Luettelo Suomen kunnista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen väentiheys kunnittain vuonna 2011.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla Luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla kuntamuutokset. Vuoden 2013 alusta kuntia on 320,[1] joista kaupunkeja 107.

Kaupungit on merkitty lihavoituina ja lisäksi kuntamuoto-sarakkeessa on kerrottu, onko kyseessä kaupunki vai muu kunta [2]. Luettelon kolmannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. tammikuuta 2014. Kuntien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 1. tammikuuta 2014 mukaiset.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa ovat Siikalatva (5 862) ja Kangasniemi (5 788). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa ovat Toholampi (616,88 km²) ja Kivijärvi (599,87 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta ovat Alavieska (10,87 as./km²) ja Juankoski (10,80 as./km²).

Kunnan nimi Kuntamuoto Nykymaakunta Väkiluku[3] Maapinta-ala
(km²)[4]
Väentiheys
(as./km²)
Akaa kaupunki Pirkanmaa 17 132 293,14 58,4
Alajärvi kaupunki Etelä-Pohjanmaa 10 234 1 008,74 10,1
Alavieska muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 736 251,36 10,9
Alavus kaupunki Etelä-Pohjanmaa 12 220 1 088,16 11,2
Asikkala muu kunta Päijät-Häme 8 385 563,38 14,9
Askola muu kunta Uusimaa 5 000 212,41 23,5
Aura muu kunta Varsinais-Suomi 3 962 95,00 41,7
Brändö muu kunta Ahvenanmaa 475 107,88 4,4
Eckerö muu kunta Ahvenanmaa 943 107,65 8,8
Enonkoski muu kunta Etelä-Savo 1 532 305,82 5
Enontekiö muu kunta Lappi 1 886 7 945,49 0,2
Espoo kaupunki Uusimaa 260 981 312,20 835,9
Eura muu kunta Satakunta 12 372 578,77 21,4
Eurajoki muu kunta Satakunta 5 948 345,39 17,2
Evijärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 689 354,07 7,6
Finström muu kunta Ahvenanmaa 2 525 123,23 20,5
Forssa kaupunki Kanta-Häme 17 653 248,78 71
Föglö muu kunta Ahvenanmaa 571 134,77 4,2
Geta muu kunta Ahvenanmaa 498 84,35 5,9
Haapajärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 608 765,66 9,9
Haapavesi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 235 1 049,77 6,9
Hailuoto muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 998 200,56 5
Halsua muu kunta Keski-Pohjanmaa 1 233 412,71 3
Hamina kaupunki Kymenlaakso 21 178 609,51 34,7
Hammarland muu kunta Ahvenanmaa 1 533 138,21 11,1
Hankasalmi muu kunta Keski-Suomi 5 401 571,73 9,4
Hanko kaupunki Uusimaa 9 111 116,89 77,9
Harjavalta kaupunki Satakunta 7 389 123,46 59,8
Hartola muu kunta Päijät-Häme 3 103 542,95 5,7
Hattula muu kunta Kanta-Häme 9 694 357,81 27,1
Hausjärvi muu kunta Kanta-Häme 8 829 389,31 22,7
Heinola kaupunki Päijät-Häme 19 945 676,09 29,5
Heinävesi muu kunta Etelä-Savo 3 660 1 030,28 3,6
Helsinki kaupunki Uusimaa 614 074 213,75 2 872,9
Hirvensalmi muu kunta Etelä-Savo 2 334 465,38 5
Hollola muu kunta Päijät-Häme 22 007 463,16 47,5
Honkajoki muu kunta Satakunta 1 822 331,36 5,5
Huittinen kaupunki Satakunta 10 549 532,62 19,8
Humppila muu kunta Kanta-Häme 2 459 147,94 16,6
Hyrynsalmi muu kunta Kainuu 2 553 1 421,05 1,8
