Luettelo televisiosarjan Salatut elämät poistuneista henkilöistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

Henkilötietoja MTV3:n esittämästä Salatut elämät -televisiosarjasta poistuneista henkilöistä.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Aaltoset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi Aaltonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Heidi Aaltonen

Tuukka Aaltonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuukka Aaltonen (es. Antti Launonen, 2009–2010) on Heidi Aaltosen veli. Hän työskenteli pitkään töissä öljynporauslautalla Norjassa, mutta palasi takaisin Suomeen siskonsa luokse. Tuukka perusti Majatalo Amandassa sijaitsevan Amadeus-kuntosalin yhdessä Ossi Puolakan kanssa. Sittemmin Ossi on kuitenkin ostanut Tuukankin osuuden itselleen. Tuukka eli avoliitossa ja oli kihloissa Cindy Rintalan kanssa. Tuukka olisi tahtonut lapsia, mutta Cindyn aiempi raskaus ja siitä seurannut lapsen luovuttaminen adoptioon olivat aiheuttaneet Cindylle traumat, eikä tämä halunnut lapsia. Tämä johti lopulta kaksikon parisuhteen päättymiseen. Tuukka muutti Etelä-Amerikkaan ja poistui samalla sarjasta marraskuussa 2010.

Arot, Ilola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maija Aro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maija Aro (es. Hertta Yrjänä, 2006–2008) on Romeo Aron ja Emma Ilolan tytär. Romeo käytti huumausaineita ja teki autovarkauksia, minkä seurauksena Sergei Kuula ja Sebastian Vuorela kostivat Romeolle. Sergei sieppasi Maijan ja hänen äitinsä Helena huumasi Romeon. Maijan joutuessa lastensuojeluviranomaisille Romeon veli Rafael otti tytön huostaansa. Maijaa hoiti paljon myös Romeon kihlattu Annika Sievinen. Annikan kuoltua Maija ja Romeo asuivat Lasse ja Paula Sievisen luona, kunnes he löysivät oman asunnon. Maija poistui sarjasta toukokuussa 2008, ja muutti myöhemmin Romeon ja Rafaelin kanssa Las Vegasiin, joka tuli selville spin-off-sarjasta Romeo & Rafael Desperados.

Rafael Aro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rafael Aro (es. Sami Ristiniemi) on Romeon veli ja Maijan setä. Rafaelin tausta lapsuudessa on sama kuin Romeon: vanhemmat eivät pystyneet huolehtimaan lapsistaan, joten he joutuivat lastenkotiin. Nuoruudessaan veljekset riitaantuivat, mutta selvittivät myöhemmin välinsä. Rafael seurusteli jonkin aikaa Jenni Vainion kanssa, mutta suhde päättyi eroon. Rafaelilla on myös ollut seksisuhde Helena Kuulan kanssa, mistä Helena maksoi Rafaelille. Rafael joutui osalliseksi Romeo-veljensä hämäräbisneksiin. Tilanne kärjistyi vahinkolaukaukseen, joka osui Sergei Kuulaan. Välikohtauksen jälkeen Rafael pakeni Romeon ja Maijan kanssa ulkomaille. Romeo & Rafael Desperados -nettisarjassa selvisi kolmikon päätyneen asumaan Las Vegasiin.

Romeo Aro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Romeo Aro

Emma Ilola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emma Ilola on Saila Laakkosen esittämä henkilö, joka oli esiintyi sarjassa vuosina 2006–2007. Emma vietti nuoruutensa lastenkodissa, jossa hän tapasi poikaystävänsä Romeo Aron. Emmalla ja Romeolla on tytär, Maija. Emma jätti Romeon, jolle jäi Maija huollettavakseen. Emmalla on myös ollut lyhyt seksisuhde Tuomo Tervajoen kanssa.

Autiot.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Benjamin Autio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Benjamin Autio (es. Lucas Ahokas, 2009–2010) on Noora Aution adoptiolapsi.

Juulia Autio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juulia Autio (es. Oona Louhivaara) oli sarjassa keväästä 2007 syksyyn 2009 esiintynyt henkilö. Juulian adoptiovanhemmat ovat Timo ja Raija Autio, kun taas Tanja Jääskeläinen ja Kristo Päivinen ovat Juulian biologiset vanhemmat. Juulia sai vasta aikuisena tietää adoptiostaan. Juulian adoptiovanhemmilla on tytär, Noora. Juulialla oli kaksi velipuolta, Riku Jääskeläinen ja Aatu Päivinen sekä sisarpuoli Eeva Päivinen. Muutettuaan Pihlajakadulle Juulia muutti Ismo Laitelan juuri myymään asuntoon. Syksyllä 2008 Juulia jäi Lasse Sievisen auton alle, mutta selvisi hänen biologiselta isältään luovutetun munuaisen ansiosta. Selvitettyään välit äitinsä Tanjan kanssa Juulia muutti hänen luokseen asumaan, mutta syksyllä 2009 Juulia kuoli Kentaurin räjähdyksessä. Myöhemmin selvisi Juulian kuolleen kaasumyrkytykseen ennen kaasuhellan räjähtämistä.

Noora Autio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Noora Autio

Raija Autio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raija Autio (es. Heidi Herala, 2008, 2009) on Noora Aution biologinen äiti ja Juulia Aution adoptioäiti. Raija ja hänen miehensä Timo adoptoivat Juulian Tanja Jääskeläiseltä. He salasivat adoption Juulialta ja kielsivät Nooraa kertomasta hänelle totuutta. Noora kuitenkin kertoi Juulialle asiasta tämän kuultua vanhempien riidan ja vihjailun adoptoidusta lapsesta. Raija asuu Afrikassa miehensä Timon ja tyttärensä Nooran kanssa.

Timo Autio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Timo Autio (es. Pasi Raunio, 2009) on Noora Aution biologinen isä ja Juulia Aution adoptioisä. Timo ja hänen vaimonsa Raija adoptoivat Juulian Tanja Jääskeläiseltä. Timo ja Raija salasivat adoption Juulialta ja kielsivät Nooraa kertomasta totuutta hänelle. Noora kuitenkin kertoi Juulialle asiasta tämän kuultua vanhempien riidan ja vihjailun adoptoidusta lapsesta. Timo asuu Afrikassa Raijan, Nooran sekä tämän miehen Kari Taalasmaan ja hänen tyttärensä Oonan kanssa.

Ekholmit, Gyllendorff[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erik Ekholm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erik Ekholm (es. Ismo Kallio) oli vuosina 2000–2001 sarjassa esiintynyt henkilö. Hän oli Karin Ekholmin aviomies ja Markus Ekholmin isä. Hänellä oli myös salattu avioton lapsi, Aki Nikkinen. Erik kuoli vuoden 2001 jaksossa, koska hän ei saanut ajoissa itselleen luuydintä tai sen osaa. Aki olisi ollut luuydinluovuttajaksi sopiva, mutta hän suostui tehtävään vasta, kun oli liian myöhäistä.

Karin Ekholm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karin Ekholm (os. Gyllendorff es. Inga Sulin) oli edesmenneen Erik Ekholmin vaimo ja edesmenneen Markus Ekholmin äiti. Hänellä syntyi Erikin kuoleman jälkeen Aki Nikkisen kanssa salainen romanttinen suhde, joka päätyi heidän aikomukseensa mennä naimisiin. Juuri ennen heidän vihkimistään Markus kertoi Akin olevan Erikin avioton lapsi, minkä seurauksena vihkiminen peruttiin.

Markus Ekholm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Markus Ekholm

Kristofer Gyllendorff[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristofer Gyllendorff (es. Heikki Herva) esiintyi sarjassa alkuaikoina suuren sijoitusalan firman johtajana. Markus suositteli Toni Veijalaista Gyllendorffille, Veijalaisen jouduttua irtisanotuksi entisestä työpaikastaan. Gyllendorff oli Markuksen äidin, Karinin, veli eli näin Markuksen eno. Gyllendorff oli tiukka johtaja, joka vaati alaisiltaan, Toni mukaan lukien, suurta sitoutumista firmaansa.

Erkkilät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asko Erkkilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asko Erkkilä (es. Markku Toikka, 2010) oli sarjassa vieraillut ministeri. Asko tutustui Jenni Vainioon mennessään Jardin Day Spahan päähierontaan ja ihastui häneen heti, vaikka tällä oli jo parisuhde Ossi Puolakan kanssa. Asko lähetti Jennille kukkia, joista tämä hämääntyi. Asko meni Jennin kotiin selvittämään asian. Koska Askolla olisi tärkeä istunto seuraavana päivänä, Jenni lupasi hieroa häntä kotonaan, kunnes Ossi ja Niko Vainio yllättivät heidät. Jennin selityksistä huolimatta Ossi suuttui hänelle. Jenni meni kertomaan Askolle, että he ovat pelkkiä ystäviä. Pari kuitenkin päätyi sänkyyn ja aloitti myöhemmin salasuhteen. Ossi myös yritti sabotoida heidän salasuhdettaan ja lopulta Asko jätti Jennin ja palasi vaimonsa Minttu Erkkilän luo.

Minttu Erkkilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minttu Erkkilä (es. Satu Paavola, 2010) oli Asko Erkkilän vaimo.

Haapalat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Inka Haapala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Inka Haapala

Inka Haapala (es. Saija-Reetta Kotirinta) on sarjassa vuosina 2001–2004 esiintynyt henkilö. Inka on kotoisin Raisiosta, mutta karkasi Helsinkiin ja asui aluksi Pihlajakadulla kellarissa. Ulla Taalasmaa löysi hänet ja otti Taalasmaille asumaan. Myöhemmin Inka seurusteli Teemu Korhosen kanssa, jonka sisko Aamu Korhonen oli Inkan hyvä ystävä, kunnes Ilari Pesonen sotki heidän välinsä. Inkan harrastuksena on laulaminen, joka on yksi hänen suurimmista intohimoistaan. Inka lähti sarjasta päästyään opiskelemaan lähihoitajaksi toiselle paikkakunnalle.

Veli Haapala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Veli Haapala (es. Markku Nieminen, 2003) on Inkan isä joka käytti tyttöä seksuaalisesti hyväkseen tämän asuessa kotona. Inkan viiltely, kotoa karkaaminen ja Taalasmaille muutto johtui tästä. Myöhemmin Inka palasi kotiin, mutta lähti takaisin Taalasmaille Velin alkaessa lähennellä häntä.

Haloset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna-Maija Halonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna-Maija Halonen (es. Anu Sinisalo, 2006) on Irma Halosen tytär. Hänellä on Kyproksella ravintola, jossa myös hänen teini-iässä saamansa poikansa Taneli työskentelee.

Irma Halonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Irma Halonen (es. Petra Frey, 2004–2006) on Anna-Maijan äiti ja Tanelin isoäiti. Irmalla oli suhde Seppo Taalasmaan kanssa, joka päättyi Sepon tunnustettua rakastavansa edelleen ex-vaimoansa Ulla Taalasmaata. Irma omisti Kentaurin Jenni Vainion kanssa, mutta myi osuutensa ja muutti Kyprokselle.

Taneli Halonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taneli Halonen (es. Julius Pillai, 2005–2006) kasvoi Irma Halosen luona luullen koko lapsuutensa olevansa adoptoitu. Myöhemmin paljastui, että Tanelin äiti on Irman tytär Anna-Maija. Tanelilla oli suhde Katri Sievisen kanssa. Taneli opiskeli Helsingin yliopistossa työskennellen sivutoimisesti ensin Talotaikureissa ja sen jälkeen Kentaurissa.

Heiskanen, Korppi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heiskanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heiskanen oli Aku Laitisen esittämä henkilö, joka esiintyi sarjassa vuosina 2009 ja 2010 sekä jälleen huhti-lokakuussa 2013. Hän toimi kuntosali Kehotuksen omistajana. Heiskanen kauppasi myös steroideja, jonka takia joutui lähtemään maasta, mutta palasi ja sieppasi Isabella Holmin. Isabella sai juonittua itsensä vapaaksi ja sai Heiskasen kaappaamaan Helena Kuulan. Heiskanen kiristi Sebastian Vuorelaa maksamaan hänen ja Joonatan Sievisen viemät steroidirahat takaisin. Helena kuitenkin pääsi köysistä irti ja vangitsi Heiskasen, joka joutui Isabellan ilmiannon vuoksi vankilaan. Heiskanen pääsi vankilasta ehdonalaiseen ja palasi sarjaan takaisin 3. syyskuuta 2010. Heiskanen ajoi moottorikelkalla Ismo Laitelan yli, tarkoituksenaan osua Isabellaan.

Heiskanen palasi sarjaan jälleen huhtikuussa 2013, kun Liisa oli hankkinut tämän Isabellan avuksi selvittämään Majatalo Amandan huonontunutta tilannetta.[1] Hän väitti ujuttautuneensa sisään rikollispiireihin ja urkkivansa esiin tietoja. Heiskanen ilmoitti Sebastianille saaneensa selville oleellisia tietoja; Amandassa vieraillut mysteerinen herra Räty on Korpin poika. Hän kuitenkin valehteli Kuulan perheelle, sillä myöhemmin paljastui, että Heiskanen itse on Korpin poika.[2]

Heiskanen jatkoi edelleen juonitteluaan. Hän neuvoi Sebastiania mistä hän tavoittaisi Korpin pojan. Sebastian toivoi, että Heiskanen hoitaisi Korpin pojan pois päiviltä, mutta tähän hän ei suostunut.[3] Sebastian päätti itse hoitaa asian. Heiskanen lähti Sebastianin perään Isabellan ja Helenan kanssa. Heiskanen johdatti porukan tunnelityömaalle, mistä he löysivät myös kaksi sidottua, pellen naamareihin puettua, hahmoa: Pepin ja Sergein. Kaikille kävi ilmi, että Heiskanen oli heidän vainoajansa. Heiskanen kolkkasi Helenan tajuttomaksi ja sitoi muun porukan kiinni. Paikalla oli räjähteitä, jotka Heiskanen uhkasi räjäyttää.[4] Heiskanen myös tunnusti yrittäneensä ajaa Pepin yli, tappaneensa Jennin sekä tehneensä Pepin ja Sergein asuntoon salahuoneen, josta vakoili heitä. Juuri ennen kuin Heiskanen oli lähdössä, heräsi Helena ja kolkkasi hänet kirveellä. Heiskanen törmäsi tynnyrikasaan ja jäi sen alle jumiin. Helena vapautti muut ja oli aikeissa pelastaa myös Heiskasen, mutta Sebastian veti äitinsä mukaansa. Heiskanen jäi räjähtävään tunneliin.[5] Heiskanen kuitenkin selvisi räjähdyksestä lyömällä tynnyrin alle jääneen kätensä irti kirveellä. Helena ja Seppo löysivät lomamatkalla Havaijille lentokoneesta Heiskasen kaappaamat Sergein, Sebastianin, Isabellan ja Pepin. Heiskanen toi lentokoneen pilotille myrkytettyä ruokaa ja pilotti kuolikin syötyään sitä. Helenan ohjaama lentokone syöksyi taivaalta suoraan maahan. Kuulan perhe selvisi elossa törmäyksestä ja Heiskanen löysi Kuulat Siperiasta. Juuri kun Heiskanen yritti polttaa mökin, jossa Kuulat olivat, kadonneeksi ja kuolleeksi luultu Seppo Taalasmaa ampui kuolettavasti Heiskasta.

