Kirkkojärven koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kirkkojärven koulu Espoossa.

Kirkkojärven koulu on Espoon keskuksessa sijaitseva peruskoulu. Se valmistui alun perin 1980-luvun alussa, jolloin siellä opiskelivat 1.–6.-luokkalaiset. Koulu purettiin vuonna 2007 ja uusi, entistä isompi koulu valmistui syksyllä 2010. Näyttävä rakennus on herättänyt myös kansainvälistä huomiota.[1] Koulun on suunnitellut Verstas Arkkitehdit vuonna 2006 järjestetyn yleisen arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotuksensa pohjalta[2].

Kirkkojärven koulun monikulttuurinen oppimiskeskus on yksi Espoon yhdeksästä oppimiskeskuksesta. Koulu on yhtenäiskoulu, eli siellä on oppilaita esiluokasta yhdeksänteen luokkaan. Valmistavaa opetusta annetaan maahanmuuttajataustaisille oppilaille luokkatasoilla 3–6 sekä luokkatasoilla 7–9. Inklusiivinen valmistava opetus jatkuu esiopetusluokasta alkuopetuksen ajan eli siis myös 1. ja 2. luokilla. Luokkatasoilla 7–9 on erityisluokkia yleisopetusluokkien lisäksi. Kirkkojärven koulussa vieraskielisiä oppilaita on 29,7 %.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. rakennuslehti.fi Espoon Kirkkojärven koulu sai kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon Rakennuslehti. 4.8.2011.
  2. Arkkitehtuurimuseo: Kirkkojärven koulu Arkkitehtuurimuseo. Viitattu 11.10.2019. (englanniksi)
  3. Maahanmuuttajien lapset keskittyvät harvoihin kouluihin – katso koulusi tilanne yle.fi. Yle Uutiset. Viitattu 2.12.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]