Aleksanterin koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aleksanterin koulu vuonna 2017.

Aleksanterin koulu on Hämeenpuiston ja Hallituskadun kulmassa Tampereen Kaakinmaalla sijaitseva peruskoulu, joka on osa Wivi Lönnin koulua. Se on Tampereen vanhin koulu ja yksi kaupungin suurimmista.lähde? Oppilaita on noin 400.[1]

Aleksanterin koulun suunnitteli arkkitehti Wivi Lönn, ja rakennustyöt saatiin valmiiksi vuonna 1904.[2] Koulutalolla on rakennustaiteellista, kulttuurihistoriallista ja kaupunkikuvallista arvoa, ja se on suojeltu kohde.[3] Sitä on kunnostettu vuosina 1999–2001.lähde?

Aleksanterin koulussa on myös tavanomaisesta opetussuunnitelmasta poikkeavaa erityisopetusta. Jokaisella vuosiluokalla yksi luokka opiskelee syntyperäisen ranskalaisen opettajan johdolla, ja täten puolet opetuksesta järjestetään ranskaksi.[4] Tämän lisäksi koulussa on musiikkiluokkia ja kaksi erityisluokkaa. Siellä on myös osa-aikaista erityisopetusta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tulipalo toi 400 lapselle vapaapäivän – Aleksanterin koulu on tänään suljettu (Arkistoitu – Internet Archive) Aamulehti, 25.5.2011.
  2. Niina Ketonen: Koskesta voimaa: Reaalilyseo, Aleksanterin ja Johanneksen koulu
  3. Tampereen kantakaupungin rakennuskulttuuri 1998, s. 13, 92. Tampere: Tampereen kaupungin kaavoitusyksikkö, 1998. ISBN 951-609-076-1.
  4. Koulun kotisivut

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.