Haukiputaan rautatieasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Haukipudas
Haukipudas railway station.jpg
Perustiedot
Lyhenne Hd
Rataosa Oulu–Tornio,
Haukipudas–Martinniemi (purettu)
Ratakilometri 775+159[1]
Sijainti 65°11′46″N, 025°24′23″E
Osoite Asemakyläntie 35, 90840 Haukipudas
Etäisyydet Oulu 22 km
Kemi 83 km
Avattu 1903
Liikenne
Muut tiedot junakohtauspaikka,
ei kaupallista liikennettä
Asemarakennus
Tyyppi V luokan asema
Suunnittelija Bruno Granholm
Materiaali puu
Rakennettu 1903
Ratapiha
Raiteisto pääraide,
1 sivuraide,
1 pistoraide

Haukiputaan rautatieasema (lyh. Hd) sijaitsee Kiiminkijoen pohjoisrannalla Oulun kaupungin Haukiputaan Asemakylässä rataosalla Oulu–Tornio. Liikennepaikan etäisyys ratakilometreinä Helsingin päärautatieasemalta Haapamäen kautta on 775,2. Asemarakennuksen on suunnitellut Bruno Granholm[2], ja se edustaa rataosalle tyypillistä kansallisromanttista arkkitehtuuria. Asemarakennus on valmistunut vuonna 1903[2]. Vuosina 19381986 Haukipudas oli myös risteysasema, kun Martinniemen radalla oli vielä runsaasti tavaraliikennettä.

Haukiputaalla oli vielä 1970-luvulla runsaasti tavara- ja henkilöliikennettä, mutta jo 1980-luvun puolessa välissä henkilöliikenteen pysähdykset vähenivät sekä tavaraliikenne loppui. Henkilöliikenteen vähentäminen johtui lättähattuliikenteen päättymisestä vuonna 1986, tavaraliikenne päättyi liikenteen siirtyessä maanteille. Henkilöliikenne loppui 31.5.1990, samaan aikaan Tuiran, Kempeleen ja Limingan kanssa. Haukiputaan henkilöliikenteen päättymistä edesauttoi myös rautatieaseman sijainti: asema sijaitsee kolmen kilometrin päässä Haukiputaan kuntakeskuksesta, josta on hyvät linja-autoyhteydet niin etelään kuin pohjoiseenkin.

Nykyisin Haukiputaan liikennepaikka on miehittämätön, ja liikenteenohjaustoiminnot hoidetaan kaukokäytöllä keskitetysti Oulusta käsin. Liikennepaikalla ei ole lainkaan henkilö- tai tavaraliikennettä, vaan se palvelee ainoastaan junakohtauspaikkana. Asemarakennus on myyty yksityiselle vuonna 2009, ja liikenteenohjauksen vaatimat tilat on siirretty erilliseen laitetilaan.

Ratapiha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyisin Haukiputaan asemalla on käytössä pääraiteen lisäksi yksi pitkä läpiajettava sivuraide junien kohtaamisia varten. Näiden lisäksi liikennepaikan eteläpäässä on myös kolmas lyhyt raide, jota voidaan käyttää esimerkiksi ratatyökoneiden seisotukseen ja siirtymiseen pois muun junaliikenteen tieltä. Tälle raiteelle ei voida ohjata junaliikennettä. Muut raiteet purettiin pois vuosina 2001 ja 2005.

Aiemmin ratapihalla oli kaikkiaan neljä läpiajettavaa raidetta sekä yksi pitkä pistoraide. Tuolloin raiteelle kolme voitiin liikennöidä etelästä, sen sijaan raidetta 4 ja pistoraidetta käytettiin vain vaihtotöissä. Raiteen 4 vierellä ollut kivireunainen kuormauslaituri on yhä tallella.

Martinniemen radan erkanemisvaihde sijaitsi pääraiteella miltei ratapihan pohjoispäässä olevan ylikulkusillan alla. Vaihde purettiin vuonna 1999 Martinniemen radan purkamistöiden yhteydessä.

Turvalaitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haukiputaan asemalla on ollut kampiasetinlaite, joka korvattiin Siemensin valmistamalla releasetinlaitteella ratapihan pidentämisen yhteydessä 1960-luvulla. Tällöin tärkeimmät vaihteet varustettiin sähkökääntölaittein. Tämä releasetinlaite purettiin liikennepaikan siirtyessä kauko-ohjaukseen uuden asetinlaitteen käyttöönoton myötä kesällä 2004.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Rautateiden verkkoselostus 2017, s. 69. Liikennevirasto, 2015. Verkkojulkaisu (PDF) (viitattu 19.9.2016).
  2. a b Pohjois-Pohjanmaan kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet Osa 1., s. 83. Pohjois-Pohjanmaan Seutukaavaliiton Julkaisu A:115. Oulu: Pohjois-Pohjanmaan Seutukaavaliitto, 1993. ISBN 951-9328-53-X.