Hyvinkää kaupunki Uusimaa 46 285 322,62 143,5
Hämeenkoski muu kunta Päijät-Häme 2 085 187,73 11,1
Hämeenkyrö muu kunta Pirkanmaa 10 600 463,77 22,9
Hämeenlinna kaupunki Kanta-Häme 67 766 1 785,21 38
Ii muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 611 1 552,66 6,2
Iisalmi kaupunki Pohjois-Savo 22 159 762,97 29
Iitti muu kunta Kymenlaakso 6 986 589,80 11,8
Ikaalinen kaupunki Pirkanmaa 7 294 750,30 9,7
Ilmajoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 12 090 576,79 21
Ilomantsi muu kunta Pohjois-Karjala 5 602 2 763,57 2
Imatra kaupunki Etelä-Karjala 28 183 155,01 181,8
Inari muu kunta Lappi 6 788 15 053,04 0,5
Inkoo muu kunta Uusimaa 5 564 349,89 15,9
Isojoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 254 642,38 3,5
Isokyrö muu kunta Pohjanmaa 4 855 354,19 13,7
Jalasjärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 7 965 818,70 9,7
Janakkala muu kunta Kanta-Häme 16 854 547,44 30,8
Joensuu kaupunki Pohjois-Karjala 74 475 2 381,65 31,3
Jokioinen muu kunta Kanta-Häme 5 607 180,43 31,1
Jomala muu kunta Ahvenanmaa 4 436 142,54 31,1
Joroinen muu kunta Etelä-Savo 5 205 575,19 9
Joutsa muu kunta Keski-Suomi 4 852 867,16 5,6
Juankoski kaupunki Pohjois-Savo 4 986 465,32 10,7
Juuka muu kunta Pohjois-Karjala 5 191 1 501,76 3,5
Juupajoki muu kunta Pirkanmaa 2 035 258,50 7,9
Juva muu kunta Etelä-Savo 6 679 1 163,03 5,7
Jyväskylä kaupunki Keski-Suomi 134 802 1 171,00 115,1
Jämijärvi muu kunta Satakunta 1 983 214,35 9,3
Jämsä kaupunki Keski-Suomi 22 124 1 571,32 14,1
Järvenpää kaupunki Uusimaa 39 992 37,55 1 065
Kaarina kaupunki Varsinais-Suomi 31 796 150,35 211,5
Kaavi muu kunta Pohjois-Savo 3 257 674,00 4,8
Kajaani kaupunki Kainuu 37 861 1 835,09 20,6
Kalajoki kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 12 626 922,18 13,7
Kangasala muu kunta Pirkanmaa 30 354 658,01 46,1
Kangasniemi muu kunta Etelä-Savo 5 788 1 068,84 5,4
Kankaanpää kaupunki Satakunta 11 980 689,42 17,4
Kannonkoski muu kunta Keski-Suomi 1 514 444,72 3,4
Kannus kaupunki Keski-Pohjanmaa 5 674 468,24 12,1
Karijoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 1 456 185,76 7,8
Karkkila kaupunki Uusimaa 9 068 242,36 37,4
Karstula muu kunta Keski-Suomi 4 336 887,26 4,9
Karvia muu kunta Satakunta 2 522 502,00 5
Kaskinen kaupunki Pohjanmaa 1 341 10,63 126,2
Kauhajoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 067 1 299,08 10,8
Kauhava kaupunki Etelä-Pohjanmaa 17 070 1 313,69 13
Kauniainen kaupunki Uusimaa 9 039 5,89 1 534,6
Kaustinen muu kunta Keski-Pohjanmaa 4 293 354,03 12,1
Keitele muu kunta Pohjois-Savo 2 430 481,78 5
Kemi kaupunki Lappi 22 121 95,41 231,9
Kemijärvi kaupunki Lappi 7 989 3 504,97 2,3
Keminmaa muu kunta Lappi 8 562 626,30 13,7
Kemiönsaari muu kunta Varsinais-Suomi 7 012 686,93 10,2
Kempele muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 16 621 110,11 150,9
Kerava kaupunki Uusimaa 34 974 30,62 1 142,2
Keuruu kaupunki Keski-Suomi 10 319 1 258,03 8,2
Kihniö muu kunta Pirkanmaa 2 107 357,10 5,9
Kinnula muu kunta Keski-Suomi 1 773 460,24 3,9
