Toivo Pekkasen koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toivo Pekkasen koulu 1.jpg

Toivo Pekkasen koulu oli peruskoulu Kotkassa kaupungin keskustassa Kotkansaarella. Koulussa oli luokat 3–6 ja siellä toimi myös musiikkiluokka ja maahanmuuttajien luokka. Musiikkiluokat ovat pitäneet 2000-luvulla kevätkonsertteja, joiden tarkoituksena oli viihdyttää yleisöä ja antaa kokemusta esiintymisestä nuorille musiikkiluokkalaisille. Konsertti on ollut myös viimeisinä vuosinaan Merikeskus Vellamossa.

Koulu on valmistunut vuonna 1966 Isopuiston viereen, ja sen on suunnitellut Kotkan kaupungin arkkitehtiosasto kaupunginarkkitehti Lauri Heinäsen johdolla. Nimensä koulu on saanut kirjailija Toivo Pekkasen mukaan.

Toivo Pekkasen koulu lakkautettiin lukuvuoden 2014-2015 jälkeen. Syksyllä 2015 luokilla 4 ja 5 aloittavat oppilaat siirtyivät Haukkavuoren kouluun. Luokilla 6 ja 7 aloittavat oppilaat siirtyivät taas Kotkansaaren kouluun, keskuskoulun toimipisteeseen.

Lukuvuoden 2015-2016 Haukkavuoren koulu toimi väistötiloissa Toivo Pekkasen koulun tiloissa sisäilmaongelmien vuoksi.[1] Syksyllä 2016 Haukkavuoren koulu palasi omiin tiloihin.[2]

Toivo Pekkasen koulun sali on vielä toiminnassa. Sitä käytetään mm.kotkan seurojen harrastuspaikkana, Kotkansaaren koulujen liikuntatuntien suorituspaikkana. Toivo Pekkasen koulun Keskuskadun puolen pihalla on koripallokorit, puolapuita ja muita laitteita, joita saa käyttää vapaasti. Koulun toisella pihalla toimii päiväkoti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
  1. Erikoinen ratkaisu: Lakkautettu koulu pikavauhtia takaisin käyttöön Yle Uutiset. Viitattu 19.7.2021.
  2. Kotka vastaa Haukkavuoren, Metsolan, Ruonalan ja Otsolan kouluista tehtyyn sisäilmakanteluun Kymen Sanomat. 21.5.2018. Viitattu 19.7.2021.