Luettelo Suomen kunnista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen väentiheys kunnittain vuonna 2011.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2015 alusta kuntia on 317, joista kaupunkeja 107.

Kaupungit on merkitty lihavoituina ja lisäksi kuntamuoto-sarakkeessa on kerrottu, onko kyseessä kaupunki vai muu kunta [1]. Luettelon kolmannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 28. helmikuuta 2015. Kuntien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 1. tammikuuta 2015. Väestötiheydet on laskettu näiden tietojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Eurajoki (5 944). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Eura (630,20 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Alavieska (10,70 as./km²).

Kunnan nimi Kuntamuoto Maakunta Väkiluku[2] Maapinta-ala
(km²)[3]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa kaupunki Pirkanmaa 17 054 293,15 58,2
Alajärvi kaupunki Etelä-Pohjanmaa 10 137 1 008,75 10
Alavieska muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 690 251,36 10,7
Alavus kaupunki Etelä-Pohjanmaa 12 084 1 088,16 11,1
Asikkala muu kunta Päijät-Häme 8 357 563,35 14,8
Askola muu kunta Uusimaa 5 068 212,42 23,9
Aura muu kunta Varsinais-Suomi 3 986 95,00 42
Brändö muu kunta Ahvenanmaa 470 107,88 4,4
Eckerö muu kunta Ahvenanmaa 936 107,72 8,7
Enonkoski muu kunta Etelä-Savo 1 487 305,57 4,9
Enontekiö muu kunta Lappi 1 896 7 945,72 0,2
Espoo kaupunki Uusimaa 266 123 312,19 852,4
Eura muu kunta Satakunta 12 304 578,78 21,3
Eurajoki muu kunta Satakunta 5 944 345,53 17,2
Evijärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 640 354,08 7,5
Finström muu kunta Ahvenanmaa 2 546 123,26 20,7
Forssa kaupunki Kanta-Häme 17 496 248,79 70,3
Föglö muu kunta Ahvenanmaa 568 134,77 4,2
Geta muu kunta Ahvenanmaa 493 84,55 5,8
Haapajärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 484 765,67 9,8
Haapavesi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 169 1 049,77 6,8
Hailuoto muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 998 200,61 5
Halsua muu kunta Keski-Pohjanmaa 1 213 413,01 2,9
Hamina kaupunki Kymenlaakso 21 052 609,71 34,5
Hammarland muu kunta Ahvenanmaa 1 521 138,35 11
Hankasalmi muu kunta Keski-Suomi 5 290 571,69 9,3
Hanko kaupunki Uusimaa 9 026 116,92 77,2
Harjavalta kaupunki Satakunta 7 363 123,46 59,6
Hartola muu kunta Päijät-Häme 3 066 542,95 5,6
Hattula muu kunta Kanta-Häme 9 750 357,81 27,2
Hausjärvi muu kunta Kanta-Häme 8 798 389,32 22,6
Heinola kaupunki Päijät-Häme 19 681 676,08 29,1
Heinävesi muu kunta Etelä-Savo 3 623 1 029,96 3,5
Helsinki kaupunki Uusimaa 623 135 213,92 2 912,9
Hirvensalmi muu kunta Etelä-Savo 2 323 465,30 5
Hollola muu kunta Päijät-Häme 21 893 463,18 47,3
Honkajoki muu kunta Satakunta 1 790 331,37 5,4
Huittinen kaupunki Satakunta 10 503 532,63 19,7
Humppila muu kunta Kanta-Häme 2 439 147,96 16,5
Hyrynsalmi muu kunta Kainuu 2 476 1 421,01 1,7
Hyvinkää kaupunki Uusimaa 46 465 322,62 144
