Ruukin koulu (Siikajoki)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Siikajoella sijaitsevaa koulua. Juankoskella sijaitsevasta koulusta kertoo artikkeli Ruukinkoulu.

Ruukin koulu on Siikajoen kunnan keskustaajamassa Ruukissa sijaitseva peruskoulu. Koulu on rakennettu vuonna 2016. Koulussa opiskelevat esikoululaiset ja vuosiluokat 1–9. Samoissa tiloissa toimii myös Siikajoen lukio.

Koulun rehtorina toimii Juha Vaara.[1]

Ruukin koulurakennuksessa on kolme osaa, A-, B- ja C-siivet. A-siivessä opiskelevat vuosiluokat 0–6. B-siivessä on ruokala ja liikuntasali sekä teknisen työn ja kotitalouden tilat. Myös koulun hallinto, terveydenhoitaja ja opettajainhuone sijaitsevat B-siivessä yläkerrassa. C-siivessä opiskelevat vuosiluokat 7-9 sekä Siikajoen lukio

Koulussa järjestetään aamu- ja iltapäivätoimintaa, erityisopetusta, joustavaa perusopetusta sekä maahanmuuttajien valmistavaa opetusta. Talvella koulun viereen jäädytetään luistelukenttä. Sama alue toimii kesäisin isompien oppilaiden jalkapallo- ja liikuntakenttänä. Koululla on myös kaksi monitoimiareenaa, sekä etupihalla pienemmille tarkoitettu leikkipaikka.

Koulun vieressä sijaitsee liikuntahalli ja Ruukin pääkirjasto.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ruukin koulu (Henkilökunta) Siikajoen kunta. Arkistoitu 24.9.2015. Viitattu 6.7.2014.
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.