Luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan. Tiedot lasketaan 31. joulukuuta 2022 tilastoiduista väkiluvuista[1] ja 1. tammikuuta 2022 tilastoiduista maapinta-aloista.[2] Kuntien mediaanissa on Uusikaarlepyy (10,15 as./km²).

Suomen väestötiheys 2016
  1. Helsinki (3 104,35 as./km²)
  2. Kauniainen (1 746,18 as./km²)
  3. Kerava (1 229,15 as./km²)
  4. Järvenpää (1 215,56 as./km²)
  5. Vantaa (1 019,03 as./km²)
  6. Maarianhamina (997,8 as./km²)
  7. Espoo (977,07 as./km²)
  8. Turku (805,75 as./km²)
  9. Raisio (511,92 as./km²)
  10. Tampere (474,5 as./km²)
  11. Lahti (261,59 as./km²)
  12. Pirkkala (250,6 as./km²)
  13. Riihimäki (234,48 as./km²)
  14. Kaarina (238 as./km²)
  15. Pietarsaari (217 as./km²)
  16. Kemi (204,63 as./km²)
  17. Kotka (186,21 as./km²)
  18. Vaasa (186,49 as./km²)
  19. Tuusula (183,95 as./km²)
  20. Kempele (175,04 as./km²)
  21. Imatra (162,81 as./km²)
  22. Hyvinkää (145 as./km²)
  23. Jyväskylä (124,63 as./km²)
  24. Nurmijärvi (122,79 as./km²)
  25. Kaskinen (118,25 as./km²)
  26. Nokia (122,65 as./km²)
  27. Kirkkonummi (111,17 as./km²)
  28. Lempäälä (91,17 as./km²)
  29. Rauma (77,99 as./km²)
  30. Porvoo (78,29 as./km²)
  31. Valkeakoski (76,17 as./km²)
  32. Pori (72 as./km²)
  33. Muurame (72,8 as./km²)
  34. Oulu (71,27 as./km²)
  35. Hanko (66,67 as./km²)
  36. Forssa (66,14 as./km²)
  37. Lieto (68,25 as./km²)
  38. Sipoo (65,69 as./km²)
  39. Naantali (63,44 as./km²)
  40. Vihti (55,47 as./km²)
  41. Akaa (56,16 as./km²)
  42. Harjavalta (54,73 as./km²)
  43. Masku (55,07 as./km²)
  44. Siilinjärvi (52,98 as./km²)
  45. Varkaus (51,25 as./km²)
  46. Lappeenranta (50,68 as./km²)
  47. Rusko (50,62 as./km²)
  48. Kangasala (50,09 as./km²)
  49. Lohja (48,74 as./km²)
  50. Paimio (46,7 as./km²)
  51. Seinäjoki (45,61 as./km²)
  52. Aura (41,77 as./km²)
  53. Luoto (40,25 as./km²)
  54. Hämeenlinna (38,12 as./km²)
  55. Jomala (39,37 as./km²)
  56. Kuopio (37,82 as./km²)
  57. Karkkila (35,45 as./km²)
  58. Mäntsälä (35,97 as./km²)
  59. Hollola (35,23 as./km²)
  60. Pornainen (34,18 as./km²)
  61. Kokkola (33,22 as./km²)
  62. Hamina (32,07 as./km²)
  63. Joensuu (32,55 as./km²)
  64. Ulvila (31,43 as./km²)
  65. Kouvola (31,06 as./km²)
  66. Uusikaupunki (30,02 as./km²)
  67. Ylöjärvi (30,12 as./km²)
  68. Janakkala (29,73 as./km²)
  69. Laukaa (28,96 as./km²)
  70. Nakkila (27,75 as./km²)
  71. Jokioinen (27,64 as./km²)
  72. Iisalmi (27,26 as./km²)
  73. Heinola (26,83 as./km²)
  74. Ylivieska (26,84 as./km²)
