Luettelo Suomen työväentaloista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Suomen työväentaloista sisältää työväentalot (kansantalot) maakunnittain ja kunnittain.

Nykyisin käytössä olevat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelon tässä pääosiossa ovat ne työväentalot, jotka edelleen ovat työväenyhdistysten omistuksessa. Sijaintikunnat on merkitty sen mukaan, mihin kuntaan talon sijaintipaikka nykyisin kuuluu. Lisäksi on sulkuihin usein merkitty kuntaliitoksessa lakkautettu kunta, jonka entisellä alueella talo sijaitsee. Suluissa olevat vuosiluvut tarkoittavat talon valmistumisvuotta tai vuotta, jolloin työväenyhdistys on ostanut alkujaan muuhun tarkoitukseen rakennetun talon.

Maakunta Kunta Työväentalo Sijainti Kartalla Avattu Suljettu Kuva Huom. WD
Etelä-Pohjanmaa Alavus Alavuden työväentalo 1927
Etelä-Pohjanmaa Alavus Alavuden kirkonkylän työväentalo 1908
Etelä-Pohjanmaa Alavus Kontiaisten työväentalo 1913
Etelä-Pohjanmaa Evijärvi Särkikylän työväentalo 1938
Etelä-Pohjanmaa Ilmajoki Ilmajoen työväentalo 1938
Etelä-Pohjanmaa Kauhava Kauhavan työväentalo 1919
Etelä-Pohjanmaa Kurikka Jalasjärven työväentalo Jalasranta 1908
Etelä-Pohjanmaa Kurikka Kurikan työväentalo 1907
Etelä-Pohjanmaa Kurikka Sarvijoen Työväentalo 1951
Etelä-Pohjanmaa Teuva Perälän työväentalo 1974
Etelä-Pohjanmaa Vimpeli Sääksjärven järjestötalo 1962
Etelä-Karjala Imatra Tainionkosken työväentalo 1912
Etelä-Karjala Imatra Vuoksenniskan järjestötalo 1952
Etelä-Karjala Imatra Vuoksenniskan työväentalo 1962
Etelä-Karjala Lappeenranta Joutsenon työväentalo 1949 ent. Joutseno
Etelä-Karjala Lappeenranta Korvenkylän työväentalo 1922 ent. Joutseno
Etelä-Karjala Lappeenranta Lamposaaren työväentalo 1910
Etelä-Karjala Lappeenranta Lappeenrannan järjestötalo 1963
Etelä-Karjala Lappeenranta Lappeenrannan työväentalo 1982 nykyinen
Etelä-Karjala Lappeenranta Lauritsalan työväentalo 1910
Etelä-Karjala Lauritsala Lauritsalan järjestötalo 1942
Etelä-Savo Anttola Anttolan työväentalo Mikkelintie 1907
Etelä-Savo Enonkoski Enonkosken työväentalo Laasalantie 190 62.0956°N, 28.8882°E 1917
Etelä-Savo Kangasniemi Kangasniemen työväentalo 1957 nykyinen
Etelä-Savo Kangasniemi Läsänkosken työväentalo 1938
Etelä-Savo Kerimäki Kerimäen Ruokojärven työväentalo Voittola 1963 nykyinen
Etelä-Savo Mäntyharju Mäntyharjun työväentalo 1928
Etelä-Savo Rantasalmi Rantasalmen työväentalo 1913
Etelä-Savo Savonlinna Kallislahden työväentalo 1936 nykyinen
Etelä-Savo Savonlinna Pihlajanlahden työväentalo Mäntyrinne 1959
Etelä-Savo Savonlinna Putikon työväentalo Työnvalta 1907 alk. Punkaharju
Etelä-Savo Savonlinna Savonlinnan työväentalo Kisalinna 1955
Etelä-Savo Sulkava Sulkavan työväentalo 1911
Kainuu Kajaani Kainuun Kansanpirtti 1956
Kainuu Sotkamo Sotkamon työväentalo Torppa 1909
Kainuu Suomussalmi Ämmänsaaren työväentalo 1952-1953
Kanta-Häme Forssa Forssan Järjestöjentalo Kuhalankatu 17 60.8148°N, 23.6149°E 1947
Kanta-Häme Forssa Forssan työväentalo Kauppakatu 17 60.8111°N, 23.622°E 1930
Kanta-Häme Forssa Kojon työväentalo Ilola 1907?
