Särkikylän työväentalo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Särkikylän Työväentalo
Osoite Haapakankaantie 1
62500 Evijärvi
Sijainti Särkikylä, Evijärvi
Koordinaatit 63°22′31″N, 23°36′29″E
Valmistumisvuosi 1938
Rakennuttaja Särkikylän Työväenyhdistys ry
Runkorakenne rankarakenne
Julkisivumateriaali pystylaudoitus
Kerrosluku 1
Kerrosala 200 m²
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Särkikylän Työväentalo on vuonna 1949 valmistunut työväentalo Evijärven kunnan Särkikylässä[1]

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylällä aiemmin ollut työväentalo menetettiin Lapuanliikkeen aikana, ja myöhemmin vanha talo paloi. Särkikylän Työväenyhdistys ry rakensi talon pääosiltaan talkoilla. Materiaalihankintoihin järjestettiin keräyksiä ja saatiin lahjoituksia. Nykyisin talo toimii Kylätalona.[1]

Rakennus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rankarakenteinen rakennus valmistui 1938. Vuonna 1960 rakennukseen tehtiin korjauksia, jolloin ulkopuolen pystylaudoitus uusittiin. Tuolloin myös alkuperäisenä katteena ollut päre korvattiin huopakatteella. Sisäkatto on paneloitu. Vuoden 1973 remontissa punainen ulkopinta maalattiin ruskeaksi ja sisäseinien pahvien tilalle vaihdettiin lastulevyt. Talossa on alun perin ollut juhlasali, näyttämö, ravintola, kerhohuone ja voimailusali.[2]lähde tarkemmin?

Toimintaa talolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talossa on järjestetty kokouksia, nuorisotoimintaa ja tansseja[2]. Talo on edelleen kunnossa, ja siellä järjestetään myös monenlaisia perhejuhlia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Särkikylä sarkikyla.wordpress.com. Viitattu 9.10.2022.
  2. a b Katia Båsk-Ekholm ja Kaj Häyry: Suomen työväentaloja koskeva selvitys: Turun kaupungin historiallisessa museossa tehty selvitys Suomen työväentalojen rakennushistoriasta sekä nykyisestä kunnosta ja käytöstä. Helsinki: Opetusministeriö, 1982. ISBN 951-46-6592-9.