Simon rautatieasema

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simo
Kuva asemalta
Perustiedot
Lyhenne  Sim
Rataosa  Oulu–Tornio
Sijainti  65°39′48″N, 025°03′38″E
Osoite  Ratatie, 95200 Simo
Etäisyydet  Oulu 81 km
Kemi 26 km
Avattu  1903
Liikenne
Muut tiedot  junakohtauspaikka,
ei kaupallista liikennettä
Asemarakennus
Tyyppi  V luokan asema
Suunnittelija  Bruno Granholm
Materiaali  puu
Ratapiha
Raiteisto  1 laituriraide
1 sivuraide
1 kuormausraide

Simon rautatieasema (lyh. Sim) on Simon kunnan Asemakylällä Simojoen pohjoisrannalla sijaitseva Suomen rataverkon liikennepaikka rataosalla Oulu–Tornio. Asema sijaitsee 24,6 kilometriä Kemistä etelään ja 80,9 kilometriä pohjoiseen Oulusta. Rautatiehallituksen arkkitehdin Bruno Granholmin suunnittelema asemarakennus on valmistunut vuonna 1903. Asema-alueen muihin rakennuksiin kuuluvat tavaramakasiini sekä nykyisin yksityisomistuksessa olevat rautatiehenkilökunnan asunnot lisärakennuksineen.

Nykyisin Simon rautatieasema on miehittämätön, ja liikenteenohjaustoiminnot hoidetaan kaukokäytöllä Oulusta käsin. Henkilöliikenne lopetettiin 1990, ja liikennepaikkaa käytetään nykyisin vain junien kohtauttamiseen. Simon asemalla ei ole myöskään lipunmyyntiä ja nykypäivänä Kemi on Simosta lähin henkilöliikenteen asema. Simon asemaa on kuitenkin suunniteltu uudelleen avattavaksi Pohjanmaan ratauudistuksessalähde?.

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.