Mainingin koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mainingin koulu on yhtenäinen peruskoulu Espoon Kivenlahdessa. Maininki on musiikki- ja tanssipainotteinen ja koulua ovat käyneet muun muassa Teemu Selänne, Juha Ylönen muusikko-säveltäjä Kerkko Koskinen, Lenni-Kalle Taipale sekä High School Musical on Stagessa näytelleet Larissa Qvintus ja Jukka Nylund.lähde?

Arkkitehti Osmo Lapon suunnittelema Mainingin koulu on valmistunut 1974, jolloin se oli ensimmäisiä peruskoulu-uudistuksen mukaisella tilaohjelmalla suunniteltuja koulurakennuksia. Vuonna 2017 julkaistun Espoon koulurakennusten inventointiraportin mukaan se on rakennushistoriallisesti arvokas koulurakennus, joka edustaa suunnittelijansa uranuurtavaa kouluarkkitehtuuria, mutta myöhemmät muutokset ovat vähentäneet koulun rakennustaiteellista arvoa.[1]

Nykyisin koulun oppilasmäärä on noin 518, joista vieraskielisiä on 34,2 %.[2]

Mainingin koulussa on luokat 1–9, ja koulun vieressä on päiväkoti. Musiikkipainotus on luokilla 3-9 ja tanssipainotus luokilla 7-9. Koulun rehtorina toimi pitkään Martti Repo, myöhemmin Erkki Asplund joka jäi eläkkeelle vuonna 2008. Rehtorina toiminut Rolf Malmelin jäi myös eläkkeelle vuonna 2017. Nykyisin rehtorina toimii Eero Kling[3].

Koulussa järjestetään vuosittain kolme konserttia, Severin Säpinät, Joulukonsertti ja Kevätkonsertti. Näiden lisäksi on myös vuosittain kuutosluokkalaisten musikaali ja 9 musiikki- ja tanssipainotuksen show.

Mainingin koulussa kasvatetaan myös eläviä kanoja. Kanat ovat lainassa läheiseltä Lassilan tilalta.[4]

Koulua peruskorjaus valmistui syksyksi 2015[1], ja sen kestäessä alaluokat toimivat vanhassa Mårtensbron koulussa ja yläluokat Saunalahden koulussa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Heikinheimo, Marianna ym.: Sektori-inventointi: Espoon koulut, s. 80. Espoo: Espoon kaupunki, 2017. Teoksen verkkoversio (viitattu 16.2.2019).
  2. Mainingin koulu espoo.fi. Viitattu 17.7.2019.
  3. Mainingin koulun yhteystiedot espoo.fi. Viitattu 17.7.2019.
  4. Kevättä ilmassa Mainingin koulu. 22.3.2017. Viitattu 7.5.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.