Kanta-Häme Hattula Parolan työväentalo 1928
Kanta-Häme Hauho Alvettulan työväentalo 1907
Kanta-Häme Hauho Eteläisten työväentalo Hauhontie 1601 61.0718°N, 24.681°E 1911
Kanta-Häme Hausjärvi Oitin työväentalo Torppa 1906
Kanta-Häme Hausjärvi Ryttylän työväentalo Koivupirtti 1940-luvulla
Kanta-Häme Humppila Humppilan työväentalo 1923
Kanta-Häme Hämeenlinna Idänpään työväentalo Torppa 1908
Kanta-Häme Hämeenlinna Viisarin työväentalo 1880/1898
Kanta-Häme Janakkala Turengin työväentalo 1910
Kanta-Häme Janakkala Viralan työväentalo 1932
Kanta-Häme Kalvola Rimmin työväentalo 1929
Kanta-Häme Loppi Hunsalan työväentalo 1912
Kanta-Häme Riihimäki Herajoen työväentalo Vanha Kormuntie 32 60.7101°N, 24.7303°E 1909, 1927
Kanta-Häme Tammela Liesjärven työväentalo 1917
Kanta-Häme Tammela Riihivalkaman työväentalo 1914
Kanta-Häme Tuulos Tuuloksen työväentalo Alku 1909, 1919
Kanta-Häme Ypäjä Palikkalan työväentalo 1912
Keski-Pohjanmaa Kannus Kannuksen työväentalo 1909
Keski-Pohjanmaa Kokkola Kokkolan työväentalo 1905
Keski-Pohjanmaa Kokkola Snellmankoti 1810
Keski-Pohjanmaa Kokkola Ykspihlajan Toimitalo 1908
Keski-Pohjanmaa Lestijärvi Lestijärven Sos.dem. Työväentalo 1949
Keski-Pohjanmaa Lestijärvi Yli-Lestin Työväentalo 1950
Keski-Pohjanmaa Perho Peltokankaan Työväentalo 1949
Keski-Pohjanmaa Toholampi Toholammin Isonkankaan työväentalo 1953
Keski-Suomi Hankasalmi Hankasalmen työväentalo Kuuhankavedentie 25 62.3009°N, 26.4795°E 1947
Keski-Suomi Hankasalmi Kynsiveden työväentalo Valopirtti 1949
Keski-Suomi Kannonkoski Kannonjärven työväentalo 1929
Keski-Suomi Karstula Karstulan työväentalo 1909
Keski-Suomi Keuruu Karhulankylän työväentalo 1909 ent. Pihlajavesi
Keski-Suomi Keuruu Keuruun työväentalo 1906
Keski-Suomi Keuruu Keuruun Asunnan työväentalo 1909/1910
Keski-Suomi Keuruu Keuruun Jukojärven työväentalo 1920-luvulla
Keski-Suomi Konnevesi Konneveden kirkonkylän työväentalo 1949
Keski-Suomi Joutsa Joutsan työväentalo 1908
Keski-Suomi Jyväskylä Heinosniemen työväentalo Rientola Heinosniemi 1911 Korpilahti
Keski-Suomi Jyväskylä Jyskän työväenjärjestöjen talo 1946
Keski-Suomi Jyväskylä Jyväskylän työväentalo 1925
Keski-Suomi Jyväskylä Keljon työväentalo 1949
Keski-Suomi Jyväskylä Kivistön (Halssilan) työväentalo 1946
Keski-Suomi Jyväskylä Koivuranta 1957
Keski-Suomi Jyväskylä Korpilahden kirkonkylän työväentalo 1904
Keski-Suomi Jyväskylä Kypärämäen työväentalo 1958/1962
Keski-Suomi Jyväskylä Palokan työväentalo Tarmola 1946
Keski-Suomi Jyväskylä Putkilahden työväentalo 1915 ent. Korpilahti
Keski-Suomi Jyväskylä Säynätsalon työväentalo 1916 ent. Säynätsalo
Keski-Suomi Jyväskylä Vaajakosken työväentalo 1952 tai 1953
Keski-Suomi Jyväskylä Vesangan työväentalo 1920
Keski-Suomi Jämsä Hassin työväentalo 1911
Keski-Suomi Jämsä Järvenkylän työväentalo 1923
Keski-Suomi Laukaa Lievestuoreen työväentalo 1915