Hämeenkoski muu kunta Päijät-Häme 2 119 187,74 11,3
Hämeenkyrö muu kunta Pirkanmaa 10 608 463,79 22,9
Hämeenlinna kaupunki Kanta-Häme 67 980 1 785,01 38,1
Ii muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 655 1 553,19 6,2
Iisalmi kaupunki Pohjois-Savo 22 135 762,97 29
Iitti muu kunta Kymenlaakso 6 927 589,78 11,7
Ikaalinen kaupunki Pirkanmaa 7 274 750,31 9,7
Ilmajoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 12 185 576,78 21,1
Ilomantsi muu kunta Pohjois-Karjala 5 489 2 763,49 2
Imatra kaupunki Etelä-Karjala 27 979 155,01 180,5
Inari muu kunta Lappi 6 811 15 053,50 0,5
Inkoo muu kunta Uusimaa 5 591 349,89 16
Isojoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 182 642,38 3,4
Isokyrö muu kunta Pohjanmaa 4 834 354,13 13,7
Jalasjärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 7 866 818,31 9,6
Janakkala muu kunta Kanta-Häme 16 846 547,44 30,8
Joensuu kaupunki Pohjois-Karjala 75 056 2 381,66 31,5
Jokioinen muu kunta Kanta-Häme 5 503 180,42 30,5
Jomala muu kunta Ahvenanmaa 4 582 142,55 32,1
Joroinen muu kunta Etelä-Savo 5 178 575,09 9
Joutsa muu kunta Keski-Suomi 4 769 867,11 5,5
Juankoski kaupunki Pohjois-Savo 4 865 465,28 10,5
Juuka muu kunta Pohjois-Karjala 5 132 1 501,70 3,4
Juupajoki muu kunta Pirkanmaa 2 019 258,50 7,8
Juva muu kunta Etelä-Savo 6 604 1 162,93 5,7
Jyväskylä kaupunki Keski-Suomi 135 958 1 170,90 116,1
Jämijärvi muu kunta Satakunta 1 989 214,35 9,3
Jämsä kaupunki Keski-Suomi 21 789 1 571,34 13,9
Järvenpää kaupunki Uusimaa 40 553 37,54 1 080,3
Kaarina kaupunki Varsinais-Suomi 32 134 150,42 213,6
Kaavi muu kunta Pohjois-Savo 3 226 674,01 4,8
Kajaani kaupunki Kainuu 37 789 1 835,06 20,6
Kalajoki kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 12 638 922,24 13,7
Kangasala muu kunta Pirkanmaa 30 534 658,04 46,4
Kangasniemi muu kunta Etelä-Savo 5 695 1 068,87 5,3
Kankaanpää kaupunki Satakunta 11 872 689,41 17,2
Kannonkoski muu kunta Keski-Suomi 1 467 445,01 3,3
Kannus kaupunki Keski-Pohjanmaa 5 611 468,23 12
Karijoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 1 406 185,76 7,6
Karkkila kaupunki Uusimaa 8 994 242,36 37,1
Karstula muu kunta Keski-Suomi 4 277 887,18 4,8
Karvia muu kunta Satakunta 2 481 502,13 4,9
Kaskinen kaupunki Pohjanmaa 1 315 10,63 123,7
Kauhajoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 021 1 299,03 10,8
Kauhava kaupunki Etelä-Pohjanmaa 16 915 1 313,46 12,9
Kauniainen kaupunki Uusimaa 9 325 5,89 1 583,2
Kaustinen muu kunta Keski-Pohjanmaa 4 267 354,03 12,1
Keitele muu kunta Pohjois-Savo 2 399 481,78 5
Kemi kaupunki Lappi 21 929 95,38 229,9
Kemijärvi kaupunki Lappi 7 876 3 504,98 2,2
Keminmaa muu kunta Lappi 8 466 626,30 13,5
Kemiönsaari muu kunta Varsinais-Suomi 6 927 686,96 10,1
Kempele muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 16 916 110,11 153,6
Kerava kaupunki Uusimaa 35 325 30,62 1 153,7
Keuruu kaupunki Keski-Suomi 10 147 1 258,02 8,1
Kihniö muu kunta Pirkanmaa 2 075 357,10 5,8
