Luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan. Tiedot lasketaan 31. toukokuuta 2017 tilastoiduista väkiluvuista[1] ja 1. tammikuuta 2017 tilastoiduista maapinta-aloista[2]. Kuntien mediaanissa on Vimpeli (10,48 hlö/km²).

Suomen väestötiheys 2016
  1. Helsinki (2 984,09 hlö/km²)
  2. Kauniainen (1 604,58 hlö/km²)
  3. Kerava (1 157,59 hlö/km²)
  4. Järvenpää (1 120,32 hlö/km²)
  5. Maarianhamina (986,44 hlö/km²)
  6. Vantaa (926,74 hlö/km²)
  7. Espoo (884,07 hlö/km²)
  8. Turku (763,78 hlö/km²)
  9. Raisio (499,55 hlö/km²)
  10. Tampere (436,15 hlö/km²)
  11. Lahti (259,95 hlö/km²)
  12. Riihimäki (240,48 hlö/km²)
  13. Pirkkala (235,29 hlö/km²)
  14. Kemi (225,22 hlö/km²)
  15. Pietarsaari (220,10 hlö/km²)
  16. Kaarina (218,29 hlö/km²)
  17. Kotka (198,42 hlö/km²)
  18. Vaasa (183,68 hlö/km²)
  19. Imatra (176,81 hlö/km²)
  20. Tuusula (176,27 hlö/km²)
  21. Kempele (158,27 hlö/km²)
  22. Hyvinkää (144,69 hlö/km²)
  23. Kaskinen (121,17 hlö/km²)
  24. Jyväskylä (118,50 hlö/km²)
  25. Nurmijärvi (116,58 hlö/km²)
  26. Nokia (115,37 hlö/km²)
  27. Kirkkonummi (106,97 hlö/km²)
  28. Lempäälä (84,72 hlö/km²)
  29. Rauma (79,91 hlö/km²)
  30. Valkeakoski (78,16 hlö/km²)
  31. Porvoo (76,62 hlö/km²)
  32. Hanko (73,88 hlö/km²)
  33. Pori (73,40 hlö/km²)
  34. Muurame (69,43 hlö/km²)
  35. Forssa (69,41 hlö/km²)
  36. Oulu (66,16 hlö/km²)
  37. Lieto (64,89 hlö/km²)
  38. Naantali (61,07 hlö/km²)
  39. Sipoo (58,96 hlö/km²)
  40. Harjavalta (58,41 hlö/km²)
  41. Akaa (57,77 hlö/km²)
  42. Vihti (55,80 hlö/km²)
  43. Varkaus (55,52 hlö/km²)
  44. Masku (55,38 hlö/km²)
  45. Siilinjärvi (54,12 hlö/km²)
  46. Lappeenranta (50,62 hlö/km²)
  47. Lohja (50,20 hlö/km²)
  48. Rusko (48,52 hlö/km²)
  49. Kangasala (47,55 hlö/km²)
  50. Paimio (44,85 hlö/km²)
  51. Seinäjoki (43,48 hlö/km²)
  52. Aura (41,89 hlö/km²)
  53. Hämeenlinna (37,92 hlö/km²)
  54. Karkkila (36,80 hlö/km²)
  55. Luoto (36,62 hlö/km²)
  56. Hollola (36,62 hlö/km²)
  57. Kuopio (36,23 hlö/km²)
  58. Mäntsälä (36,05 hlö/km²)
  59. Pornainen (34,95 hlö/km²)
  60. Hamina (33,71 hlö/km²)
  61. Jomala (33,59 hlö/km²)
  62. Kouvola (33,20 hlö/km²)
  63. Ulvila (33,11 hlö/km²)
  64. Kokkola (33,10 hlö/km²)
  65. Joensuu (31,73 hlö/km²)
  66. Uusikaupunki (31,00 hlö/km²)
  67. Janakkala (30,53 hlö/km²)
  68. Nakkila (30,22 hlö/km²)
  69. Jokioinen (29,69 hlö/km²)
  70. Ylöjärvi (29,48 hlö/km²)
  71. Laukaa (29,32 hlö/km²)
  72. Iisalmi (28,52 hlö/km²)
  73. Heinola (28,47 hlö/km²)
  74. Hattula (27,05 hlö/km²)