Kirkkonummi muu kunta Uusimaa 37 926 366,15 103,6
Kitee kaupunki Pohjois-Karjala 11 202 1 253,59 8,9
Kittilä muu kunta Lappi 6 483 8 094,33 0,8
Kiuruvesi kaupunki Pohjois-Savo 8 847 1 328,14 6,7
Kivijärvi muu kunta Keski-Suomi 1 258 483,95 2,6
Kokemäki kaupunki Satakunta 7 778 481,22 16,2
Kokkola kaupunki Keski-Pohjanmaa 47 060 1 444,19 32,6
Kolari muu kunta Lappi 3 882 2 558,81 1,5
Konnevesi muu kunta Keski-Suomi 2 844 512,97 5,5
Kontiolahti muu kunta Pohjois-Karjala 14 441 799,68 18,1
Korsnäs muu kunta Pohjanmaa 2 216 235,78 9,4
Koski Tl muu kunta Varsinais-Suomi 2 426 191,46 12,7
Kotka kaupunki Kymenlaakso 54 766 271,62 201,6
Kouvola kaupunki Kymenlaakso 86 943 2 558,37 34
Kristiinankaupunki kaupunki Pohjanmaa 7 009 682,99 10,3
Kruunupyy muu kunta Pohjanmaa 6 686 712,36 9,4
Kuhmo kaupunki Kainuu 9 096 4 806,69 1,9
Kuhmoinen muu kunta Keski-Suomi 2 405 660,96 3,6
Kumlinge muu kunta Ahvenanmaa 329 99,23 3,3
Kuopio kaupunki Pohjois-Savo 106 451 2 309,16 46,1
Kuortane muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 810 462,17 8,2
Kurikka kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 299 905,62 15,8
Kustavi muu kunta Varsinais-Suomi 870 165,83 5,2
Kuusamo kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 15 980 4 977,86 3,2
Kyyjärvi muu kunta Keski-Suomi 1 429 448,22 3,2
Kärkölä muu kunta Päijät-Häme 4 744 256,47 18,5
Kärsämäki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 720 695,94 3,9
Kökar muu kunta Ahvenanmaa 249 63,55 3,9
Köyliö muu kunta Satakunta 2 689 246,06 10,9
Lahti kaupunki Päijät-Häme 103 352 135,05 765,3
Laihia muu kunta Pohjanmaa 8 009 504,24 15,9
Laitila kaupunki Varsinais-Suomi 8 483 531,65 16
Lapinjärvi muu kunta Uusimaa 2 826 329,87 8,6
Lapinlahti muu kunta Pohjois-Savo 10 166 1 096,51 9,3
Lappajärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 309 420,89 7,9
Lappeenranta kaupunki Etelä-Karjala 72 678 1 433,35 50,7
Lapua kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 698 737,15 19,9
Laukaa muu kunta Keski-Suomi 18 608 648,54 28,7
Lavia muu kunta Satakunta 1 902 321,12 5,9
Lemi muu kunta Etelä-Karjala 3 125 217,77 14,4
Lemland muu kunta Ahvenanmaa 1 927 113,08 17
Lempäälä muu kunta Pirkanmaa 21 836 269,52 81
Leppävirta muu kunta Pohjois-Savo 10 168 1 136,03 9
Lestijärvi muu kunta Keski-Pohjanmaa 814 480,69 1,7
Lieksa kaupunki Pohjois-Karjala 12 290 3 418,35 3,6
Lieto muu kunta Varsinais-Suomi 17 204 198,50 86,7
Liminka muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 589 637,16 15
Liperi muu kunta Pohjois-Karjala 12 400 726,90 17,1
Lohja kaupunki Uusimaa 47 746 939,14 50,8
Loimaa kaupunki Varsinais-Suomi 16 698 848,10 19,7
Loppi muu kunta Kanta-Häme 8 355 597,60 14
Loviisa kaupunki Uusimaa 15 498 819,78 18,9
Luhanka muu kunta Keski-Suomi 766 214,53 3,6
Lumijoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 085 213,19 9,8
Lumparland muu kunta Ahvenanmaa 414 36,25 11,4
Luoto muu kunta Pohjanmaa 5 071 142,34 35,6
Luumäki muu kunta Etelä-Karjala 4 996 750,08 6,7
Luvia muu kunta Satakunta 3 348 169,07 19,8