  75. Hattula (26,16 as./km²)
  76. Salo (25,65 as./km²)
  77. Siuntio (25,82 as./km²)
  78. Raasepori (23,79 as./km²)
  79. Raahe (23,71 as./km²)
  80. Nousiainen (23,35 as./km²)
  81. Askola (22,44 as./km²)
  82. Mustasaari (23,16 as./km²)
  83. Hämeenkyrö (22,11 as./km²)
  84. Ilmajoki (21,45 as./km²)
  85. Finström (21,09 as./km²)
  86. Hausjärvi (20,65 as./km²)
  87. Äänekoski (20,49 as./km²)
  88. Mikkeli (20,41 as./km²)
  89. Orimattila (20,04 as./km²)
  90. Kajaani (19,78 as./km²)
  91. Nivala (19,74 as./km²)
  92. Eura (19,48 as./km²)
  93. Lapua (19,14 as./km²)
  94. Lemland (18,86 as./km²)
  95. Kontiolahti (18,95 as./km²)
  96. Huittinen (18,3 as./km²)
  97. Loimaa (18,17 as./km²)
  98. Eurajoki (17,89 as./km²)
  99. Tornio (17,86 as./km²)
  100. Mänttä-Vilppula (17,5 as./km²)
  101. Loviisa (17,77 as./km²)
  102. Parainen (16,96 as./km²)
  103. Kärkölä (16,37 as./km²)
  104. Sastamala (16,6 as./km²)
  105. Liperi (16,44 as./km²)
  106. Säkylä (15,79 as./km²)
  107. Liminka (16,11 as./km²)
  108. Laitila (15,74 as./km²)
  109. Pyhtää (15,76 as./km²)
  110. Laihia (15,47 as./km²)
  111. Inkoo (15,39 as./km²)
  112. Humppila (14,61 as./km²)
  113. Mynämäki (14,5 as./km²)
  114. Outokumpu (14,48 as./km²)
  115. Savonlinna (14,34 as./km²)
  116. Vesilahti (14,97 as./km²)
  117. Kokemäki (14,37 as./km²)
  118. Asikkala (14,24 as./km²)
  119. Pedersören kunta (14,1 as./km²)
  120. Pyhäranta (13,68 as./km²)
  121. Lemi (13,25 as./km²)
  122. Kalajoki (13,35 as./km²)
  123. Tyrnävä (13,34 as./km²)
  124. Taipalsaari (13,23 as./km²)
  125. Loppi (12,96 as./km²)
  126. Somero (12,62 as./km²)
  127. Keminmaa (12,4 as./km²)
  128. Isokyrö (12,44 as./km²)
  129. Pukkila (12,47 as./km²)
  130. Jämsä (12,31 as./km²)
  131. Ypäjä (12,23 as./km²)
  132. Kankaanpää (12,27 as./km²)
  133. Oulainen (11,96 as./km²)
  134. Vehmaa (11,82 as./km²)
  135. Saltvik (11,78 as./km²)
  136. Koski Tl (11,62 as./km²)
  137. Kaustinen (11,86 as./km²)
  138. Kurikka (11,53 as./km²)
  139. Taivassalo (12,04 as./km²)
  140. Kauhava (11,51 as./km²)
  141. Sauvo (11,54 as./km²)
  142. Hammarland (11,8 as./km²)
  143. Kannus (11,42 as./km²)
  144. Pälkäne (11,33 as./km²)
  145. Muhos (11,32 as./km²)
  146. Orivesi (11,18 as./km²)
  147. Oripää (11,2 as./km²)
  148. Iitti (11,03 as./km²)
  149. Pieksämäki (10,89 as./km²)
  150. Pöytyä (10,88 as./km²)
  151. Maalahti (10,51 as./km²)
  152. Uurainen (10,31 as./km²)
  153. Alavus (10,22 as./km²)
  154. Lumparland (9,93 as./km²)