Kinnula muu kunta Keski-Suomi 1 755 460,18 3,8
Kirkkonummi muu kunta Uusimaa 38 311 366,15 104,6
Kitee kaupunki Pohjois-Karjala 10 982 1 253,60 8,8
Kittilä muu kunta Lappi 6 493 8 094,36 0,8
Kiuruvesi kaupunki Pohjois-Savo 8 750 1 328,13 6,6
Kivijärvi muu kunta Keski-Suomi 1 240 483,95 2,6
Kokemäki kaupunki Satakunta 7 695 481,31 16
Kokkola kaupunki Keski-Pohjanmaa 47 377 1 444,98 32,8
Kolari muu kunta Lappi 3 839 2 558,81 1,5
Konnevesi muu kunta Keski-Suomi 2 827 512,96 5,5
Kontiolahti muu kunta Pohjois-Karjala 14 691 799,68 18,4
Korsnäs muu kunta Pohjanmaa 2 222 235,78 9,4
Koski Tl muu kunta Varsinais-Suomi 2 437 191,46 12,7
Kotka kaupunki Kymenlaakso 54 525 272,01 200,5
Kouvola kaupunki Kymenlaakso 86 412 2 558,31 33,8
Kristiinankaupunki kaupunki Pohjanmaa 6 840 683,03 10
Kruunupyy muu kunta Pohjanmaa 6 645 712,35 9,3
Kuhmo kaupunki Kainuu 8 953 4 806,44 1,9
Kuhmoinen muu kunta Keski-Suomi 2 367 660,96 3,6
Kumlinge muu kunta Ahvenanmaa 326 99,22 3,3
Kuopio kaupunki Pohjois-Savo 111 320 2 775,76 40,1
Kuortane muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 720 462,17 8
Kurikka kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 137 905,63 15,6
Kustavi muu kunta Varsinais-Suomi 888 165,82 5,4
Kuusamo kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 15 807 4 977,02 3,2
Kyyjärvi muu kunta Keski-Suomi 1 392 448,22 3,1
Kärkölä muu kunta Päijät-Häme 4 649 256,46 18,1
Kärsämäki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 689 695,95 3,9
Kökar muu kunta Ahvenanmaa 251 63,55 3,9
Köyliö muu kunta Satakunta 2 640 246,06 10,7
Lahti kaupunki Päijät-Häme 103 904 135,05 769,4
Laihia muu kunta Pohjanmaa 8 066 504,30 16
Laitila kaupunki Varsinais-Suomi 8 531 531,66 16
Lapinjärvi muu kunta Uusimaa 2 770 329,87 8,4
Lapinlahti muu kunta Pohjois-Savo 10 087 1 096,51 9,2
Lappajärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 245 421,06 7,7
Lappeenranta kaupunki Etelä-Karjala 72 835 1 433,35 50,8
Lapua kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 714 737,39 20
Laukaa muu kunta Keski-Suomi 18 727 648,40 28,9
Lemi muu kunta Etelä-Karjala 3 113 217,87 14,3
Lemland muu kunta Ahvenanmaa 1 935 113,08 17,1
Lempäälä muu kunta Pirkanmaa 22 292 269,52 82,7
Leppävirta muu kunta Pohjois-Savo 9 977 1 136,02 8,8
Lestijärvi muu kunta Keski-Pohjanmaa 815 480,65 1,7
Lieksa kaupunki Pohjois-Karjala 12 100 3 418,06 3,5
Lieto muu kunta Varsinais-Suomi 19 191 300,46 63,9
Liminka muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 793 637,11 15,4
Liperi muu kunta Pohjois-Karjala 12 343 726,90 17
Lohja kaupunki Uusimaa 47 645 939,14 50,7
Loimaa kaupunki Varsinais-Suomi 16 628 848,11 19,6
Loppi muu kunta Kanta-Häme 8 295 597,52 13,9
Loviisa kaupunki Uusimaa 15 465 819,78 18,9
Luhanka muu kunta Keski-Suomi 756 214,53 3,5
Lumijoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 078 213,53 9,7
Lumparland muu kunta Ahvenanmaa 414 36,26 11,4
Luoto muu kunta Pohjanmaa 5 104 142,45 35,8
