Luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan. Tiedot lasketaan 30. kesäkuuta 2015 tilastoiduista väkiluvuista[1] ja 1. tammikuuta 2015 tilastoiduista maapinta-aloista[2]. Kuntien mediaanissa on Alavieska (10,70 hlö/km²).

Suomen väestötiheys 2011
  1. Helsinki (2 912,93 hlö/km²)
  2. Kauniainen (1 583,19 hlö/km²)
  3. Kerava (1 153,66 hlö/km²)
  4. Järvenpää (1 080,26 hlö/km²)
  5. Maarianhamina (971,36 hlö/km²)
  6. Vantaa (886,12 hlö/km²)
  7. Espoo (852,44 hlö/km²)
  8. Lahti (769,37 hlö/km²)
  9. Turku (750,19 hlö/km²)
  10. Raisio (501,13 hlö/km²)
  11. Tampere (425,01 hlö/km²)
  12. Riihimäki (242,89 hlö/km²)
  13. Kemi (229,91 hlö/km²)
  14. Pirkkala (229,27 hlö/km²)
  15. Pietarsaari (221,33 hlö/km²)
  16. Kaarina (213,63 hlö/km²)
  17. Kotka (200,45 hlö/km²)
  18. Vaasa (183,86 hlö/km²)
  19. Imatra (180,50 hlö/km²)
  20. Tuusula (174,32 hlö/km²)
  21. Kempele (153,63 hlö/km²)
  22. Hyvinkää (144,02 hlö/km²)
  23. Kaskinen (123,71 hlö/km²)
  24. Jyväskylä (116,11 hlö/km²)
  25. Nurmijärvi (115,15 hlö/km²)
  26. Nokia (114,09 hlö/km²)
  27. Kirkkonummi (104,63 hlö/km²)
  28. Lempäälä (82,71 hlö/km²)
  29. Rauma (80,59 hlö/km²)
  30. Valkeakoski (77,86 hlö/km²)
  31. Hanko (77,20 hlö/km²)
  32. Porvoo (76,10 hlö/km²)
  33. Pori (73,88 hlö/km²)
  34. Forssa (70,32 hlö/km²)
  35. Muurame (67,47 hlö/km²)
  36. Oulu (64,83 hlö/km²)
  37. Lieto (63,87 hlö/km²)
  38. Naantali (60,45 hlö/km²)
  39. Harjavalta (59,64 hlö/km²)
  40. Akaa (58,17 hlö/km²)
  41. Varkaus (56,50 hlö/km²)
  42. Sipoo (56,23 hlö/km²)
  43. Masku (55,74 hlö/km²)
  44. Vihti (55,58 hlö/km²)
  45. Siilinjärvi (54,05 hlö/km²)
  46. Lappeenranta (50,81 hlö/km²)
  47. Lohja (50,73 hlö/km²)
  48. Rusko (47,70 hlö/km²)
  49. Hollola (47,27 hlö/km²)
  50. Kangasala (46,40 hlö/km²)
  51. Nastola (45,87 hlö/km²)
  52. Paimio (44,61 hlö/km²)
  53. Seinäjoki (42,61 hlö/km²)
  54. Aura (41,96 hlö/km²)
  55. Kuopio (40,10 hlö/km²)
  56. Hämeenlinna (38,08 hlö/km²)
  57. Karkkila (37,11 hlö/km²)
  58. Luoto (35,83 hlö/km²)
  59. Mäntsälä (35,47 hlö/km²)
  60. Pornainen (35,26 hlö/km²)
  61. Hamina (34,53 hlö/km²)
  62. Kouvola (33,78 hlö/km²)
  63. Ulvila (33,31 hlö/km²)
  64. Kokkola (32,79 hlö/km²)
  65. Jomala (32,14 hlö/km²)
  66. Joensuu (31,51 hlö/km²)
  67. Uusikaupunki (31,05 hlö/km²)
  68. Nakkila (30,89 hlö/km²)
  69. Janakkala (30,77 hlö/km²)
  70. Jokioinen (30,50 hlö/km²)
  71. Heinola (29,11 hlö/km²)
  72. Ylöjärvi (29,04 hlö/km²)
  73. Iisalmi (29,01 hlö/km²)
  74. Laukaa (28,88 hlö/km²)
  75. Säkylä (28,28 hlö/km²)
  76. Salo (27,30 hlö/km²)
