Luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan. Tiedot lasketaan 31. joulukuuta 2018 tilastoiduista väkiluvuista[1] ja 1. tammikuuta 2019 tilastoiduista maapinta-aloista[2]. Kuntien mediaanissa on Vimpeli (10,11 hlö/km²).

Suomen väestötiheys 2016
  1. Helsinki (3 033,99 hlö/km²)
  2. Kauniainen (1 630,05 hlö/km²)
  3. Kerava (1 184,43 hlö/km²)
  4. Järvenpää (1 156,66 hlö/km²)
  5. Maarianhamina (997,88 hlö/km²)
  6. Vantaa (957,19 hlö/km²)
  7. Espoo (909,12 hlö/km²)
  8. Turku (780,2 hlö/km²)
  9. Raisio (496,27 hlö/km²)
  10. Tampere (448,59 hlö/km²)
  11. Lahti (261,17 hlö/km²)
  12. Riihimäki (237,58 hlö/km²)
  13. Pirkkala (237,82 hlö/km²)
  14. Kemi (220,45 hlö/km²)
  15. Pietarsaari (217,95 hlö/km²)
  16. Kaarina (222,21 hlö/km²)
  17. Kotka (194,57 hlö/km²)
  18. Vaasa (185,36 hlö/km²)
  19. Imatra (173,76 hlö/km²)
  20. Tuusula (176,05 hlö/km²)
  21. Kempele (162,76 hlö/km²)
  22. Hyvinkää (144,16 hlö/km²)
  23. Kaskinen (118,81 hlö/km²)
  24. Jyväskylä (120,77 hlö/km²)
  25. Nurmijärvi (117,93 hlö/km²)
  26. Nokia (116,3 hlö/km²)
  27. Kirkkonummi (107,24 hlö/km²)
  28. Lempäälä (86,08 hlö/km²)
  29. Rauma (79,42 hlö/km²)
  30. Valkeakoski (77,72 hlö/km²)
  31. Porvoo (76,85 hlö/km²)
  32. Hanko (71,54 hlö/km²)
  33. Pori (73,01 hlö/km²)
  34. Muurame (70,59 hlö/km²)
  35. Forssa (68,51 hlö/km²)
  36. Oulu (68,51 hlö/km²)
  37. Lieto (65,99 hlö/km²)
  38. Naantali (61,57 hlö/km²)
  39. Sipoo (60,78 hlö/km²)
  40. Harjavalta (56,92 hlö/km²)
  41. Akaa (56,66 hlö/km²)
  42. Vihti (55,99 hlö/km²)
  43. Varkaus (54,04 hlö/km²)
  44. Masku (54,65 hlö/km²)
  45. Siilinjärvi (54,06 hlö/km²)
  46. Lappeenranta (50,71 hlö/km²)
  47. Lohja (49,32 hlö/km²)
  48. Rusko (49,14 hlö/km²)
  49. Kangasala (48,14 hlö/km²)
  50. Paimio (45,45 hlö/km²)
  51. Seinäjoki (44,21 hlö/km²)
  52. Aura (41,95 hlö/km²)
  53. Hämeenlinna (37,85 hlö/km²)
  54. Karkkila (36,28 hlö/km²)
  55. Luoto (37,54 hlö/km²)
  56. Hollola (36,23 hlö/km²)
  57. Kuopio (36,63 hlö/km²)
  58. Mäntsälä (35,65 hlö/km²)
  59. Pornainen (34,62 hlö/km²)
  60. Hamina (33,28 hlö/km²)
  61. Jomala (35,31 hlö/km²)
  62. Kouvola (32,53 hlö/km²)
  63. Ulvila (32,51 hlö/km²)
  64. Kokkola (32,98 hlö/km²)
  65. Joensuu (32,15 hlö/km²)
  66. Uusikaupunki (31,25 hlö/km²)
  67. Janakkala (30,06 hlö/km²)
  68. Nakkila (29,73 hlö/km²)
  69. Jokioinen (28,81 hlö/km²)
  70. Ylöjärvi (29,56 hlö/km²)
  71. Laukaa (29,19 hlö/km²)
  72. Iisalmi (28,14 hlö/km²)
  73. Heinola (27,96 hlö/km²)
  74. Hattula (26,48 hlö/km²)
