Hirvinevan rautatieasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hirvineva
Hirvineva railway station.jpg
Perustiedot
Lyhenne Hvn
Rataosa Seinäjoki–Oulu
Sijainti 64°44′01″N, 025°13′33″E
Osoite Hirvinevantie 80, 91900 Liminka
Etäisyydet Ylivieska 85 km,
Oulu 37 km
Liikenne
Muut tiedot junakohtauspaikka,
ei kaupallista liikennettä
Asemarakennus
Tyyppi pysäkkirakennus
Materiaali puu
Rakennettu 1943
Ratapiha
Raiteisto · pääraide,
· 1 sivuraide,
· 1 pistoraide

Hirvinevan rautatieasema (lyh. Hvn) on rautatieasema Pohjanmaan radalla, Hirvinevan kylässä Limingassa Pohjois-Pohjanmaalla. Alun perin liikennepaikka rakennettiin Pohjanmaan radalle junakohtaus- ja kuormauspaikaksi Limingan ja Ruukin välille, jolloin se oli epäitsenäinen liikennepaikka, joka toimi Limingan aseman alaisuudessa. Nykyisin liikennepaikka on miehittämätön ja liikenteenohjaus hoidetaan keskitetysti Oulusta. Vuonna 1943 rakennettu asemarakennus on yksityisasuntona.[1]

Henkilöjunat eivät pysähdy Hirvinevalla matkustajapalvelua varten, eikä liikennepaikalla ole kaupallista tavaraliikennettä tai lipunmyyntiä. Lähin rautatieasema, jossa henkilöjunat pysähtyvät, on Ruukin asema.

Ratapiha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääraiteen lisäksi liikennepaikalla on yksi sivuraide, jota voidaan käyttää kohtaustilanteissa. Tämän lisäksi ratapihalla on kolmas raide, entinen kuormausraide, jota käytetään nykyisin ratatyökoneiden väistöraiteena.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mika Vähä-Lassila: Asemarakennukset Seinäjoki–Oulu (kohta "Hirvineva") mikanhuone.com. Viitattu 13.1.2008.
Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.