Korppi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korppi oli Hannele Laurin esittämä hahmo, joka nähtiin kahdessa jaksossa huhtikuussa 2011. Korppi mainittiin sarjassa ensimmäisen kerran jo syksyllä 2010, kun Sebastian Vuorela yritti irrottautua Esa Leivon ja Kimmo Kylmälän rikollisista toimista, mutta selvisikin heidän työskentelevän Korpille. Sebastian sai Korpin peräänsä ja joutui lavastamaan kuolemansa. Sergei Kuulan palattua Pihlajakadulle ja kuultuaan Korpin uhanneen veljensä henkeä, Sergei lähti kostamaan Korpille. Korppi onnistui yllättämään Sergein, mutta Sergein toimista vihiä saanut Helena Kuula saapui paikalle. Korpin ja Helenan välisen tappelun seurauksena Korppi tippui katolta maahan ja kuoli. Korppi oli Heiskasen äiti.

Holmit, Peltonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alexander Holm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alexander Holm (es. Santtu Hänninen, 2011) oli Ossi Puolakan ja Cindy Rintalan poika. Jenni Vainion salaa suorittaman vauvanvaihdoksen takia Alexanderia kasvattivat Isabella Holm ja Sebastian Vuorela, kunnes Alexander menehtyi sairaalan leikkauspöydälle aortta-aneurysmaan.

Isabella Holm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Isabella Holm

Miro Holm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Miro Holm

Jarkko Peltonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarkko Peltonen (es. Marko Reinola 2007–2009, 2010) on sarjassa esiintynyt henkilö. Jarkolla ja hänen entisellä vaimollaan Isabella Holmilla on poika, Miro Holm. Jarkko on perustanut kosmetiikkaa myyvän verkostomarkkinointiyrityksen Jardinin. Jarkko seurusteli vuosina 2007–2008 Salla Laitelan kanssa. Salla jätti Jarkon, koska Jarkko ei ollut valmis avioliittoon. Miro jäi kuitenkin asumaan Sallan luokse, vaikka Jarkko yrittikin houkutella Miroa luokseen asumaan. Jarkko seurusteli hetken aikaa Niina Kanervan kanssa, mutta pari erosi Jarkon saadessa tietää Niinan olevan strippari. Kentaurin räjähdyksessä Jarkon toinen puoli kasvoista paloi pahasti, jonka seurauksena hän masentui ja linnoittautui kattohuoneistoonsa. Jarkko löysi apua Tanjalta ja heille kehittyi suhde, mutta siitä huolimatta Jarkko yritti itsemurhaa ajamalla autolla jäiseen mereen. Tanja esti Jarkon aikeet viime hetkellä, jonka jälkeen he muuttivat yhdessä Ranskaan marraskuussa 2009. Hän vieraili Pihlajakadulla syksyllä 2010 Isabella Holmin luona, koska heillä oli yhteisiä liiketoimia Jardinin merkeissä.

Huhtikuussa 2014 Jarkko esiintyi Isabellan takaumissa, joissa selvisi, että Isabella onkin oikealta nimeltään Pirjo. Kohtauksessa esitettiin Isabellan ja Jarkon ensitapaaminen. Nuorta Jarkkoa näytteli Tomi Soikkeli.

Jääskeläiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antti Jääskeläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antti Jääskeläinen (es. Kai Hyttinen, 2006) oli Riku Jääskeläisen isä ja Tanja Jääskeläisen ex-mies. Antti on nykyisinmilloin? naimisissa Sirpa-nimisen naisen kanssa.lähde?

Riku Jääskeläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riku Jääskeläinen

Riku Jääskeläinen (es. Janne Vakio, 2004–2006) oli Ami Vainion serkku sekä Antti ja Tanja Jääskeläisen lapsi. Rikulla oli myös tietämättään sisarpuoli Juulia Autio. Rikulla oli ongelmia alkoholin käytössä ja hän kuolikin lopulta liikenneonnettomuudessa ajaessaan autolla suuttuneena ja humaltuneena. Riku työskenteli Kentaurissa ja Snow Teamissa. Ilmestyttyään sarjaan vuonna 2004 hän oli kihloissa Susanna-nimisen naisen kanssa, mutta kihlaus purkaantui Rikun saatua tietää Susannan ja Rikun hyvän ystävän Ossi Puolakan seksisuhteesta. Myöhemmin Riku seurusteli sarjassa Katri Sievisen kanssa, päätyen lopulta eroon. Riku kuoli ajettuaan alkoholin vaikutuksen alaisena kolarin, kun oli saanut tietää äitinsä Tanjan ja hyvän ystävänsä Ossi Puolakan salasuhteesta.

Tanja Jääskeläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Tanja Jääskeläinen

Kanervat, Kuulat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niina Kanerva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niina Kanerva (es. Saija Palin, 2008–2009) työskenteli Happy Homes -kiinteistövälitysyrityksessä sisustussuunnittelijana ja myöhemmin myös kiinteistövälittäjänä. Niina sai tehtäväkseen sisustaa Jarkko Peltosen uuden asunnon ja työn merkeissä parille syntyi suhde, mutta suhde päättyi Jarkon saadessa selville Niina hankkivan lisätuloja strippaamalla. Jarkon jälkeen Niinalle kehittyi suhde Sebastian Vuorelan kanssa. Myöhemmin kuitenkin selvisi, että Niinan isä Olavi Kanerva onkin vuosia sitten kuolleeksi luultu Igor Kuula, joka puolestaan oli Sebastian isä. Isänsä salatusta menneisyydestä järkyttynyt Niina erosi uudesta veljestään Sebastianista ja hylkäsi isänsä, mutta antoi isälleen lopulta anteeksi ja muutti hänen kanssaan Turkuun.

Olavi Kanerva/Igor Kuula[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olavi Kanerva (es. Aarre Karén, 2009, 2012) on Niina Kanervan isä. Myöhemmin selvisi hänen olevan Helena Kuulan kuolleeksi luultu ex-aviomies Igor Kuula, eli Olavi on myös Sebastian Vuorelan, Antti Polvijärven sekä Sergei Kuulan isä.[6] Niinan antaessa Olaville anteeksi tämän valehtelun he muuttivat yhdessä Turkuun.

Tammikuussa 2012 Elias Vikstedt, Iida Mustonen, Janne Haukkala ja Tale Taalasmaa lähtivät etsimään Olavia Turusta, sillä he halusivat saada selville lisää tietoja Sebastianin kadonneesta kaksoisveljestä. Nuorten etsinnät kuitenkin katkesivat pian, sillä he kuulivat vanhainkodin hoitajalta, että Olavi oli saanut sydänkohtauksen ja hänet oli siirretty Helsinkiin hoitoon. Nuorten ollessa tutustumassa Antti Polvijärven johdolla poliisitaloon, Elias jättäytyi joukosta ja jäi arkistoon tutkimaan isoisänsä Olavin kansiota. Antti yllätti Eliaksen ja pääsi kuolleeksi luullun Igorin jäljille. Selvisi, että Igor oli kauan sitten murhannut venäläisen agentin, minkä vuoksi Antti joutui pidättämään Olavin.

Helena Kuula-Nikkinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Helena Kuula-Nikkinen

Taiga Kuula[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taiga Helena Kuula (es. Saara Kytö 2013–2014, Daniela Hoffström 2015, 2016) on Peppi ja Sergei Kuulan tytär, joka syntyi Kuulan perheen ollessa kidnapattuina Siperiassa. Taiga oli synnytyksen aikana kärsinyt hapenpuutteesta ja syntymän jälkeen hänellä ilmeni kouristuksia. Lääkärien mukaan Taigalla on korkean asteen CP-vamma, joten hän ei opi ehkä ikinä liikkumaan, syömään tai puhumaan kunnolla. Taiga on vieraillut muutaman kerran Helsingissä isänsä luona ja myös, kun hänellä on ollut tutkimuksia Helsingissä.

Kaukovaarat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aino Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aino Kaukovaara (es. Janna Ilmanen) oli vuosina 2008–2010 sarjassa esiintynyt henkilö, jota esitti sarjassa Janna Ilmanen, mutta elokuvassa Nightmare 2 – Painajainen jatkuu Jasmin Voutilainen. Aino oli aina ollut katkera äitinsä Iiriksen katoamisen vuoksi, ja piti äitiään petturina. Iiriksen poissa ollessa Aino pitikin Panun silloista vaimoa Veera Puolakkaa äitinään. Iiriksen palattua Aino karkasi merenrantaan, josta Sebastian Vuorela löysi hänet. Aino kuitenkin antoi äidilleen anteeksi ja oli pian hyvin onnellinen vanhempiensa yhteenpaluusta. Aino jätti Pihlajakadun taakseen muuttaessaan Panun, Sampon ja Oton kanssa takaisin kotikaupunkiinsa Lahteen.

Iiris Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Iiris Kaukovaara

Otto Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otto Kaukovaara (es. Villem Puntonen) oli sarjassa vuosina 2008–2010 esiintynyt henkilö. Perhettään suuresti rakastavalle Otolle oli Iiriksen palattua vaikea valita, kumpi hänen äitinsä loppujen lopuksi oli. Kuitenkin Veeran ja Panun avioeron jälkeen Veera ja Peppi muuttivat pois ja Iiris muutti takaisin Kaukovaaroille. Pian Panu ja Iiris palasivat takaisin yhteen. Myös oman elämänsä aiemmin aloittanut Sampo muutti takaisin kotiin, jolloin koko perhe oli taas koossa. Otto poistui sarjasta huhtikuussa 2010 muuttaen isänsä Panun ja sisarustensa Sampon ja Ainon kanssa takaisin kotikaupunkiinsa Lahteen.

Panu Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Panu Kaukovaara

Sampo Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sampo Kaukovaara

Kivirannat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eila Kiviranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eila Kiviranta (es. Helena Notkonen) on Laura Kivirannan äiti sekä Saulin ja Oonan isoäiti, Salla Laitelan täti ja Mirja Mattilan Kempeleessä asuva sisko. Koska Laura ei ollut kykeneväinen Saulin kasvattamiseen, antoi hän vastuun pojastaan Eilalle.

Laura Kiviranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Laura Kiviranta

Oona Kiviranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Oona Kiviranta

Sauli Kiviranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sauli Kiviranta

Korhoset, Nieminen, Kemppainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aamu Korhonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Aamu Korhonen

Teemu Korhonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teemu Korhonen (es. Mika Kurvinen, 2001–2004) muutti Keravalta Pihlajakadulle äitinsä ja kaksoissisarensa Aamun kanssa. Aamulla ja Teemulla on myös Downin syndroomaa sairastava sisarpuoli Roosa. Teemu seurusteli Inka Haapalan ja Katri Sievisen kanssa. Teemu ja Aamu muuttivat myöhemmin yhdessä Lontooseen.

Jaana Nieminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaana Nieminen (es. Susanna Indrén, 2001–2004) on Roosan, Aamun ja Teemun äiti, joka on ollut naimisissa kahdesti. Muuttaessaan Keravalta Helsinkiin hän oli ammatiltaan taksikuski, myöhemmin hän on ollut töissä Ismon valinnassa sekä omassa ennustustoimistossaan nimellä Madame Tellervo. Jaana oli avoliitossa Ismon kanssa, mutta hänellä oli suhde myös Jukka Salinin kanssa. Suhteen paljastuessa hän muutti Jukan ja Roosan kanssa Turkuun. Myöhemmin Aleksi kertoi Pihlajakadulle saapuessaan vuonna 2014, että Jaana ja Jukka ovat eronneet.

Roosa Kemppainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roosa Kemppainen (es. Sanna Sepponen, 2001–2004) on Jaana Niemisen esikoistytär sekä Aamu ja Teemu Korhosen isosisko. Hänellä on Downin syndrooma. Myös Saku, Silja ja Aleksi ovat nykyään Roosan sisaruspuolia Jukan alkaessa seurustelemaan Jaanan kanssa. Sarjan ulkopuolella Roosa kävi ravintola-alan koulua ja hän on työskennellyt Barbaarissa sekä Ismon valinnassa. Hän on seurustellut sarjassa Jari Rauhalan kanssa ja he olivat jopa kihloissa, mutta erosivat. Hän on myös ollut ihastunut siskonsa poikakaveriin, Ken Ojalaan. Roosa poistui sarjasta muuttaessaan äitinsä Jaanan ja tämän miesystävän Jukka Salinin mukana Turkuun.

Roosa nähtiin myöhemmin Ismo & Seppo Show / Seppo & Ismo Show -juhlalähetyksessä vuonna 2009.

Laitelat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miia Laitela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Miia Laitela

Salla Laitela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Salla Laitela

Leivot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esa Leivo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esa Leivo (es. Janne Turkki, 2010) on Leea Leivon poika. Sebastian Vuorela palkkasi Esan ja Kimmo Kylmälän Talotaikureihin töihin. Juuri vankilasta pois päässeet Esa ja Kimmo eivät onnistuneet pysymään kaidalla tiellä ja alkoivat tehdä ryöstökeikkoja Talotaikureiden huoltamiin kiinteistöihin. Myöhemmin Sebastian ilmiantoi Esan ja Kimmon, jolloin he joutuivat vankilaan.

Leea Leivo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leea Leivo (es. Tiia Louste, 2010) on yksinäinen kangaskaupan omistaja. Elsa Toivion hautajaisia viettänyt Ismo luuli, että hautausmaalle tullut Leea oli Elsan tytär Liisa. Myöhemmin Leea ja Ismo tapasivat uudelleen ja Ismo päätyi ostamaan uuteen asuntoonsa verhot Leean omistamasta kangaskaupasta. Leean ja Ismon suhde syveni ja he päättivät lähteä yhteiselle hiihtoretkelle, jonne lähti mukaan myös Seppo Taalasmaa, Helena Kuula, Isabella Holm ja Sebastian Vuorela. Kesken retkeä tuntematon mies ajoi Ismon päälle moottorikelkalla. Leean pojan, Esan kanssa riidoissa ollut Ismo syytti yliajajaksi Esaa ja Leea suuttui. Yliajajan selvittyä ja Ismon lepyttelyistä huolimatta Leea ei pystynyt antamaan Ismolle enää anteeksi, koska oli epäillyt yliajajaksi tämän poikaa.

Li, Lehtiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chiqi Li[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chiqi Li (es. Mae Navarro) oli Salinien filippiiniläinen vaihto-oppilas. Hänellä on suomalainen isä ja filippiiniläinen äiti. Hän rakastui Aleksi Saliniin saamatta tunteilleen vastakaikua. Saku Salin ja Aki Nikkinen olivat molemmat ihastuneet Chiqiin. Chiqi ehdotti Hanna Salinin vastasynnyttämälle lapselle nimeä Sofia Aleksandra, mistä tulikin Sofian nimi. Chiqi tahtoi myös löytää isänsä Pekan vaihto-oppilasvuotensa aikana Suomessa. Isä löytyi, mutta tämä ei ensin hyväksynyt filipiiniläistä tytärtään, kunnes lopulta lupasi olla tämän elämässä mukana. Chiqillä on isänsä puolelta siskopuoli Pauliina.

Pauliina Lehtinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pauliina Lehtinen (es. Vilma Mattila) on Salinien vaihto-oppilaan Chiqi Li:n sisarpuoli Pekka isän puolelta. Pauliina ei tiennyt siskostaan ja olikin hämmentynyt tämän soittaessa ovikelloa ja kertoessaan etsivänsä isäänsä Pekka Lehtistä.

Pekka Lehtinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pekka Lehtinen (es. Vesa Hämes) on Salinien vaihto-oppilaan Chiqin suomalainen isä. Pekka katosi lapsen elämästä ennen tämän syntymää. Chiqi löysi isänsä Suomessa asuessaan. Pekka ei ensin halunnut olla tekemisissä tyttärensä kanssa, mutta lopulta lupasi olla tämän elämässä mukana.

Mattilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Markku Mattila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Markku Mattila (es. Ossi Ahlapuro, 2009) on Salla Laitelan isä ja Mirja Mattilan aviomies. Markku pitää kalastamisesta, eikä hän juurikaan vietä aikaa kotona vaimonsa kanssa.