  75. Salo (26,34 hlö/km²)
  76. Ylivieska (26,75 hlö/km²)
  77. Siuntio (25,44 hlö/km²)
  78. Raahe (24,47 hlö/km²)
  79. Raasepori (24,06 hlö/km²)
  80. Nousiainen (23,82 hlö/km²)
  81. Askola (23,35 hlö/km²)
  82. Hämeenkyrö (22,66 hlö/km²)
  83. Mustasaari (22,89 hlö/km²)
  84. Hausjärvi (21,61 hlö/km²)
  85. Äänekoski (21,3 hlö/km²)
  86. Mikkeli (21,13 hlö/km²)
  87. Finström (21,04 hlö/km²)
  88. Ilmajoki (21,12 hlö/km²)
  89. Orimattila (20,5 hlö/km²)
  90. Eura (20,3 hlö/km²)
  91. Nivala (20,33 hlö/km²)
  92. Kajaani (20,15 hlö/km²)
  93. Lapua (19,58 hlö/km²)
  94. Mänttä-Vilppula (18,67 hlö/km²)
  95. Huittinen (18,95 hlö/km²)
  96. Loimaa (18,91 hlö/km²)
  97. Tornio (18,4 hlö/km²)
  98. Kontiolahti (18,57 hlö/km²)
  99. Loviisa (18,17 hlö/km²)
  100. Eurajoki (18,36 hlö/km²)
  101. Lemland (17,95 hlö/km²)
  102. Kärkölä (17,37 hlö/km²)
  103. Sastamala (17,24 hlö/km²)
  104. Parainen (17,22 hlö/km²)
  105. Säkylä (16,76 hlö/km²)
  106. Kankaanpää (16,64 hlö/km²)
  107. Liperi (16,71 hlö/km²)
  108. Pyhtää (15,99 hlö/km²)
  109. Laitila (16,26 hlö/km²)
  110. Laihia (15,95 hlö/km²)
  111. Inkoo (15,46 hlö/km²)
  112. Liminka (15,93 hlö/km²)
  113. Outokumpu (15,28 hlö/km²)
  114. Humppila (15,15 hlö/km²)
  115. Savonlinna (15,02 hlö/km²)
  116. Kokemäki (15,04 hlö/km²)
  117. Mynämäki (14,94 hlö/km²)
  118. Vesilahti (14,6 hlö/km²)
  119. Asikkala (14,46 hlö/km²)
  120. Pyhäranta (14,13 hlö/km²)
  121. Lemi (13,95 hlö/km²)
  122. Pedersören kunta (13,86 hlö/km²)
  123. Taipalsaari (13,67 hlö/km²)
  124. Tyrnävä (13,73 hlö/km²)
  125. Kalajoki (13,42 hlö/km²)
  126. Loppi (13,17 hlö/km²)
  127. Pukkila (13,1 hlö/km²)
  128. Somero (13,23 hlö/km²)
  129. Jämsä (13,11 hlö/km²)
  130. Keminmaa (13,01 hlö/km²)
  131. Isokyrö (12,99 hlö/km²)
  132. Ypäjä (12,91 hlö/km²)
  133. Oulainen (12,64 hlö/km²)
  134. Kauhava (12,2 hlö/km²)
  135. Koski Tl (12,23 hlö/km²)
  136. Kurikka (12,15 hlö/km²)
  137. Vehmaa (12,1 hlö/km²)
  138. Kaustinen (12,07 hlö/km²)
  139. Saltvik (12,18 hlö/km²)
  140. Sauvo (11,87 hlö/km²)
  141. Kannus (11,75 hlö/km²)
  142. Pälkäne (11,59 hlö/km²)
  143. Pieksämäki (11,43 hlö/km²)
  144. Oripää (11,6 hlö/km²)
  145. Iitti (11,47 hlö/km²)
  146. Taivassalo (11,85 hlö/km²)
  147. Orivesi (11,54 hlö/km²)
  148. Muhos (11,45 hlö/km²)
  149. Pöytyä (11,11 hlö/km²)
  150. Hammarland (11,43 hlö/km²)
  151. Alavus (10,62 hlö/km²)
  152. Uurainen (10,86 hlö/km²)
  153. Maalahti (10,49 hlö/km²)
  154. Lumparland (10,51 hlö/km²)
  155. Kauhajoki (10,3 hlö/km²)
