Kankaan rautatieasema

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kangas
Kuva asemalta
Perustiedot
Lyhenne  Kgs
Rataosa  Seinäjoki–Oulu
Sijainti  64°08′36″N, 024°42′46″E
Osoite  Kankaanasematie 65,
84460 Ylivieska
Kunta  Ylivieska
Etäisyydet  Ylivieska 12 km,
Oulu 110 km
Avattu  1885
Liikenne
Muut tiedot  junakohtauspaikka,
ei kaupallista liikennettä
Asemarakennus
Tyyppi  ns. Oulun radan asema
Suunnittelija  Knut Nylander
Materiaali  puu
Ratapiha
Raiteisto  · 1 pääraide,
· 1 sivuraide,
· 2 kuormausraidetta

Kankaan rautatieasema (lyh. Kgs) on Suomen rataverkon liikennepaikka Kankaan kylässä Ylivieskan kaupungissa Pohjanmaan radalla, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Rautatieaseman etäisyys Helsingin rautatieasemalta Haapamäen ja Seinäjoen asemien kautta on 642,5 ratakilometriä.[1] Kankaan asema toimi aikanaan henkilö- ja postiliikenteen lisäksi puutavaran lastauspaikkana. Nykyisin Kankaan asemalla ei ole henkilö- eikä tavaraliikennepalvelua. Liikennepaikan liikenteenohjaustoiminnot on hoidettu kaukokäytöllä Oulusta käsin. Kankaan rautatieasema toimii nykyisin ainoastaan junakohtauspaikkana.

Kankaan asema oli tärkeä Tuomiperän, Rajaperän, Harvaperän, Teikkoperän, Rahkaperän ja Oulaisten Hanhiperän ja Viitaperän asukkaille. Kankaan aseman ympärille kehittyi pieni kylä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Timo Louhikari: Matkaopas rautateille. Sankarimatkailija junassa, s. 135. Helsinki: Kustannus oy Taifuuni, 1994. ISBN 951-581-018-3.
Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.