Keski-Suomi Laukaa Vehniän työväentalo 1946
Keski-Suomi Laukaa Äijälän työväentalo 1945
Keski-Suomi Luhanka Luhangan työväentalo 1927
Keski-Suomi Multia Haarajärven työväentalo Sahrajärvi 1938
Keski-Suomi Multia Multian työväentalo Ahjola 1936
Keski-Suomi Muurame Muuramen työväentalo 1926
Keski-Suomi Petäjävesi Ala-Kintauden työväentalo Ala-Kintaus 62.2712°N, 25.3253°E[1] 1953 karttalinkki likimääräinen
Keski-Suomi Pihlajavesi Salmenkylän työväentalo 1917
Keski-Suomi Pihtipudas Elämäjärven työväentalo Elämäjärven kylä 1959
Keski-Suomi Pihtipudas Pihtiputaan työväentalo 1932
Keski-Suomi Pihtipudas Sydänmaan työväentalo 1948
Keski-Suomi Saarijärvi Lanneveden työväentalo 1919
Keski-Suomi Saarijärvi Linnankylän työväentalo 1927
Keski-Suomi Saarijärvi Saarijärven työväentalo 1908
Keski-Suomi Uurainen Uuraisten työväentalo 1917
Keski-Suomi Uurainen Uuraisten Kangashäkin työväentalo 1927
Keski-Suomi Viitasaari Huopanan työväentalo 1955
Keski-Suomi Viitasaari Jurvansalon työväentalo 1921
Keski-Suomi Viitasaari Löytänän työväentalo 1920
Keski-Suomi Viitasaari Suovanlahden työväentalo 1925
Keski-Suomi Äänekoski Suolahden Kansantalo 1951
Keski-Suomi Äänekoski Äänekosken Kansantalo 1950
Keski-Suomi Äänekoski Äänekosken työväentalo 1905
Kymenlaakso Hamina Haminan työväentalo Sibeliuskatu 28 60.5664°N, 27.1931°E 1911
Kymenlaakso Hamina Neuvottoman työväentalo 1912
Kymenlaakso Hamina Summan työväentalo 1950
Kymenlaakso Hamina Vehkalahden työväenyhdistys Liiton talo 1930 ent. Vehkalahti
Kymenlaakso Kotka Tiutisen työväentalo 1907
Kymenlaakso Kouvola Kouvolan työväentalo 1974 nykyinen
Kymenlaakso Kouvola Kuusankosken kansantalo 1907 ent. Kuusankoski
Kymenlaakso Kouvola Ummeljoen työväentalo 1912 alk. Anjala
Kymenlaakso Kouvola Voikkaan työväentalo 1957 ent. Kuusankoski
Kymenlaakso Kouvola Vuohijärven työväentalo 1947 ent. Valkeala
Kymenlaakso Miehikkälä Saivikkalan työväentalo Jyrisevä 1908
Kymenlaakso Miehikkälä Salomiehikkälän työväentalo 1919
Kymenlaakso Pyhtää Purolan työväentalo 1933
Kymenlaakso Pyhtää Pyhtään työväentalo 1900
Lappi Inari Ivalon työväentalo 1960
Lappi Inari Koppelon järjestötalo 1965
Lappi Kemi Karihaaran kansantalo 1953
Lappi Kemi Veitsiluodon työväentalo 1948
Lappi Kemijärvi Kemijärven työväentalo 1946
Lappi Keminmaa Liedakkalan Seurala 1991 nykyinen
Lappi Kittilä Kallon työväentalo 1957
Lappi Kittilä Kaukosen työväentalo 1947
Lappi Kittilä Kelontekemän työväentalo 1950
Lappi Kittilä Kittilän työväentalo 1947
Lappi Kittilä Tepsan työväentalo 1949
Lappi Kolari Venejärven työväentalo 1947
Lappi Pelkosenniemi Kaikutörmän työväentalo 1966
Lappi Rovaniemi Meltauksen järjestötalo 1960
Lappi Rovaniemi Rovaniemen työväentalo 2017 nykyinen
Lappi Rovaniemi Viirinkankaan kerhotalo 1965
Lappi Ranua Yli-Simon työväentalo 1957
Lappi Salla Salmivaaran työväentalo 1947
Lappi Simo Simonniemen työväentalo 1908