Mirja Mattila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mirja ”Mirkku” Mattila (es. Tuija Piepponen, 2007, 2009) on Salla Mattilan äiti ja Markku Mattilan vaimo. Hän on väsynyt miehensä jatkuviin poissaolohin ja hän on yrittänyt hakea huomiota esimerkiksi Ismo Laitelalta. Mirjan ja Sallan tulehtuneet välit ovat nykyään kunnossa.

Mustonen, Korhonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maria Mustonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maria Inkeri Mustonen (es. Salli Suvalo, 2011) oli Iida Mustosen äiti. Hän omisti hoitokoti Lintukodon. Maria oli naimisissa Sebastian Vuorelan kanssa. Hääyönä Maria huolestui Taalasmailla pidettyjen nuorison juhlien riistäytyneen käsistä ja lähti ajamaan kohti Pihlajakatua. Matkalla Marian rengas puhkesi ja tämä lähti kävellen hakemaan apua, mutta joutui matkalla auton yliajamaksi. Myös Pihlajakadun nuorisojuhliin lähtenyt Seppo Taalasmaa luuli pitkään ajaneensa Marian yli, vaikka todellisuudessa Isabella Holm oli ajanut tämän yli. Mariasta huolestuneet Sebastian, Sergei ja Helena Kuula lähtivät aamulla etsimään kadonnutta Mariaa ja löysivät tämän tajuttomana tien varresta. Maria joutui leikkaukseen ja vaipui lopulta koomaan. Sairaalassa olleen tilapulan vuoksi Maria siirrettiin toisella paikkakunnalla sijaitsevaan hoitokotiin. Maria kuitenkin sairastui rajuun keuhkokuumeeseen ja hänet jouduttiin siirtämään takaisin Helsinkiin. Lääkärit totesivat, että vaikka keuhkokuume saataisiinkin lääkkeillä lääkittyä pois, ei Maria tulisi enää koskaan heräämään. Iida ja Sebastian tekivät vaikean päätöksen ja antoivat lääkäreiden lopettaa Marian lääkityksen, mikä johti Marian kuolemaan. Marian kuoltua Iida muutti Taalasmaille.

Jutta Korhonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jutta Korhonen (es. Maarit Poussa, 2014) on Iida Mustosen biologinen isä Juha Korhonen, joka jätti Iidan ja Marian Iidan ollessa vielä vauva. Juha teki myöhemmin sukupuolenkorjausleikkauksen miehestä naiseksi, sekä vaihtoi nimekseen Jutta Korhonen. Jutta valehteli Iidalle pitkään Juhan olevan kuollut, mutta tuli kuitenkin katumapäälle valehtelusta ja päätti kertoa tyttärelleen totuuden. Jutta ja Iida ovat hyvissä väleissä, vaikka Iida aluksi olikin vihainen Jutalle siitä, ettei tämä voinut aiemmin kertoa asiasta.

Mäkelät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katariina Mäkelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Katariina Mäkelä

Miika Mäkelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miika Mäkelä (es. Juha-Pekka Mikkola) on Elina Taalasmaan entinen luokkatoveri, joka muutti takaisin Kaliforniasta Suomeen. Miika osti Elinan vanhan asunnon Pihlajakadulta ja työskenteli lääkärinä sairaalassa. Miika otti Ossi Puolakan kämppäkaverikseen. Miika seurusteli Pihlajakadulla hetken aikaa Jenni Vainion kanssa, kunnes hänen ex-vaimonsa Katariina saapui Suomeen. Miika tajusi rakastavansa edelleen Katariinaa ja erosi Jennin kanssa. Miika ja Katariina erosivat Miikan saadessa tietää Katariinan harrastaneen seksiä Niko Vainion kanssa. Myöhemmin Miikan ja Katariinan suhde alkoi lämpeneä uudelleen. Miika poistui sarjasta ottaessaan vastuun Katariinan aiheuttamasta Sara Polvijärven kuolemasta ja lähdettyään ulkomaille. Myöhemmin katkera Miika palasi takaisin Helsinkiin ja kaappasi Katariinan piilopaikkaansa kaltereiden taakse. Miikan juonien tullessa ilmi hän otti Katariinan mukaansa ja aikoi paeta ulkomaille moottoriveneellä. Katariina onnistui tönäisemään Miikan mereen ja aikoi paeta, mutta palasi pelastamaan tämän. Tämän jälkeen Miika joutui vankilaan ja joutuu todennäköisesti viettämään loppuelämänsä siellä. Miika esiintyi sarjassa vuosina 2009–2010 sekä 2011.

Ojalat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daniel Ojala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daniel Ojala (es. Samuli Nordberg, 2002–2004, 2005) työskenteli tiskijukkana Club Geelissä. Daniel muutti Pihlajakadulta Joutsaan koulutustaan vastaavaan työhön eli lääkäriksi. Danielilla oli sarjan ulkopuolella hukkunut pikkusisko Madde ja pikkuveli Ken.

Jutta Ojala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jutta Ojala (es. Katja Salminen) on Ken, Daniel ja Madde Ojalan äiti, joka kärsi mielenterveysongelmista.

Madde Ojala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Madde Ojala (es. Tiina Mylläri) oli Kenin ja Danielin sisko, joka kuoli veneonnettomuudessa veljesten ollessa nuorempia. Kenin jäädessä raitiovaunun alle näki hän taivaassa Madden, joka käski veljensä palata takaisin perheen luokse maanpäälle.

Ken Ojala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ken Ojala

Pajut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mika Paju[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mika Paju (es. Miska Toiviainen, 1999–2000) oli Tapani Pajun ainoa lapsi, joka kuoli Saku Salinin aiheuttamassa autokolarissa, ollen ensimmäinen sarjan sisällä kuollut henkilö. Mika oli Miia Laitelan poikaystävä. Kolarin sattuessa Miia Laitela odotti Mikalle lasta, mutta teki myöhemmin abortin.

Tapani Paju[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapani Paju (es. Kari Mattila, 1999–2000, 2002) oli komisario ja Mika Pajun isä.

Polvijärvet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antti Polvijärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antti Polvijärvi (es. Timo-Pekka Luoma, 2010-2012) on rikospoliisi, jonka ensiesiintyminen sarjassa tapahtui, kun hän tuli etsimään kadonnutta siskoaan Saraa. Antti iski silmänsä Katariina Mäkelään, ja pian he alkoivat seurustella. Myöhemmin Antti sai tietää Katariinan tappaneen Saran ja totesi tällä olevan mielenterveysongelmia. Psykiatrisen hoidon jälkeen Antti palasi Katariinan kanssa parisuhteeseen ja kosi tätä, mutta kesken tilaisuuden Miika Mäkelä iski Antin tajuttomaksi viinipullolla ja tainnutti Katariinan nukutusaineella. Katariina palasi tajuihinsa vangittuna Miikan piilopaikan häkkiin. Pian myös Niko Vainio joutui Miikan kaappaamaksi, mutta hänen kirjoittaman salaviestin ansiosta totuus paljastui. Miikan ja Nikon äidin, Jennin välisen puhelun avulla Antti jäljitti Miikan piilopaikan ja löysi Nikon. Antin ja Katariinan suhde kuitenkin päättyi hyvin pian häkistä vapautumisen jälkeen, kun Katariina aloitti suhteen Nikon kanssa. Sittemmin Antti seurusteli Isabella Holmin kanssa ja hänelle selvisi, että hän on Sebastian Vuorelan kaksoisveli.

Antti sai työtarjouksen Europolilta ja päätti muuttaa Haagiin yhdessä avopuolisonsa Isabellan kanssa. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, kun muuttopäivänä Antti löysi Isabellan harrastamasta seksiä Antin Sebastian-veljen kanssa ja päätti lähteä Haagiin yksin.

Sara Polvijärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sara Polvijärvi (es. Saija Lentonen, 2009) oli Yhdysvalloissa vuosien ajan asunut sairaanhoitaja, joka palasi takaisin Suomeen. Sara tutustui ulkomailla Miika Mäkelään ja tämän silloiseen vaimoon Katariinaan. Saralla oli pakkomielle Miikaan ja hän yritti saada tämän itselleen keinolla millä hyvänsä; Sara muun muassa aiheutti Miikan ja Katariinan avioeron. Sara kuoli pudottuaan koskeen Katariinan kanssa sillalla käydyn kamppailun seurauksena.

Puolakat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ossi Puolakka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ossi Puolakka

Peppi Puolakka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Peppi Puolakka

Veera Puolakka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Veera Puolakka (es. Mirva Kuivalainen, 2008–2009, 2011, 2013, 2014) on Pepin äiti ja Ossin sisko. Veera työskenteli Lahdessa asuessaan opettajana ja oli Sampo Kaukovaaran luokanvalvojana. Myöhemmin Veera tutustui Sampon isään Panuun. Pari alkoi seurustella ja muutti perheineen Panun työn perässä Helsinkiin. Panu jatkoi työtään lentokapteenina ja Veera siirtyi äidinkielenopettajaksi samalle yläasteelle Pihlajakadun silloisten nuorten kanssa. Panun kadonneen ja kuolleeksi julistetun entisen vaimon Iiriksen palatessa Pariisista Suomeen Veera huolestui, että Iiris paljastaisi heidän yhteisen salaisuuden. Peppi huomasi äitinsä salailevan jotain ja pian Veera paljasti tienneensä koko ajan Iiriksen olevan elossa. Peppi kirjoitti äitinsä tunnustuksen päiväkirjaansa ja Veeran ja Panun häissä Sampo luki Pepin päiväkirjasta tämän salaisuuden. Sampo paljasti salaisuuden kaikille juhlavieraille ja Veeran ja Panun ongelmat alkoivat. Pari yritti pelastaa suhteensa käymällä muun muassa parisuhdeterapiassa. Suhde sai kuitenkin viimeisen niittinsä, kun Veera näki Panun suutelevan Iiristä. Veera päätti jättää Pihlajakadun taakseen ja muutti Lappiin. Myöhemmin Panu yritti vielä saada Veeraa palaamaan luokseen, mutta pari erosi lopullisesti.

Veera palasi vierailemaan Pihlajakadulla syyskuussa 2011, kun Peppi joutui huumeiden käytön seurauksena sairaalaan. Hän avusti Pepin paluuta normaaliin arkeen, kunnes lähti takaisin kotiinsa Lappiin.

Kun Peppi ja Sergei saivat vauvan, Veera palasi Helsinkiin marraskuussa 2013 lapsenlapsensa, Taigan ristiäisiin, jossa hänelle paljastui Pepin ja muun Kuulan perheen Siperiapiinan todellinen syy. Pepin puolustaessa Sergeitä ja Helenaa sekä valehdeltua poliiseille, päätti Veera katkaista yhteydet Peppiin ja Taigaan ja lähteä takaisin Rovaniemelle. Toukokuussa 2014 Veera nähtiin jälleen Pihlajakadulla, kun Peppi soitti lohduttomana äidilleen ja pyysi apua, sillä hänen ja Sergein suhde oli vaakalaudalla. Veera kuitenkin torjui Pepin ja sulki puhelimen. Myöhemmin hän kuitenkin tuli matkalaukkujen kanssa Pepin ovelle hakemaan häntä ja Taigaa luokseen.

Päiviset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aatu Päivinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aatu Päivinen (es. Iiro Veck, 2008) on Kristo Päivisen poika ja Juulia Aution velipuoli. Aatun Perheeseen kuuluu myös äiti ja sisko. Aatu kävi samaa koulua Oonan, Sofian, Nikon ja muiden Pihlajakatulaisten nuorten kanssa. Aatu myös oli mukana nuorten bileissäkin, kun Sofia joi Sepon keittämää pontikkaa.

Kristo Päivinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristo Päivinen oli sarjassa vuonna 2008 esiintynyt henkilö, jota esitti Tomi Salmela. Kristo oli KKI– eli Koti, kirkko ja isänmaa –puolueen kansanedustaja. Pitkä ura politiikassa ja liike-elämässä muovasi Kriston arvot koviksi ja konservatiivisiksi. Ylemmyydentunto ja itsevarmuus toivat hänen olemukseensa röyhkeyttä, vaikka tarvittaessa hän pystyi esittämään reilua kansanmiestä. Kristo raivasi tiensä ryysyistä rikkauteen ja tunsi ansainneensa menestyksensä eikä voinut sietää ihmisiä, jotka elävät yhteiskunnan varoilla. Kriston tehtävä politiikassa ja elämässä oli menestyä ja taata itselleen ja kaltaisilleen parhaat mahdollisuudet säilyttää etuoikeutettu asema. Hän uskoi ihmiskunnan jakautuvan voittajiin ja häviäjiin. Tiukka kuri ja uskonnollinen kasvatus muovasivat Kriston elämänkatsomuksen jo nuorena. Ehdottomien mielipiteidensä takia hänen välinsä valtapuolueisiin tulehtuivat ja Kristo perusti oman puolueen, KKI:n (Koti, kirkko ja isänmaa). Eduskuntavaalien alla Pihlajakadun ääniharavan tittelistä kisasi Kriston kanssa Totuus-puolueen Seppo Taalasmaa. Sepon ja Kriston vaaliteemat eivät olisi voineet olla erilaisemmat: Seppo kannatti suvaitsevaisuutta ja oli heikompien puolella, Kristo taas suhtautui erittäin kielteisesti esimerkiksi homojen oikeuksiin. Seppo haastoi Kriston vaaliväittelyyn, jossa tämän suvaitsemattomat ja konservatiiviset mielipiteet tulivat julki ja yleisö hurrasi Sepolle. Huolimatta valtavasta suosiostaan Taalasmaa ei onnistunut pääsemään läpi. Kristo sen sijaan siivitti tiensä eduskuntaan vaaliliiton turvin.

Ikävä salaisuus Kriston menneisyydestä nousi esiin, kun Tanja Jääskeläinen paljasti Maarit Salinille joutuneensa nuoruudessaan Päivisen raiskaamaksi. Raiskauksen tuloksena oli syntynyt adoptioon annettu, mutta sittemmin biologisen äitinsä löytänyt Juulia Autio. Maarit ei raiskaajan pyrkimistä eduskuntaan katsonut hyvällä, vaan vihjasi lehdistölle asiasta. Lööpit eivät olleet Päivisen mieleen ja hän syytti Tanjaa valheiden levittämisestä. Medialle Kristo kiisti jyrkästi mitään raiskausta koskaan tapahtuneen. Mediamylläkässä myös Juulia sai Tanjan lopulta kertomaan totuuden tytön isästä. Juulia ei jäänyt katsomaan raiskaajaisänsä urakehitystä sivusta, vaan uhkasi kertoa totuuden kaikille ja todistaa sen tarvittaessa isyystestien avulla. Juulian painostuksesta Kristo luopui paikastaan eduskunnasta.

Kristo palasi takaisin Pihlajakadulle kaiken menettäneenä: ura oli ohi ja vaimo jättänyt. Kristo lyöttäytyi alkoholiongelmista kärsivän Maaritin seuraan ja kaksikko ryyppäsi ankarasti unohtaakseen murheensa. Pian Kristo oli Maaritin ainoa ystävä, kun nainen ajoi ympäriltään pois vanhat ystävät, jotka yrittivät rajoittaa tämän juomista. Kristo puhui Maaritille siitä, kuinka olisi parempi jättää kaikki ja tehdä itsemurha. Kristo ja Maarit kirjoittivat jäähyväiskirjeet rakkailleen ja menivät jyrkänteelle valmiina hyppäämään. Viime hetkessä Maaritille kuitenkin selvisi, että Kristo oli juonillaan ajanut hänet tilaan, jossa hän oli nyt. Maarit perääntyi viime hetkessä ja kamppailun seurauksena vain Kristo putosi jyrkänteeltä. Miehen kuoleman seurauksena elinsiirtoa odottava tytär Juulia sai uuden munuaisen.

