Karhulan koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karhulan koulun rakennuksia. Vanha puukoulu oikealla. Kuva elokuulta 2011.

Karhulan koulu on yläaste ja lukio Kotkassa Karhulan kaupunginosassa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kymin Suomalainen Yhteiskoulu aloitti toimintansa vuonna 1920. Alkuvuosina koululla ei ollut omaa rakennusta, vaan se toimi väliaikaisissa tiloissa. Vanha puukoulu valmistui vuonna 1923 osoitteeseen Vesivallintie 16. Koulun nimenä oli vuodesta 1922 Kymin Yhteiskoulu ja vuodesta 1957 Karhulan Yhteiskoulu. Uusi päärakennus valmistui samalle tontille vuonna 1954 ja lisärakennukset vuosina 1957 ja 1960. Peruskouluun siirryttiin Kotkassa sekä tuolloin vielä itsenäisissä Karhulan kauppalassa ja Kymin kunnassa vuotta ennen muuta Kymen lääniä vuonna 1974. Sen yhteydessä koulun nimi muuttui Vesivallin yläasteeksi ja lukioksi. Vuonna 1986 nimi vaihtui Karhulan kouluksi.

Vuonna 2005 puukoulun käytöstä luovuttiin sisäilmaongelmien vuoksi ja osa Karhulan koulun toiminnoista siirrettiin Ratakadulle entisen Karhulan ammattikoulun kiinteistöön remontoituun Opintokeskus Karhuun. Koulu jakautui kahteen erilliseen osoitteeseen marras-joulukuussa 2005. Opintokeskus Karhussa sijaitsevat myös Kotkan opiston toimipaikka sekä Nuorten Työpajan tilat.

Opiskelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karhulan koulun tiloissa opetetaan peruskoulun oppilaille kieliä, uskontoa, historiaa, terveystietoa ja oppilaanohjausta sekä yhteiskuntaoppia. Opintokeskus Karhussa peruskoululaiset opiskelevat maantietoa, biologiaa, fysiikkaa, kemiaa, ATK:ta, matematiikkaa, musiikkia, kuvataidetta, kotitaloutta ja käsitöitä. Lukiolaisten opinnoista ainoastaan taideaineet on sijoitettu uuteen opintokeskus Karhuun.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]