Lappi Sodankylä Vaalajärven kansantalo 1952
Lappi Tervola Koivun työväentalo 1963
Lappi Tornio Puuluodon järjestötalo 1963
Lappi Tornio Tornion Järjestötalo 1962
Lappi Ylitornio Aavasaksan Kansantalo Aavasaksa, Raanujärventie 425 66.3838°N, 23.7792°E 1957
Pirkanmaa Akaa Kylmäkosken työväentalo Kylmäkoskentie 22 61.157°N, 23.6884°E 1907
Pirkanmaa Akaa Viialan Sampola Vakkistentie 5 61.2133°N, 23.7559°E 1964
Pirkanmaa Akaa Viialan työväentalo Vuorela Rientotie 3 61.2107°N, 23.7652°E 1914
Pirkanmaa Ikaalinen Luhalahden työväentalo Luhalinna Väinänlahdentie 4 61.7739°N, 23.2803°E 1956
Pirkanmaa Ikaalinen Riitialan työväentalo 1939
Pirkanmaa Juupajoki Juupajoen työväentalo Nummela Koskitie 35 61.7935°N, 24.3755°E 1949
Pirkanmaa Kangasala Suoraman työväentalo Tupatie 8 61.4717°N, 24.0025°E 1927
Pirkanmaa Kangasala Tervaniemen työväentalo Pohjantie 159la 61.4845°N, 24.6774°E 1931
Pirkanmaa Kuhmoinen Kuhmoisten työväentalo 1923
Pirkanmaa Lempäälä Kuljun työväentalo 1908
Pirkanmaa Lempäälä Lempäälän työväentalo 1901
Pirkanmaa Lempäälä Sääksjärvitalo 1960-l. loppu
Pirkanmaa Mänttä-Vilppula Pohjaslahden työväentalo 1908 ent. Pohjaslahti, ent. Ruovesi
Pirkanmaa Nokia Sarkolan työväentalo 1910
Pirkanmaa Nokia Tottijärven työväentalo 1908
Pirkanmaa Orivesi Eräjärven Seuratalo Eräjärvi 1939
Pirkanmaa Orivesi Hirsilän työväentalo Harjula 1915
Pirkanmaa Orivesi Oriveden Pappilankylän työväentalo 1958
Pirkanmaa Pirkkala Pirkkalan työväentalo Toivo 1916
Pirkanmaa Punkalaidun Koskioisten työväentalo 1961
Pirkanmaa Punkalaidun Mäenpään työväentalo 1908
Pirkanmaa Pälkäne Luikalan työväentalo 1910/1912
Pirkanmaa Ruovesi Harakkalan työväentalo 1929
Pirkanmaa Ruovesi Helvetinkolun työväentalo Mustajärvi 1913
Pirkanmaa Ruovesi Ruoveden työväentalo Sointula 1928
Pirkanmaa Ruovesi Visuveden työväentalo 1908
Pirkanmaa Sastamala Raivion työväentalo 1914
Pirkanmaa Sastamala Stormin työväentalo Torppa 1910
Pirkanmaa Tampere Aitolahden työväentalo Kovapääntie 49 61.5369°N, 23.9256°E 1890
Pirkanmaa Tampere Lamminpään osuuskuntatalo Vuorentaustantie 4 61.5235°N, 23.6343°E 1947
Pirkanmaa Tampere Messukylän työväentalo Messukylänkatu 47 61.4833°N, 23.8524°E 1939
Pirkanmaa Tampere Sorin järjestötalo Sorinkatu 16 61.4915°N, 23.7732°E 1950 2015 alk. Tampereen Työväen Järjestötalo
Pirkanmaa Tampere Tampereen työväentalo Hämeenpuisto 28 61.4959°N, 23.7519°E 1900 Puistotorni
Pirkanmaa Tampere Velaatan työväentalo Tolppalantie 3 61.7513°N, 23.8963°E 1928 Teisko
Pirkanmaa Urjala Huhdin työväentalo 1911
Pirkanmaa Valkeakoski Hauhon Sappeen Työväentalo 1908 alun perin Luopioisissa, siirretty myöhemmin Hauholle ja 1969 Valkeakoskelle
Pirkanmaa Valkeakoski Valkeakosken Työväentalo 1957
Pirkanmaa Virrat Killinkosken työväentalo 1908
Pirkanmaa Virrat Lahdenkylän työväentalo 1909
Pirkanmaa Virrat Virtain työväentalo 1907
