Simon rautatieasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simo
Simo railway station.jpg
Perustiedot
Lyhenne Sim
Rataosa Oulu–Tornio
Sijainti 65°39′48″N, 025°03′38″E
Osoite Ratatie, 95200 Simo
Etäisyydet Oulu 81 km
Kemi 26 km
Avattu 1903
Liikenne
Muut tiedot junakohtauspaikka,
ei kaupallista liikennettä
Asemarakennus
Tyyppi V luokan asema
Suunnittelija Bruno Granholm
Materiaali puu
Ratapiha
Raiteisto 1 laituriraide
1 sivuraide
1 kuormausraide

Simon rautatieasema (lyh. Sim) on Simon kunnan Asemakylällä Simojoen pohjoisrannalla sijaitseva Suomen rataverkon liikennepaikka rataosalla Oulu–Tornio. Asema sijaitsee 24,6 kilometriä Kemistä etelään ja 80,9 kilometriä pohjoiseen Oulusta. Rautatiehallituksen arkkitehdin Bruno Granholmin suunnittelema asemarakennus on valmistunut vuonna 1903. Asema-alueen muihin rakennuksiin kuuluvat tavaramakasiini sekä nykyisin yksityisomistuksessa olevat rautatiehenkilökunnan asunnot lisärakennuksineen.

Nykyisin Simon rautatieasema on miehittämätön, ja liikenteenohjaustoiminnot hoidetaan kaukokäytöllä Oulusta käsin. Henkilöliikenne lopetettiin 1990, ja liikennepaikkaa käytetään nykyisin vain junien kohtauttamiseen. Simon asemalla ei ole myöskään lipunmyyntiä ja nykypäivänä Kemi on Simosta lähin henkilöliikenteen asema. Simon asemaa on kuitenkin suunniteltu uudelleen avattavaksi Pohjanmaan ratauudistuksessalähde?.

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.