  77. Hattula (27,25 hlö/km²)
  78. Ylivieska (26,35 hlö/km²)
  79. Siuntio (25,78 hlö/km²)
  80. Raahe (25,01 hlö/km²)
  81. Raasepori (25,01 hlö/km²)
  82. Nousiainen (24,37 hlö/km²)
  83. Askola (23,86 hlö/km²)
  84. Hämeenkyrö (22,87 hlö/km²)
  85. Mustasaari (22,74 hlö/km²)
  86. Hausjärvi (22,60 hlö/km²)
  87. Äänekoski (22,51 hlö/km²)
  88. Mikkeli (21,48 hlö/km²)
  89. Eura (21,26 hlö/km²)
  90. Ilmajoki (21,13 hlö/km²)
  91. Orimattila (20,72 hlö/km²)
  92. Nivala (20,72 hlö/km²)
  93. Finström (20,66 hlö/km²)
  94. Kajaani (20,59 hlö/km²)
  95. Mänttä-Vilppula (20,03 hlö/km²)
  96. Lapua (19,95 hlö/km²)
  97. Luvia (19,76 hlö/km²)
  98. Huittinen (19,72 hlö/km²)
  99. Loimaa (19,61 hlö/km²)
  100. Loviisa (18,86 hlö/km²)
  101. Tornio (18,78 hlö/km²)
  102. Kontiolahti (18,37 hlö/km²)
  103. Kärkölä (18,13 hlö/km²)
  104. Sastamala (17,72 hlö/km²)
  105. Parainen (17,54 hlö/km²)
  106. Kankaanpää (17,22 hlö/km²)
  107. Eurajoki (17,20 hlö/km²)
  108. Lemland (17,11 hlö/km²)
  109. Liperi (16,98 hlö/km²)
  110. Humppila (16,48 hlö/km²)
  111. Pyhtää (16,44 hlö/km²)
  112. Outokumpu (16,13 hlö/km²)
  113. Laitila (16,05 hlö/km²)
  114. Savonlinna (16,04 hlö/km²)
  115. Laihia (15,99 hlö/km²)
  116. Kokemäki (15,99 hlö/km²)
  117. Inkoo (15,98 hlö/km²)
  118. Kurikka (15,61 hlö/km²)
  119. Liminka (15,37 hlö/km²)
  120. Mynämäki (15,18 hlö/km²)
  121. Vesilahti (14,97 hlö/km²)
  122. Pyhäranta (14,92 hlö/km²)
  123. Asikkala (14,83 hlö/km²)
  124. Lemi (14,29 hlö/km²)
  125. Taipalsaari (13,92 hlö/km²)
  126. Pedersören kunta (13,91 hlö/km²)
  127. Loppi (13,88 hlö/km²)
  128. Jämsä (13,87 hlö/km²)
  129. Pukkila (13,86 hlö/km²)
  130. Somero (13,73 hlö/km²)
  131. Kalajoki (13,70 hlö/km²)
  132. Tyrnävä (13,70 hlö/km²)
  133. Isokyrö (13,65 hlö/km²)
  134. Keminmaa (13,52 hlö/km²)
  135. Ypäjä (13,49 hlö/km²)
  136. Oulainen (13,15 hlö/km²)
  137. Kauhava (12,88 hlö/km²)
  138. Koski Tl (12,73 hlö/km²)
  139. Vehmaa (12,41 hlö/km²)
  140. Pieksämäki (12,15 hlö/km²)
  141. Kaustinen (12,05 hlö/km²)
  142. Pälkäne (11,98 hlö/km²)
  143. Kannus (11,98 hlö/km²)
  144. Oripää (11,98 hlö/km²)
  145. Orivesi (11,97 hlö/km²)
  146. Saltvik (11,95 hlö/km²)
  147. Sauvo (11,86 hlö/km²)
  148. Iitti (11,75 hlö/km²)
  149. Taivassalo (11,72 hlö/km²)
  150. Pöytyä (11,49 hlö/km²)
  151. Muhos (11,45 hlö/km²)
  152. Lumparland (11,42 hlö/km²)
  153. Hämeenkoski (11,29 hlö/km²)
  154. Alavus (11,10 hlö/km²)
  155. Hammarland (10,99 hlö/km²)
  156. Kauhajoki (10,79 hlö/km²)
  157. Vimpeli (10,78 hlö/km²)
  158. Köyliö (10,73 hlö/km²)
