Suininlahden koulu

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suininlahden koulu on Siilinjärven toinen yläkoulu, Ahmon koulun ohella. Suininlahden koulun vieressä toimii myös Toivalan koulu, jolla on luokkatiloja myös yläasteen puolella. Koulussa on 344 oppilasta. Suininlahden koulun rehtorina toimii Ilpo Kemppainen

Nimenmuutos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suininlahden koulu oli alun perin nimeltään Toivalan yläaste, mutta nimi muutettiin vuonna 2008, koska nykypäivänä ei enää virallisesti ole ylä- ja ala-asteita, ja yhä enemmän on perustettu kaikki vuosiluokat 1–9 käsittäviä yhtenäiskouluja. Toivalan kouluksi koulua ei voitu nimetä, sillä Suininlahden koulun vieressä sijaitseva ala-aste sai kyseisen nimen.

Koulu rakennettiin vuonna 1988 paikalla aiemmin sijainneen puurakenteisen ja heikkokuntoisen ”vanhan koulun” tilalle. Ennen Suininlahden koulun rakentamista Toivalan, Vuorelan ja Jännevirran oppilaat kävivät ylimmät (7.–9.) luokat silloisella Siilinjärven yläasteella. Tontilla aiemmin sijainneessa vanhassa koulussa opetettiin tilan puutteen vuoksi silloisten Vuorelan ja Toivalan ala-asteiden ylimpiä luokkia. Loppuvaiheessa rakennuksessa sijaitsi Toivalan ala-asteen puukäsityöluokkia.

Ruokala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suininlahden koulun kouluravintola, ”Manteli”, valittiin Vuoden Kouluravintolaksi vuonna 2008.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.