Maalahti muu kunta Pohjanmaa 5 575 521,31 10,7
Maaninka muu kunta Pohjois-Savo 3 768 466,51 8,1
Maarianhamina kaupunki Ahvenanmaa 11 410 11,80 966,9
Marttila muu kunta Varsinais-Suomi 2 052 195,28 10,5
Masku muu kunta Varsinais-Suomi 9 741 174,90 55,7
Merijärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 150 229,83 5
Merikarvia muu kunta Satakunta 3 233 446,03 7,2
Miehikkälä muu kunta Kymenlaakso 2 144 422,23 5,1
Mikkeli kaupunki Etelä-Savo 54 686 2 549,07 21,5
Muhos muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 002 783,75 11,5
Multia muu kunta Keski-Suomi 1 778 733,24 2,4
Muonio muu kunta Lappi 2 383 1 903,87 1,3
Mustasaari muu kunta Pohjanmaa 19 166 848,72 22,6
Muurame muu kunta Keski-Suomi 9 590 144,06 66,6
Mynämäki muu kunta Varsinais-Suomi 7 940 519,77 15,3
Myrskylä muu kunta Uusimaa 1 988 200,37 9,9
Mäntsälä muu kunta Uusimaa 20 546 580,83 35,4
Mänttä-Vilppula kaupunki Pirkanmaa 10 888 534,87 20,4
Mäntyharju muu kunta Etelä-Savo 6 284 981,78 6,4
Naantali kaupunki Varsinais-Suomi 18 881 311,47 60,6
Nakkila muu kunta Satakunta 5 699 182,91 31,2
Nastola muu kunta Päijät-Häme 14 965 324,18 46,2
Nivala kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 10 943 527,95 20,7
Nokia kaupunki Pirkanmaa 32 698 288,16 113,5
Nousiainen muu kunta Varsinais-Suomi 4 857 198,81 24,4
Nurmes kaupunki Pohjois-Karjala 8 182 1 601,08 5,1
Nurmijärvi muu kunta Uusimaa 41 188 361,86 113,8
Närpiö kaupunki Pohjanmaa 9 352 977,51 9,6
Orimattila kaupunki Päijät-Häme 16 352 785,35 20,8
Oripää muu kunta Varsinais-Suomi 1 424 117,61 12,1
Orivesi kaupunki Pirkanmaa 9 636 799,57 12,1
Oulainen kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 773 587,75 13,2
Oulu kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 193 902 3 031,00 64
Outokumpu kaupunki Pohjois-Karjala 7 261 445,82 16,3
Padasjoki muu kunta Päijät-Häme 3 265 523,18 6,2
Paimio kaupunki Varsinais-Suomi 10 622 238,36 44,6
Paltamo muu kunta Kainuu 3 617 918,57 3,9
Parainen kaupunki Varsinais-Suomi 15 517 882,13 17,6
Parikkala muu kunta Etelä-Karjala 5 501 592,92 9,3
Parkano kaupunki Pirkanmaa 6 828 852,06 8
Pedersören kunta muu kunta Pohjanmaa 10 973 794,28 13,8
Pelkosenniemi muu kunta Lappi 966 1 836,17 0,5
Pello muu kunta Lappi 3 736 1 737,56 2,2
Perho muu kunta Keski-Pohjanmaa 2 926 747,92 3,9
Pertunmaa muu kunta Etelä-Savo 1 842 374,49 4,9
Petäjävesi muu kunta Keski-Suomi 4 124 456,39 9
Pieksämäki kaupunki Etelä-Savo 19 270 1 568,64 12,3
Pielavesi muu kunta Pohjois-Savo 4 829 1 153,23 4,2
Pietarsaari kaupunki Pohjanmaa 19 634 88,41 222,1
Pihtipudas muu kunta Keski-Suomi 4 350 1 074,77 4
Pirkkala muu kunta Pirkanmaa 18 378 81,39 225,8
Polvijärvi muu kunta Pohjois-Karjala 4 655 804,15 5,8
Pomarkku muu kunta Satakunta 2 346 301,08 7,8
Pori kaupunki Satakunta 83 487 834,29 100,1
Pornainen muu kunta Uusimaa 5 151 146,50 35,2
Porvoo kaupunki Uusimaa 49 538 654,51 75,7
Posio muu kunta Lappi 3 654 3 039,16 1,2
Pudasjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 8 508 5 637,52 1,5
Pukkila muu kunta Uusimaa 2 035 145,04 14