Pirkanmaa Ylöjärvi Kaidankylän työväentalo Rientola 1934
Pohjanmaa Kaskinen Kaskisten työväentalo 1911
Pohjanmaa Pietarsaari Pietarsaaren työväentalo 1906
Pohjanmaa Vaasa Kotirannan Työväentalo 1947
Pohjanmaa Vaasa Palosaaren Järjestötalo 1955
Pohjanmaa Vöyri Oravaisten Työväentalo Björklid 1937 alk. Oravainen
Pohjois-Karjala Heinävesi Vihtarin työväentalo 1938
Pohjois-Karjala Joensuu Ukkolan työväentalo 1928 ent. Eno
Pohjois-Karjala Joensuu Utran työväentalo 1906
Pohjois-Karjala Juuka Juuan työväentalo 1909
Pohjois-Karjala Kontiolahti Varparannan työväentalo 1960
Pohjois-Karjala Lieksa Hattuvaaran työväentalo Hattuvaarantie 287 63.2824°N, 30.5368°E 1948
Pohjois-Karjala Lieksa Kolin työväentalo 1983 nykyinen
Pohjois-Karjala Lieksa Lieksan työväentalo Kulma 1939
Pohjois-Karjala Lieksa Pankakosken työväentalo 1913, 1920 tai 1926
Pohjois-Karjala Lieksa Viekin työväentalo 1911
Pohjois-Karjala Tohmajärvi Kemien työväentalo 1921
Pohjois-Pohjanmaa Kempele Kempeleen työväentalo 1907
Pohjois-Pohjanmaa Liminka Limingan työväentalo 1902
Pohjois-Pohjanmaa Oulu Koskelankylän Walo 1910
Pohjois-Savo Iisalmi Iisalmen työväentalo 1908
Pohjois-Savo Iisalmi Runnin Kansantalo 1955
Pohjois-Savo Keitele Tossavanlahden työväentalo 1914
Pohjois-Savo Kiuruvesi Kiuruveden työväentalo Puistonkulma 1958
Pohjois-Savo Kuopio Haminalahden työväentalo Juttuharju Auma-ahontie 67 62.8661°N, 27.4992°E 1926
Pohjois-Savo Lapinlahti Alapitkän työväentalo Pirtti Alapitkäntie 51 63.1994°N, 27.5404°E 1932
Pohjois-Savo Lapinlahti Lapinlahden työväentalo 1986 nykyinen
Pohjois-Savo Rautavaara Alakeyrityn työväentalo 1911
Pohjois-Savo Rautalammi Rautalammin työväentalo 1921
Pohjois-Savo Siilinjärvi Pöljän työväentalo 1913
Pohjois-Savo Siilinjärvi Siilinjärven Kuuslahden työväentalo 1929
Pohjois-Savo Varkaus Könönpellon työväentalo Huvipirtti 1953
Pohjois-Savo Varkaus Lehtoniemen työväentalo 1905
Pohjois-Savo Varkaus Varkauden Tori-Torppa 1951
Pohjois-Savo Vieremä Vieremän Huvitorppa 1966
Pohjois-Savo Vesanto Vesannon kirkonkylän työväentalo 1950
Päijät-Häme Asikkala Vääksyn työväentalo Torppa 1912
Päijät-Häme Hollola Vesikansan työväentalo 1948
Päijät-Häme Kärkölä Järvelän Järjestöpirtti 1948
Päijät-Häme Kärkölä Kärkölän työväentalo Metsäpirtti 1947
Päijät-Häme Kärkölä Lappilan työväentalo 1908
Päijät-Häme Lahti Ahtialan työväentalo Arvonkatu 14 61.01°N, 25.7762°E 1965 nykyinen
Päijät-Häme Lahti Lahden Kansantalo 1957
Päijät-Häme Padasjoki Maakesken työväentalo 1910
Päijät-Häme Padasjoki Padasjoen kirkonkylän työväentalo 1911
Päijät-Häme Sysmä Sysmän työväentalo Nurkkala 1907
Satakunta Eura Euran työväentalo Onnela Sorkkistentie 51 61.1414°N, 22.1214°E 1912
Satakunta Eura Panelian työväentalo Torppa 1908
Satakunta Eurajoki Luvian työväentalo Wellamo 1907
Satakunta Jämijärvi Jämijärven työväentalo 1907