Rintalat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cindy Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Cindy Rintala

Johannes Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johannes Rintala (es. Kari Hakala) on Cindyn ja Matleenan isä sekä Martta Rintalan aviomies. Johannesveljet -nimisen uskonlahkon perustanut Johannes nähtiin sarjassa helmikuussa 2012. Mikäli Rintalan perheen lapset tekivät Johanneksen mielestä jotain syntistä, sulki tämä heidät talon kuumaan pannuhuoneeseen, jossa sai tuntea minkälaista on olla helvetissä. Johannes oli pyytänyt Jumalalta lupaa valehdella tämän Martta-vaimon sairastavan syöpää, jotta saisi houkuteltua Cindyn takaisin Johannesveljiin.

Martta Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martta Rintala (es. Hellevi Härkönen, 2012, 2013) on Cindyn ja Matleenan äiti ja Johannes Rintalan vaimo. Martta nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran helmikuussa 2012. Martta esitti lapsilleen miehensä Johanneksen Jumalalta pyytämällä luvalla syöpäsairasta. Valhe kuitenkin paljastui pian, kun Martta tunnusti asian tyttärelleen Matleenalle. Keskustelun kuitenkin sattui kuulemaan myös Cindy. Sittemmin Ossi ja Cindy hakivat Martalta turvaa, sillä totuus vauvojen vaihdosta oli selvinnyt Pihlajakadulla.

Matleena Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matleena Rintala (es. Pauliina Jokinen, 2012–2013) on Cindyn pikkusisko. Matleena saapui Pihlajakadulle helmikuussa 2012. Matleenan oli tarkoitus saada siskonsa palaamaan heidän lapsuudenkotiinsa kertomalla, että heidän Martta-äitinsä sairastaisi syöpää ja kuolisi pian. Sairaus kuitenkin paljastui pelkäksi valheeksi. Matleena ja hänen vanhempansa kuuluvat Johannesveljet-uskonlahkoon, jonka on perustanut Matleenan ja Cindyn isä Johannes. Myöhemmin Onni ”Tale” Taalasmaa, Ossi Puolakka ja Janne Haukkala kävivät pelastamassa Matleenan lahkosta. Matleena muutti Ossin ja Cindyn luokse asumaan. Matleena alkoi seurustella Talen kanssa ja muuttui vapaamielisemmäksi. Paljastuttua, että Tale oli tartuttanut satiaisia Matleenaan pari erosi. Matleena teki suuren muodonmuutoksen itselleen, koska halusi sopeutua joukkoon. Sittemmin Matleena ihastui Roni Jalavaan, mutta sattumusten kautta päätyikin vahingossa takaisin yhteen Talen kanssa. Mutta erottuaan jonkin aikaa myöhemmin Talesta, hän ja Roni alkoivat seurustella. Heidänkään suhde ei kestänyt kauan, kun Ronin valheet paljastuivat Matleenalle. Lokakuussa 2013 Matleena muutti Johannesburgiin tekemään hyväntekeväisyystöitä, netissä tapaamansa Aksun ja tämän vanhempien kanssa.

Ruukit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riitta Ruukki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riitta Ruukki (es. Aune Lind, 1999) oli Laura Kivirannan pomon Taisto Ruukin vaimo. Riitta yritti vietellä myös Markus Ekholmia.

Taisto Ruukki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taisto Ruukki (es. Svante Korkiakoski, 1999) oli Laura Kivirannan pomo ja Riitta Ruukin aviomies. Taisto antoi Lauralle, koska Laura valehteli seurustelevansa Markus Ekholmin kanssa. Taisto ja Riitta pitivät parisuhde iltoja Lauran ja Markuksen kanssa.

Ruohojärvet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaakko Ruohojärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaakko Ruohojärvi (es. Aapo Vilhunen, 2003, 2004) on Sirkka-Liisan ex-aviomies, edesmenneen Hanna Salinin isä ja Sofia Salinin isoisä.

Sirkka-Liisa Ruohojärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sirkka-Liisa Ruohojärvi (es. Soila Komi, 2003, 2004) on Jaakko Ruohojärven ex-vaimo, edesmenneen Hanna Salinin äiti ja Sofia Salinin isoäiti.

Salinit, Hickley, Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aleksi Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Aleksi Salin

Hanna Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Hanna Salin

Jukka Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Jukka Salin

Maarit Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Maarit Salin

Saku Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Saku Salin

Sofia Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sofia Salin

Silja Hickley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Silja Hickley (o.s. Salin) on Jukka ja Maarit Salinin tytär sekä Aleksi ja Saku Salinin sisko. Häntä esitti vuosina 1999–2000, 2001 ja 2002 Jonna Keskinen.

Pihlajakadulla asuessaan Silja oli Kalle ja Miia Laitelan hyvä ystävä. Silja vietti heidän ja veljensä Sakun kanssa paljon aikaa. Silja suhtautui hyvin huonosti äitipuoleensa Hannaan ja Silja ei koskaan sopeutunut kunnolla häneen. Silja yritti saada vanhempiansa yhteen, mutta se ei onnistunut.

Silja ihastui veljensä Aleksin parhaaseen kaveriin Kari Taalasmaahan, joka oli hieman häntä vanhempi. Silja ei kuitenkaan saanut Karilta vastakaikua, mutta Kari yritti Siljan avulla saada Jukalta kiristettyä rahaa. Kari oli nimittäin lähtenyt Siljan kanssa motelliin. Silja yritti saada Karia sänkyyn, mutta Kari ymmärsi, että meneminen Siljan kanssa sänkyyn olisi väärin. Kari jätti Siljan linja-autoasemalle ja lähti joksikin aikaa pois Pihlajakadulta.

Siljan seuraava varsinainen ihastus oli Tommi Tiihonen, joka oli mielisairas. Tommi oli kuolleen filmitähden Tyyne Puustisen eli Rebecca Liekan suuri fani ja hän etsi tätä Pihlajakadulta. Tyyne oli kuitenkin tällöin jo kuollut. Saatuaan selville, että Aki Nikkinen oli osaksi syyllinen Puustisen kuolemaan, Tommi yritti saada ihmisiä ymmärtämään Akin olevan murhaaja. Tommi valoi itsensä bensiinillä ja uhkasi sytyttää itsensä tuleen. Aki kuitenkin esti tämän ja Tommi tajusi silloin, että Aki ei ole täysin paha. Tommiltakaan Silja ei saanut vastakaikua tunteisiinsa.

Tommin jälkeen Silja ihastui myös Kalleen. Tämän jälkeen hän seurusteli valokuvaajan Atte Tenolan kanssa. Silja lähti vaihto-oppilaaksi Utahiin, Yhdysvaltoihin. Ennen lähtöään Silja sai selville Aleksin ja Hannan suhteesta, mutta ei kuitenkaan paljastanut näitä. Silja tuli Aleksin ja Hannan lapsen Sofian sylikummiksi. Silja oli ristiäisissä vähällä paljastaa Aleksin isyyden, muttei tehnyt sitä. Tuolloin ei tiedetty kuka Sofian isä oli.

Utahissa Silja rakastui Matthewiin, he menivät naimisiin ja Silja muutti sukunimensä Hickleyksi. Parilla on kaksi lasta. Silja palasi Suomeen aivokasvaimeen kuolleen Miian hautajaisiin, muttä lähti pian takaisin perheensä luokse Utahiin.

Ilona Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilona Salo (es. Miia Maaranen, 2008) on Aleksi Salinin avovaimo.

Salot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liisa Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liisa Salo on Susanna Mikkosen esittämä hahmo, joka nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran sarjassa syksyllä 2010, kun tämä yritti saada Ismo Laitelan Elsa Toiviolta perimät rahat itselleen. Liisa kuitenkin rakastui Ismoon ja tunnusti juonensa. Ismon antaessa anteeksi Liisa muutti tämän luokse asumaan. Pian yhteenmuuton jälkeen Liisa paljasti ystävälleen Isabella Holmille, ettei oikeasti ole mitään sukua Elsa Toiviolle, muttei ollut aikeissa kertoa oikeaa henkilöllisyyttään Ismolle. Tämäkin valhe paljastui Ismolle, kun tämä kohtasi luostarissa oikean Liisa Toivion. Ismo suuttui Liisalle ja lähetti tämän vankilaan. Vapauduttuaan Liisa palasi tapaamaan Ismoa, ja pian kaksikko sai sovittua riitansa. Liisa muutti takaisin Ismon luokse. Ismo väitti Liisalle rakastavansa tätä vaikka todellisuudessa hän suunnitteli Antin kanssa peiteoperaatiota, jonka tarkoituksena oli toimittaa Liisa vankilaan tämän osallisuudesta pankkiryöstöön. Ismo ja Antti halusivat saada tietoa Liisan ex-miehestä Mikaelista, josta Liisa ei halunnut puhua. Peiteoperaatio alkoi pitkän ajan päästä tuottaa tulosta, kun Mikael soitti Liisalle. Mikaelin luultiin palanneen ryöstösaaliin takia, mutta pian hän paljasti rakastavansa edelleen Liisaa. Mikaelin suunnitelma epäonnistui Liisan huijatessa Mikaelia poliisien kanssa ja Mikael päätyi takaisin vankilaan. Liisa joutui kuitenkin vastuuseen osallisuudestaan ryöstöön, mutta selvisi ehdollisella vankeudella ja suorittamalla yhdyskuntapalvelua läheisessä sairaalassa. Ismon jätettyä Liisan alttarille salatakseen tältä syöpänsä Liisa päätyi yhteen Lasse Sievisen kanssa. Liisan tajuttua totuuden Ismon sairaudesta ja Lassen osuudesta salailujuoneen nainen päätyi kostoksi ryöstämään yhdessä Joonataniin pettyneen Cindyn kanssa Joonatanin rahat ja poistui maasta ryöstösaaliineen.

Mikael Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikael Salo (es. Juha Veijonen, 2012) on Venla Salon isä ja Liisa Salon ex-mies. Mikael istui vankilassa Sergei Kuulan sellitoverina. Mikael näki Ismon ensi kertaa R-kioskilla vapauduttuaan. Ismolle Mikael esittäytyi Simona ja he ystävystyivät. Lopulta Ismolle selvisi Simon todellinen henkilöllisyys ja hän lähti kohtaamaan Mikaelin pesäpallomailan kanssa. Liisa löysi kotoa Ismon kirjeen ja lähti etsimään tätä, tuloksetta. Myöhemmin paljastui, että Mikael oli kaapannut ja mukiloinut Ismon ja sitonut hänet tuoliin kiinni. Mikael ja Liisa olivat aikoinaan tehneet yhdessä pankkiryöstön ja vankilaan jouduttuaan Mikael oli antanut pankin tallelokeroon käyvät avaimet säilytetteväksi Liisalle sekä Joonatan Sieviselle. Myöhemmin Liisalle ja Joonatanille selvisi, että tallelokero olikin tyhjä. Mikael oli itse tyhjentänyt tallelokeron, mutta ei kertonut siitä Liisalle ja Joonatanille, vaan väitti näiden tyhjentäneen lokeron yhdessä. Rahojen lisäksi Mikael halusi itselleen myös Liisan, mutta onnellisessa parisuhteessa Ismo Laitelan kanssa elävä Liisa ei halunnut Mikaelia enää takaisin. Ismon ollessa panttivankina Liisa joutui myymään Ismon kioskin saadakseen rahaa. Liisa kuvitteli, että tuomalla Mikaelille tallelokerossa ollutta rahasummaa vastaavan summan, tämä jättäisi hänet rauhaan. Tilanne mökillä kiristyi ja Joonatanin tuoma hirvikivääri laukesi. Luoti osui Joonatania reiteen ja Mikael onnistui pääsemään karkuun.

Myöhemmin Liisa kehitti juonen, jossa uskotteli Mikaelille aina rakastaneensa tätä ja että rakkaus Ismoon oli vain näyteltyä. Kadulla poliisit nappasivat Mikaelin ja Liisan juoni selvisi myös hänelle. Mikael joutui takaisin vankilaan.

Venla Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Venla Salo (es. Jasmine Nystén, 2010) on Mikael ja Liisa Salon tytär. Helena Kuula palkkasi hänet majatalo Amandaan uudeksi työntekijäksi yhdessä Jiri Viitamäen kanssa. Molemmat kyllästyivät Amandan nihkeään ilmapiiriin ja vaihtoivat työpaikkaansa läheiseen nuorisokahvilaan dAmDaMiin. Venla oli ihastunut Jiriin, mutta ei kyennyt kertomaan sitä hänelle. Venlan äidin Liisan ilmestyttyä maisemiin, kehotti tämä unohtamaan Jirin, joka ei osannut arvostaa Venlaa. Venla päättikin vaihtaa maisemaa ja muutti Toscanaan.

Sieviset, Saari, Viitamäki, Hyvönen, Brunberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Annika Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Annika Sievinen

Heli Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Heli Sievinen

Joonatan Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Joonatan Sievinen

Katri Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Katri Sievinen

Lasse Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lasse Sievinen

Leo Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leo Sievinen

Leo Sievinen (es. Jarmo Mäkinen) oli Joonatan, Satu ja Jere Sievisen isä, Lasse Sievisen veli sekä Katrin, Helin, Annikan ja Jirin setä. Leon paljastuessa homoseksuaaliksi Joonatan joutui koulukiusatuksi kotikaupungissaan Nurmeksessa ja muutti Pihlajakadulle. Syksyllä 2008 Leo kävi hoitamassa Helsingissäkin kiusatun Joonatanin koulusotkuja. Keväällä 2009 paljastui Leon kuolleen sydänkohtaukseen. Leon ex-vaimo Riitta Sievinen ja Leon miesystävä Hannu Saari tulivat Helsinkiin kertomaan tapahtuneesta, ja hautajaisia vietettiin muutamaa päivää myöhemmin.

Paula Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Paula Sievinen

Riitta Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riitta Sievinen (es. Paula Siimes, 2009) on Joonatan, Satu ja Jere Sievisen äiti. Sekä Leo Sievisen ex-vaimo. Kun Leo kuoli keväällä 2009, Riitta ja Leon miesystävä Hannu Saari saapuivat Helsinkiin kertomaan suru uutisen Joonatanille. Hautajaiset järjestettiin muutama päivä myöhemmin Nurmeksessa.

Satu Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satu Sievinen (es. Mira Taussi, 2009) on Joonatan, ja Jere Sievisen sisko. Satu osallistui isänsä Leo Sievisen hautajaisiin.

Hannu Saari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannu Saari (es. Teemu Ojanne, 2009) oli Joonatan Sievisen isän Leo Sievisen miesystävä. Hannu saapui Pihlajakadulle yhdessä Leon ex-vaimon Riitan kanssa kertomaan Leon kuolleen sydänkohtaukseen vuonna 2009.

Armi Viitamäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armi Viitamäki

Armi Viitamäki (o.s. Lepistö) (es. Johanna Tuomi, 2010–2011) on Paulan sisko ja Jirin äiti, sekä Katri, Heli, Annika ja Severin täti. Armi ilmestyi Pihlajakadulle Jirin pudotessa parvekkeelta ja halvaannuttua vasemmalta puoleltaan. Jirin kotiuduttua ja pojan haukuttua äitinsä Armi palasi takaisin kotiin ja samalla poistui sarjasta. Armi ja Lasse ovat aikoinaan seurustelleet, mutta suhde päättyi Lassen rakastuttua Paulaan. Seurusteltuaan Paulan kanssa Lassella ja Armilla oli yhden yön juttu, josta sai alkunsa Jiri. Lasse sai tietää Jirin olevan hänen poikansa vasta Armin saavuttua Pihlajakadulle. Jirille tämä selvisi jo kevään 2010 päätösjaksossa, kun hän vaihtoi Severin sylkinäytteen omaansa Lassen isyystestikokeita varten, vain näpäyttääkseen Lassea.

