stä Santamäki Vaala Oulu–Kontiomäki 2005
Suo Suolahti Äänekoski Jyväskylä–Haapamäki ei
Sv Soravaihde Humppila Humppila–Jokioinen ei
Säkäniemi Tohmajärvi Säkäniemi–Niirala-raja 1965 ei
Ta Taavetti Luumäki Kouvola–Joensuu 2006
Tap Tapavainola Lappeenranta Kouvola–Joensuu ei
Tja Tuomioja Siikajoki Seinäjoki–Oulu,
Tuomioja–Rautaruukki
ei Vuoteen 1953 asti Lappi
Tk Tervajoki Isokyrö Seinäjoki–Vaasa ei
Tkl Tikkurila Vantaa Helsinki–Riihimäki 17.3.1862 ei
Tku Turku Turku Helsinki–Turku,
Turku–Toijala,
Turku–Turku satama,
Turku–Hangonsaari
1876 ei
Tl Toijala Akaa Riihimäki–Tampere,
Turku–Toijala,
Toijala–Valkeakoski
1876 ei
Tlk Taivalkoski Taivalkoski Pesiökylä–Taivalkoski 1961 2005
Tlv Talvivaara Sotkamo Murtomäki–Talvivaara 2009
Tms Tammisaari Raasepori Karjaa–Hanko ei
Tna Tapanila Helsinki Helsinki–Riihimäki 1908 ei
Tol Tolsa Kirkkonummi Helsinki–Turku ei
Top Tornio-Pohjoinen Tornio Tornio–Kolari 2004
Tor Tornio Tornio Oulu–Tornio,
Tornio–Kolari,
Tornio–Röyttä,
Tornio–Haaparanta
1903 ei
Tp Toppila Oulu Tuira–Toppila 1886 2005
Tpe Tampere Tampere Riihimäki–Tampere,
Tampere–Seinäjoki,
Tampere–Pori,
Tampere–Haapamäki
1876 ei
Tpet Tampere tavara Tampere Riihimäki–Tampere,
Tampere–Seinäjoki,
Tampere–Pori,
Tampere–Haapamäki
ei
Tri Tornio-Itäinen Tornio Oulu–Tornio 2.10.2008 ei
Trl Tuomarila Espoo Helsinki–Turku ei
Trv Tervola Tervola Laurila–Kelloselkä ei
Tsl Tavastila Kotka Kouvola–Kotka ei
Tu Turenki Janakkala Riihimäki–Tampere 17.3.1862 ei
Tua Oulu Tuira Oulu Oulu–Tornio,
Tuira–Toppila
1903 ei
Tus Turun satama Turku Turku–Turku satama ei
Tuu Tuuri Alavus Haapamäki–Seinäjoki ei
Tuv Teuva Teuva Seinäjoki–Kaskinen 1913 ei
Töysä Alavus Haapamäki–Seinäjoki 30.6.2008
Uim Uimaharju Joensuu Joensuu–Kontiomäki ei
Ukp Uusikaupunki Uusikaupunki Turku–Hangonsaari ei
Ukä Uusikylä Nastola Lahti–Kouvola ei
Ur Urjalan asema Urjala Turku-Toijala 22.6.1876 1.6.1997
Utj Utajärvi Utajärvi Oulu–Kontiomäki 1.12.1928 ei
Vaa Vaala Vaala Oulu–Kontiomäki 16.10.1929 ei
Vrn Varanen Kannonkoski Jyväskylä-Haapajärvi 1.1.1960 3.6.2007
Var Varkaus Varkaus Pieksämäki–Joensuu,
Varkaus–Kommila
ei
Via Viiala Akaa Riihimäki–Tampere ei
Vih Vihtari Heinävesi Pieksämäki–Joensuu ei
Vik Vika Rovaniemi Laurila–Kelloselkä 30.6.2008
Vka Tampere Viinikka Tampere Riihimäki–Tampere,
Tampere–Haapamäki
ei
Vks Vantaankoski Vantaa Huopalahti–Vantaankoski 2.9.1991 ei
Vkt Vuokatti Sotkamo Joensuu–Kontiomäki,
Vuokatti–Lahnaslampi
ei
Vlm Valtimo Valtimo Joensuu–Kontiomäki ei Vuoteen 1969 asti Hiekkalahti
Vlp Vilppula Mänttä-Vilppula Tampere–Haapamäki 1883(?) ei Vuoteen 1897 Filppula
Vma Vammala Sastamala Tampere–Pori 4.11.1895 ei 1.6.1955 asti Tyrvää
Vmo Valimo Helsinki Helsinki–Turku 1949 ei Vuoteen 1976 asti Strömberg
Vna
Vnat
Vnar
Vainikkala
Vainikkala tavara
Vainikkala-raja
Lappeenranta Luumäki–Vainikkala-raja ei
Vnj Viinijärvi Liperi Pieksämäki–Joensuu,
Siilinjärvi–Viinijärvi
ei
Vnt Viantie Simo Oulu–Tornio 1903 1980-luku
Vpl Virpelä Paltamo Oulu–Kontiomäki 1985
Vrl Vuorela Humppila Humppila–Jokioinen 1994 ei
Vs Vaasa Vaasa Seinäjoki–Vaasa,
Vaasa–Vaskiluoto
ei
Vsa Vuosaari Helsinki Savio–Vuosaari 28.11.2008 ei
Vsk Vaskiluoto Vaasa Vaasa–Vaskiluoto ei
Vsl Vuonislahti Lieksa Joensuu–Kontiomäki ei
Vti Vihanti Vihanti Seinäjoki–Oulu 1886 ei
Vur Vartius-raja Kuhmo Vartius–Kivijärvi 1974 ei
Vus Vartius Kuhmo Kontiomäki–Vartius,
Vartius–Kivijärvi
1974 ei
Vv Vuorten-Vuori Haapajärvi Jyväskylä–Haapajärvi 1971 ei
Vääkiö Suomussalmi Pesiökylä–Taivalkoski 1957 2005
Wad Wasalandia Vaasa Vaasa–Vaskiluoto 1988 2005
Ylö Ylöjärvi Ylöjärvi Tampere-Seinäjoki ei
Ypy Ypykkävaara Kuhmo Kontiomäki–Vartius 1976 ei
Yst Ylistaro Ylistaro Seinäjoki–Vaasa ei
Ytr Ylitornio Ylitornio Tornio–Kolari ei
Yv Ylivieska Ylivieska Seinäjoki–Oulu,
Iisalmi–Ylivieska
ei
Äht Ähtäri Ähtäri Haapamäki–Seinäjoki ei
Äki Äänekoski Äänekoski Jyväskylä–Haapajärvi 1942 ei
Äm Ämmänsaari Suomussalmi Kontiomäki–Ämmänsaari 1955 ei
Äs Äetsä Sastamala Tampere–Pori 1.10.1902 ei Henkilöliikenne lopetettu 1.6.2003

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]