Satakunta Kokemäki Kokemäen työväentalo Rantala 1900-luvun alussa
Satakunta Nakkila Nakkilan työväentalo Koti 1919/1920
Satakunta Pori Ruosniemen työväentalo 1948
Satakunta Säkylä Kepolan työväentalo 1921 ent. Köyliö
Uusimaa Espoo Espoon työväentalo Rannikko Rannikontie 11, 12 60.1811°N, 24.5882°E 1909 yksityisomistuksessa
Uusimaa Espoo Kauklahden työväentalo Hansatie 4 60.1868°N, 24.5891°E 1971
Uusimaa Hanko Täktomin työväentalo 1959
Uusimaa Helsinki Haagan työväentalo Yhdistystie 1 60.211°N, 24.8955°E 1980
Uusimaa Helsinki Helsingin työväentalo, Paasitorni Paasivuorenkatu 5 A 60.1786°N, 24.9472°E 1908
Uusimaa Helsinki Käpylän työväentalo Vipusentie 19 60.212°N, 24.9406°E 1926
Uusimaa Helsinki Malmin työväentalo Takaniitynkuja 9 60.2555°N, 24.9991°E 1939
Uusimaa Helsinki Pakilan työväentalo Lepolantie 19 60.2408°N, 24.9404°E 1921 omistaa Pakilan Demokraattinen Kulttuurisäätiö
Uusimaa Helsinki Tapanilan työväentalo Sompiontie 4 60.2639°N, 25.0289°E 1924
Uusimaa Hyvinkää Hyvinkäänkylän työväentalo 1909
Uusimaa Karkkila Karkkilan työväentalo 1907
Uusimaa Karkkila Karkkilan Ahmoon työväentalo 1911
Uusimaa Karkkila Karkkilan Tuorilan työväentalo 1909
Uusimaa Lohja Karjalohjan työväentalo 1909 ent. Karjalohja
Uusimaa Lohja Lohjan työväentalo 1906
Uusimaa Lohja Lohjan Immulan työväentalo 1934
Uusimaa Lohja Nummen Leppäkorven työväentalo 1908 Leppäkorpi, Nummi
Uusimaa Lohja Nummen työväentalo Rientola 1907 Nummi
Uusimaa Lohja Sammatin työväentalo 1910 alk. Sammatti
Uusimaa Loviisa Loviisan työväentalo 1910
Uusimaa Loviisa Strömforsin työväentalo 1910 ent. Ruotsinpyhtää
Uusimaa Myrskylä Myrskylän työväentalo Kino 1929
Uusimaa Mäntsälä Mäntsälän Nummisten työväentalo 1907
Uusimaa Mäntsälä Mäntsälän Sälinkään työväentalo Rientola 1938
Uusimaa Nurmijärvi Klaukkalan työväentalo 1911
Uusimaa Nurmijärvi Nurmijärven Lepsämän työväentalo 1920
Uusimaa Nurmijärvi Nurmijärven Palojoen työväentalo 1932
Uusimaa Pornainen Halkian työväentalo Halkia, Kalliolantie 4 60.5278°N, 25.2934°E 1934 (2. talo)
Uusimaa Pornainen Laukkosken työväentalo 1907
Uusimaa Porvoo Ernestasin työväentalo 1950
Uusimaa Porvoo Hamarin työväentalo Hamari, Hamarintie 22 60.3617°N, 25.6395°E 1906
Uusimaa Porvoo Porvoon työväentalo 1912
Uusimaa Porvoo Tolkkisten työväentalo 1916
Uusimaa Raasepori Antskogin työväentalo 1931
Uusimaa Raasepori Karjaan työväentalo Rientola 1917 ent. Karjaa
Uusimaa Vantaa Puistokulma 1964
Uusimaa Vihti Nummelan työväentalo Rientola 1908
Uusimaa Vihti Otalammen työväentalo 1934
Uusimaa Vihti Vihdin työväentalo Puistola 1925
Varsinais-Suomi Kemiönsaari Taalintehtaan kansantalo 1935 Folketshus Dalsbruk
Varsinais-Suomi Koski Tl Koski Tl:n työväentalo 1905
Varsinais-Suomi Lieto Littoisten työväentalo 1909
Varsinais-Suomi Lieto Tarvasjoen työväentalo 1907 Vuorilinna
Varsinais-Suomi Loimaa Loimaan työväentalo 1907
