Luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan. Tiedot lasketaan 30. huhtikuuta 2018 tilastoiduista väkiluvuista[1] ja 1. tammikuuta 2018 tilastoiduista maapinta-aloista[2]. Kuntien mediaanissa on Vimpeli (10,24 hlö/km²).

Suomen väestötiheys 2016
  1. Helsinki (3 012,75 hlö/km²)
  2. Kauniainen (1 631,24 hlö/km²)
  3. Kerava (1 168,53 hlö/km²)
  4. Järvenpää (1 142,14 hlö/km²)
  5. Maarianhamina (993,47 hlö/km²)
  6. Vantaa (941,38 hlö/km²)
  7. Espoo (897,39 hlö/km²)
  8. Turku (773,11 hlö/km²)
  9. Raisio (495,78 hlö/km²)
  10. Tampere (442,74 hlö/km²)
  11. Lahti (260,58 hlö/km²)
  12. Riihimäki (239,49 hlö/km²)
  13. Pirkkala (236,88 hlö/km²)
  14. Kemi (222,48 hlö/km²)
  15. Pietarsaari (218,98 hlö/km²)
  16. Kaarina (220,67 hlö/km²)
  17. Kotka (195,81 hlö/km²)
  18. Vaasa (184,41 hlö/km²)
  19. Imatra (175,49 hlö/km²)
  20. Tuusula (176,65 hlö/km²)
  21. Kempele (160,84 hlö/km²)
  22. Hyvinkää (144,65 hlö/km²)
  23. Kaskinen (120,04 hlö/km²)
  24. Jyväskylä (119,76 hlö/km²)
  25. Nurmijärvi (116,91 hlö/km²)
  26. Nokia (115,95 hlö/km²)
  27. Kirkkonummi (107,33 hlö/km²)
  28. Lempäälä (84,89 hlö/km²)
  29. Rauma (79,65 hlö/km²)
  30. Valkeakoski (77,8 hlö/km²)
  31. Porvoo (76,74 hlö/km²)
  32. Hanko (72,75 hlö/km²)
  33. Pori (73,18 hlö/km²)
  34. Muurame (70,13 hlö/km²)
  35. Forssa (68,82 hlö/km²)
  36. Oulu (68,01 hlö/km²)
  37. Lieto (65,33 hlö/km²)
  38. Naantali (61,32 hlö/km²)
  39. Sipoo (59,96 hlö/km²)
  40. Harjavalta (57,71 hlö/km²)
  41. Akaa (57,24 hlö/km²)
  42. Vihti (56,02 hlö/km²)
  43. Varkaus (54,65 hlö/km²)
  44. Masku (55,16 hlö/km²)
  45. Siilinjärvi (53,98 hlö/km²)
  46. Lappeenranta (50,73 hlö/km²)
  47. Lohja (49,68 hlö/km²)
  48. Rusko (49,36 hlö/km²)
  49. Kangasala (47,83 hlö/km²)
  50. Paimio (45,12 hlö/km²)
  51. Seinäjoki (43,91 hlö/km²)
  52. Aura (42,04 hlö/km²)
  53. Hämeenlinna (37,92 hlö/km²)
  54. Karkkila (36,57 hlö/km²)
  55. Luoto (36,93 hlö/km²)
  56. Hollola (36,48 hlö/km²)
  57. Kuopio (36,44 hlö/km²)
  58. Mäntsälä (35,71 hlö/km²)
  59. Pornainen (34,93 hlö/km²)
  60. Hamina (33,5 hlö/km²)
  61. Jomala (34,34 hlö/km²)
  62. Kouvola (32,83 hlö/km²)
  63. Ulvila (32,84 hlö/km²)
  64. Kokkola (32,97 hlö/km²)
  65. Joensuu (31,94 hlö/km²)
  66. Uusikaupunki (31,34 hlö/km²)
  67. Janakkala (30,24 hlö/km²)
  68. Nakkila (30,21 hlö/km²)
  69. Jokioinen (29,26 hlö/km²)
  70. Ylöjärvi (29,58 hlö/km²)
  71. Laukaa (29,23 hlö/km²)
  72. Iisalmi (28,29 hlö/km²)
  73. Heinola (28,2 hlö/km²)
  74. Hattula (26,7 hlö/km²)
