Yökerho

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Viihderavintola.

Yökerho on viihderavintola, jonka liiketoiminta tapahtuu ilta- ja yöaikaan.

Yökerhojen toimintakonsepti on yhdistää alkoholin anniskelu tanssimiseen ja tarjota asiakkaille ajoittain myös elävää musiikkia sekä viihde-esityksiä. Yökerhot profiloituvat tiloissa soivien musiikkityylien lisäksi myös sijaintinsa sekä asettamiensa ikärajojen ja pääsymaksujen kautta.

Lola Club -yökerho Tampereella.

Monissa kielissä yökerhot ovat nimeltään disco tai discothèques (ransk. discothèque; saks. Disko tai Tanzveranstaltungen). Japanin kielessä disco viittaa vanhempaan, pienempään, ei niin suosittuun paikkaan, kun taas club viittaa viimeisimpään, suurempaan, suositumpaan paikkaan. Klubi-termiä (engl. club tai nightclub) on käytetty 1990-luvun puolivälistä brittienglannissa ja sen jälkeen myös muualla Euroopassa.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Esko, Iina ja Nives, Matti: DJ-kirja: Näkökulmia suomalaiseen DJ-kulttuuriin. Helsinki: Iina Esko Foto & Image, 2013. ISBN 978-952-93-3230-4.
  • Nykyri, Tuija: Naiseuden naamiaiset: Nuoren naisen diskoruumiillisuus. Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, nykykulttuurin tutkimusyksikkö, 1996. ISBN 951-34-0752-7.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]