Varsinais-Suomi Loimaa Mellilän työväentalo 1907
Varsinais-Suomi Loimaa Virttaan työväentalo 1906/1910
Varsinais-Suomi Nousiainen Nousiaisten Nummen työväentalo 1922
Varsinais-Suomi Paimio Paimion Kalevan työväentalo 1909
Varsinais-Suomi Perniö Perniön Nurkkilan työväentalo 1922
Varsinais-Suomi Pöytyä Kyrön työväentalo 1908
Varsinais-Suomi Pöytyä Mäkiäisten työväentalo 1914
Varsinais-Suomi Pöytyä Yläneen työväentalo 1906
Varsinais-Suomi Salo Perniön Mathildedalin työväentalo 1913
Varsinais-Suomi Salo Salon työväentalo 1908
Varsinais-Suomi Salo Vartsalan työväentalo 1916
Varsinais-Suomi Sauvo Sauvon Talinkylän työväentalo 1923
Varsinais-Suomi Turku Kärsämäen työväentalo Rientola 1927
Varsinais-Suomi Turku Paattisten työväentalo 1910
Varsinais-Suomi Turku Turun työväentalo 1940
Varsinais-Suomi Uusikaupunki Kalannin työväentalo 1908 ent. Kalanti
Varsinais-Suomi Uusikaupunki Uudenkaupungin työväentalo 1907
Varsinais-Suomi Vehmaa Vehmaan työväentalo 1939

Puretut tai myydyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä luettelossa olevat talot eivät enää ole työväenyhdistysten omistuksessa. Osa niistä on purettu. Suluissa olevat vuosiluvut tarkoittavat aikaa, jonka talo on ollut työväenyhdistyksen omistuksessa. Kunnat on yleensä merkitty sen mukaan, mihin kuntaan talon sijaintipaikka kuului sitä rakennettaessa; jos kunta on myöhemmin liitetty toiseen kuntaan, on rakennuksen nykyinen sijaintikunta eräissä tapauksissa merkitty sulkuihin.

Etelä-Karjala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Etelä-Pohjanmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Etelä-Savo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kainuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanta-Häme[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keski-Pohjanmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keski-Suomi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kymenlaakso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lappi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pirkanmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pohjanmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pohjois-Karjala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pohjois-Pohjanmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pohjois-Savo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päijät-Häme[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satakunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoo ja Kauniainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsinki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muu Uusimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varsinais-Suomi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Andersson, Päivi: Työväentalot Keski-Suomessa, inventointi. Museoviraston raportti. Museovirasto, 1979. Teoksen verkkoversio.