  75. Salo (26,89 hlö/km²)
  76. Ylivieska (26,76 hlö/km²)
  77. Siuntio (25,65 hlö/km²)
  78. Raahe (24,72 hlö/km²)
  79. Raasepori (24,45 hlö/km²)
  80. Nousiainen (24,14 hlö/km²)
  81. Askola (23,72 hlö/km²)
  82. Hämeenkyrö (22,99 hlö/km²)
  83. Mustasaari (22,92 hlö/km²)
  84. Hausjärvi (22,08 hlö/km²)
  85. Äänekoski (21,77 hlö/km²)
  86. Mikkeli (21,33 hlö/km²)
  87. Finström (21,15 hlö/km²)
  88. Ilmajoki (21,13 hlö/km²)
  89. Orimattila (20,74 hlö/km²)
  90. Eura (20,72 hlö/km²)
  91. Nivala (20,63 hlö/km²)
  92. Kajaani (20,38 hlö/km²)
  93. Lapua (19,74 hlö/km²)
  94. Mänttä-Vilppula (19,43 hlö/km²)
  95. Huittinen (19,43 hlö/km²)
  96. Loimaa (19,18 hlö/km²)
  97. Tornio (18,58 hlö/km²)
  98. Kontiolahti (18,56 hlö/km²)
  99. Loviisa (18,55 hlö/km²)
  100. Eurajoki (18,35 hlö/km²)
  101. Lemland (17,77 hlö/km²)
  102. Kärkölä (17,75 hlö/km²)
  103. Sastamala (17,46 hlö/km²)
  104. Parainen (17,39 hlö/km²)
  105. Säkylä (17,10 hlö/km²)
  106. Kankaanpää (16,87 hlö/km²)
  107. Liperi (16,83 hlö/km²)
  108. Pyhtää (16,42 hlö/km²)
  109. Laitila (16,16 hlö/km²)
  110. Laihia (16,12 hlö/km²)
  111. Inkoo (15,90 hlö/km²)
  112. Liminka (15,85 hlö/km²)
  113. Outokumpu (15,76 hlö/km²)
  114. Humppila (15,73 hlö/km²)
  115. Savonlinna (15,63 hlö/km²)
  116. Kokemäki (15,55 hlö/km²)
  117. Mynämäki (15,07 hlö/km²)
  118. Vesilahti (14,77 hlö/km²)
  119. Asikkala (14,70 hlö/km²)
  120. Pyhäranta (14,56 hlö/km²)
  121. Lemi (14,08 hlö/km²)
  122. Pedersören kunta (14,00 hlö/km²)
  123. Taipalsaari (13,99 hlö/km²)
  124. Tyrnävä (13,73 hlö/km²)
  125. Kalajoki (13,61 hlö/km²)
  126. Loppi (13,55 hlö/km²)
  127. Pukkila (13,54 hlö/km²)
  128. Somero (13,52 hlö/km²)
  129. Jämsä (13,47 hlö/km²)
  130. Keminmaa (13,27 hlö/km²)
  131. Isokyrö (13,25 hlö/km²)
  132. Ypäjä (13,02 hlö/km²)
  133. Oulainen (12,72 hlö/km²)
  134. Kauhava (12,58 hlö/km²)
  135. Koski Tl (12,46 hlö/km²)
  136. Kurikka (12,40 hlö/km²)
  137. Vehmaa (12,26 hlö/km²)
  138. Kaustinen (12,19 hlö/km²)
  139. Saltvik (12,15 hlö/km²)
  140. Sauvo (12,08 hlö/km²)
  141. Kannus (11,91 hlö/km²)
  142. Pälkäne (11,83 hlö/km²)
  143. Pieksämäki (11,75 hlö/km²)
  144. Oripää (11,68 hlö/km²)
  145. Iitti (11,68 hlö/km²)
  146. Taivassalo (11,67 hlö/km²)
  147. Orivesi (11,63 hlö/km²)
  148. Muhos (11,49 hlö/km²)
  149. Pöytyä (11,37 hlö/km²)
  150. Hammarland (10,94 hlö/km²)
  151. Alavus (10,87 hlö/km²)
  152. Uurainen (10,68 hlö/km²)
  153. Maalahti (10,62 hlö/km²)
  154. Lumparland (10,62 hlö/km²)
  155. Kauhajoki (10,57 hlö/km²)
