Luettelo Suomen peruskouluista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli on epätäydellinen luettelo Suomen peruskouluista. Luettelon lähteenä on käytetty Opetushallituksen ylläpitämiltä sivuilta löytyviä luetteloita ala-asteista[1] ja yläasteista[2] sekä kuntien omia kotisivuja. Luettelosta kuitenkin puuttuu useita peruskouluja.

Siirtyminen kansakouluista peruskoulujärjestelmään oli viety loppuun koko Suomessa syyslukukaudella 1977. Tuolloin Suomessa oli 4 010 peruskoulun ala-astetta, 583 yläastetta, 255 apukoulua ja 34 muuta erityiskoulua. Lisäksi toimi 12 harjoittelukoulua, 24 peruskoulua korvaavaa koulua ja 6 muuta koulua.[3]

Syksyllä 2007 Suomessa oli 3 263 peruskoulua.[4] Vuonna 2016 Tilastokeskus kertoi tilastossaan yhteensä 2 440 peruskoulun oppilasmäärät.[5] Vuosina 2006–2012 lakkautettiin 601 peruskoulua ja lukiota.[6]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(lakkautettu) (ala-aste)

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(ala-aste)

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Westendinpuiston koulu, Espoo
  • Wähä-Heikkilän koulu, Turku
  • Wäinö Aaltosen koulu, Turku

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


Å[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


Ä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


Ö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 


Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]