Kiia Hyvönen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiia Hyvönen

Kiia Hyvönen (es. Outi Condit) on ammatiltaan taksinkuljettaja. Kiia tutustui ja ihastui Heliin kuljettaessaan tätä taksilla kotiin. Helin unohtaessa sateenvarjonsa Kiian taksiin, sai Heli tilaisuuden soittaa Kiialle ja pari tapasi uudestaan. Kiia ja Heli päätyivät onnistuneille treffeille ja päättivät tavata heti seuraavana päivänä uudestaan. Taidenäyttelyssä Kiia sai mystisen puhelun Hannele-nimiseltä naiselta, jota Heli luuli Kiian naisystäväksi – seuraavana päivänä Helille selvisi Hannelen olevan Kiian Anniina-tyttären lapsenvahti. Kiia muutti Helin kanssa Vaasaan. Kiia ja Heli menivät myöhemmin kihloihin ja Heli onkin sanonut että Kiian tytär Anniina on hänelle kuin oma lapsi.

Johan Brunberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johan Brunberg (es. Miikka Tuominen, 2009) on Katri Sievisen kihlattu ja avopuoliso. Katri tapasi Johanin muutettuaan Vaasaan. Johan tuli Katrin kanssa Severi Sievisen ristiäisiin.

Taalasmaat, Tervajoki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elina Taalasmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Elina Taalasmaa

Seppo Taalasmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Seppo Taalasmaa

Tuomo Tervajoki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuomo Tervajoki (es. Ville Seivo) on Heinolasta kotoisin oleva poliisi. Tuomo on kihloissa Elina Taalasmaan kanssa ja heillä on yhteinen poika, Onni. Ennen kihlaustaan Elinan kanssa Tuomo petti naimisissa ollessaan vaimoaan Salla Mattilaa ensin Elinan kanssa ja sittemmin Emma Ilolan kanssa. Tuomo työskentelee poliisiammattikorkeakoulussa opettajana ja asuu yhdessä Elinan kanssa Göteborgissa. Hänet nähtiin sarjassa myös vuonna 2014.

Toiviot, Honkanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elsa Toivio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elsa Toivio

Elsa Akuliina Toivio (os. Korpela) oli Saara Pakkasvirran esittämä hahmo, joka oli mukana sarjassa keväällä 2010. Suojärveltä kotoisin ollut Elsa oli leskeksi jäänyt vanha kauppias. Hän oli perustanut aikoinaan yhdessä miehensä Oivan kanssa Elsan kulma -kaupan aivan Pihlajakadun läheisyyteen. Elsa tutustui Ismo Laitelaan, kun tämä tuli huoltamaan Elsan rikkinäistä kylmäkaappia. Myöhemmin Elsa ja Ismo ystävystyivät, ja Ismo auttoi Elsaa kaupan pitämisessä. Heidän piti yhdessä lähteä tutustumaan Elsan kotikulmille Karjalaan, mutta Elsa ehti menehtyä sepelvaltimotaudin aiheuttamaan sydänkohtaukseen, ennen kuin he pääsivät lähtemään. Elsan tytär Liisa Toivio on nunnana luostarissa ja poika Pekka on kuollut jo aiemmin. Elsa testamenttasi Ismolle koko omaisuutensa.

Liisa Toivio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liisa Toivio (es. Eeva Vauhkonen) on edesmenneen Elsa Toivion tytär. Liisa on nunnana eräässä luostarissa. Liisa Salo esitti pitkään olevansa Liisa Toivio ja yritti huijata Liisa Toivon perintörahat. Liisa Salon juonittelut paljastuivat Ismolle ja Sepolle, kun he lähtivat seuraamaan häntä. Luostariin saapunut Salo toimitti Toiviolle perintörahat, minkä Ismo ja Seppo näkivät.

Siru Honkanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siru Honkanen on Satu Pikkusaaren esittämä hahmo, joka oli mukana sarjassa helmikuusta 2011 saman vuoden lokakuuhun asti. Sirun Arja-äiti alkoholisoitui Sirun ollessa pieni, minkä vuoksi tyttö joutui lastenkotiin. Siru ei ole koskaan tavannut isäänsä Pekka Toiviota, joka kuoli jo ennen tyttärensä syntymää. Siru on Elsa Toivion pojantytär. Lastenkodista karannut Siru piileskeli aluksi Taalasmailla Talen huoneessa, mutta päätti kuitenkin muuttaa pois, sillä kuvitteli olevansa vain tiellä Taalasmailla. Tale kuitenkin sai suostuteltua Sirun asumaan salaa Isabella Holmin asunnossa. Pian Siru sai vakituisen asuinpaikan Ismo Laitelan luota, sillä Ismon avovaimon Liisa Salon luultiin olevan Elsan tytär. Kun totuus Liisasta paljastui, Ismo ja Liisa menettivät tytön huoltajuuden ja Siru joutui muuttamaan pois Ismon ja Liisan luota. Sirulle löytyi uusi sijaiskoti Kyyjärveltä.

Vaalanne, Vanala, Vatanen, Angervuo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaro Vaalanne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Aaro Vaalanne

Eero Vanala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teemu Lehtilän esittämät kaksoisveljekset Aaro (takana) ja Eero (edessä) kohtaavat toisensa kadulla.

Eero Vanala oli näyttelijä Teemu Lehtilän vuosina 2007–2009 esittämä hahmo televisiosarjassa Salatut elämät Vuonna 2009 nuorta Eeroa näytteli Ville Kemppainen. Aaro Vaalanne on Eeron identtinen kaksoisveli. Eero on kärsinyt koko ikänsä veljensä häiriintyneestä persoonasta.

Ulkonäöltään Eero oli identtinen kaksoisveljensä Aaron kanssa, mutta luonteiltaan he olivat kuin yö ja päivä. Eero oli luonteeltaan kiltti, herkkä ja huomaavainen. Hän onnistui säilyttämään myönteisen elämänasenteen ja uskonsa hyvään siitä huolimatta, että oli nuoruudessaan ollut kaksoisveljensä manipuloinnin kohteena koko ajan. Eerolla oli sarjaan tullessaan änkytystä, mutta päästyään Aaron manipuloinnista pois hän sai enemmän itseluottamusta. Eeron mukaan hän oli nuorempana hyvä erilaisissa peleissä ja mainitsi bravuurikseen nurkkajussin. Viimeisinä aikoinaan Eerolla kuitenkin ilmeni skitsofrenian oireita ja hän näki näkyjä kuolleeksi luullusta Aaro-veljestään.

Eero oli ammatiltaan lähihoitaja ja työskenteli vanhainkodissa, jossa myös sarjassa nähty Olavi Kanerva oli hoidettavana. Eero toimi myös keväällä 2008 Seppo Taalasmaan kampanjapäällikkönä, kun Seppo yritti päästä eduskuntaan Totuus-puolueen ehdokkaana.

Eero tapasi Laura Kivirannan narsistien vertaistukiryhmän kokouksessa ja kun selvisi, ettei hän todellakaan ollut kaksoisveljensä Aaro, löysi hän Lauran kanssa paljon yhteistä puhuttavaa ja he jakoivat kokemuksiaan Aarosta. Laura olisi halunnut syventää suhdetta, mutta Eero seurusteli Jennin kanssa ja suhde pysyi vain ystävyytenä.

Suhde Jenni Vainioon sai alkunsa, kun Eero auttoi häntä korjauspuuhissa Kentaurissa. Myöhemmin he tapailivat ja kävivät sienimetsällä, jossa he myös ensi kertaa suutelivat ja siitä suhde alkoi kehittyä. Myöhemmin Aaron esittämä ”Eero” halusi erota Jennistä ja näin sai mahdollisuuden päästä Lauran lähelle. Aaron kuoltua suhde Jennin kanssa jatkui. Eero ja Jenni lopettivat seurustelun, kun Eero sai tietää Jennin suhteesta Rafael Aroon.

Eero rakastui Paula Lepistöön (nyk. Sievinen) mökillä, kun hän oli pelastanut tämän kuoleman kielistä. Aluksi rakkaus oli vain yksipuolista, sillä Paula rakasti edelleen aviomiestään Lassea, mutta selvittyä että Lasse oli pettänyt Paulaa Tanja Jääskeläisen kanssa, alkoivat Paulan tunteet Eeron suuntaan lämmetä. Myöhemmin Paula alkoi odottaa lasta Eerolle. Lapsi sai nimekseen Severi, mutta hän syntyi kuitenkin vasta Eeron kuoleman jälkeen.

Eero seurusteli vakavissaan Paulan kanssa ja heille oli tulossa yhteinen lapsi. Eerossa alkoi kuitenkin ilmetä mielenterveysongelmien merkkejä ensimmäisiä kertoja silloin, kun hän kuvitteli näkevänsä kuolleeksi luullun kaksoisveljensä Aaron. Eero halusi suojella Paulaa ja lastaan Aarolta piilottamalla heidät vuokraamansa puuverstaan lattialankkujen alle. Lasse Sievinen pelasti Paulan, mutta Eero kuoli Kentaurin räjähdyksen aiheuttamiin vammoihin.

Anni Vatanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Anni Vatanen

Päivi Angervuo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivi Angervuo (es. Heli Perttula) on sarjassa keväällä 2006 sarjassa nähty henkilö, joka oli Aaro Vaalanteen entinen vaimo ja tämän tyttären äiti.

Vainiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ami Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ami Vainio

Birgitta Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Birgitta Vainio (es. Marjorita Huldén) on Jenni ja Katja Vainion äiti ja Niko Vainion isoäiti. Hän asuu Lempäälässä miehensä Iiron kanssa, josta he saapuivat Jennin häihin.

Iiro Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iiro Vainio (es. Veikko Honkanen) on Jenni ja Katja Vainion isä ja Niko Vainion isoisä. Hän asuu Lempäälässä vaimonsa Birgitan kanssa, josta he saapuivat Jennin häihin.

Jenni Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Jenni Vainio

Katja Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Katja Vainio

Niko Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Niko Vainio

Veijalaiset, Harakka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petri Veijalainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petri Veijalainen (es. Joni Leponiemi) on Toni Veijalaisen veli. Toni joutui usein huolehtimaan Petristä tämän vaikean kehitysvamman takia.

Toni Veijalainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Toni Veijalainen

Eeva Harakka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eeva Harakka (es. Hannele Kainulainen) on Toni ja Petri Veijalaisen äiti sekä Niko Vainion isoäiti.

Viljaset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juha Viljanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juha Viljanen (es. Petri Liski) on Martti Viljasen poika. Hänellä oli suhde Elina Taalasmaan kanssa, kunnes selvisi, että Martti on Elinan isä ja täten Juha on Elinan velipuoli.

Martti Viljanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martti Viljanen (es. Jean-Paul Kaijanen) oli Seppo Taalasmaan parhaimpia ystäviä. Heitä yhdisti antiikkiharrastus. Martin kuollessa paljastui hänen testamentanneen Sepolle omistamansa antiikkiesineet. Tutkiessaan tavaroita Seppo löysi Ullan kirjoittaman kirjeen, josta paljastui Ullan ja Martin vuosien takainen suhde, josta oli syntynyt Elina Taalasmaa. Martin äiti Selma kertoi myöhemmin Sepolle Ullan ja Martin kihlautumisesta.

Selma Viljanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selma Viljanen (1924–2005) oli Heidi Krohnin esittämä Martti Viljasen äiti sekä Elina Taalasmaan ja Juha Viljasen isoäiti. Elinan saadessa tietää totuuden oikeastaan isästään, hän tutustui Selmaan Ullan ja Sepon vastustuksesta huolimatta, ja heistä tuli läheisiä. Pian Selma kuoli sydänkohtaukseen.

Väänänen, Kurjet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilkka Väänänen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilkka Väänänen (es. Ari-Matti Hedman, 2013) on Lari Väänäsen isä ja Raakel Kurjen veli. Ilkka on kuljetusyrityksen omistava keski-ikäinen yksinhuoltaja, jonka suurin haave on, että Larista tulee NHL-pelaaja. Ilkka kannustaa ja jopa patistaa poikaansa jotta tämä tosissaan voisi menestyä NHL:ssä täysin tietämättömänä poikansa homoseksuaalisuudesta. Lari oli saanut jo hieman itsevarmuutta kertoakseen suuntautumisestaan, mutta Ilkan isän kuoltua hän perääntyi.

Myöhemmin Ilkka näki kotonaan Larin ja Eliaksen suutelevan, kun he eivät kuulleet Ilkan olevan asunnossa. Kevään 2013 päätösjaksossa Lari kertoi isälleen homoudestaan, kun Ilkka oli yrittänyt saada pojan kiinnostumaan työkaverinsa tyttärestä, josta Elias oli suuttunut Larille. Ilkka ei hyväksynyt poikansa homoutta ja Lari lähti asumaan Eliakselle.

Johanna Kurki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johanna Kurki (es. Aurora Haakana, 2015) oli Marianna Kurjen pikkusisko. Johanna asui yhdessä äitinsä Raakel Kurjen, isänsä ja Mariannan kanssa. Perhe eli onnellista ja tasapainoista elämää. Eräänä iltana siskokset olivat kylpemässä yhdessä ja Mariannan tuli vahtia Johannaa, mutta Johanna tahtoi lelunsa ammesseen ja Marianna lähti sitä hakemaan. Yksin ollessaan Johanna hukkui ammeeseen josta Marianna ja Raakel hänet löysivät.

Raakel Kurki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raakel Kurki (es. Miia Räikkönen 2015, 2016) oli Mariannan äiti, joka on toisen tyttärensä, Johannan, kuoleman jälkeen alkoholisoitunut sekä katkeroitunut. Hän myös syyttää Mariannaa Johannan kuolemasta. Mariannan ja Sergein eväsretken jälkeen Raakel yritti ajaa heidän päältään. Myöhemmin Marianna huomasi että hänen äitinsä oli ajaja sillä hän huomasi että Raakel nousi samaan autoon ja muisti että sama auto yritti ajaa myös Oliver Vuorelan yli. 3. marraskuuta 2015 nähdyssä jaksossa Raakel köytti Sergein painavaan painoon laiturille. Marianna tuli paikalle, kuten Raakel oli hänen kanssaan sopinut. Raakel kolkkasi Mariannan. Kun Marianna heräsi, Raakel heitti Sergein veteen, ja Sergei oli vähällä hukkua. Sebastian ja Elias ilmestyvät paikalle. Elias kolkkasi Raakelin ja Sebastian hyppäsi pelastamaan Sergein sillä aikaa kun Elias päästi Mariannan vapaaksi ja sitoi Raakelin. Sen jälkeen Elias meni auttamaan Sebastinia Sergein ylös saamisessa. Poliisit veivät Raakelin mielisairaalaan. Mielisairaalassa Marianna tuli katsomaan Raakelia viimeisen kerran, ja sanoi, etteivät tapaa enää koskaan. Raakel hermostui ja hänet laitettiin lepositeisiin. Toisaalla Marianna poltti Raakelin valokuvan. Marianna suri Raakelia ja sitä kaikkea, mitä hän on tehnyt Mariannalle ja mitä Marianna Raakelille.

Toukokuussa 2016 Raakel nähtiin sarjassa Mariannan hallusinaationa.

Muut henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aarni Räsänen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aarni Räsänen (es. Mikko Kauppila 2011, 2012) oli tanssia harrastava homopoika jonka Iida järjesti ensin treffeille homoksi luulemansa Talen kanssa ja seuraavana vuonna uudelleen Eliaksen kanssa. Elias oli rakastunut Lariin eikä näin ollen kiinnostunut Aarnista vaan pojan huono tuuri rakkaudessa jatkui.

