Luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan. Tiedot lasketaan 31. lokakuuta 2016 tilastoiduista väkiluvuista[1] ja 1. tammikuuta 2016 tilastoiduista maapinta-aloista[2]. Kuntien mediaanissa on Maalahti (10,62 hlö/km²).

Suomen väestötiheys 2016
  1. Helsinki (2 944,55 hlö/km²)
  2. Kauniainen (1 601,87 hlö/km²)
  3. Kerava (1 153,64 hlö/km²)
  4. Järvenpää (1 092,91 hlö/km²)
  5. Maarianhamina (974,83 hlö/km²)
  6. Vantaa (902,09 hlö/km²)
  7. Espoo (864,81 hlö/km²)
  8. Turku (757,89 hlö/km²)
  9. Raisio (498,89 hlö/km²)
  10. Tampere (429,27 hlö/km²)
  11. Lahti (258,69 hlö/km²)
  12. Riihimäki (241,97 hlö/km²)
  13. Pirkkala (232,69 hlö/km²)
  14. Kemi (228,42 hlö/km²)
  15. Pietarsaari (219,75 hlö/km²)
  16. Kaarina (216,63 hlö/km²)
  17. Kotka (199,86 hlö/km²)
  18. Vaasa (185,52 hlö/km²)
  19. Imatra (179,25 hlö/km²)
  20. Tuusula (175,57 hlö/km²)
  21. Kempele (155,16 hlö/km²)
  22. Hyvinkää (144,30 hlö/km²)
  23. Kaskinen (121,35 hlö/km²)
  24. Jyväskylä (117,43 hlö/km²)
  25. Nurmijärvi (115,94 hlö/km²)
  26. Nokia (115,02 hlö/km²)
  27. Kirkkonummi (105,76 hlö/km²)
  28. Lempäälä (83,76 hlö/km²)
  29. Rauma (80,21 hlö/km²)
  30. Valkeakoski (78,49 hlö/km²)
  31. Porvoo (76,44 hlö/km²)
  32. Hanko (75,84 hlö/km²)
  33. Pori (73,86 hlö/km²)
  34. Forssa (70,01 hlö/km²)
  35. Muurame (67,99 hlö/km²)
  36. Oulu (65,50 hlö/km²)
  37. Lieto (64,17 hlö/km²)
  38. Naantali (60,83 hlö/km²)
  39. Harjavalta (59,10 hlö/km²)
  40. Akaa (58,19 hlö/km²)
  41. Sipoo (57,23 hlö/km²)
  42. Varkaus (56,13 hlö/km²)
  43. Masku (55,47 hlö/km²)
  44. Vihti (55,39 hlö/km²)
  45. Siilinjärvi (54,34 hlö/km²)
  46. Lappeenranta (50,89 hlö/km²)
  47. Lohja (50,42 hlö/km²)
  48. Rusko (48,15 hlö/km²)
  49. Kangasala (46,56 hlö/km²)
  50. Paimio (44,54 hlö/km²)
  51. Seinäjoki (43,04 hlö/km²)
  52. Aura (41,86 hlö/km²)
  53. Kuopio (40,42 hlö/km²)
  54. Hämeenlinna (38,10 hlö/km²)
  55. Karkkila (37,06 hlö/km²)
  56. Hollola (36,73 hlö/km²)
  57. Luoto (36,17 hlö/km²)
  58. Mäntsälä (35,66 hlö/km²)
  59. Pornainen (34,94 hlö/km²)
  60. Hamina (34,18 hlö/km²)
  61. Kouvola (33,56 hlö/km²)
  62. Ulvila (33,34 hlö/km²)
  63. Kokkola (32,93 hlö/km²)
  64. Jomala (32,56 hlö/km²)
  65. Joensuu (31,76 hlö/km²)
  66. Nakkila (30,87 hlö/km²)
  67. Uusikaupunki (30,87 hlö/km²)
  68. Janakkala (30,77 hlö/km²)
  69. Jokioinen (30,09 hlö/km²)
  70. Ylöjärvi (29,35 hlö/km²)
  71. Laukaa (29,06 hlö/km²)
  72. Heinola (28,91 hlö/km²)
  73. Iisalmi (28,78 hlö/km²)
  74. Hattula (27,24 hlö/km²)
  75. Salo (27,10 hlö/km²)