  75. Salo (26,57 hlö/km²)
  76. Ylivieska (26,85 hlö/km²)
  77. Siuntio (25,51 hlö/km²)
  78. Raahe (24,61 hlö/km²)
  79. Raasepori (24,27 hlö/km²)
  80. Nousiainen (24,07 hlö/km²)
  81. Askola (23,43 hlö/km²)
  82. Hämeenkyrö (22,74 hlö/km²)
  83. Mustasaari (22,84 hlö/km²)
  84. Hausjärvi (21,75 hlö/km²)
  85. Äänekoski (21,58 hlö/km²)
  86. Mikkeli (21,21 hlö/km²)
  87. Finström (20,92 hlö/km²)
  88. Ilmajoki (21,13 hlö/km²)
  89. Orimattila (20,56 hlö/km²)
  90. Eura (20,53 hlö/km²)
  91. Nivala (20,47 hlö/km²)
  92. Kajaani (20,27 hlö/km²)
  93. Lapua (19,6 hlö/km²)
  94. Mänttä-Vilppula (18,97 hlö/km²)
  95. Huittinen (19,1 hlö/km²)
  96. Loimaa (18,99 hlö/km²)
  97. Tornio (18,46 hlö/km²)
  98. Kontiolahti (18,51 hlö/km²)
  99. Loviisa (18,31 hlö/km²)
  100. Eurajoki (18,51 hlö/km²)
  101. Lemland (17,91 hlö/km²)
  102. Kärkölä (17,53 hlö/km²)
  103. Sastamala (17,32 hlö/km²)
  104. Parainen (17,28 hlö/km²)
  105. Säkylä (16,9 hlö/km²)
  106. Kankaanpää (16,73 hlö/km²)
  107. Liperi (16,73 hlö/km²)
  108. Pyhtää (16,2 hlö/km²)
  109. Laitila (16,21 hlö/km²)
  110. Laihia (15,97 hlö/km²)
  111. Inkoo (15,66 hlö/km²)
  112. Liminka (15,94 hlö/km²)
  113. Outokumpu (15,5 hlö/km²)
  114. Humppila (15,23 hlö/km²)
  115. Savonlinna (15,36 hlö/km²)
  116. Kokemäki (15,27 hlö/km²)
  117. Mynämäki (14,99 hlö/km²)
  118. Vesilahti (14,8 hlö/km²)
  119. Asikkala (14,6 hlö/km²)
  120. Pyhäranta (14,49 hlö/km²)
  121. Lemi (14,04 hlö/km²)
  122. Pedersören kunta (13,96 hlö/km²)
  123. Taipalsaari (13,73 hlö/km²)
  124. Tyrnävä (13,72 hlö/km²)
  125. Kalajoki (13,53 hlö/km²)
  126. Loppi (13,37 hlö/km²)
  127. Pukkila (13,2 hlö/km²)
  128. Somero (13,3 hlö/km²)
  129. Jämsä (13,23 hlö/km²)
  130. Keminmaa (13,17 hlö/km²)
  131. Isokyrö (13,12 hlö/km²)
  132. Ypäjä (12,95 hlö/km²)
  133. Oulainen (12,73 hlö/km²)
  134. Kauhava (12,37 hlö/km²)
  135. Koski Tl (12,29 hlö/km²)
  136. Kurikka (12,26 hlö/km²)
  137. Vehmaa (12,25 hlö/km²)
  138. Kaustinen (12,14 hlö/km²)
  139. Saltvik (12,18 hlö/km²)
  140. Sauvo (11,89 hlö/km²)
  141. Kannus (11,77 hlö/km²)
  142. Pälkäne (11,7 hlö/km²)
  143. Pieksämäki (11,58 hlö/km²)
  144. Oripää (11,7 hlö/km²)
  145. Iitti (11,53 hlö/km²)
  146. Taivassalo (11,73 hlö/km²)
  147. Orivesi (11,58 hlö/km²)
  148. Muhos (11,52 hlö/km²)
  149. Pöytyä (11,22 hlö/km²)
  150. Hammarland (11,18 hlö/km²)
  151. Alavus (10,74 hlö/km²)
  152. Uurainen (10,76 hlö/km²)
  153. Maalahti (10,5 hlö/km²)
  154. Lumparland (10,73 hlö/km²)
  155. Kauhajoki (10,44 hlö/km²)