  159. Alavieska (10,70 hlö/km²)
  160. Maalahti (10,67 hlö/km²)
  161. Marttila (10,56 hlö/km²)
  162. Urjala (10,48 hlö/km²)
  163. Juankoski (10,46 hlö/km²)
  164. Uurainen (10,42 hlö/km²)
  165. Suonenjoki (10,38 hlö/km²)
  166. Uusikaarlepyy (10,24 hlö/km²)
  167. Rautjärvi (10,23 hlö/km²)
  168. Kemiönsaari (10,08 hlö/km²)
  169. Alajärvi (10,05 hlö/km²)
  170. Kristiinankaupunki (10,01 hlö/km²)
  171. Teuva (9,96 hlö/km²)
  172. Tammela (9,95 hlö/km²)
  173. Myrskylä (9,90 hlö/km²)
  174. Haapajärvi (9,77 hlö/km²)
  175. Lumijoki (9,73 hlö/km²)
  176. Ikaalinen (9,69 hlö/km²)
  177. Närpiö (9,62 hlö/km²)
  178. Jalasjärvi (9,61 hlö/km²)
  179. Sund (9,52 hlö/km²)
  180. Korsnäs (9,42 hlö/km²)
  181. Kruunupyy (9,33 hlö/km²)
  182. Jämijärvi (9,28 hlö/km²)
  183. Hankasalmi (9,25 hlö/km²)
  184. Lapinlahti (9,20 hlö/km²)
  185. Virolahti (9,15 hlö/km²)
  186. Parikkala (9,03 hlö/km²)
  187. Joroinen (9,00 hlö/km²)
  188. Petäjävesi (8,90 hlö/km²)
  189. Leppävirta (8,78 hlö/km²)
  190. Kitee (8,76 hlö/km²)
  191. Eckerö (8,69 hlö/km²)
  192. Punkalaidun (8,62 hlö/km²)
  193. Vöyri (8,61 hlö/km²)
  194. Lapinjärvi (8,40 hlö/km²)
  195. Rovaniemi (8,12 hlö/km²)
  196. Keuruu (8,07 hlö/km²)
  197. Kuortane (8,05 hlö/km²)
  198. Saarijärvi (8,03 hlö/km²)
  199. Parkano (7,98 hlö/km²)
  200. Juupajoki (7,81 hlö/km²)
  201. Lappajärvi (7,71 hlö/km²)
  202. Ähtäri (7,66 hlö/km²)
  203. Karijoki (7,57 hlö/km²)
  204. Pomarkku (7,55 hlö/km²)
  205. Evijärvi (7,46 hlö/km²)
  206. Merikarvia (7,24 hlö/km²)
  207. Haapavesi (6,83 hlö/km²)
  208. Toivakka (6,81 hlö/km²)
  209. Rantasalmi (6,79 hlö/km²)
  210. Savitaipale (6,77 hlö/km²)
  211. Veteli (6,66 hlö/km²)
  212. Kiuruvesi (6,59 hlö/km²)
  213. Luumäki (6,58 hlö/km²)
  214. Sievi (6,57 hlö/km²)
  215. Mäntyharju (6,38 hlö/km²)
  216. Rautalampi (6,26 hlö/km²)
  217. Ii (6,22 hlö/km²)
  218. Sysmä (6,15 hlö/km²)
  219. Virrat (6,15 hlö/km²)
  220. Reisjärvi (6,12 hlö/km²)
  221. Padasjoki (6,09 hlö/km²)
  222. Ruovesi (6,01 hlö/km²)
  223. Pyhäjoki (6,01 hlö/km²)
  224. Geta (5,83 hlö/km²)
  225. Kihniö (5,81 hlö/km²)
  226. Tohmajärvi (5,72 hlö/km²)
  227. Ruokolahti (5,72 hlö/km²)
  228. Polvijärvi (5,72 hlö/km²)
  229. Juva (5,68 hlö/km²)
  230. Rääkkylä (5,66 hlö/km²)
  231. Hartola (5,65 hlö/km²)
  232. Konnevesi (5,51 hlö/km²)
  233. Joutsa (5,50 hlö/km²)
  234. Toholampi (5,48 hlö/km²)
  235. Viitasaari (5,40 hlö/km²)
  236. Honkajoki (5,40 hlö/km²)
  237. Kustavi (5,36 hlö/km²)
  238. Kangasniemi (5,33 hlö/km²)
  239. Vesanto (5,29 hlö/km²)
  240. Siikajoki (5,25 hlö/km²)