  76. Ylivieska (26,49 hlö/km²)
  77. Siuntio (25,60 hlö/km²)
  78. Raahe (24,80 hlö/km²)
  79. Raasepori (24,74 hlö/km²)
  80. Nousiainen (24,49 hlö/km²)
  81. Askola (23,99 hlö/km²)
  82. Hämeenkyrö (23,03 hlö/km²)
  83. Mustasaari (22,74 hlö/km²)
  84. Hausjärvi (22,45 hlö/km²)
  85. Äänekoski (22,21 hlö/km²)
  86. Mikkeli (21,47 hlö/km²)
  87. Ilmajoki (21,05 hlö/km²)
  88. Eura (20,94 hlö/km²)
  89. Orimattila (20,76 hlö/km²)
  90. Nivala (20,61 hlö/km²)
  91. Kajaani (20,51 hlö/km²)
  92. Finström (20,48 hlö/km²)
  93. Lapua (19,81 hlö/km²)
  94. Mänttä-Vilppula (19,81 hlö/km²)
  95. Luvia (19,73 hlö/km²)
  96. Huittinen (19,68 hlö/km²)
  97. Loimaa (19,41 hlö/km²)
  98. Loviisa (18,69 hlö/km²)
  99. Tornio (18,68 hlö/km²)
  100. Kontiolahti (18,52 hlö/km²)
  101. Kärkölä (17,93 hlö/km²)
  102. Sastamala (17,63 hlö/km²)
  103. Lemland (17,60 hlö/km²)
  104. Parainen (17,54 hlö/km²)
  105. Säkylä (17,38 hlö/km²)
  106. Eurajoki (17,16 hlö/km²)
  107. Kankaanpää (17,07 hlö/km²)
  108. Liperi (16,99 hlö/km²)
  109. Pyhtää (16,38 hlö/km²)
  110. Humppila (16,16 hlö/km²)
  111. Laihia (16,07 hlö/km²)
  112. Outokumpu (16,04 hlö/km²)
  113. Laitila (16,03 hlö/km²)
  114. Savonlinna (15,89 hlö/km²)
  115. Inkoo (15,84 hlö/km²)
  116. Kokemäki (15,78 hlö/km²)
  117. Liminka (15,61 hlö/km²)
  118. Mynämäki (15,15 hlö/km²)
  119. Pyhäranta (14,94 hlö/km²)
  120. Vesilahti (14,89 hlö/km²)
  121. Asikkala (14,70 hlö/km²)
  122. Lemi (14,10 hlö/km²)
  123. Pedersören kunta (14,01 hlö/km²)
  124. Taipalsaari (13,92 hlö/km²)
  125. Tyrnävä (13,81 hlö/km²)
  126. Jämsä (13,69 hlö/km²)
  127. Loppi (13,68 hlö/km²)
  128. Kalajoki (13,64 hlö/km²)
  129. Pukkila (13,60 hlö/km²)
  130. Somero (13,60 hlö/km²)
  131. Isokyrö (13,49 hlö/km²)
  132. Keminmaa (13,38 hlö/km²)
  133. Ypäjä (13,20 hlö/km²)
  134. Oulainen (12,93 hlö/km²)
  135. Kauhava (12,77 hlö/km²)
  136. Kurikka (12,60 hlö/km²)
  137. Koski Tl (12,47 hlö/km²)
  138. Kaustinen (12,15 hlö/km²)
  139. Vehmaa (12,06 hlö/km²)
  140. Saltvik (12,00 hlö/km²)
  141. Sauvo (11,97 hlö/km²)
  142. Pieksämäki (11,97 hlö/km²)
  143. Kannus (11,92 hlö/km²)
  144. Pälkäne (11,90 hlö/km²)
  145. Orivesi (11,75 hlö/km²)
  146. Oripää (11,70 hlö/km²)
  147. Iitti (11,70 hlö/km²)
  148. Taivassalo (11,69 hlö/km²)
  149. Muhos (11,55 hlö/km²)
  150. Pöytyä (11,41 hlö/km²)
  151. Hammarland (11,09 hlö/km²)
  152. Alavus (11,06 hlö/km²)
  153. Lumparland (10,89 hlö/km²)
  154. Kauhajoki (10,70 hlö/km²)
  155. Alavieska (10,69 hlö/km²)
  156. Vimpeli (10,69 hlö/km²)