  156. Vimpeli (10,24 hlö/km²)
  157. Alavieska (10,38 hlö/km²)
  158. Marttila (10,2 hlö/km²)
  159. Suonenjoki (10,12 hlö/km²)
  160. Urjala (10,15 hlö/km²)
  161. Uusikaarlepyy (10,24 hlö/km²)
  162. Kemiönsaari (9,84 hlö/km²)
  163. Rautjärvi (9,64 hlö/km²)
  164. Myrskylä (9,85 hlö/km²)
  165. Kristiinankaupunki (9,67 hlö/km²)
  166. Alajärvi (9,73 hlö/km²)
  167. Lumijoki (9,73 hlö/km²)
  168. Tammela (9,55 hlö/km²)
  169. Närpiö (9,72 hlö/km²)
  170. Teuva (9,48 hlö/km²)
  171. Haapajärvi (9,45 hlö/km²)
  172. Ikaalinen (9,42 hlö/km²)
  173. Sund (9,44 hlö/km²)
  174. Kruunupyy (9,19 hlö/km²)
  175. Korsnäs (9,06 hlö/km²)
  176. Lapinlahti (8,83 hlö/km²)
  177. Hankasalmi (8,74 hlö/km²)
  178. Jämijärvi (8,63 hlö/km²)
  179. Eckerö (8,88 hlö/km²)
  180. Petäjävesi (8,56 hlö/km²)
  181. Virolahti (8,55 hlö/km²)
  182. Joroinen (8,5 hlö/km²)
  183. Leppävirta (8,6 hlö/km²)
  184. Parikkala (8,34 hlö/km²)
  185. Kitee (8,33 hlö/km²)
  186. Vöyri (8,47 hlö/km²)
  187. Punkalaidun (8,15 hlö/km²)
  188. Lapinjärvi (8,22 hlö/km²)
  189. Rovaniemi (8,22 hlö/km²)
  190. Kuortane (7,8 hlö/km²)
  191. Keuruu (7,83 hlö/km²)
  192. Parkano (7,69 hlö/km²)
  193. Saarijärvi (7,64 hlö/km²)
  194. Juupajoki (7,37 hlö/km²)
  195. Lappajärvi (7,43 hlö/km²)
  196. Ähtäri (7,27 hlö/km²)
  197. Pomarkku (7,17 hlö/km²)
  198. Karijoki (7,08 hlö/km²)
  199. Evijärvi (7,05 hlö/km²)
  200. Merikarvia (7,02 hlö/km²)
  201. Haapavesi (6,61 hlö/km²)
  202. Toivakka (6,62 hlö/km²)
  203. Savitaipale (6,46 hlö/km²)
  204. Veteli (6,42 hlö/km²)
  205. Rantasalmi (6,35 hlö/km²)
  206. Luumäki (6,3 hlö/km²)
  207. Sievi (6,38 hlö/km²)
  208. Kiuruvesi (6,21 hlö/km²)
  209. Ii (6,16 hlö/km²)
  210. Mäntyharju (6,13 hlö/km²)
  211. Rautalampi (5,99 hlö/km²)
  212. Reisjärvi (5,88 hlö/km²)
  213. Virrat (5,83 hlö/km²)
  214. Pyhäjoki (5,81 hlö/km²)
  215. Padasjoki (5,76 hlö/km²)
  216. Sysmä (5,74 hlö/km²)
  217. Ruovesi (5,69 hlö/km²)
  218. Geta (5,91 hlö/km²)
  219. Polvijärvi (5,48 hlö/km²)
  220. Ruokolahti (5,5 hlö/km²)
  221. Kihniö (5,46 hlö/km²)
  222. Juva (5,42 hlö/km²)
  223. Tohmajärvi (5,42 hlö/km²)
  224. Kustavi (5,58 hlö/km²)
  225. Konnevesi (5,33 hlö/km²)
  226. Hartola (5,26 hlö/km²)
  227. Joutsa (5,24 hlö/km²)
  228. Toholampi (5,21 hlö/km²)
  229. Rääkkylä (5,19 hlö/km²)
  230. Honkajoki (5,14 hlö/km²)
  231. Kangasniemi (5,16 hlö/km²)
  232. Viitasaari (5,1 hlö/km²)
  233. Siikajoki (5,07 hlö/km²)
  234. Vesanto (4,95 hlö/km²)
  235. Merijärvi (4,84 hlö/km²)