Punkalaidun muu kunta Pirkanmaa 3 164 361,08 8,8
Puolanka muu kunta Kainuu 2 872 2 461,35 1,2
Puumala muu kunta Etelä-Savo 2 311 794,52 2,9
Pyhtää muu kunta Kymenlaakso 5 372 324,72 16,5
Pyhäjoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 3 352 542,33 6,2
Pyhäjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 5 727 1 311,33 4,4
Pyhäntä muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 553 810,73 1,9
Pyhäranta muu kunta Varsinais-Suomi 2 181 143,27 15,2
Pälkäne muu kunta Pirkanmaa 6 790 560,48 12,1
Pöytyä muu kunta Varsinais-Suomi 8 592 750,05 11,5
Raahe kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 25 529 1 014,14 25,2
Raasepori kaupunki Uusimaa 28 738 1 147,99 25
Raisio kaupunki Varsinais-Suomi 24 568 48,76 503,9
Rantasalmi muu kunta Etelä-Savo 3 869 559,16 6,9
Ranua muu kunta Lappi 4 147 3 453,71 1,2
Rauma kaupunki Satakunta 39 964 495,60 80,6
Rautalampi muu kunta Pohjois-Savo 3 415 538,98 6,3
Rautavaara muu kunta Pohjois-Savo 1 779 1 150,93 1,5
Rautjärvi muu kunta Etelä-Karjala 3 672 351,64 10,4
Reisjärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 918 474,42 6,2
Riihimäki kaupunki Kanta-Häme 29 373 121,03 242,7
Ristijärvi muu kunta Kainuu 1 434 835,62 1,7
Rovaniemi kaupunki Lappi 61 316 7 582,06 8,1
Ruokolahti muu kunta Etelä-Karjala 5 494 943,43 5,8
Ruovesi muu kunta Pirkanmaa 4 772 776,76 6,1
Rusko muu kunta Varsinais-Suomi 5 988 127,12 47,1
Rääkkylä muu kunta Pohjois-Karjala 2 461 427,67 5,8
Saarijärvi kaupunki Keski-Suomi 10 170 1 251,88 8,1
Salla muu kunta Lappi 3 877 5 729,85 0,7
Salo kaupunki Varsinais-Suomi 54 461 1 986,52 27,4
Saltvik muu kunta Ahvenanmaa 1 812 151,93 11,9
Sastamala kaupunki Pirkanmaa 25 488 1 429,23 17,8
Sauvo muu kunta Varsinais-Suomi 3 024 252,47 12
Savitaipale muu kunta Etelä-Karjala 3 719 539,74 6,9
Savonlinna kaupunki Etelä-Savo 36 246 2 239,50 16,2
Savukoski muu kunta Lappi 1 121 6 438,33 0,17
Seinäjoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 60 472 1 431,64 42,2
Sievi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 217 787,33 6,6
Siikainen muu kunta Satakunta 1 633 463,19 3,5
Siikajoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 575 1 052,30 5,3
Siikalatva muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 862 2 171,86 2,7
Siilinjärvi muu kunta Pohjois-Savo 21 575 400,96 53,8
Simo muu kunta Lappi 3 343 1 446,81 2,3
Sipoo muu kunta Uusimaa 18 941 339,62 55,8
Siuntio muu kunta Uusimaa 6 196 241,08 25,7
Sodankylä muu kunta Lappi 8 883 11 693,35 0,8
Soini muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 276 551,95 4,1
Somero kaupunki Varsinais-Suomi 9 141 667,78 13,7
Sonkajärvi muu kunta Pohjois-Savo 4 441 1 465,85 3
Sotkamo muu kunta Kainuu 10 654 2 649,16 4
Sottunga muu kunta Ahvenanmaa 101 28,05 3,6
Sulkava muu kunta Etelä-Savo 2 797 584,69 4,8
Sund muu kunta Ahvenanmaa 1 025 108,12 9,5
Suomussalmi muu kunta Kainuu 8 653 5 270,17 1,6
Suonenjoki kaupunki Pohjois-Savo 7 456 713,55 10,4
Sysmä muu kunta Päijät-Häme 4 137 666,91 6,2
Säkylä muu kunta Satakunta 4 570 160,59 28,5