  155. Uusikaarlepyy (10,15 as./km²)
  156. Marttila (10,13 as./km²)
  157. Alavieska (9,73 as./km²)
  158. Kauhajoki (9,83 as./km²)
  159. Närpiö (9,8 as./km²)
  160. Urjala (9,61 as./km²)
  161. Suonenjoki (9,48 as./km²)
  162. Vimpeli (9,3 as./km²)
  163. Kemiönsaari (9,55 as./km²)
  164. Lumijoki (9,28 as./km²)
  165. Kristiinankaupunki (9,14 as./km²)
  166. Tammela (9,18 as./km²)
  167. Sund (9,26 as./km²)
  168. Myrskylä (8,8 as./km²)
  169. Alajärvi (9,11 as./km²)
  170. Ikaalinen (9,07 as./km²)
  171. Kruunupyy (8,98 as./km²)
  172. Haapajärvi (8,73 as./km²)
  173. Teuva (8,77 as./km²)
  174. Rautjärvi (8,81 as./km²)
  175. Eckerö (8,75 as./km²)
  176. Korsnäs (8,58 as./km²)
  177. Lapinlahti (8,29 as./km²)
  178. Rovaniemi (8,51 as./km²)
  179. Hankasalmi (8,06 as./km²)
  180. Virolahti (8,03 as./km²)
  181. Leppävirta (8,08 as./km²)
  182. Petäjävesi (7,99 as./km²)
  183. Vöyri (8,05 as./km²)
  184. Joroinen (7,9 as./km²)
  185. Lapinjärvi (7,64 as./km²)
  186. Kitee (7,76 as./km²)
  187. Jämijärvi (7,82 as./km²)
  188. Parikkala (7,5 as./km²)
  189. Punkalaidun (7,42 as./km²)
  190. Kuortane (7,44 as./km²)
  191. Keuruu (7,35 as./km²)
  192. Parkano (7,32 as./km²)
  193. Saarijärvi (7,17 as./km²)
  194. Juupajoki (6,84 as./km²)
  195. Lappajärvi (6,7 as./km²)
  196. Merikarvia (6,66 as./km²)
  197. Ähtäri (6,71 as./km²)
  198. Pomarkku (6,57 as./km²)
  199. Evijärvi (6,62 as./km²)
  200. Toivakka (6,66 as./km²)
  201. Karijoki (6,47 as./km²)
  202. Haapavesi (6,29 as./km²)
  203. Sievi (6,02 as./km²)
  204. Savitaipale (6,04 as./km²)
  205. Geta (6 as./km²)
  206. Ii (6,1 as./km²)
  207. Veteli (5,87 as./km²)
  208. Luumäki (5,89 as./km²)
  209. Rantasalmi (5,92 as./km²)
  210. Kiuruvesi (5,72 as./km²)
  211. Mäntyharju (5,67 as./km²)
  212. Kustavi (5,75 as./km²)
  213. Reisjärvi (5,55 as./km²)
  214. Rautalampi (5,5 as./km²)
  215. Pyhäjoki (5,51 as./km²)
  216. Virrat (5,5 as./km²)
  217. Padasjoki (5,26 as./km²)
  218. Sysmä (5,27 as./km²)
  219. Ruovesi (5,29 as./km²)
  220. Ruokolahti (5,14 as./km²)
  221. Polvijärvi (5,07 as./km²)
  222. Tohmajärvi (4,97 as./km²)
  223. Juva (4,96 as./km²)
  224. Kihniö (4,97 as./km²)
  225. Konnevesi (4,91 as./km²)
  226. Kangasniemi (4,82 as./km²)
  227. Joutsa (4,81 as./km²)
  228. Viitasaari (4,77 as./km²)
  229. Hartola (4,74 as./km²)
  230. Toholampi (4,76 as./km²)
  231. Rääkkylä (4,58 as./km²)
  232. Siikajoki (4,65 as./km²)
  233. Merijärvi (4,64 as./km²)
  234. Vesanto (4,48 as./km²)