  241. Tuusniemi (5,04 hlö/km²)
  242. Nurmes (5,04 hlö/km²)
  243. Miehikkälä (5,01 hlö/km²)
  244. Hirvensalmi (4,99 hlö/km²)
  245. Merijärvi (4,99 hlö/km²)
  246. Keitele (4,98 hlö/km²)
  247. Hailuoto (4,97 hlö/km²)
  248. Karvia (4,94 hlö/km²)
  249. Pertunmaa (4,91 hlö/km²)
  250. Enonkoski (4,87 hlö/km²)
  251. Karstula (4,82 hlö/km²)
  252. Kaavi (4,79 hlö/km²)
  253. Sulkava (4,77 hlö/km²)
  254. Tervo (4,67 hlö/km²)
  255. Brändö (4,36 hlö/km²)
  256. Vårdö (4,30 hlö/km²)
  257. Pyhäjärvi (4,24 hlö/km²)
  258. Föglö (4,21 hlö/km²)
  259. Pielavesi (4,14 hlö/km²)
  260. Vieremä (4,12 hlö/km²)
  261. Soini (4,09 hlö/km²)
  262. Sotkamo (3,99 hlö/km²)
  263. Pihtipudas (3,98 hlö/km²)
  264. Kökar (3,95 hlö/km²)
  265. Perho (3,88 hlö/km²)
  266. Paltamo (3,87 hlö/km²)
  267. Kärsämäki (3,86 hlö/km²)
  268. Kinnula (3,81 hlö/km²)
  269. Sottunga (3,60 hlö/km²)
  270. Kuhmoinen (3,58 hlö/km²)
  271. Lieksa (3,54 hlö/km²)
  272. Luhanka (3,52 hlö/km²)
  273. Heinävesi (3,52 hlö/km²)
  274. Juuka (3,42 hlö/km²)
  275. Siikainen (3,40 hlö/km²)
  276. Isojoki (3,40 hlö/km²)
  277. Kannonkoski (3,30 hlö/km²)
  278. Kumlinge (3,29 hlö/km²)
  279. Kuusamo (3,18 hlö/km²)
  280. Kyyjärvi (3,11 hlö/km²)
  281. Valtimo (2,96 hlö/km²)
  282. Sonkajärvi (2,95 hlö/km²)
  283. Halsua (2,94 hlö/km²)
  284. Puumala (2,89 hlö/km²)
  285. Siikalatva (2,68 hlö/km²)
  286. Kivijärvi (2,56 hlö/km²)
  287. Vaala (2,41 hlö/km²)
  288. Multia (2,39 hlö/km²)
  289. Simo (2,28 hlö/km²)
  290. Kemijärvi (2,25 hlö/km²)
  291. Ylitornio (2,14 hlö/km²)
  292. Pello (2,10 hlö/km²)
  293. Tervola (2,07 hlö/km²)
  294. Ilomantsi (1,99 hlö/km²)
  295. Pyhäntä (1,93 hlö/km²)
  296. Kuhmo (1,86 hlö/km²)
  297. Hyrynsalmi (1,74 hlö/km²)
  298. Utajärvi (1,74 hlö/km²)
  299. Taivalkoski (1,73 hlö/km²)
  300. Lestijärvi (1,70 hlö/km²)
  301. Ristijärvi (1,69 hlö/km²)
  302. Suomussalmi (1,60 hlö/km²)
  303. Rautavaara (1,53 hlö/km²)
  304. Kolari (1,50 hlö/km²)
  305. Pudasjärvi (1,48 hlö/km²)
  306. Muonio (1,25 hlö/km²)
  307. Posio (1,19 hlö/km²)
  308. Ranua (1,18 hlö/km²)
  309. Puolanka (1,14 hlö/km²)
  310. Kittilä (0,80 hlö/km²)
  311. Sodankylä (0,76 hlö/km²)
  312. Salla (0,66 hlö/km²)
  313. Pelkosenniemi (0,52 hlö/km²)
  314. Inari (0,45 hlö/km²)
  315. Utsjoki (0,24 hlö/km²)
  316. Enontekiö (0,24 hlö/km²)
  317. Savukoski (0,17 hlö/km²)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 30.6.2015. Väestörekisterikeskus. Viitattu 11.7.2015.
  2. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2015 1.1.2015. Maanmittauslaitos. Viitattu 28.3.2015.