Luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan. Tiedot lasketaan 30. kesäkuuta 2021 tilastoiduista väkiluvuista[1] ja 1. tammikuuta 2021 tilastoiduista maapinta-aloista.[2] Kuntien mediaanissa on Uusikaarlepyy (10,31 as./km²).

Suomen väestötiheys 2016
  1. Helsinki (3 064,12 as./km²)
  2. Kauniainen (1 734,13 as./km²)
  3. Kerava (1 216,52 as./km²)
  4. Järvenpää (1 198,69 as./km²)
  5. Vantaa (1 001,08 as./km²)
  6. Maarianhamina (997,12 as./km²)
  7. Espoo (943,99 as./km²)
  8. Turku (789,4 as./km²)
  9. Raisio (506,6 as./km²)
  10. Tampere (460,97 as./km²)
  11. Lahti (261,65 as./km²)
  12. Pirkkala (244,99 as./km²)
  13. Riihimäki (237,3 as./km²)
  14. Kaarina (233,36 as./km²)
  15. Pietarsaari (216,65 as./km²)
  16. Kemi (212,44 as./km²)
  17. Kotka (189,58 as./km²)
  18. Vaasa (183,75 as./km²)
  19. Tuusula (179,02 as./km²)
  20. Kempele (172,69 as./km²)
  21. Imatra (167,17 as./km²)
  22. Hyvinkää (145,05 as./km²)
  23. Jyväskylä (122,17 as./km²)
  24. Nurmijärvi (121,8 as./km²)
  25. Kaskinen (120,6 as./km²)
  26. Nokia (120,02 as./km²)
  27. Kirkkonummi (110,14 as./km²)
  28. Lempäälä (88,9 as./km²)
  29. Rauma (78,65 as./km²)
  30. Porvoo (77,81 as./km²)
  31. Valkeakoski (76,08 as./km²)
  32. Pori (72,4 as./km²)
  33. Muurame (72,06 as./km²)
  34. Oulu (69,93 as./km²)
  35. Hanko (68,92 as./km²)
  36. Forssa (67,24 as./km²)
  37. Lieto (67,25 as./km²)
  38. Sipoo (65,16 as./km²)
  39. Naantali (62,31 as./km²)
  40. Vihti (56,28 as./km²)
  41. Akaa (56,24 as./km²)
  42. Harjavalta (55,5 as./km²)
  43. Masku (54,69 as./km²)
  44. Siilinjärvi (53,1 as./km²)
  45. Varkaus (52,43 as./km²)
  46. Lappeenranta (50,37 as./km²)
  47. Rusko (49,99 as./km²)
  48. Kangasala (49,23 as./km²)
  49. Lohja (49,01 as./km²)
  50. Paimio (45,95 as./km²)
  51. Seinäjoki (45 as./km²)
  52. Aura (42,03 as./km²)
  53. Luoto (39,22 as./km²)
  54. Hämeenlinna (38,06 as./km²)
  55. Jomala (38,36 as./km²)
  56. Kuopio (37,13 as./km²)
  57. Karkkila (36,04 as./km²)
  58. Mäntsälä (35,94 as./km²)
  59. Hollola (35,7 as./km²)
  60. Pornainen (34,81 as./km²)
  61. Kokkola (33,2 as./km²)
  62. Hamina (32,56 as./km²)
  63. Joensuu (32,15 as./km²)
  64. Ulvila (31,84 as./km²)
  65. Kouvola (31,69 as./km²)
  66. Uusikaupunki (30,88 as./km²)
  67. Ylöjärvi (29,97 as./km²)
  68. Janakkala (29,93 as./km²)
  69. Laukaa (29,08 as./km²)
  70. Nakkila (28,59 as./km²)
  71. Jokioinen (27,95 as./km²)
  72. Iisalmi (27,58 as./km²)
  73. Heinola (27,35 as./km²)
  74. Ylivieska (26,93 as./km²)