Anna Järvinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna Järvinen (es. Miia Nuutila, 2000) oli Laura Kivirannan työkaveri ja hänen pomon serkku. Anna ja Laura eivät tulleet toimeen keskenään kovinkaan hyvin.

Alpo Lassila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alpo Lassila (es. Lasse Karkjärvi) oli Niko Vainion, Oona Kivirannan, Sofia Salinin ja Joonatan Sievisen luokanvalvoja, joka katsoi läpi sormien kuinka Nikoa koulukiusattiin. Lopulta Alpo erotettiin opettajan virastaan.

Antero Voima[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antero Voima (es. Kasperi Nordman) oli mukana sarjassa vuosina 2005–2007. Antero työskenteli poliisina Aaro Vaalanteen kanssa. Hän oli hetken aikaa parisuhteessa Laura Kivirannan kanssa.

AP Isola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ari-Pekka ”AP” Isola (es. Petri Ahonen) on Maarit Salinin Salin kuningatar -ohjelmaa tuottaneen Apisola Productionsin johtaja. AP seurusteli Jennin kanssa, kunnes Jenni valitsi Ossin. AP oli sarjassa elokuusta 2008 marraskuuhun 2008 asti.

Anneli Mansikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anneli Mansikka (es. Kirsti Kaarakainen) oli sarjassa vuonna 2007 esiintynyt hahmo. Hän hoiti Juulia Aution adoptiota, muttei suostunut paljastamaan mitään adoptiosta Juulialle.

Atte Tenola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Atte Tenola (es. Terno Zitron) oli valokuvaaja. Hänellä oli hallussaan kannabista, jota Silja Salin alkoi myydä. Hän myös seurusteli hetken aikaa Siljan kanssa.

Anna Mutanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna Mutanen on Henna Hyttisen esittämä hahmo, joka esiintyi sarjassa vuonna 2009. Kari ihastui Annaan tavattuaan tämän Oonan koulun vanhempainkokouksessa.

Anu Määttä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anu Määttä (es. Elina Vehkaoja) oli sarjassa vuonna 2008 esiintynyt hahmo. Anu oli Sampo Kaukovaaran tyttöystävä. He olivat rakastuneet intissä. Anu oli myös Pepin järjestämissä naamiaisissa mukana. Myöhemmin Sampo jätti Anun, koska oli salaa rakastunut sisarpuoleensa Peppi Kuulaan.

Anita Pajuniemi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anita Pajuniemi (es. Anne Nielsen, 2013) oli toipuva alkoholisti, ja näyttelijä johon Seppo Taalasmaa tutustui sairastuttuaan alkoholismiin. Anita ja Seppo ystävystyivät nopeasti. Seppo ja Helena Kuula kävivät myös katsomassa Anitan teatteriesitystä. Anita ja Seppo eivät enää tavanneet, kun Seppo joutui kaapatuksi Siperiaan ja lähti myöhemmin Pihlajakadulta.

Amanda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amanda (es. Anna Korolainen) oli Rasmuksen ja Jasminin kanssa yksi Niko Vainion koulukiusaajista. Hän muun muassa kuvasi videon, kun Niko oli lähellä hukkua sekä kuinka Nikon päätä uitettiin vessanpöntössä.

Anna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna (es. Nevena Ek, 2013) oli anoreksiaa sairastava tyttö, Iidan anoreksiatukiryhmästä. Annan anoreksia oli Iidan verrattuna, vielä vakavammalla tasolla ja sai Iidaa houkuteltua laihduttamaan entistä enemmän. Anna sai lopulta sydänkohtauksen, mutta edes se ei herättänyt häntä näkemään omaa tilaansa. Iida sen sijaan tajusi tilansa vakavuuden ja hakeutui hoitoon.

Atso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Atso (es. Anssi Hakanen) oli sarjassa vuonna 2000 esiintynyt 10-vuotias pikkupoika. Ulla Taalasmaa otti hänet suojiinsa, ja poika viettikin paljon aikaa Taalasmailla. Ulla luuli Atson virolaisperäistä äitiä prostituoiduksi tämän toistuvien työkiireiden perusteella, mutta luulo osoittautui lopulta perättömäksi – Atson äiti oli töissä huoltoasemalla.

Anders Lampela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anders Lampela (es. Antti Peltonen, 2013) kävi Jenni Vainion kanssa treffeillä Moosessa, Jenni ja Anders kiinnostuivat toisistaan ja sopivat uudet treffit joille he eivät kuitenkaan koskaan pääseet Jennin dramaattisen kuoleman takia.

Camilla Mustavaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Camilla Mustavaara

David[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David (es. Pedro Ramsey, 2013, 2014) oli paperiton maahanmuuttaja jota Katariina Mäkelä auttoi salaklinikallaan.

Eila Hirvonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eila Hirvonen (es. Anne Aitolehti,2012) oli Ismo Laitelan nuoruuden rakkaus johon Ismo törmäsi Amandassa. Nuoruuden rakastavaiset lämmitelivät suhdettaan ja muistelivat vanhoja, mutta eivät koskaan alkaneet seurustella vakavammin.

Esko Heikkilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esko Heikkilä (es. Teijo Eloranta) oli tutkija. Hänestä oli kiinnostunut sekä Katja Vainio että Elina Taalasmaa, mutta Esko kuitenkin osoitti enemmän tunteita Elinaa kohtaan. Väärinkäsityksen jälkeen Ulla luuli Eskon ja Elinan olevan menossa naimisiin ja alkoi järjestellä häitä, vaikka kyseessä oli vain Eskon tohtoriksi vihkiminen. Myöhemmin selvisi Eskolla olevan perhe Turussa, eikä Elina halunnut rikkoa perhettä.

Hannu Holopainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannu Holopainen (es. Roi Ron, 2014) oli Lasse Sievisen pomon Hanneksen lapsi, joka harrasti myös jalkapalloa samassa seurassa Severi Sievisen kanssa. Severi ja Hannu olivat myös luokkakavereita, mutta eivät koskaan pitäneet toisistaan vaan riitelivät useasti. Severin ja Lassen täytyi mielistellä Hannua, koska hänen isänsä oli Lassen pomo ja Lasse pelkäsi saavansa potkut jos Hannu valittaa isälleen.

Harri Järvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harri Järvi (es. Mikko Leskelä) oli töissä samalla kuntosalilla Hanna Salinin kanssa. Hän sai Kalle Laitelan homoseksuaalisuuden esiin.

Henrik Lammi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henrik Lammi oli näyttelijä Petri Rajalan esittämä hahmo, joka oli mukana sarjassa vuosina 2002–2003. Henrik oli Maarit Salinin työnantaja Olivia-lehden toimituksessa

Heikki Pohjonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heikki Pohjonen (es. Mikael Kokko 2015) oli Kristiinan entinen mies, Sannin isä sekä Iljan isoisä. Heikki oli ammatiltaan lääkäri, onkologi. Kristiinan epäröidessä Heikin ja Ismon välillä hän päätyi Heikin kanssa sänkyyn. Ismon kanssa yhteen palannut Kristiina kauhistui Heikin yllättäen ilmestyttyä Helsinkiin sekä ilmoituksesta muuttaa kaupunkiin pysyvästi.

Ismon ja Kristiinan kihlauksen myötä Kristiina päätti mennä vielä kerran ilmoittamaan Heikille ettei halua tätä elämäänsä. Kesken Kristiinan ja Heikin keskustelun Heikin henkilöllisyydestä selville päässyt Ismo tuli selvittämään Heikin aikeita Kristiinan suhteen Heikin huoneeseen majatalo Amandassa. Tilanne ajautui tappeluun, jonka seurauksena Ismo huomasi sängyn alle piiloutuneen Kristiinan.

Heikki oli myös maksanut Monica Mustavaaran seurasta Monican työskennellessä escorttina. Helsingissä Heikki törmäsi Monicaan, jolloin kävi ilmi että Heikki oli raiskannut ja pahoinpidellyt Monican vuosia aiemmin. Kevään 2015 päätösjaksossa Camilla Mustavaaran palkkaama palkkamurhaaja Seireeni murhasi Heikin iskemällä häntä pihviveitsellä selkään.[7]

Heikki Ratila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heikki Ratila (es. Jukka-Pekka Palo) oli menestyvä liikemies, joka esiintyi sarjassa 2004–2005. Paula Sievinen toimi hänen tulkkinaan kääntämässä muun muassa italiaa. Myös Jenni Vainio oli Heikin tulkki kääntäen tälle saksaa. Heikki maksoi Niko Vainion terapian sillä ehdolla, että saisi viettää Jennin kanssa yön, mihin Jenni suostui. Myöhemmin tämä selvisi Jennin aviomiehelle Amille.

Hedda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hedda (es. Ritva Loijas, 2013) Yksinäinen Hedda-mummo asui vanhainkodissa jossa Matleena Rintala teki vierailuja auttaen vanhuksia. Roni Jalava oli rahapulassa ja huijasi kenenkään tietämättä Heddaa että on tämän lapsenlapsi ja sai Heddan antamaan itselleen rahaa.

Ilari Pesonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilari Pesonen oli näyttelijä Kai Vaineen esittämä henkilö vuosina 2002–2003. Hän seurusteli samaan aikaan Inka Haapalan ja Aamu Korhosen kanssa. Ilari johti OVL-nimistä vapaaehtoisprojektia ja suunnitteli muun muassa iskun geenilaboratoriota vastaan. Ilari opiskeli teologiaa yliopistossa. Hänet myös tunnettiin vapaaseuran jäsenenä, josta hän myöhemmin sai potkut alettuaan seurustella Aamun kanssa.

Jaska Aarnio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaska Aarnio (es. Juho Milonoff, 2000) oli Katja Vainion ex poikaystävä. Jaska opetti ammatikseen vuorikiipeilyä.

Jarkko Juonala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarkko Juonala oli Seppo Pääkkösen esittämä hahmo, jonka Ekholmit värväsivät hoitamaan Taalasmaat ulos Pihlajakadulta.

Jasu Taavitsainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jasu Taavitsainen (es. Sami Saikkonen) oli Kari Taalasmaan armeija-aikainen kaveri, joka tuli sotkemaan Karin huumekauppabisnekseen Karin työskennellessä yökerho Geelin eteisvahtimestarina. Hän järjesti Laura Kivirannalle ja Karille nopeamman lääkäriajan sikiötutkimuksia varten, mistä Kari jäi palveluksen velkaa Jasulle. Jasu ihastui Karin siskoon Elinaan, mutta joutui lopulta vankilaan.

Juhani Routaketo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juhani Routaketo (es. Jussi Wahlgren, 2009–2011) oli Lasse Sievisen ja Heli Sievisen pomo heidän työskennellä Routaketo Oy:ssä. Joonatan Sievinen myös löi Juhania luullen tämän tekevän pahaa Severi Sieviselle, koska ei tuntenut Juhania tämän mennessä katsomaan vaunuissa olevaa Severiä.

Jasmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jasmin (es. Anni Jaatinen) oli yksi Niko Vainiota kiusanneista henkilöistä. Jasmin seurusteli Rasmuksen kanssa.

Kasper Koponen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasper Koponen oli Joona Mielosen esittämä henkilö, jossa esiintyi sarjassa vuosina 2003–2006. Kasper on temperamenttinen lukiolainen, joka sanoo usein suoraan mitä ajattelee, eikä useinkaan ajattele sanojensa seurauksia. Kasper ei ole urheilullinen, eikä erityisemmin vastakkaisen sukupuolen suosiossa. Hänen mielipuuhaansa on tietokonepelien pelaaminen ja Internetissä surffailu. Koulussa hän on keskivertoa parempi oppilas. Koulu on hänelle tärkeä asia ja hän on hyvä ryhmätöissä, joita hän mielellään haluaa johtaa. Kasperin yksi parhaimmista ystävistä on Sauli Kiviranta. Kasper seurusteli Annika Sievisen kanssa jonkin aikaa, vaikka Annikan tavoitteena oli saada vain Sauli mustasukkaiseksi. Saulin ja Annikan päätyessä riitelemään tästä kellarissa, nauhoitti Kasperin vahingossa päälle jäänyt kamera tämän ja hän sai tietää ystäviensä välisestä suhteesta. Annika kuitenkin rakastui Kasperiin ja pari päätyi harrastamaan seksiä Stellanssin lattialla. Pian Annika ihastui Romeo Aroon ja erosi mustasukkaisesta Kasperista. Erottuaan Annikasta Kasper päätti lähteä hetkeksi Brysselissä asuvien vanhempiensa luo, ennen armeijaan menoaan.

Kim Kosonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kim Kosonen (es. Victor Kalmari, 2013) oli Larin jääkiekkojoukkueen jäsen ja tämän entinen ystävä, joka ei hyväksynyt Larin homoseksuaalisuutta. Kim päätyi pahoinpitelemään jengeineen Larin, minkä seurauksena Lari joutui luopumaan jääkiekosta ja NHL-haaveistaan.

Kirsi Huovinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirsi Huovinen (es. Venla Saartamo, 2016) on Miia Laitelan näköinen nainen, jonka Kristiina Pohjonen näki ostokeskuksessa myyjänä. Muistinmenetyksen seurauksena Kristiina ei tiennyt, että hänen Miia-tyttärensä on kuollut jo vuosia aiemmin ja luulee Kirsin olevan tyttärensä. Kalle maksoi Kirsille, jotta tämä lähtisi Helsingistä.[8][9]

Konsta Nurmi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konsta Nurmi (es. Emil Söderström, 2009) kävi samaa lukiota Peppi Puolakan, Oona Kivirannan, Miro Holmin ja entisen tyttöystävänsä Heidi Aaltosen kanssa. Konsta jätti Heidin, koska hänellä oli tunteita Peppiä kohtaan. Peppi ja Konsta seurustelivatkin hetken aikaa, kunnes Peppi tajusi rakastavansa Sampo Kaukovaaraa. Sampon ja Pepin erottua Konstan ja Pepin välit lämpenivät jälleen. Heidi oli edelleen rakastunut Konstaan ja yritti jatkuvasti saada tätä itselleen takaisin. Kentaurin räjähdyksen jälkeen Oona ei halunnutkaan lähteä vaihto-oppilaaksi Japaniin, mutta Konsta suostui lähtemään hänen puolestaan.

Kukka-Maaria Kujala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kukka-Maaria Kujala (es. Satu Linnapuomi) oli Saku Salinin lukihäiriöstä kärsivä ex-tyttöystävä.

Konstaapeli Raittinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kontsaapeli Raittinen (es. Timo-Pekka Luoma, 2007) oli mukana tutkimassa Kari Taalasmaan ja Romeo Aron autovarkaus tapausta yhdessä Tuomo Tervajoen kanssa. Myöhemmin myös kuulusteli Seppo Taalasmaata kun luuli tämän kuljettaneen huumeita autossaan. Todellisuudessa Helena Kuula ja Sergei Kuula lavastivat Sepon ja laittoivat huumeita tämän autoon, mutta Seppo oli erehdyksissä ja tietämättään pessyt mattonsa huumeilla eikä hänelle tapahtunut mitään.

Kimmo Kylmälä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kimmo Kylmälä oli Jussi Salmisen esittämä henkilö. Sebastian Vuorela palkkasi Kimmon ja Esa Leivon Talotaikureihin. Esa ja Kimmo alkoivat tehdä ryöstökeikkoja Talotaikureiden huoltamien kiinteistöjen asuntoihin. He jäivät kiinni Sebastianin ilmiantaessa heidät.