Luumäki muu kunta Etelä-Karjala 4 932 750,07 6,6
Luvia muu kunta Satakunta 3 341 169,10 19,8
Maalahti muu kunta Pohjanmaa 5 564 521,31 10,7
Maarianhamina kaupunki Ahvenanmaa 11 462 11,80 971,4
Marttila muu kunta Varsinais-Suomi 2 063 195,28 10,6
Masku muu kunta Varsinais-Suomi 9 748 174,87 55,7
Merijärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 147 229,84 5
Merikarvia muu kunta Satakunta 3 231 446,08 7,2
Miehikkälä muu kunta Kymenlaakso 2 116 422,23 5
Mikkeli kaupunki Etelä-Savo 54 734 2 548,51 21,5
Muhos muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 8 976 783,68 11,5
Multia muu kunta Keski-Suomi 1 756 733,26 2,4
Muonio muu kunta Lappi 2 380 1 904,10 1,2
Mustasaari muu kunta Pohjanmaa 19 302 848,72 22,7
Muurame muu kunta Keski-Suomi 9 720 144,06 67,5
Mynämäki muu kunta Varsinais-Suomi 7 890 519,86 15,2
Myrskylä muu kunta Uusimaa 1 984 200,35 9,9
Mäntsälä muu kunta Uusimaa 20 603 580,86 35,5
Mänttä-Vilppula kaupunki Pirkanmaa 10 713 534,87 20
Mäntyharju muu kunta Etelä-Savo 6 254 980,90 6,4
Naantali kaupunki Varsinais-Suomi 18 853 311,90 60,4
Nakkila muu kunta Satakunta 5 650 182,91 30,9
Nastola muu kunta Päijät-Häme 14 870 324,18 45,9
Nivala kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 10 937 527,88 20,7
Nokia kaupunki Pirkanmaa 32 878 288,18 114,1
Nousiainen muu kunta Varsinais-Suomi 4 848 198,93 24,4
Nurmes kaupunki Pohjois-Karjala 8 063 1 601,05 5
Nurmijärvi muu kunta Uusimaa 41 664 361,82 115,2
Närpiö kaupunki Pohjanmaa 9 400 977,50 9,6
Orimattila kaupunki Päijät-Häme 16 275 785,34 20,7
Oripää muu kunta Varsinais-Suomi 1 409 117,61 12
Orivesi kaupunki Pirkanmaa 9 569 799,63 12
Oulainen kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 730 587,76 13,2
Oulu kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 196 530 3 031,61 64,8
Outokumpu kaupunki Pohjois-Karjala 7 192 445,82 16,1
Padasjoki muu kunta Päijät-Häme 3 188 523,14 6,1
Paimio kaupunki Varsinais-Suomi 10 634 238,36 44,6
Paltamo muu kunta Kainuu 3 559 918,56 3,9
Parainen kaupunki Varsinais-Suomi 15 482 882,50 17,5
Parikkala muu kunta Etelä-Karjala 5 354 592,92 9
Parkano kaupunki Pirkanmaa 6 803 852,07 8
Pedersören kunta muu kunta Pohjanmaa 11 049 794,26 13,9
Pelkosenniemi muu kunta Lappi 948 1 836,17 0,5
Pello muu kunta Lappi 3 650 1 737,60 2,1
Perho muu kunta Keski-Pohjanmaa 2 902 747,83 3,9
Pertunmaa muu kunta Etelä-Savo 1 838 374,44 4,9
Petäjävesi muu kunta Keski-Suomi 4 063 456,41 8,9
Pieksämäki kaupunki Etelä-Savo 19 062 1 568,62 12,2
Pielavesi muu kunta Pohjois-Savo 4 771 1 153,23 4,1
Pietarsaari kaupunki Pohjanmaa 19 577 88,45 221,3
Pihtipudas muu kunta Keski-Suomi 4 276 1 074,66 4
Pirkkala muu kunta Pirkanmaa 18 660 81,39 229,3
Polvijärvi muu kunta Pohjois-Karjala 4 596 804,15 5,7
Pomarkku muu kunta Satakunta 2 274 301,08 7,6
Pori kaupunki Satakunta 85 384 1 155,66 73,9
Pornainen muu kunta Uusimaa 5 167 146,52 35,3
Porvoo kaupunki Uusimaa 49 803 654,42 76,1
Posio muu kunta Lappi 3 627 3 039,15 1,2
Pudasjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 8 365 5 637,29 1,5
Pukkila muu kunta Uusimaa 2 010 145,03 13,9
Punkalaidun muu kunta Pirkanmaa 3 113 361,08 8,6
Puolanka muu kunta Kainuu 2 814 2 461,26 1,1
Puumala muu kunta Etelä-Savo 2 300 794,52 2,9
Pyhtää muu kunta Kymenlaakso 5 339 324,74 16,4
Pyhäjoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 3 259 542,57 6
Pyhäjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 5 562 1 311,32 4,2
Pyhäntä muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 565 810,70 1,9
Pyhäranta muu kunta Varsinais-Suomi 2 137 143,26 14,9
Pälkäne muu kunta Pirkanmaa 6 717 560,48 12
Pöytyä muu kunta Varsinais-Suomi 8 619 750,04 11,5
Raahe kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 25 368 1 014,22 25
Raasepori kaupunki Uusimaa 28 706 1 148,00 25
Raisio kaupunki Varsinais-Suomi 24 435 48,76 501,1
Rantasalmi muu kunta Etelä-Savo 3 798 559,14 6,8
Ranua muu kunta Lappi 4 084 3 453,72 1,2
Rauma kaupunki Satakunta 39 947 495,66 80,6
Rautalampi muu kunta Pohjois-Savo 3 376 538,94 6,3
Rautavaara muu kunta Pohjois-Savo 1 764 1 150,94 1,5
Rautjärvi muu kunta Etelä-Karjala 3 597 351,64 10,2
Reisjärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 905 474,45 6,1
Riihimäki kaupunki Kanta-Häme 29 397 121,03 242,9
Ristijärvi muu kunta Kainuu 1 413 835,58 1,7
Rovaniemi kaupunki Lappi 61 586 7 581,86 8,1
Ruokolahti muu kunta Etelä-Karjala 5 396 943,42 5,7
Ruovesi muu kunta Pirkanmaa 4 671 776,90 6
Rusko muu kunta Varsinais-Suomi 6 064 127,14 47,7
Rääkkylä muu kunta Pohjois-Karjala 2 421 427,66 5,7
Saarijärvi kaupunki Keski-Suomi 10 054 1 251,69 8
Salla muu kunta Lappi 3 757 5 730,06 0,7
Salo kaupunki Varsinais-Suomi 54 230 1 986,55 27,3
Saltvik muu kunta Ahvenanmaa 1 820 152,24 12
Sastamala kaupunki Pirkanmaa 25 328 1 429,15 17,7
Sauvo muu kunta Varsinais-Suomi 2 996 252,61 11,9
Savitaipale muu kunta Etelä-Karjala 3 655 539,73 6,8
Savonlinna kaupunki Etelä-Savo 35 917 2 239,06 16
Savukoski muu kunta Lappi 1 097 6 438,65 0,17
Seinäjoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 61 014 1 431,76 42,6
Sievi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 171 787,34 6,6
Siikainen muu kunta Satakunta 1 576 463,19 3,4
Siikajoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 524 1 051,33 5,3
Siikalatva muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 818 2 172,60 2,7
Siilinjärvi muu kunta Pohjois-Savo 21 671 400,96 54
Simo muu kunta Lappi 3 297 1 447,35 2,3
Sipoo muu kunta Uusimaa 19 097 339,63 56,2
Siuntio muu kunta Uusimaa 6 215 241,08 25,8
Sodankylä muu kunta Lappi 8 830 11 691,73 0,8
Soini muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 259 551,96 4,1
Somero kaupunki Varsinais-Suomi 9 168 667,78 13,7
Sonkajärvi muu kunta Pohjois-Savo 4 324 1 465,82 2,9
Sotkamo muu kunta Kainuu 10 565 2 649,28 4
Sottunga muu kunta Ahvenanmaa 101 28,04 3,6
Sulkava muu kunta Etelä-Savo 2 790 584,62 4,8
Sund muu kunta Ahvenanmaa 1 030 108,18 9,5
