Teepussi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kolme erilaista teepussia.
Turkkilainen teepussi.

Teepussi on pieni pussi, jonka sisällä on teetä ja jota käytetään teen hauduttamiseen. Se koostuu kahdesta osasta: teestä ja pussista. Haudutuksessa tee jää pussin sisään, jolloin se on helppo poistaa hauteesta ilman sotkua.

Ensimmäiset teepussit valmistettiin käsintehdystä silkistä ja ensimmäiset tähän valmistusmenetelmään perustuvat teepussi-patentit ovat peräisin vuodelta 1903. Newyorkilainen kauppias Thomas Sullivan toi teepussit markkinoille 1904 ja hän laivasi niitä ympäri maailmaa. Modernit teepussit valmistetaan paperikuidusta.

Perinteisesti teepussit ovat olleet neliön tai suorakulmion muotoisia. Viime aikoina pyöreän tai pyramidin muotoiset teepussit ovat saapuneet kauppoihin valmistajien vakuutellessa tämän parantavan haudutusprosessin laatua. Uudet mallit ovat saaneet kuitenkin kritiikkiä valmistusmateriaaleistaan, kuten nailonista, jotka eivät ole biologisesti hajoavia.

Tavallisten teepussien lisäksi myyntiin on tullut useamman eri valmistajan tyhjiä teepusseja, joihin voi itse laittaa haluamaansa irtoteetä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Teepussi.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.