Kankaan rautatieasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kangas
Perustiedot
Lyhenne Kgs
Rataosa Seinäjoki–Oulu
Sijainti 64°08′36″N, 024°42′46″E
Osoite Kankaanasematie 65, 84460 Ylivieska
Kunta Ylivieska
Etäisyydet Ylivieska 12 km,
Oulu 110 km
Avattu 1885
Liikenne
Muut tiedot junakohtauspaikka,
ei kaupallista liikennettä
Asemarakennus
Tyyppi ns. Oulun radan asema
Suunnittelija Knut Nylander
Materiaali puu
Ratapiha
Raiteisto · 1 pääraide,
· 1 sivuraide,
· 2 kuormausraidetta

Kankaan rautatieasema (lyh. Kgs) on Suomen rataverkon liikennepaikka Kankaan kylässä Ylivieskan kaupungissa Pohjanmaan radalla, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Rautatieaseman etäisyys Helsingin rautatieasemalta Haapamäen ja Seinäjoen asemien kautta on 642,5 ratakilometriä.[1] Kankaan asema toimi aikanaan henkilö- ja postiliikenteen lisäksi puutavaran lastauspaikkana. Nykyisin Kankaan asemalla ei ole henkilö- eikä tavaraliikennepalvelua. Liikennepaikan liikenteenohjaustoiminnot on hoidettu kaukokäytöllä Oulusta käsin. Kankaan rautatieasema toimii nykyisin ainoastaan junakohtauspaikkana.

Kankaan asema oli tärkeä Tuomiperän, Rajaperän, Harvaperän, Teikkoperän, Rahkaperän ja Oulaisten Hanhiperän ja Viitaperän asukkaille. Kankaan aseman ympärille kehittyi pieni kylä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Timo Louhikari: Matkaopas rautateille. Sankarimatkailija junassa, s. 135. Helsinki: Kustannus oy Taifuuni, 1994. ISBN 951-581-018-3.
Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.