  75. Hattula (26,28 as./km²)
  76. Salo (25,96 as./km²)
  77. Siuntio (25,59 as./km²)
  78. Raasepori (24,12 as./km²)
  79. Raahe (23,98 as./km²)
  80. Nousiainen (23,68 as./km²)
  81. Askola (22,92 as./km²)
  82. Mustasaari (22,99 as./km²)
  83. Hämeenkyrö (22,43 as./km²)
  84. Ilmajoki (21,45 as./km²)
  85. Finström (21,19 as./km²)
  86. Hausjärvi (21,02 as./km²)
  87. Äänekoski (20,91 as./km²)
  88. Mikkeli (20,56 as./km²)
  89. Orimattila (20,25 as./km²)
  90. Kajaani (19,88 as./km²)
  91. Nivala (19,85 as./km²)
  92. Eura (19,83 as./km²)
  93. Lapua (19,27 as./km²)
  94. Lemland (18,92 as./km²)
  95. Kontiolahti (18,7 as./km²)
  96. Huittinen (18,61 as./km²)
  97. Loimaa (18,57 as./km²)
  98. Eurajoki (18,28 as./km²)
  99. Tornio (18,06 as./km²)
  100. Mänttä-Vilppula (18,06 as./km²)
  101. Loviisa (17,98 as./km²)
  102. Parainen (17,15 as./km²)
  103. Kärkölä (16,88 as./km²)
  104. Sastamala (16,87 as./km²)
  105. Liperi (16,53 as./km²)
  106. Säkylä (16,3 as./km²)
  107. Liminka (16,09 as./km²)
  108. Laitila (16,01 as./km²)
  109. Pyhtää (15,85 as./km²)
  110. Laihia (15,78 as./km²)
  111. Inkoo (15,4 as./km²)
  112. Humppila (14,71 as./km²)
  113. Mynämäki (14,68 as./km²)
  114. Outokumpu (14,52 as./km²)
  115. Savonlinna (14,57 as./km²)
  116. Vesilahti (14,61 as./km²)
  117. Kokemäki (14,59 as./km²)
  118. Asikkala (14,32 as./km²)
  119. Pedersören kunta (14,11 as./km²)
  120. Pyhäranta (13,82 as./km²)
  121. Lemi (13,57 as./km²)
  122. Kalajoki (13,49 as./km²)
  123. Tyrnävä (13,49 as./km²)
  124. Taipalsaari (13,47 as./km²)
  125. Loppi (13,11 as./km²)
  126. Somero (12,93 as./km²)
  127. Keminmaa (12,77 as./km²)
  128. Isokyrö (12,64 as./km²)
  129. Pukkila (12,72 as./km²)
  130. Jämsä (12,66 as./km²)
  131. Ypäjä (12,64 as./km²)
  132. Kankaanpää (12,52 as./km²)
  133. Oulainen (12,19 as./km²)
  134. Vehmaa (12,15 as./km²)
  135. Saltvik (11,99 as./km²)
  136. Koski Tl (11,95 as./km²)
  137. Kaustinen (11,87 as./km²)
  138. Kurikka (11,83 as./km²)
  139. Taivassalo (11,9 as./km²)
  140. Kauhava (11,8 as./km²)
  141. Sauvo (11,76 as./km²)
  142. Hammarland (11,53 as./km²)
  143. Kannus (11,59 as./km²)
  144. Pälkäne (11,46 as./km²)
  145. Muhos (11,39 as./km²)
  146. Orivesi (11,19 as./km²)
  147. Oripää (11,28 as./km²)
  148. Iitti (11,18 as./km²)
  149. Pieksämäki (11,09 as./km²)
  150. Pöytyä (10,99 as./km²)
  151. Maalahti (10,49 as./km²)
  152. Uurainen (10,46 as./km²)
  153. Alavus (10,37 as./km²)
  154. Lumparland (10,37 as./km²)