  235. Hailuoto (4,67 as./km²)
  236. Hirvensalmi (4,5 as./km²)
  237. Karvia (4,46 as./km²)
  238. Vårdö (4,41 as./km²)
  239. Tuusniemi (4,41 as./km²)
  240. Enonkoski (4,39 as./km²)
  241. Keitele (4,2 as./km²)
  242. Pertunmaa (4,28 as./km²)
  243. Miehikkälä (4,24 as./km²)
  244. Karstula (4,13 as./km²)
  245. Tervo (4,14 as./km²)
  246. Sulkava (4,06 as./km²)
  247. Brändö (4,17 as./km²)
  248. Kaavi (3,99 as./km²)
  249. Nurmes (3,85 as./km²)
  250. Sotkamo (3,91 as./km²)
  251. Föglö (3,74 as./km²)
  252. Pyhäjärvi (3,68 as./km²)
  253. Vieremä (3,7 as./km²)
  254. Pielavesi (3,59 as./km²)
  255. Pihtipudas (3,52 as./km²)
  256. Soini (3,52 as./km²)
  257. Kärsämäki (3,55 as./km²)
  258. Perho (3,55 as./km²)
  259. Kökar (3,51 as./km²)
  260. Sottunga (3,96 as./km²)
  261. Paltamo (3,37 as./km²)
  262. Kinnula (3,37 as./km²)
  263. Kuhmoinen (3,21 as./km²)
  264. Luhanka (3,23 as./km²)
  265. Lieksa (3,04 as./km²)
  266. Kumlinge (3,09 as./km²)
  267. Heinävesi (2,97 as./km²)
  268. Kuusamo (3,04 as./km²)
  269. Juuka (2,9 as./km²)
  270. Isojoki (2,89 as./km²)
  271. Kannonkoski (2,85 as./km²)
  272. Siikainen (2,82 as./km²)
  273. Kyyjärvi (2,67 as./km²)
  274. Puumala (2,65 as./km²)
  275. Halsua (2,55 as./km²)
  276. Sonkajärvi (2,5 as./km²)
  277. Siikalatva (2,31 as./km²)
  278. Kivijärvi (2,2 as./km²)
  279. Vaala (2,02 as./km²)
  280. Multia (2,02 as./km²)
  281. Kemijärvi (2 as./km²)
  282. Simo (1,99 as./km²)
  283. Pyhäntä (2,02 as./km²)
  284. Ylitornio (1,87 as./km²)
  285. Pello (1,88 as./km²)
  286. Tervola (1,83 as./km²)
  287. Ilomantsi (1,63 as./km²)
  288. Kuhmo (1,61 as./km²)
  289. Taivalkoski (1,57 as./km²)
  290. Utajärvi (1,51 as./km²)
  291. Hyrynsalmi (1,47 as./km²)
  292. Kolari (1,56 as./km²)
  293. Lestijärvi (1,45 as./km²)
  294. Ristijärvi (1,41 as./km²)
  295. Suomussalmi (1,4 as./km²)
  296. Pudasjärvi (1,35 as./km²)
  297. Rautavaara (1,28 as./km²)
  298. Muonio (1,2 as./km²)
  299. Ranua (1,05 as./km²)
  300. Posio (0,99 as./km²)
  301. Puolanka (0,97 as./km²)
  302. Kittilä (0,82 as./km²)
  303. Sodankylä (0,69 as./km²)
  304. Salla (0,58 as./km²)
  305. Pelkosenniemi (0,51 as./km²)
  306. Inari (0,47 as./km²)
  307. Utsjoki (0,23 as./km²)
  308. Enontekiö (0,23 as./km²)
  309. Savukoski (0,15 as./km²)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2022M01*-2022M12* 31.12.2022. Tilastokeskus. Viitattu 27.1.2023.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2022 1.1.2022. Maanmittauslaitos. Viitattu 29.1.2022.