Jatuli (liikuntakeskus)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vesi-Jatuli kesällä 2012.

Jatuli on Haukiputaalla Oulussa sijaitseva vapaa-aika- ja liikuntakeskus. Keskus muodostuu liikuntasalista, voimailusalista sekä uimahalli Vesi-Jatulista.

Liikuntahalli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jatulin liikuntahallin kentän pituus on 40 metriä, leveys 25 metriä ja korkeus yhdeksän metriä. Halli voidaan jakaa kolmeen osaan väliverhoin. Lattiamateriaalina on lakattu puu. Kenttään on merkitty pelialueiden rajaviivat lentopallolle, koripallolle, käsipallolle, futsalille, salibandylle ja sulkapallolle. Kentän katsomonpuoleisessa reunassa on juoksusuora sekä pituus- ja korkeushyppypaikat. Hallista on väliseinällä erotettu voimailusali, painimolski ja kiipeilyseinä.

Liikuntahallin katsomossa on 600 kiinteää istumapaikka, lisäksi irtotuolein voidaan kapasiteettiä lisätä tuhanteen.

Vesi-Jatuli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uimahalli Vesi-Jatuli on rakennettu Jatulin liikuntahallin yhteyteen. Se valmistui vuonna 2003. Uimahallissa on kuusirataisen pääaltaan lisäksi opetus-, kahluu- ja monitoimialtaat sekä kylmävesiallas. Uimahallin yhteydessä on myös takkahuone sekä tilaussauna. Vesi-Jatuli valittiin vuonna 2005 vuoden uimahalliksi Suomessa.[1]

Oheispalvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jatulissa on myös nuorisotila, kahvio, kahvila Jatuli, kokous- ja ryhmätoimintatiloja sekä diskosali.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto jakoi tunnustuksia 15.10.2005 Liikuntakeskus Pajulahdessa 15. lokakuuta 2005. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Arkistoitu 7.5.2008. Viitattu 1. tammikuuta 2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]