Suomen kristillinen yhteiskoulu

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Toivonlinnan yhteiskoulu)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kristillinen yhteiskoulu

Suomen kristillinen yhteiskoulu eli SKYK (ent. Toivonlinnan yhteiskoulu) on Adventtikirkon ylläpitämä koulu. Se sijaitsee Kaarinassa entisen Piikkiön kunnan alueella Varsinais-Suomessa meren rannalla. Toivonlinnassa toimii kristillisten mallien mukaan alakoulu, yläkoulu ja lukio. Kyseessä on koko Suomen ainoa lukio-opetusta antava kristillinen koulu. Syksyllä 2015 toimintansa aloitti lukioon valmistava koulutus (LuVa) maahanmuuttajille. Lisäksi Toivonlinnassa sijaitsee asuntola, joka on tarkoitettu yläkoululaisille ja lukiolaisille. Suomen kristillisellä yhteiskoululla on useita sisarkouluja ympäri Eurooppaa mm. Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Englannissa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulu on alun perin perustettu vuonna 1932 Toivonlinnan lähetysopistoksi. Välillä koulun nimi oli Toivonlinnan kristillinen opisto. Vuonna 1960 opisto sai oikeuden antaa keskikoulun päästötodistuksia ja aloittaa lukio-opetuksen. Tämä johti koulun nimen muuttamiseen Toivonlinnan yhteiskouluksi. Ensimmäiset ylioppilaat valmistuivat vuonna 1963.

Nykyisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2006 nimi muutettiin Suomen kristilliseksi yhteiskouluksi (lyhennettynä SKYK). Vuonna 2006 Toivonlinnan kuoro julkaisi kaksi levyä, hengellisen Nousee laulu taivaaseen ja jouluisen Nyt on taas juhlan aika.Koulun rehtorina toimii Gunnevi Peltonen. Koulussa opiskelee noin 180 oppilasta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.