  236. Nurmes (4,83 hlö/km²)
  237. Hailuoto (4,78 hlö/km²)
  238. Keitele (4,74 hlö/km²)
  239. Hirvensalmi (4,78 hlö/km²)
  240. Karvia (4,77 hlö/km²)
  241. Tuusniemi (4,75 hlö/km²)
  242. Pertunmaa (4,58 hlö/km²)
  243. Miehikkälä (4,68 hlö/km²)
  244. Enonkoski (4,63 hlö/km²)
  245. Karstula (4,64 hlö/km²)
  246. Kaavi (4,5 hlö/km²)
  247. Tervo (4,51 hlö/km²)
  248. Sulkava (4,4 hlö/km²)
  249. Brändö (4,19 hlö/km²)
  250. Vårdö (4,23 hlö/km²)
  251. Pyhäjärvi (4,05 hlö/km²)
  252. Föglö (3,93 hlö/km²)
  253. Pielavesi (3,98 hlö/km²)
  254. Vieremä (4 hlö/km²)
  255. Sotkamo (3,93 hlö/km²)
  256. Soini (3,83 hlö/km²)
  257. Pihtipudas (3,83 hlö/km²)
  258. Perho (3,82 hlö/km²)
  259. Paltamo (3,73 hlö/km²)
  260. Kärsämäki (3,75 hlö/km²)
  261. Kökar (3,73 hlö/km²)
  262. Kinnula (3,59 hlö/km²)
  263. Luhanka (3,37 hlö/km²)
  264. Kuhmoinen (3,42 hlö/km²)
  265. Heinävesi (3,32 hlö/km²)
  266. Lieksa (3,3 hlö/km²)
  267. Juuka (3,17 hlö/km²)
  268. Sottunga (3,32 hlö/km²)
  269. Isojoki (3,13 hlö/km²)
  270. Siikainen (3,16 hlö/km²)
  271. Kannonkoski (3,15 hlö/km²)
  272. Kumlinge (3,17 hlö/km²)
  273. Kuusamo (3,08 hlö/km²)
  274. Kyyjärvi (3,01 hlö/km²)
  275. Halsua (2,82 hlö/km²)
  276. Sonkajärvi (2,76 hlö/km²)
  277. Valtimo (2,74 hlö/km²)
  278. Puumala (2,76 hlö/km²)
  279. Siikalatva (2,48 hlö/km²)
  280. Kivijärvi (2,31 hlö/km²)
  281. Vaala (2,26 hlö/km²)
  282. Multia (2,21 hlö/km²)
  283. Simo (2,13 hlö/km²)
  284. Kemijärvi (2,13 hlö/km²)
  285. Ylitornio (2,01 hlö/km²)
  286. Pello (2,01 hlö/km²)
  287. Tervola (1,97 hlö/km²)
  288. Pyhäntä (1,97 hlö/km²)
  289. Ilomantsi (1,83 hlö/km²)
  290. Kuhmo (1,76 hlö/km²)
  291. Taivalkoski (1,66 hlö/km²)
  292. Utajärvi (1,64 hlö/km²)
  293. Hyrynsalmi (1,63 hlö/km²)
  294. Lestijärvi (1,6 hlö/km²)
  295. Ristijärvi (1,56 hlö/km²)
  296. Suomussalmi (1,52 hlö/km²)
  297. Kolari (1,5 hlö/km²)
  298. Rautavaara (1,45 hlö/km²)
  299. Pudasjärvi (1,43 hlö/km²)
  300. Muonio (1,22 hlö/km²)
  301. Ranua (1,14 hlö/km²)
  302. Posio (1,08 hlö/km²)
  303. Puolanka (1,08 hlö/km²)
  304. Kittilä (0,79 hlö/km²)
  305. Sodankylä (0,73 hlö/km²)
  306. Salla (0,62 hlö/km²)
  307. Pelkosenniemi (0,52 hlö/km²)
  308. Inari (0,45 hlö/km²)
  309. Utsjoki (0,24 hlö/km²)
  310. Enontekiö (0,24 hlö/km²)
  311. Savukoski (0,16 hlö/km²)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain 2018 30.4.2018. Tilastokeskus. Viitattu 2.6.2018.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2018 1.1.2018. Maanmittauslaitos. Viitattu 2.6.2018.