Vääksyn Yhteiskoulu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vääksyn Yhteiskoulussa toimivat Asikkalan kunnan peruskoulun luokat 7–9 sekä lukio. Lukiossa opiskelee noin 170 oppilasta, yläkoulussa noin 300. [1] Lukiossa on ilmailulinja, josta voi jatkaa ilmailuammattiin. Lukio ja yläaste toimivat samoissa tiloissa, joten suurin osa opettajista opettaa sekä lukiossa että yläasteella. Opettajia koulussa on noin 35. Koulun rehtori on Jarkko Koponen ja apulaisrehtorina toimii Sari Puputti. Koulussa on mm. auditorio ja oma kirjasto.

Koulu sijaitsee Vääksyn taajamassa koulunmäellä muutaman kilometrin päässä keskustasta. Samalta mäeltä löytyy myös Aurinkovuoren koulu (ent. Vääksyn koulu), Asikkalan kunnan kirjasto, urheilukenttä sekä liikunta- ja jäähalli.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vääksyn Yhteiskoulu on perustettu vuonna 1926. Koulun eri rakennusosat ovat valmistuneet vuosina: 1931, 1958 ja 1975. Vuonna 1999 valmistui suuri saneeraus- ja uudisrakennushanke.[1] 15. joulukuuta 2007 Julkaistiin Vääksyn Yhteiskoulun historiikki. Julkistamistilaisuus pidettiin Vääksyn Yhteiskoulun Tuki- ja Stipendisäätiön 50-v. juhlan yhteydessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Koulun verkkosivu
  • Nikula, Katriina: Loistakoon kirkkaana tiedon valo - Vääksyn Yhteiskoulu 1924-2007. Vääksyn Yhteiskoulu 2007.
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.