Mainingin koulu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mainingin koulu on yhtenäinen peruskoulu Espoon Kivenlahdessa. Maininki on musiikki- ja tanssipainotteinen ja koulua ovat käyneet muun muassa Teemu Selänne, Juha Ylönen muusikko-säveltäjä Kerkko Koskinen, Lenni-Kalle Taipale sekä High School Musical on Stagessa näytelleet Larissa Qvintus ja Jukka Nylund.

Mainingin koulu on perustettu 1974, jolloin koulussa oli yli tuhat oppilasta.lähde? Nykyisin koulun oppilasmäärä on noin 520, joista vieraskielisiä on 34,2 %.[1] Mainingin koulu oli ensimmäisiä peruskouluksi rakennettuja kouluja Suomessa.[2]

Mainingin koulussa on luokat 1–9, ja koulun vieressä on päiväkoti. Musiikkipainotus on luokilla 3-9 ja tanssipainotus luokilla 7-9. Koulun rehtorina toimi pitkään Martti Repo, myöhemmin Erkki Asplund joka jäi eläkkeelle vuonna 2008. Rehtorina toiminut Rolf Malmelin jäi myös eläkkeelle vuonna 2017. Nykyisin rehtorina toimii Eero Kling.

Koulussa järjestetään vuosittain kolme konserttia, Severin Säpinät, Joulukonsertti ja Kevätkonsertti. Näiden lisäksi on myös vuosittain kuutosluokkalaisten musikaali ja 9 musiikki- ja tanssipainotuksen show.

Koulua peruskorjataan 2013-2015 ja tänä aikana alaluokat sijaitsevat vanhassa Mårtensbron koulussa ja yläluokat Saunalahden koulussa. Uusi peruskorjattu Mainingin koulu on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden 2015 alusta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.