  157. Maalahti (10,62 hlö/km²)
  158. Uurainen (10,61 hlö/km²)
  159. Urjala (10,39 hlö/km²)
  160. Marttila (10,37 hlö/km²)
  161. Suonenjoki (10,35 hlö/km²)
  162. Juankoski (10,33 hlö/km²)
  163. Uusikaarlepyy (10,31 hlö/km²)
  164. Kemiönsaari (10,05 hlö/km²)
  165. Rautjärvi (9,99 hlö/km²)
  166. Kristiinankaupunki (9,96 hlö/km²)
  167. Alajärvi (9,92 hlö/km²)
  168. Myrskylä (9,88 hlö/km²)
  169. Teuva (9,87 hlö/km²)
  170. Tammela (9,80 hlö/km²)
  171. Lumijoki (9,76 hlö/km²)
  172. Haapajärvi (9,73 hlö/km²)
  173. Närpiö (9,60 hlö/km²)
  174. Ikaalinen (9,60 hlö/km²)
  175. Sund (9,51 hlö/km²)
  176. Kruunupyy (9,36 hlö/km²)
  177. Korsnäs (9,34 hlö/km²)
  178. Hankasalmi (9,17 hlö/km²)
  179. Lapinlahti (9,08 hlö/km²)
  180. Jämijärvi (9,07 hlö/km²)
  181. Virolahti (8,99 hlö/km²)
  182. Joroinen (8,90 hlö/km²)
  183. Parikkala (8,82 hlö/km²)
  184. Petäjävesi (8,78 hlö/km²)
  185. Leppävirta (8,75 hlö/km²)
  186. Eckerö (8,68 hlö/km²)
  187. Kitee (8,64 hlö/km²)
  188. Vöyri (8,58 hlö/km²)
  189. Punkalaidun (8,42 hlö/km²)
  190. Lapinjärvi (8,40 hlö/km²)
  191. Rovaniemi (8,16 hlö/km²)
  192. Kuortane (8,04 hlö/km²)
  193. Keuruu (8,03 hlö/km²)
  194. Parkano (7,92 hlö/km²)
  195. Saarijärvi (7,92 hlö/km²)
  196. Juupajoki (7,69 hlö/km²)
  197. Lappajärvi (7,64 hlö/km²)
  198. Ähtäri (7,51 hlö/km²)
  199. Pomarkku (7,45 hlö/km²)
  200. Karijoki (7,35 hlö/km²)
  201. Evijärvi (7,27 hlö/km²)
  202. Merikarvia (7,12 hlö/km²)
  203. Haapavesi (6,82 hlö/km²)
  204. Toivakka (6,71 hlö/km²)
  205. Savitaipale (6,68 hlö/km²)
  206. Rantasalmi (6,67 hlö/km²)
  207. Veteli (6,57 hlö/km²)
  208. Sievi (6,49 hlö/km²)
  209. Luumäki (6,48 hlö/km²)
  210. Kiuruvesi (6,47 hlö/km²)
  211. Mäntyharju (6,27 hlö/km²)
  212. Ii (6,23 hlö/km²)
  213. Rautalampi (6,10 hlö/km²)
  214. Reisjärvi (6,09 hlö/km²)
  215. Sysmä (6,05 hlö/km²)
  216. Virrat (6,01 hlö/km²)
  217. Padasjoki (6,00 hlö/km²)
  218. Ruovesi (5,96 hlö/km²)
  219. Geta (5,94 hlö/km²)
  220. Pyhäjoki (5,91 hlö/km²)
  221. Kihniö (5,68 hlö/km²)
  222. Tohmajärvi (5,66 hlö/km²)
  223. Polvijärvi (5,64 hlö/km²)
  224. Ruokolahti (5,63 hlö/km²)
  225. Juva (5,62 hlö/km²)
  226. Rääkkylä (5,49 hlö/km²)
  227. Hartola (5,48 hlö/km²)
  228. Toholampi (5,43 hlö/km²)
  229. Honkajoki (5,43 hlö/km²)
  230. Joutsa (5,41 hlö/km²)
  231. Kustavi (5,39 hlö/km²)
  232. Konnevesi (5,38 hlö/km²)
  233. Viitasaari (5,33 hlö/km²)
  234. Kangasniemi (5,26 hlö/km²)
  235. Siikajoki (5,19 hlö/km²)
  236. Vesanto (5,18 hlö/km²)
  237. Nurmes (4,99 hlö/km²)