  155. Uusikaarlepyy (10,31 as./km²)
  156. Marttila (10,28 as./km²)
  157. Alavieska (9,97 as./km²)
  158. Kauhajoki (9,98 as./km²)
  159. Närpiö (9,83 as./km²)
  160. Urjala (9,73 as./km²)
  161. Suonenjoki (9,73 as./km²)
  162. Vimpeli (9,69 as./km²)
  163. Kemiönsaari (9,67 as./km²)
  164. Lumijoki (9,43 as./km²)
  165. Kristiinankaupunki (9,36 as./km²)
  166. Tammela (9,36 as./km²)
  167. Sund (9,35 as./km²)
  168. Myrskylä (9,24 as./km²)
  169. Alajärvi (9,31 as./km²)
  170. Ikaalinen (9,16 as./km²)
  171. Kruunupyy (9,03 as./km²)
  172. Haapajärvi (8,98 as./km²)
  173. Teuva (8,97 as./km²)
  174. Rautjärvi (8,92 as./km²)
  175. Eckerö (8,81 as./km²)
  176. Korsnäs (8,71 as./km²)
  177. Lapinlahti (8,49 as./km²)
  178. Rovaniemi (8,38 as./km²)
  179. Hankasalmi (8,34 as./km²)
  180. Virolahti (8,26 as./km²)
  181. Leppävirta (8,22 as./km²)
  182. Petäjävesi (8,19 as./km²)
  183. Vöyri (8,18 as./km²)
  184. Joroinen (8,23 as./km²)
  185. Lapinjärvi (7,92 as./km²)
  186. Kitee (7,93 as./km²)
  187. Jämijärvi (7,87 as./km²)
  188. Parikkala (7,82 as./km²)
  189. Punkalaidun (7,68 as./km²)
  190. Kuortane (7,64 as./km²)
  191. Keuruu (7,54 as./km²)
  192. Parkano (7,44 as./km²)
  193. Saarijärvi (7,33 as./km²)
  194. Juupajoki (6,96 as./km²)
  195. Lappajärvi (6,92 as./km²)
  196. Merikarvia (6,87 as./km²)
  197. Ähtäri (6,86 as./km²)
  198. Pomarkku (6,75 as./km²)
  199. Evijärvi (6,78 as./km²)
  200. Toivakka (6,62 as./km²)
  201. Karijoki (6,47 as./km²)
  202. Haapavesi (6,34 as./km²)
  203. Sievi (6,14 as./km²)
  204. Savitaipale (6,14 as./km²)
  205. Geta (6,11 as./km²)
  206. Ii (6,14 as./km²)
  207. Veteli (6,04 as./km²)
  208. Luumäki (6,03 as./km²)
  209. Rantasalmi (6,03 as./km²)
  210. Kiuruvesi (5,91 as./km²)
  211. Mäntyharju (5,77 as./km²)
  212. Kustavi (5,8 as./km²)
  213. Reisjärvi (5,67 as./km²)
  214. Rautalampi (5,74 as./km²)
  215. Pyhäjoki (5,62 as./km²)
  216. Virrat (5,58 as./km²)
  217. Padasjoki (5,43 as./km²)
  218. Sysmä (5,42 as./km²)
  219. Ruovesi (5,38 as./km²)
  220. Ruokolahti (5,25 as./km²)
  221. Polvijärvi (5,22 as./km²)
  222. Tohmajärvi (5,12 as./km²)
  223. Juva (5,1 as./km²)
  224. Kihniö (5,08 as./km²)
  225. Konnevesi (5 as./km²)
  226. Kangasniemi (4,95 as./km²)
  227. Joutsa (4,96 as./km²)
  228. Viitasaari (4,88 as./km²)
  229. Hartola (4,9 as./km²)
  230. Toholampi (4,88 as./km²)
  231. Rääkkylä (4,8 as./km²)
  232. Siikajoki (4,78 as./km²)
  233. Merijärvi (4,71 as./km²)
  234. Vesanto (4,65 as./km²)