K-P Virtanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

K-P Virtanen (es. Jerry Mikkelinen 2001–2002) oli pomo levy-yhtiössä johon Teemu Korhonen ja Inka Haapala lähettivät musiikkiaan. K-P palkkasi nuoret artistit talliinsa, mutta antoi pian potkut Teemulle ja pakotti Inkan laulamaan humppamusiikkia taiteilijanimellä Inka-Liina.

Kaisla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaisla (es. Sirja Minkkinen, 2013-2014) oli Severin ystävä, jonka kanssa Severi vietti paljon aikaa. Severi ja Severin perhe kutsuivat Kaislaa Severin tyttöystäväksi. Myöhemmin Severi kertoi jättäneensä Kaislan.

Kristiina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristiina (es. Miia Penttilä) oli Kalle Laitelan tyttöystävä. Kristiina oli ihastunut Kalleen, mutta Kallelle Kristiina oli kulissia vain ettei hän jäisi kiinni homoseksuaalisuudestaan. Kristiina oli myös Saku Salinin silloisen tyttöystävän Ninan paras ystävä.

Kuronen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuronen (es. Olli Riipinen) oli sarjassa vuosina 2010, 2011 ja 2012 esiintynyt narkkari.

Lentokapteeni Timonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentokapteeni Timonen (es. Timo Vuoento, 2013) ohjasi lentokonetta johon Seppo Taalasmaa, Helena Kuula, Sergei Kuula , Isabella Holm, Peppi Kuula ja Sebastian Vuorela kaapattiin. Kaappauksen takana ollut Heiskanen myrkytti Timosen ja kone tippui Siperiaan. Sergei ehdotti nälissään Sebastianille että he syövät kuolleen Timosen, mutta ruumis jätettiin kuitenkin rauhaan.

Lääkäri Romppainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lääkäri Romppainen (es. Saara Widbom, 2015) työskentelee samassa sairaalassa Kalle Laitelan kanssa. Romppainen myös äänesti Kallea ylilääkäriksi.

Luka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luka (es. Petteri Avilia) työskenteli baarimikkona baarissa, jonne Peppi päätyi pakoillessaan ahdistavia tunteitaan Taigan CP-vammaan liittyen. Hän esiintyi sarjassa vuonna 2014.

Meri Vikstedt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meri Vikstedt (es. Ella Pyhältö) on Elias Vikstedtin adoptioäiti. Meri muutti syksyllä 2010 Eliaksen kanssa Brysseliin. Meri seurasi Helsinkiin lähtenyttä Eliasta ja selvitteli tämän asioita, antaen luvan jäädä Suomeen. Meri on avoliitossa belgialaisen Vincentin kanssa. Eliaksen mukaan Vincent on vanhan ajan konservatiivinen ihminen, joka ei hyväksy hänen homoseksuaalisuuttansa.

Minde Messenius[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minde Messenius (es. Rinna Paatso) oli Silja Hickleyn ja Saku Salinin pomo heidän tehdessä mallintöitä. Minde myös yritti vietellä Sakua.

Miska Koistinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miska Koistinen (es. Juska Reiman) on pizzakuski, jonka Elias Vikstedt tapasi kahvila Moosessa. Tämän jälkeen he viettivät myös yhteisen yön ja alkoivat pian seurustella. Miska oli pizzakuskin työn lisäksi lukion abiturientti ja sai työkeikallaan tietää Eliaksen entisen poikaystävä Larin asuvan kodittomien kanssa hylätyssä rakennuksessa. Hän kuitenkin lupasi olla kertomatta asiasta Eliakselle.

Miska ja Elias olivat kihloissa, kunnes sai kuulla Eliaksen pettäneen häntä Larin kanssa. Myöhemmin Miska ja Elias palasivat vielä hetkeksi yhteen, mutta suhde päättyi Eliaksen muuttaessa Brysseliin.

Miska poistui sarjasta vuonna 2015.

Mikko Kannas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikko Kannas (es. Perttu Hangaslahti ,2013-2014) oli Joonatan Sievisen kaveri jolle Joonatan oli velkaa rahaa, koska heidän tappelun seurauksena Joonatan vammautti Mikon jalan. Joonatan oli myös varastanut idean torture peliin Mikolta. Mikko palkkasi Monica Mustavaaran lakimiehekseen ja voitti jutun Monican avulla.

Minna Salonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minna Salonen (es. Marjo Lahti) oli Ami Vainion ex tyttöystävä. Minnan tytär kävi myös samaa koulua Niko Vainion kanssa.

Milla Muurinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Milla Muurinen on Pinja Flinkin esittämä hahmo, joka esiintyi sarjassa vuonna 2008. Milla on juontaja, ja hän kuului Maarit Salinin ohjelman tuotantoryhmään. Millalla on oma ohjelma Kirjailijan koti, jossa hän haastatteli kirjailijoita heidän kotonaan.

Marja Pihlaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marja Pihlaja eli Marja-täti (es. Sinikka Sokka, 2002) palkattiin Salineille hoitamaan Sofia Salinia. Marja-täti ystävystyi nopeasti Seppo Taalasmaan kanssa. Marjalle kehittyi yksipuolisia tunteita Seppoa kohtaan ja Seppo pyysi Salineita antamaan potkut Marja-tädille, koska tämä ahdisteli miestä.

Maukka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maukka (es. Harri Liuksiala , 2009) oli Niina Kanervan pomo tämän työskennellä stripparina baarissa. Maukka myös kiristi ja uhkaili Niinaa.

Mari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mari (es. Martina Aitolehti) halusi päästä julkisuuteen Seppo Taalasmaan kautta, kun Seppo oli politiikassa mukana. Mari myi juorulehdelle perättömän huhun hänen ja Sepon yhteisestä yöstä.

Niko Bergman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niko Bergman (es. Tero Autero) oli valokuvaaja, joka ihastui Kalle Laitelaan ja Saku Saliniin.

Noa Okada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noa Okada (es. Tung Bui) on japanilais-suomalainen nuori mies, joka oli mukana sarjassa vuosina 2009–2010. Noa tuli Helsinkiin vaihto-oppilaana tarkoituksenaan oli muuttaa Isabella Holmin luokse asumaan, mutta Isabellalle tämä ei sopinutkaan, sillä hän oli allekirjoittanut asumissopimuksen huolimattomasti päästäkseen eroon Oona Kivirannasta, joka ei lähtenytkään vaihto-oppilaaksi. Noa muutti asumaan Taalasmaille ja ihastui Oonaan. Miro Holm suuttui kun Noalle, kun hän ja Oona suutelivat. Noan äiti on suomalainen, joten Noa osaa puhua sujuvasti suomea.

Nooalaistyttö Vuokko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nooalaistyttö Vuokko (es. Helmi Seppälä) oli mukana Toivo Karhun johtamassa Nooalaislahkossa. Vuokko oli Toivon uskottu apuri. Miian kadotessa Vuokko kuitenkin kielsi tekevänsä mitään.

Nina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nina (es. Veera Tiainen) oli Saku Salinin tyttöystävä. Nina oli myös Kristiinan paras ystävä. Suhde kuitenkin loppui kun Nina tajusi Sakun rakastavan vielä Miia Laitelaa.

Petra Rinne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petra Rinne (es. Vera Kiiskinen) oli Aleksi Salinin mielenterveysongelmista kärsinyt tyttöystävä, joka kidnappasi Sofian. Hän menehtyi myöhemmin auto-onnettomuudessa.

Peter Grynqvist[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peter Grynqvist (es. Jouko Uusipato, 2009) oli Isabella Holmin tuttava hienostopiireistä, Peter oli suuri taiteen ystävä. Peter oli homoseksuaali ja iski silmänsä Kari Taalasmaahan, koska luuli Karia homoksi.

Pamela Johansson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pamela Johansson (es. Kirsti Väänänen) oli Ismo Laitelan hetken ihastus ja heillä oli lyhyt suhde. Loppujen lopuksi suhde päättyi siihen, kun Pamela petti Ismoa ja ilmoitti, että heidän suhteensa on ohi.

Pete Niiranen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pete Niiranen oli Teemu Palosaaren esittämä hahmo, joka oli mukana sarjassa vuonna 2007. Hän seurusteli Katri Sievisen kanssa, mutta Pete raiskasi hänet heidän juututtua hissiin.

Pertti ”Vemmu” Pihlaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pertti ”Vemmu” Pihlaja oli Sami Langin esittämä henkilö, joka esiintyi sarjassa vuonna 2000. Hän oli seksuaalirikollinen ja Aki Nikkisen sellikaveri. Vemmu ihastui Jenni Vainioon löydettyään Akin tavaroista tämän valokuvia. Hän työskenteli Barbaarissa. Hän yritti kaapata Ismon valinnassa asioineen Jennin ja uhkasi pistoolilla Ismoa, mutta Kalle Laitela onnistui tainnuttamaan Vemmun. Pian Vemmu joutui takaisin vankilaan.

Pasi Ruotsalainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pasi Ruotsalainen (es. Petri Manninen) oli Aki Nikkisen rikollistuttava, joka mm. myi Barbaariin alkoholia alle tukkuhintojen. Pasi seurusteli Jenni Vainion kanssa, ja kun Jenni tajusi Pasin rikollisen taustan ja tahtoi erota, Pasi raiskasi hänet. Lopulta Pasi joutui vankilaan.

Pekka Toroppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pekka Ilmari Toroppa[10] (es. Juho Lehto) oli vuonna 2014 esiintynyt henkilö, jota Iida Mustonen luuli isäkseen. Iida ei ollut missään tekemisissä isänsä kanssaan lapsuudessaan, mutta Maria-äitinsä kuoleman jälkeen Iida halusi tietää kuka hänen isänsä on. Muutaman väärän henkilön jälkeen Janne löysi Pekan, vaikka Iida oli jo päättänyt lopettaa isänsä etsimisen. Iidan ja Pekan ensitapaamisen jälkeen he lähentyivät nopeasti. Iidan ja Jannen eron jälkeen Iida lähti Pekan mukana Asikkalassa sijaitsevalle mökille. Mökillä Pekka paljasti Iidalle, ettei hän olekaan Iidan isä ja lukitsi hänet talonsa kellariin. Lopulta hän järjesti siellä itselleen ja Iidalle häät, josta Iida pakeni aiheuttamalla tulipalon heittäessä kynttilän tämän päälle. Iida lukitsi oven lähtiessään. Myöhemmin selvisi, että palokunta oli onnistunut pelastamaan Pekan palavasta talosta.

Pipsa Tiilikainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pipsa Tiilikainen (es. Nina Jääskeläinen) työskenteli kuntosalilla kunto-ohjaajana. Hänellä oli suhde Ismo Laitelan kanssa.

Rauni Koivukuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rauni Koivukuja (es. Karoliina Kudjoi) oli luterilaisen kirkon pappi, joka seurusteli Ismo Laitelan kanssa.

Rauni tapasi Ismo Laitelan ollessaan vihkimässä Jukka ja Hanna Salinia. Suhteen johtaessa kihlautumiseen iloinen Rauni alkoi suunnitella kirkkohäitä. Esille nousi Ismon usko Jumalaan; tämä kovia kokenut, muun muassa vaimonsa syöpään menettänyt mies ei ollut uskossaan Raunin tavoin vahva. Tämä vaikeutti omalta osaltaan parin elämää. Epävarma suhteestaan Ismoon ollut Rauni lähti pian lähetystyöhön Angolaan.

Angolassa Rauni rakastui toiseen lähetystyöntekijään. Suhde kaksikon välillä ehti kuitenkin niin pitkälle, että Rauni halusi purkaa kihlauksensa Ismon kanssa ja lähetti kihlasormuksen hänelle takaisin Suomeen. Ennen kuin Ismo ehti vastaanottaa kirjettä, oli Rauni muuttanut mieltään ja palasi Suomeen. Yritettyään kiivaasti salata suhteensa toiseen mieheen Rauni joutui kuitenkin paljastamaan kaiken Ismolle, joka vakuutti ymmärtävänsä ja tunnusti hänkin pettäneensä Raunia. Tietämättä Ismon valehdelleen Rauni jätti tämän. Rauni kuuli totuuden naiselta, jonka kanssa Ismo muka oli häntä pettänyt.

Rauni ja Ismo päättivät yrittää uudemman kerran ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Ismo oli innokas hankkimaan lapsia, mutta aiemmassa avioliitossaan sitä epätoivoisesti yrittänyt Rauni ei halunnut enää käydä läpi samaa tuskaa. Ismo alkoi käydä väkivaltaiseksi nähtyään kuvia Angolan rakkaasta. Rauni sai tarpeekseen ja jätti Ismon, joka vielä viimeisenä oljenkortenaan turvautui esittämään itsetuhoista. Ismo jätti Raunille lappusen, jossa kertoi tekevänsä itsemurhan. Huolestunut Rauni löysi Seppo Taalasmaan avulla Ismon, joka seisoi sillankaiteella. Yhdessä he ”saivat” Ismon luopumaan aikeistaan. Myöhemmin Ismo uskoutui Sepolle juonestaan. Saadessaan tietää asiasta Rauni palasi Angolaan.

Roni Jalava[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roni Jalava oli Henri Kaislan esittämä hahmo, joka nähtiin sarjassa vuosina 2012–2013. Roni oli Talen vanha kaveri Tampereelta ja tämä oli tullut etsimään vuokra-asuntoa Helsingistä väittäen päässeensä opiskelemaan kuvataidelukioon. Hänet nähtiin ensi kerran, kun tämä otti kiinni varkaan, joka oli varastanut Matleena Rintalan laukun. Hän ihastui ensisilmäyksellä Matleenaan ja Matleena Roniin. Roni joutui pettymään kun näytti, että Matleena valitsee Talen hänen sijastaan, mikä paljastuikin silkaksi vahingoksi. Kun Matleena alkoi seurustella Ronin kanssa, Tale sai selville, että Ronin pitäisi opiskella lontoolaisessa sisäoppilaitoksessa. Muuten Roni ei saisi euroakaan isoisänsä mittavasta perinnöstä. Syksyllä 2013 Marianna Kurki ilmiantoi Ronin olinpaikan tämän vanhemmilleen, jotta hän voisi muuttaa Heidin kämppikseksi, ja Ronin isä tuli hakemaan poikansa takaisin Tampereelle.

Rami Hirvonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rami Hirvonen (es. Jussi Ollila, 2001) oli Miia Laitelan ex-poikaystävä, jonka kanssa hän seurusteli erottuaan Nooalaislahkosta. Miia tapasi Ramin ulkomailla ja mies seurasi tätä Suomeen saakka. Rami oli väkivaltainen ja Miia pelkäsikin tätä ja lukittautui jopa häkkivarastoon ettei Rami saisi tyttöä kiinni.

Reima Syvärinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reima Syvärinen (es. Pertti Roisko, 2005, 2006) omisti baarin jossa Katja Vainio oli töissä lähdettään Pihlajakadulta. Katja ei halunnut perheensä löytävän tätä, ja Reima suojeli ystävänsä salaisuutta. Lopulta Katja palasi takaisin kotiin ja Reima jäi pyörittämään baariaan.

Raivo Vihkama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raivo Vihkama (es. Antero Nieminen) oli vuonna 2003 sarjassa esiintynyt hämärämies. Raivo teki Toni Veijalaisen kanssa pimeää bisnestä.

Rönkkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rönkkö (es. Joni Saarela, 2014) oli rikollinen joka haki apua Katariina Mäkelän salaklinikalta ja päätyi uhkailemaan Katariinaa. Sebastian Vuorela ja Sergei Kuula hoitivat Rönkön vankilaan, josta Rönkkö suuttui ja lupasi kostaa. Myöhemmin Rönkkö karkasi vankilasta ja tuli Katariinan salaklinikan hyväntekeväisyysjuhliin, jossa aloitti ammuskelun.