  238. Tuusniemi (4,97 hlö/km²)
  239. Karvia (4,93 hlö/km²)
  240. Hailuoto (4,92 hlö/km²)
  241. Merijärvi (4,92 hlö/km²)
  242. Keitele (4,90 hlö/km²)
  243. Miehikkälä (4,90 hlö/km²)
  244. Hirvensalmi (4,89 hlö/km²)
  245. Pertunmaa (4,87 hlö/km²)
  246. Karstula (4,80 hlö/km²)
  247. Enonkoski (4,79 hlö/km²)
  248. Kaavi (4,73 hlö/km²)
  249. Sulkava (4,65 hlö/km²)
  250. Tervo (4,63 hlö/km²)
  251. Brändö (4,37 hlö/km²)
  252. Vårdö (4,29 hlö/km²)
  253. Pyhäjärvi (4,20 hlö/km²)
  254. Föglö (4,16 hlö/km²)
  255. Pielavesi (4,11 hlö/km²)
  256. Vieremä (4,06 hlö/km²)
  257. Soini (4,02 hlö/km²)
  258. Sotkamo (3,97 hlö/km²)
  259. Pihtipudas (3,92 hlö/km²)
  260. Perho (3,91 hlö/km²)
  261. Kökar (3,88 hlö/km²)
  262. Kärsämäki (3,82 hlö/km²)
  263. Paltamo (3,79 hlö/km²)
  264. Kinnula (3,79 hlö/km²)
  265. Luhanka (3,55 hlö/km²)
  266. Sottunga (3,53 hlö/km²)
  267. Kuhmoinen (3,53 hlö/km²)
  268. Heinävesi (3,47 hlö/km²)
  269. Lieksa (3,44 hlö/km²)
  270. Juuka (3,35 hlö/km²)
  271. Siikainen (3,31 hlö/km²)
  272. Isojoki (3,30 hlö/km²)
  273. Kannonkoski (3,27 hlö/km²)
  274. Kumlinge (3,19 hlö/km²)
  275. Kuusamo (3,15 hlö/km²)
  276. Kyyjärvi (3,07 hlö/km²)
  277. Halsua (2,96 hlö/km²)
  278. Sonkajärvi (2,92 hlö/km²)
  279. Valtimo (2,89 hlö/km²)
  280. Puumala (2,83 hlö/km²)
  281. Siikalatva (2,61 hlö/km²)
  282. Kivijärvi (2,47 hlö/km²)
  283. Vaala (2,35 hlö/km²)
  284. Multia (2,34 hlö/km²)
  285. Simo (2,23 hlö/km²)
  286. Kemijärvi (2,21 hlö/km²)
  287. Ylitornio (2,11 hlö/km²)
  288. Pello (2,09 hlö/km²)
  289. Tervola (2,04 hlö/km²)
  290. Pyhäntä (1,95 hlö/km²)
  291. Ilomantsi (1,93 hlö/km²)
  292. Kuhmo (1,83 hlö/km²)
  293. Taivalkoski (1,72 hlö/km²)
  294. Utajärvi (1,71 hlö/km²)
  295. Hyrynsalmi (1,70 hlö/km²)
  296. Lestijärvi (1,66 hlö/km²)
  297. Ristijärvi (1,62 hlö/km²)
  298. Suomussalmi (1,58 hlö/km²)
  299. Kolari (1,51 hlö/km²)
  300. Rautavaara (1,50 hlö/km²)
  301. Pudasjärvi (1,46 hlö/km²)
  302. Muonio (1,24 hlö/km²)
  303. Ranua (1,16 hlö/km²)
  304. Posio (1,15 hlö/km²)
  305. Puolanka (1,13 hlö/km²)
  306. Kittilä (0,79 hlö/km²)
  307. Sodankylä (0,75 hlö/km²)
  308. Salla (0,65 hlö/km²)
  309. Pelkosenniemi (0,53 hlö/km²)
  310. Inari (0,45 hlö/km²)
  311. Utsjoki (0,24 hlö/km²)
  312. Enontekiö (0,23 hlö/km²)
  313. Savukoski (0,16 hlö/km²)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain, lokakuu 2016 31.10.2016. Tilastokeskus. Viitattu 30.11.2016.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2016 1.1.2016. Maanmittauslaitos. Viitattu 19.2.2016.