  156. Vimpeli (10,48 hlö/km²)
  157. Alavieska (10,47 hlö/km²)
  158. Marttila (10,32 hlö/km²)
  159. Suonenjoki (10,27 hlö/km²)
  160. Urjala (10,26 hlö/km²)
  161. Uusikaarlepyy (10,26 hlö/km²)
  162. Kemiönsaari (10,00 hlö/km²)
  163. Rautjärvi (9,90 hlö/km²)
  164. Myrskylä (9,89 hlö/km²)
  165. Kristiinankaupunki (9,86 hlö/km²)
  166. Alajärvi (9,81 hlö/km²)
  167. Lumijoki (9,79 hlö/km²)
  168. Tammela (9,68 hlö/km²)
  169. Närpiö (9,68 hlö/km²)
  170. Teuva (9,59 hlö/km²)
  171. Haapajärvi (9,56 hlö/km²)
  172. Ikaalinen (9,49 hlö/km²)
  173. Sund (9,30 hlö/km²)
  174. Kruunupyy (9,23 hlö/km²)
  175. Korsnäs (9,12 hlö/km²)
  176. Lapinlahti (8,93 hlö/km²)
  177. Hankasalmi (8,90 hlö/km²)
  178. Jämijärvi (8,87 hlö/km²)
  179. Eckerö (8,74 hlö/km²)
  180. Petäjävesi (8,74 hlö/km²)
  181. Virolahti (8,71 hlö/km²)
  182. Joroinen (8,67 hlö/km²)
  183. Leppävirta (8,66 hlö/km²)
  184. Parikkala (8,57 hlö/km²)
  185. Kitee (8,49 hlö/km²)
  186. Vöyri (8,48 hlö/km²)
  187. Punkalaidun (8,31 hlö/km²)
  188. Lapinjärvi (8,23 hlö/km²)
  189. Rovaniemi (8,17 hlö/km²)
  190. Kuortane (7,95 hlö/km²)
  191. Keuruu (7,94 hlö/km²)
  192. Parkano (7,80 hlö/km²)
  193. Saarijärvi (7,76 hlö/km²)
  194. Juupajoki (7,54 hlö/km²)
  195. Lappajärvi (7,52 hlö/km²)
  196. Ähtäri (7,42 hlö/km²)
  197. Pomarkku (7,38 hlö/km²)
  198. Karijoki (7,24 hlö/km²)
  199. Evijärvi (7,14 hlö/km²)
  200. Merikarvia (7,09 hlö/km²)
  201. Haapavesi (6,76 hlö/km²)
  202. Toivakka (6,66 hlö/km²)
  203. Savitaipale (6,54 hlö/km²)
  204. Veteli (6,48 hlö/km²)
  205. Rantasalmi (6,47 hlö/km²)
  206. Luumäki (6,43 hlö/km²)
  207. Sievi (6,42 hlö/km²)
  208. Kiuruvesi (6,33 hlö/km²)
  209. Ii (6,20 hlö/km²)
  210. Mäntyharju (6,19 hlö/km²)
  211. Rautalampi (6,12 hlö/km²)
  212. Reisjärvi (5,99 hlö/km²)
  213. Virrat (5,94 hlö/km²)
  214. Pyhäjoki (5,91 hlö/km²)
  215. Padasjoki (5,86 hlö/km²)
  216. Sysmä (5,84 hlö/km²)
  217. Ruovesi (5,83 hlö/km²)
  218. Geta (5,78 hlö/km²)
  219. Polvijärvi (5,57 hlö/km²)
  220. Ruokolahti (5,57 hlö/km²)
  221. Kihniö (5,54 hlö/km²)
  222. Juva (5,51 hlö/km²)
  223. Tohmajärvi (5,49 hlö/km²)
  224. Kustavi (5,46 hlö/km²)
  225. Konnevesi (5,39 hlö/km²)
  226. Hartola (5,38 hlö/km²)
  227. Joutsa (5,37 hlö/km²)
  228. Toholampi (5,32 hlö/km²)
  229. Rääkkylä (5,27 hlö/km²)
  230. Honkajoki (5,24 hlö/km²)
  231. Kangasniemi (5,23 hlö/km²)
  232. Viitasaari (5,23 hlö/km²)
  233. Siikajoki (5,13 hlö/km²)
  234. Vesanto (5,03 hlö/km²)
  235. Merijärvi (4,91 hlö/km²)
  236. Nurmes (4,90 hlö/km²)
