Karkkilan rautatieasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karkkila
Högfors
Perustiedot
Lyhenne Kark, Hgf
Rataosa Hyvinkää–Karkkila
Kunta Karkkila
Avattu 1911
Lakkautettu 1967
Asemarakennus
Materiaali puu
Rakennettu 1911
Purettu kyllä
Ratapiha
Raiteisto purettu

Karkkilan rautatieasema (lyh. Kark, aiemmin paikkakunnan ruotsinkielisen kirjoitusasun mukaisesti Högforsin rautatieasema, lyh. Hgf, ruots. Högfors järnvägsstation) oli vuosina 19111967 käytössä ollut kapearaiteisen Hyvinkään–Karkkilan rautatien liikennepaikka Karkkilan keskustassa. Karkkila oli rautatien pääteliikennepaikka, matkaa Hyvinkäälle oli rautateitse 45 kilometriä.

Asema-alueen rakennukset rakennettiin alun perin Högforsin omistamalle Takkon tilan sekä Närön ja Anttilan tilojen maille. Asemalta erkani myös pistoraide Högforsin tehtaille.

Liikennepaikalla oli matkustajaliikennettä vuoteen 1961, jolloin rautatieyhtiö lakkautti kaiken henkilöliikenteen. Tavaraliikenne jatkui aina syksyyn 1967 saakka, jonka jälkeen yhtiö lakkautettiin ja rautatie purettiin. Myös Karkkilan asema-alueen kaikki rautatierakennukset purettiin. Nykyisin rautatiestä jäljellä ovat vain Högforsin tehtaille johtaneen pistoraiteen ylittäneen valtatien sillan pilarit.

Valtatien alla Högforsin tehtaille kulkeva rata. Vasemmalla Yhdyspankki, jossa on nykyisin erilaisia liiketiloja.
Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.