  235. Hailuoto (4,61 as./km²)
  236. Hirvensalmi (4,63 as./km²)
  237. Karvia (4,6 as./km²)
  238. Vårdö (4,59 as./km²)
  239. Tuusniemi (4,49 as./km²)
  240. Enonkoski (4,49 as./km²)
  241. Keitele (4,43 as./km²)
  242. Pertunmaa (4,44 as./km²)
  243. Miehikkälä (4,4 as./km²)
  244. Karstula (4,3 as./km²)
  245. Tervo (4,3 as./km²)
  246. Sulkava (4,21 as./km²)
  247. Brändö (4,16 as./km²)
  248. Kaavi (4,14 as./km²)
  249. Nurmes (3,95 as./km²)
  250. Sotkamo (3,9 as./km²)
  251. Föglö (3,9 as./km²)
  252. Pyhäjärvi (3,84 as./km²)
  253. Vieremä (3,81 as./km²)
  254. Pielavesi (3,74 as./km²)
  255. Pihtipudas (3,65 as./km²)
  256. Soini (3,63 as./km²)
  257. Kärsämäki (3,63 as./km²)
  258. Perho (3,62 as./km²)
  259. Kökar (3,52 as./km²)
  260. Sottunga (3,6 as./km²)
  261. Paltamo (3,49 as./km²)
  262. Kinnula (3,46 as./km²)
  263. Kuhmoinen (3,27 as./km²)
  264. Luhanka (3,26 as./km²)
  265. Lieksa (3,11 as./km²)
  266. Kumlinge (3,17 as./km²)
  267. Heinävesi (3,1 as./km²)
  268. Kuusamo (3,04 as./km²)
  269. Juuka (2,99 as./km²)
  270. Isojoki (2,98 as./km²)
  271. Kannonkoski (2,99 as./km²)
  272. Siikainen (2,98 as./km²)
  273. Kyyjärvi (2,86 as./km²)
  274. Puumala (2,7 as./km²)
  275. Halsua (2,67 as./km²)
  276. Sonkajärvi (2,61 as./km²)
  277. Siikalatva (2,39 as./km²)
  278. Kivijärvi (2,26 as./km²)
  279. Vaala (2,08 as./km²)
  280. Multia (2,08 as./km²)
  281. Kemijärvi (2,04 as./km²)
  282. Simo (2,04 as./km²)
  283. Pyhäntä (1,97 as./km²)
  284. Ylitornio (1,9 as./km²)
  285. Pello (1,9 as./km²)
  286. Tervola (1,86 as./km²)
  287. Ilomantsi (1,71 as./km²)
  288. Kuhmo (1,67 as./km²)
  289. Taivalkoski (1,61 as./km²)
  290. Utajärvi (1,57 as./km²)
  291. Hyrynsalmi (1,54 as./km²)
  292. Kolari (1,53 as./km²)
  293. Lestijärvi (1,49 as./km²)
  294. Ristijärvi (1,48 as./km²)
  295. Suomussalmi (1,44 as./km²)
  296. Pudasjärvi (1,38 as./km²)
  297. Rautavaara (1,33 as./km²)
  298. Muonio (1,21 as./km²)
  299. Ranua (1,07 as./km²)
  300. Posio (1,03 as./km²)
  301. Puolanka (1 as./km²)
  302. Kittilä (0,79 as./km²)
  303. Sodankylä (0,7 as./km²)
  304. Salla (0,6 as./km²)
  305. Pelkosenniemi (0,5 as./km²)
  306. Inari (0,46 as./km²)
  307. Utsjoki (0,24 as./km²)
  308. Enontekiö (0,23 as./km²)
  309. Savukoski (0,16 as./km²)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2021M01*-2021M06* 30.6.2021. Tilastokeskus. Viitattu 4.8.2021.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2021 1.1.2021. Maanmittauslaitos. Viitattu 13.5.2021.