Suomussalmi muu kunta Kainuu 8 450 5 270,10 1,6
Suonenjoki kaupunki Pohjois-Savo 7 405 713,54 10,4
Sysmä muu kunta Päijät-Häme 4 104 666,89 6,2
Säkylä muu kunta Satakunta 4 541 160,59 28,3
Taipalsaari muu kunta Etelä-Karjala 4 804 345,10 13,9
Taivalkoski muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 4 227 2 437,81 1,7
Taivassalo muu kunta Varsinais-Suomi 1 645 140,31 11,7
Tammela muu kunta Kanta-Häme 6 371 640,39 9,9
Tampere kaupunki Pirkanmaa 223 149 525,04 425
Tervo muu kunta Pohjois-Savo 1 623 347,73 4,7
Tervola muu kunta Lappi 3 229 1 559,71 2,1
Teuva muu kunta Etelä-Pohjanmaa 5 525 554,70 10
Tohmajärvi muu kunta Pohjois-Karjala 4 795 837,74 5,7
Toholampi muu kunta Keski-Pohjanmaa 3 333 608,32 5,5
Toivakka muu kunta Keski-Suomi 2 461 361,44 6,8
Tornio kaupunki Lappi 22 313 1 188,00 18,8
Turku kaupunki Varsinais-Suomi 184 300 245,67 750,2
Tuusniemi muu kunta Pohjois-Savo 2 738 543,16 5
Tuusula muu kunta Uusimaa 38 263 219,50 174,3
Tyrnävä muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 6 739 491,82 13,7
Ulvila kaupunki Satakunta 13 347 400,66 33,3
Urjala muu kunta Pirkanmaa 4 978 475,18 10,5
Utajärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 902 1 671,01 1,7
Utsjoki muu kunta Lappi 1 257 5 144,49 0,2
Uurainen muu kunta Keski-Suomi 3 625 347,99 10,4
Uusikaarlepyy kaupunki Pohjanmaa 7 506 732,66 10,2
Uusikaupunki kaupunki Varsinais-Suomi 15 600 502,49 31
Vaala muu kunta Kainuu 3 134 1 302,19 2,4
Vaasa kaupunki Pohjanmaa 67 016 364,50 183,9
Valkeakoski kaupunki Pirkanmaa 21 172 271,92 77,9
Valtimo muu kunta Pohjois-Karjala 2 366 800,32 3
Vantaa kaupunki Uusimaa 211 206 238,35 886,1
Varkaus kaupunki Pohjois-Savo 21 787 385,62 56,5
Vehmaa muu kunta Varsinais-Suomi 2 343 188,78 12,4
Vesanto muu kunta Pohjois-Savo 2 236 422,63 5,3
Vesilahti muu kunta Pirkanmaa 4 506 300,92 15
Veteli muu kunta Keski-Pohjanmaa 3 345 502,31 6,7
Vieremä muu kunta Pohjois-Savo 3 816 925,26 4,1
Vihti muu kunta Uusimaa 29 014 522,04 55,6
Viitasaari kaupunki Keski-Suomi 6 747 1 248,48 5,4
Vimpeli muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 096 287,15 10,8
Virolahti muu kunta Kymenlaakso 3 402 371,95 9,1
Virrat kaupunki Pirkanmaa 7 146 1 162,58 6,1
Vårdö muu kunta Ahvenanmaa 437 101,72 4,3
Vöyri muu kunta Pohjanmaa 6 732 781,97 8,6
Ylitornio muu kunta Lappi 4 342 2 028,73 2,1
Ylivieska kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 14 982 568,62 26,3
Ylöjärvi kaupunki Pirkanmaa 32 402 1 115,69 29
Ypäjä muu kunta Kanta-Häme 2 465 182,76 13,5
Ähtäri kaupunki Etelä-Pohjanmaa 6 168 804,93 7,7
Äänekoski kaupunki Keski-Suomi 19 912 884,48 22,5

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  2. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 28.2.2015. Väestörekisterikeskus. Viitattu 28.3.2015.
  3. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2015 1.1.2015. Maanmittauslaitos. Viitattu 28.3.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]