  156. Vimpeli (10,11 hlö/km²)
  157. Alavieska (10,25 hlö/km²)
  158. Marttila (10,34 hlö/km²)
  159. Suonenjoki (10,02 hlö/km²)
  160. Urjala (10,08 hlö/km²)
  161. Uusikaarlepyy (10,18 hlö/km²)
  162. Kemiönsaari (9,79 hlö/km²)
  163. Rautjärvi (9,49 hlö/km²)
  164. Myrskylä (9,58 hlö/km²)
  165. Kristiinankaupunki (9,65 hlö/km²)
  166. Alajärvi (9,62 hlö/km²)
  167. Lumijoki (9,6 hlö/km²)
  168. Tammela (9,48 hlö/km²)
  169. Närpiö (9,69 hlö/km²)
  170. Teuva (9,3 hlö/km²)
  171. Haapajärvi (9,33 hlö/km²)
  172. Ikaalinen (9,34 hlö/km²)
  173. Sund (9,52 hlö/km²)
  174. Kruunupyy (9,13 hlö/km²)
  175. Korsnäs (8,99 hlö/km²)
  176. Lapinlahti (8,77 hlö/km²)
  177. Hankasalmi (8,63 hlö/km²)
  178. Jämijärvi (8,43 hlö/km²)
  179. Eckerö (8,9 hlö/km²)
  180. Petäjävesi (8,55 hlö/km²)
  181. Virolahti (8,47 hlö/km²)
  182. Joroinen (8,38 hlö/km²)
  183. Leppävirta (8,5 hlö/km²)
  184. Parikkala (8,18 hlö/km²)
  185. Kitee (8,26 hlö/km²)
  186. Vöyri (8,45 hlö/km²)
  187. Punkalaidun (8,03 hlö/km²)
  188. Lapinjärvi (8,08 hlö/km²)
  189. Rovaniemi (8,3 hlö/km²)
  190. Kuortane (7,73 hlö/km²)
  191. Keuruu (7,76 hlö/km²)
  192. Parkano (7,59 hlö/km²)
  193. Saarijärvi (7,53 hlö/km²)
  194. Juupajoki (7,28 hlö/km²)
  195. Lappajärvi (7,31 hlö/km²)
  196. Ähtäri (7,08 hlö/km²)
  197. Pomarkku (7,14 hlö/km²)
  198. Karijoki (6,86 hlö/km²)
  199. Evijärvi (6,98 hlö/km²)
  200. Merikarvia (6,98 hlö/km²)
  201. Haapavesi (6,53 hlö/km²)
  202. Toivakka (6,65 hlö/km²)
  203. Savitaipale (6,36 hlö/km²)
  204. Veteli (6,32 hlö/km²)
  205. Rantasalmi (6,28 hlö/km²)
  206. Luumäki (6,21 hlö/km²)
  207. Sievi (6,33 hlö/km²)
  208. Kiuruvesi (6,14 hlö/km²)
  209. Ii (6,1 hlö/km²)
  210. Mäntyharju (6,04 hlö/km²)
  211. Rautalampi (5,93 hlö/km²)
  212. Reisjärvi (5,78 hlö/km²)
  213. Virrat (5,8 hlö/km²)
  214. Pyhäjoki (5,79 hlö/km²)
  215. Padasjoki (5,66 hlö/km²)
  216. Sysmä (5,63 hlö/km²)
  217. Ruovesi (5,66 hlö/km²)
  218. Geta (6 hlö/km²)
  219. Polvijärvi (5,36 hlö/km²)
  220. Ruokolahti (5,41 hlö/km²)
  221. Kihniö (5,35 hlö/km²)
  222. Juva (5,35 hlö/km²)
  223. Tohmajärvi (5,35 hlö/km²)
  224. Kustavi (5,58 hlö/km²)
  225. Konnevesi (5,27 hlö/km²)
  226. Hartola (5,12 hlö/km²)
  227. Joutsa (5,16 hlö/km²)
  228. Toholampi (5,11 hlö/km²)
  229. Rääkkylä (5,1 hlö/km²)
  230. Honkajoki (5,02 hlö/km²)
  231. Kangasniemi (5,1 hlö/km²)
  232. Viitasaari (5,01 hlö/km²)
  233. Siikajoki (4,99 hlö/km²)
  234. Vesanto (4,88 hlö/km²)
  235. Merijärvi (4,78 hlö/km²)