  237. Hailuoto (4,87 hlö/km²)
  238. Keitele (4,86 hlö/km²)
  239. Hirvensalmi (4,85 hlö/km²)
  240. Karvia (4,83 hlö/km²)
  241. Tuusniemi (4,82 hlö/km²)
  242. Pertunmaa (4,80 hlö/km²)
  243. Miehikkälä (4,77 hlö/km²)
  244. Enonkoski (4,76 hlö/km²)
  245. Karstula (4,74 hlö/km²)
  246. Kaavi (4,64 hlö/km²)
  247. Tervo (4,62 hlö/km²)
  248. Sulkava (4,48 hlö/km²)
  249. Brändö (4,32 hlö/km²)
  250. Vårdö (4,27 hlö/km²)
  251. Pyhäjärvi (4,11 hlö/km²)
  252. Föglö (4,11 hlö/km²)
  253. Pielavesi (4,07 hlö/km²)
  254. Vieremä (4,02 hlö/km²)
  255. Sotkamo (3,96 hlö/km²)
  256. Soini (3,94 hlö/km²)
  257. Pihtipudas (3,89 hlö/km²)
  258. Perho (3,87 hlö/km²)
  259. Paltamo (3,80 hlö/km²)
  260. Kärsämäki (3,79 hlö/km²)
  261. Kökar (3,73 hlö/km²)
  262. Kinnula (3,68 hlö/km²)
  263. Luhanka (3,44 hlö/km²)
  264. Kuhmoinen (3,43 hlö/km²)
  265. Heinävesi (3,40 hlö/km²)
  266. Lieksa (3,37 hlö/km²)
  267. Juuka (3,26 hlö/km²)
  268. Sottunga (3,25 hlö/km²)
  269. Isojoki (3,23 hlö/km²)
  270. Siikainen (3,20 hlö/km²)
  271. Kannonkoski (3,18 hlö/km²)
  272. Kumlinge (3,14 hlö/km²)
  273. Kuusamo (3,11 hlö/km²)
  274. Kyyjärvi (3,04 hlö/km²)
  275. Halsua (2,91 hlö/km²)
  276. Sonkajärvi (2,84 hlö/km²)
  277. Valtimo (2,80 hlö/km²)
  278. Puumala (2,79 hlö/km²)
  279. Siikalatva (2,55 hlö/km²)
  280. Kivijärvi (2,36 hlö/km²)
  281. Vaala (2,31 hlö/km²)
  282. Multia (2,25 hlö/km²)
  283. Simo (2,18 hlö/km²)
  284. Kemijärvi (2,17 hlö/km²)
  285. Ylitornio (2,04 hlö/km²)
  286. Pello (2,04 hlö/km²)
  287. Tervola (1,97 hlö/km²)
  288. Pyhäntä (1,96 hlö/km²)
  289. Ilomantsi (1,89 hlö/km²)
  290. Kuhmo (1,79 hlö/km²)
  291. Taivalkoski (1,68 hlö/km²)
  292. Utajärvi (1,68 hlö/km²)
  293. Hyrynsalmi (1,67 hlö/km²)
  294. Lestijärvi (1,67 hlö/km²)
  295. Ristijärvi (1,59 hlö/km²)
  296. Suomussalmi (1,54 hlö/km²)
  297. Kolari (1,49 hlö/km²)
  298. Rautavaara (1,49 hlö/km²)
  299. Pudasjärvi (1,44 hlö/km²)
  300. Muonio (1,22 hlö/km²)
  301. Ranua (1,16 hlö/km²)
  302. Posio (1,11 hlö/km²)
  303. Puolanka (1,11 hlö/km²)
  304. Kittilä (0,79 hlö/km²)
  305. Sodankylä (0,74 hlö/km²)
  306. Salla (0,64 hlö/km²)
  307. Pelkosenniemi (0,51 hlö/km²)
  308. Inari (0,45 hlö/km²)
  309. Utsjoki (0,24 hlö/km²)
  310. Enontekiö (0,24 hlö/km²)
  311. Savukoski (0,16 hlö/km²)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain, toukokuu 2017 31.5.2017. Tilastokeskus. Viitattu 4.7.2017.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2017 1.1.2017. Maanmittauslaitos. Viitattu 2.7.2017.