Kirkonkylän koulu (Valkeala)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirkonkylän koulu on peruskoulun ala-aste Kouvolassa, Valkealan kirkonkylällä. Koulussa on noin 250 oppilasta luokilla 1-6. Koulu toimii tällä hetkellä väistötiloissa vanhan koulun viereen rakennetussa paneelirakennuksessa. Koulu sijaitsee Valkealan suuralueella Valkealan kirkonkylän kaupunginosassa Valkealan koulukeskuksessa. Luokkatasot on jaettu kahteen ryhmään (A, B).[1] Vuonna 2016 koulussa oli 265 oppilasta.[2] Niinkuin koko Valkealassa, myös Kirkonkylän koulun oppilasmäärä on kasvussa johtuen suuresta lapsiperheiden määrästä edelleen muuttovoittoisessa Valkealan taajamassa.

Vanha 1970-luvulla rakennettu ja 80-luvulla laajennettu betonirakenteinen koulurakennus kärsi 2000-luvulla erittäin pahoista sisäilmaongelmista, joten koulun peruskorjaamisesta tai uudisrakennuksesta käytiin keskustelua pitkään. Vuonna 2017 Kouvolan kaupunki päätti, ettei huonokuntoista koulurakennusta enää peruskorjata, vaan Valkealaan rakennetaan uusi koulukeskus. Vuonna 2017 sisäilmaongelmat menivät myös siihen tilanteeseen, että koulun toiminta piti siirtää väistötiloihin. Lukuvuosi 2017-2018 alkoi vanhan koulun viereen rakennetussa paneeleista kootussa rakennuksessa. Kirkonkylän koulun vanha rakennus purettiin heinäkuussa 2018. Vaikka Kirkonkylän uuden koulukeskuksen rakentamisesta päätettiin jo vuonna 2016, uuden koulukeskuksen rakentamisen aloittamista on hidastanut muun muassa se, että uuteen rakennukseen on suunniteltu myös muita palveluita sekä Kouvolan kaupungin suurempi kouluverkkoselvitys, mikä saatiin päätökseen marraskuussa 2018.

Uusimpien suunnitelmien mukaan uuden koulukeskuksen rakennustyöt alkaisi vuonna 2020 ja sen olisi tarkoitus valmistua lukuvuodeksi 2022-2023. Koulukeskus tulee purettavan nykyisen Valkealan kunnantalon paikalle ja siihen tulee peruskoulun ala- ja yläasteet, päiväkoti, kirjasto, perhekeskus sekä nuorisopalveluita. Peruskoulun oppilasmääräksi tulee noin 500-600.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]