  236. Nurmes (4,77 hlö/km²)
  237. Hailuoto (4,83 hlö/km²)
  238. Keitele (4,64 hlö/km²)
  239. Hirvensalmi (4,62 hlö/km²)
  240. Karvia (4,75 hlö/km²)
  241. Tuusniemi (4,7 hlö/km²)
  242. Pertunmaa (4,58 hlö/km²)
  243. Miehikkälä (4,6 hlö/km²)
  244. Enonkoski (4,59 hlö/km²)
  245. Karstula (4,54 hlö/km²)
  246. Kaavi (4,44 hlö/km²)
  247. Tervo (4,51 hlö/km²)
  248. Sulkava (4,32 hlö/km²)
  249. Brändö (4,13 hlö/km²)
  250. Vårdö (4,38 hlö/km²)
  251. Pyhäjärvi (4 hlö/km²)
  252. Föglö (3,96 hlö/km²)
  253. Pielavesi (3,9 hlö/km²)
  254. Vieremä (3,97 hlö/km²)
  255. Sotkamo (3,93 hlö/km²)
  256. Soini (3,78 hlö/km²)
  257. Pihtipudas (3,77 hlö/km²)
  258. Perho (3,78 hlö/km²)
  259. Paltamo (3,63 hlö/km²)
  260. Kärsämäki (3,75 hlö/km²)
  261. Kökar (3,7 hlö/km²)
  262. Kinnula (3,51 hlö/km²)
  263. Luhanka (3,31 hlö/km²)
  264. Kuhmoinen (3,39 hlö/km²)
  265. Heinävesi (3,23 hlö/km²)
  266. Lieksa (3,25 hlö/km²)
  267. Juuka (3,13 hlö/km²)
  268. Sottunga (3,25 hlö/km²)
  269. Isojoki (3,07 hlö/km²)
  270. Siikainen (3,15 hlö/km²)
  271. Kannonkoski (3,04 hlö/km²)
  272. Kumlinge (3,17 hlö/km²)
  273. Kuusamo (3,05 hlö/km²)
  274. Kyyjärvi (3 hlö/km²)
  275. Halsua (2,82 hlö/km²)
  276. Sonkajärvi (2,71 hlö/km²)
  277. Valtimo (2,68 hlö/km²)
  278. Puumala (2,77 hlö/km²)
  279. Siikalatva (2,44 hlö/km²)
  280. Kivijärvi (2,27 hlö/km²)
  281. Vaala (2,2 hlö/km²)
  282. Multia (2,16 hlö/km²)
  283. Simo (2,1 hlö/km²)
  284. Kemijärvi (2,1 hlö/km²)
  285. Ylitornio (1,98 hlö/km²)
  286. Pello (1,98 hlö/km²)
  287. Tervola (1,96 hlö/km²)
  288. Pyhäntä (1,92 hlö/km²)
  289. Ilomantsi (1,8 hlö/km²)
  290. Kuhmo (1,73 hlö/km²)
  291. Taivalkoski (1,65 hlö/km²)
  292. Utajärvi (1,62 hlö/km²)
  293. Hyrynsalmi (1,61 hlö/km²)
  294. Lestijärvi (1,53 hlö/km²)
  295. Ristijärvi (1,54 hlö/km²)
  296. Suomussalmi (1,49 hlö/km²)
  297. Kolari (1,49 hlö/km²)
  298. Rautavaara (1,44 hlö/km²)
  299. Pudasjärvi (1,42 hlö/km²)
  300. Muonio (1,21 hlö/km²)
  301. Ranua (1,13 hlö/km²)
  302. Posio (1,06 hlö/km²)
  303. Puolanka (1,06 hlö/km²)
  304. Kittilä (0,79 hlö/km²)
  305. Sodankylä (0,72 hlö/km²)
  306. Salla (0,61 hlö/km²)
  307. Pelkosenniemi (0,52 hlö/km²)
  308. Inari (0,46 hlö/km²)
  309. Utsjoki (0,24 hlö/km²)
  310. Enontekiö (0,23 hlö/km²)
  311. Savukoski (0,16 hlö/km²)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain 2018 31.12.2018. Tilastokeskus. Viitattu 3.2.2019.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2019 1.1.2019. Maanmittauslaitos. Viitattu 16.3.2019.