Taipalsaari muu kunta Etelä-Karjala 4 824 345,13 14
Taivalkoski muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 4 247 2 438,03 1,7
Taivassalo muu kunta Varsinais-Suomi 1 669 140,32 11,9
Tammela muu kunta Kanta-Häme 6 443 640,39 10,1
Tampere kaupunki Pirkanmaa 220 609 525,01 420,2
Tarvasjoki muu kunta Varsinais-Suomi 1 960 101,96 19,2
Tervo muu kunta Pohjois-Savo 1 665 347,73 4,8
Tervola muu kunta Lappi 3 315 1 559,72 2,1
Teuva muu kunta Etelä-Pohjanmaa 5 654 554,70 10,2
Tohmajärvi muu kunta Pohjois-Karjala 4 865 837,73 5,8
Toholampi muu kunta Keski-Pohjanmaa 3 378 608,43 5,6
Toivakka muu kunta Keski-Suomi 2 458 361,43 6,8
Tornio kaupunki Lappi 22 367 1 187,77 18,8
Turku kaupunki Varsinais-Suomi 182 281 245,66 742
Tuusniemi muu kunta Pohjois-Savo 2 804 543,21 5,2
Tuusula muu kunta Uusimaa 38 160 219,50 173,8
Tyrnävä muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 6 675 491,81 13,6
Ulvila kaupunki Satakunta 13 390 400,70 33,4
Urjala muu kunta Pirkanmaa 5 105 475,19 10,7
Utajärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 941 1 671,12 1,8
Utsjoki muu kunta Lappi 1 268 5 144,49 0,2
Uurainen muu kunta Keski-Suomi 3 595 348,05 10,3
Uusikaarlepyy kaupunki Pohjanmaa 7 541 732,66 10,3
Uusikaupunki kaupunki Varsinais-Suomi 15 469 502,44 30,8
Vaala muu kunta Kainuu 3 193 1 302,11 2,5
Vaasa kaupunki Pohjanmaa 66 405 364,26 182,3
Valkeakoski kaupunki Pirkanmaa 21 162 271,95 77,8
Valtimo muu kunta Pohjois-Karjala 2 381 800,32 3
Vantaa kaupunki Uusimaa 208 310 238,37 873,9
Varkaus kaupunki Pohjois-Savo 22 084 385,62 57,3
Vehmaa muu kunta Varsinais-Suomi 2 334 188,72 12,4
Vesanto muu kunta Pohjois-Savo 2 281 422,63 5,4
Vesilahti muu kunta Pirkanmaa 4 477 300,92 14,9
Veteli muu kunta Keski-Pohjanmaa 3 333 502,34 6,6
Vieremä muu kunta Pohjois-Savo 3 871 925,26 4,2
Vihti muu kunta Uusimaa 28 974 522,04 55,5
Viitasaari kaupunki Keski-Suomi 6 893 1 248,48 5,5
Vimpeli muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 168 287,33 11
Virolahti muu kunta Kymenlaakso 3 438 371,95 9,2
Virrat kaupunki Pirkanmaa 7 272 1 162,31 6,3
Vårdö muu kunta Ahvenanmaa 434 101,59 4,3
Vöyri muu kunta Pohjanmaa 6 696 781,98 8,6
Ylitornio muu kunta Lappi 4 469 2 028,55 2,2
Ylivieska kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 14 767 568,57 26
Ylöjärvi kaupunki Pirkanmaa 31 744 1 115,46 28,5
Ypäjä muu kunta Kanta-Häme 2 478 182,75 13,6
Ähtäri kaupunki Etelä-Pohjanmaa 6 263 804,94 7,8
Äänekoski kaupunki Keski-Suomi 20 055 884,48 22,7

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luettelot kaupungeista

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vuonna 2013 kuntia on 320 Kunnat.net. 27.12.2012. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 1.1.2013.
  2. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  3. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 31.1.2014. Väestörekisterikeskus. Viitattu 14.2.2014.
  4. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2014 1.1.2014. Maanmittauslaitos. Viitattu 15.3.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]