Rasmus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rasmus (es. Miro Tuomi) oli Niko Vainion, Oona Taalasmaan, Sofia Salinin ja Joonatan Sievisen luokkalainen. Hän kiusasi Nikoa, joka melkein hukkui uintiharjoituksissa. Rasmus oli kiusaajajengin johtaja, joka kuitenkin osallistui myös itse fyysiseen kiusaukseen, kuten uittamiseen.

Susanna Tapaninen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Susanna Tapaninen (es. Jatta Ansamaa, 2004) oli Riku Jääskeläisen entinen kihlattu Rakkavaarasta. Susanna oli pettänyt Rikua Ossi Puolakan kanssa. Susanna tuli Helsinkiin selvittämään välinsä Rikun kanssa, Riku antoikin anteeksi, mutta ei halunnut jatkaa seurustelua, koska oli jo rakastunut Katri Sieviseen.

Sonya Fadiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonya Fadiga on Sue Willbergin esittämä hahmo, joka seurusteli Heli Sievisen kanssa. Sonya oli mukana sarjassa vuonna 2010. Paula luuli Sonyan olevan ihastunut Lasseen.

Sami Pajola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sami Pajola (es. Tommi Saarinen, 2006-2008) oli Heli Sievisen koulukaveri, jonka kanssa hän ystävystyi. Sami oli homoseksuaali ja auttoi Heliä tulemaan ulos kaapista. Sami työskenteli Kentaurissa, kunnes muutti pois Helsingistä.

Seireeni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seireeni (es. Martina Aitolehti 2015) on Camilla Mustavaaran palkkaama palkkamurhaaja, joka murhasi Heikki Pohjosen.

Sinna Jokinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sinna Jokinen (es. Susa Saukko) oli Aleksi Salinin koulukaveri, jonka kanssa Aleksi seurusteli hetken aikaa. Sinna oli myös Sofia Salinin hoitajana.

Skäbä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skäbä (es. Marko Äijö, 2014) oli muusikko joka esiintyi Moosessa. Skäbä oli myös Maria Mustosen entinen miesystävä. Iida Mustonen etsi isäänsä luuli hetken aikaa Skäbän olevan hänen isänsä.

Selina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selina (es. Heidi Hilpinen, 2014, 2015) oli Marianna Kurjen lapsuuden ystävä, joka vajosi psykoosiin hänen erottuaan poikaystävästään. Selina asui tänä aikana Mariannan kanssa ja näin ollen kaikki syyttivät Mariannaa Selinan tilasta. Selina ei koskaan parantunut ennalleen.

Selinan äiti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selinan äiti (es. Annina Rubinstéin, 2014, 2015) pitää huolta psykoosiin vajonneesta tyttärestään. Selinalla ja tämän äidillä oli ennen Selinan sairastumista lämpimät ja rakastavat välit.

Teresa Ala-Uotila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teresa Ala-Uotila

Teresa Ala-Uotila (es. Sanna-June Hyde) oli opettaja, joka seurusteli Heli Sievisen kanssa. Teresa oli mukana sarjassa vuosina 2005–2006.

Teresa toimi alun perin Helin mediakurssin opettajana lukiossa. He olivat opettaja–oppilas-suhteesta huolimatta hyviä ystäviä myös koulun ulkopuolella. Yhteisessä saunaillassa Helin kanssa, Helille selvisi Teresan olevan lesbo. Heli oli hieman järkyttynyt ja vältteli Teresaa jonkin aikaa.

Teresan ja Helin ollessa kävelyllä kauden 2005 päätösjaksossa pari päätyi Helin aloitteesta suutelemaan. Suudelman jälkeen Heli tajusi pitävänsä enemmän naisista kuin miehistä, ja he alkoivat seurustella. Myöhemmin Teresan entinen naisystävä Kirsi palasi kuvioihin, haluten Teresan takaisin itselleen. Lopulta Teresa jätti Helin ja lähti Kirsin mukana pois Pihlajakadulta.

Tommi Tiihonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tommi Tiihonen (es. Jussi Puhakka) oli Silja Hickleyn poikaystävä. Siljan perhe ei pitänyt Tommista, koska tämä oli mielisairas ja ilman lääkkeitään vaarallinen. Silja kuitenkin halusi suojella Tommia. Lopulta Tommi päätyi mielisairaalaan.

Toivo Karhu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toivo Karhu (es. Esa-Matti Pölhö) oli Nooalaislahkon johtaja, joka ihastui Miia Laitelaan. Hän yritti saada Miiaa mukaan joukkoitsemurhaan. Hän poltti itsensä hengiltä. Toivo uskoi taivaan isän voimiin niin vahvasti, ettei uskonut tulen pystyvän vahingoittamaan häntä. Hän pyysi erästä lahkolaisnaista sytyttämään hänen hihansa tuleen, ja oltuaan hetken tulessa hän kaatui elottomana maahan.

Timi Koivisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Timi Koivisto (es. Mikael Kokko, 1999) oli Aki Nikkisen hämärä kaveri, joka ryösti Vainiot koska hänen ex tyttöystävänsä Jenni Vainio oli lainannut häneltä rahaa eikä pystynyt maksamaan takaisin. Aki ja Markus Ekholm saivat kuitenki Timin palauttamaan tavarat Vainioille, koska Timi oli Akille palveluksen velkaa.

Tobias Nylund[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tobias ”Topi” Nylund (es. Hannu Abonce) oli fysioterapeutti, johon Heidi Aaltonen ja Peppi Puolakka tutustuivat hevostalleilla. Myöhemmin tytöt kutsuivat Topin dAmDaM-kahvilassa järjestettäviin teemabileisiin, joiden tarkoituksena oli kerätä rahaa Eetu-ponin pelastamiseksi. Topi alkoi seurustella Heidin kanssa, mutta suhde päättyi Topin saadessa tietää Heidin ja Jiri Viitamäen seksisuhteesta. Topi päätyi helpottamaan oloaan ottamalla Pepin kanssa ”ompuiksi” kutsuttuja huumausaineita, minkä seurauksena pari päätyi harrastamaan seksiä. Sergei Kuulan lopettaessa huumekauppansa Topi ja Peppi lähtivät ostamaan Tallinnasta tarvitsemiaan huumausaineita. Pari päätti testata tuotteita ennen niiden myymistä, minkä seurauksena molemmat joutuivat sairaalaan. Sairaalassa Topin sydän pysähtyi ja hän menehtyi. Tobias esiintyy kuolleena hetken aikaa Salatut elämät -elokuvassa Nightmare – painajainen merellä. Samaisessa elokuvassa selviää että Topin äiti Tessa Nylund seurustelee Sampo Kaukovaaran kanssa. Ja Nightmare 2 – Painajainen jatkuu elokuvassa selviää että Tessa kuoli synnyttäessään tämän ja Sampon yhteistä lasta Ukkoa, joka on näin ollen Topin velipuoli.

Tiina Mäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiina Mäki (es. Hanna Lekander, 2007) Oli Teresa Ala-Uotilan ex-tyttöystävä, joka saapui Helsinkiin pilatakseen Teresan suhteen Heli Sievisen kanssa. Tiina sai viimein rikottua parin suhteen ja lähti Teresan kanssa pois kaupungista.

Taru Saaristo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taru Saaristo (es. Minna Turunen) oli Heli Sievisen naisystävä ja opettaja. Hän poistui sarjasta muutettuaan Helin kanssa Ranskaan. Heli jätti Tarun Pariisissa aloittaessaan suhteen Iiris Kaukovaaran kanssa.

Tuuli Rantala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuuli Rantala (es. Sirpa Teppola) oli sarjassa keväällä 2008 esiintynyt henkilö. Tuuli ilmestyi Sievisten ovelle luettuaan Paula Lepistön haastattelun lehdestä. Tuuli haki Paulasta tukea, sillä tämän mies oli Aaro Vaalanteen kaltainen narsisti. Tuuli ja Paula ystävystyivät. Tuulin tekemä itsemurha järkytti Paulaa syvästi.

Tero[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tero (es. Daniel Westerholm, 2009) oli Ossi Puolakan ystävä. Peppi Kuula käytti alaikäisenä hyväkseen Teroa että pääsisi baariin. Terolle hän valehteli olevansa jo täysi ikäinen. Valheen tultua julki Tero ei koskaan enää tavannut Peppiä.

Valtteri Elovirta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtteri Elovirta (es. Matti Ristinen 2000, Rami Rusinen 2012, 2013) on Katja Vainion entinen luokkakaveri, joka työskenteli samassa lakifirmassa Laura Kivirannan kanssa. Valtterin alettua viettää enemmän aikaa Katjan kanssa alkoi myös Katjan sisko Jenni kiinnostua Valtterista. Jennin kanssa Valtteri vaihtoi vain suudelman. Katja alkoi nähdä Valtterista eroottisia unia, mikä johti siihen että Toni Veijalainen jätti Katjan ja paljasti tunteensa Jenniä kohtaan.

Valtteri oli samoissa juhlissa Kalle Laitelan kanssa, ja he vaihtoivat suudelman. Valtterin ja Kallen tapailtua Kalle rakastui ja halusi paljastaa isälleen Ismo Laitelalle olevansa homoseksuaali, mutta Valtteri perääntyi. Myöhemmin paljastui että Valtteri oli naimisissa Outi-nimisen naisen kanssa. Avioliitto oli kuitenkin vain pelkkää kulissa, sillä Outi oli lesbo ja halusi käyttää Valtteria lapsentekovälineenä.

Syksyllä 2012 Valtteri kävi sairaalassa keuhkoputkentulehduksen takia ja joutui Kallen vastaanotolle. Valtteri pyysi Kallea kahville, mutta tämä kieltäytyi vedoten työkiireisiinsä. Jennin varoittelusta huolimatta Kalle kuitenkin soitti Valtterille ja suostui kahvikutsuun. Parin välille kehittyi suhde, vaikka Valtteri oli tapaillut myös Katariina Mäkelää. Kalle päätti jatkaa suhdetta Valtteriin, vaikka Jennin ja Katariinan puheet olivat saaneet Kallen miettimään Valtterin todellista luonnetta. Kun Kalle ja Valtteri olivat aikeissa harrastaa seksiä tämän jahdilla, Kalle löysi Valtterin sängystä Katariinan kadonneen korvakorun ja tajusi varoituksien olleen totta. Valtteri esti Kallea lähtemästä ja raiskasi tämän. Kalle ei tehnyt Valtterista rikosilmoitusta, koska tämä uhkaili julkaisevansa salaa kuvaamansa seksitallenteet.

Kalle onnistui pääsemään yli raiskauksesta. Kalle ja Katariina olivat alkaneet seurustella ja päättivät kokeilla kolmen kimppaa. Katariina kuitenkin perui tapaamisen viime hetkellä ja Kallen seuraksi saapui Valtteri. Kalle kertoi raiskauksesta Ismolle, joka päätti pahoinpidellä Valtterin. Tunkeuduttuaan asunnolle Ismo huomasi, että Valtterin raiskausyrityksen kohteeksi joutunut mies oli jo pahoinpidellyt Valtterin sairaalakuntoon. Ismo lähti Kallen kanssa hakemaan asunnolle unohtunutta pesäpallomailaansa. Kalle löysi Valtterin DVD-tallenteet, joille tämä oli tallentanut salakuvatut videot seksikumppaneistaan ja raiskaamistaan henkilöistä. Valtteri joutui vankilaan heti, kun oli parantunut sairaalassa.

Virpi Hurme[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Virpi Hurme (es. Mariko Pajalahti) oli samassa koulussa Saku Salinin ja Miia Laitelan kanssa. Virpi kiusasi koulussa vaihto-oppilas Chiqi Litä mm. hirttämällä Chiqiä esittävän Barbie nuken. Virpi oli myös ihastunut Sakuun ja Saku ystävystyikin Virpin kanssa, mutta romanttista suhdetta heille ei syntynyt, koska Saku oli rakastunut Miiaan.

Ville Kurtti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ville Kurtti (es. Tony Honkanen) opiskeli samassa koulussa kuin Elias Vikstedt, Iida Mustonen, Tale Taalasmaa, Janne Haukkala ja Lari Väänänen. Elias pyysi Villen treffeille ja pari meni elokuviin. Iida ja Lari päätyivät samaan esitykseen ja treffit olivat mennä pilalle. Ville kuitenkin treffien päätteeksi pussasi Eliasta ja pyysi tätä myöhemmin tekstiviestitse uusille treffeille. Ville kuvasi videon, jossa Lari itki. Elias julkaisi sen Facebookissa ja Lari sanoi, että Elias saa maksaa siitä. Moosen naamiaisissa Elias yllätti Villen suutelemasta toista poikaa ja parin orastanut suhde päättyi.

Ville Paananen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ville Paananen (es. Jani Karvinen, 2003) oli Jenni Vainion ja Katja Vainion entinen luokkatoveri. Hän seurusteli Jennin kanssa. Jenni myös valehteli Villelle hiedän seurustelunsa aikana Niko Vainion olevan Katjan lapsi.

Voitto Sutela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voitto Sutela.

Voitto Sutela (es. Heikki Lund, 1999) oli Seppo Taalasmaan vanha tuttu, joka ihastui Sepon vaimoon Ullaan ja myöhemmin tämän tyttäreen Elinaan.

Vanessa Turunen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vanessa Turunen (es. Silja Rantala 2011–2014) on Talen ja muiden nuorten luokalla oleva suosittu tyttö. Vanessa oli tyttöjengin johtaja ja myös useaan otteeseen ollut mukana kiusaamassa niin Talea kuin Matleenaakin.

Vesa Nokela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vesa Nokela (es. Matti Airas) oli sarjassa vuonna 2007 esiintynyt hahmo. Hän seurusteli itseään nuoremman Sofia Salinin kanssa ja yritti lopulta raiskata hänet.

Yrjö Merilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrjö Merilä (es. Paavo Liski) oli sarjassa vuosina 2005–2006 esiintynyt henkilö. Yrjö oli sen iltalukion opettajana, missä Seppo ja Ulla Taalasmaa opiskelivat runoutta. Myöhemmin Ulla ja Yrjö aloittivat seurustelusuhteen, joka päättyi Yrjön saamaan sydänkohtaukseen ja hänen kuolemaansa.

Kuolleet henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Hahmo Kuolinsyy
Krista Luokkanen anoreksian aiheuttama sydänkohtaus, ei näytetty sarjassa
oikea Isabella Holm putoaminen koskeen
Johanna Kurki hukkuminen kylpyammeeseen
Madeleine ”Madde” Ojala hukkuminen, ei näytetty sarjassa
Oiva Toivio ei tietoa, ei näytetty sarjassa
Pekka Toivio alkoholilla on kerrottu olevan osuutta kuoleman kanssa, ei näytetty sarjassa
1999 Tyyne Puustinen murha, ei näytetty sarjassa
2000 Mika Paju auto-onnettomuus
2000 Toivo Karhu itsensä polttaminen
2001 Petra Rinne auto-onnettomuus
2001 Erik Ekholm luuydinsyöpä
2002 Miia Laitela aivokasvain
2002 Markus Ekholm huumeiden yliannostus
2003 Hanna Salin eutanasia auto-onnettomuuden jälkeisen kooman vuoksi
2004 Toni Veijalainen hukkuminen
2004 Pertti Aaltonen vaimonsa ja itsensä ampuminen, ei näytetty sarjassa
2004 Martti Viljanen sydänkohtaus, ei näytetty sarjassa
2005 Selma Viljanen sydänkohtaus
2006 Yrjö Merilä sydänkohtaus, ei näytetty sarjassa
2006 Riku Jääskeläinen auto-onnettomuuden aiheuttama aivoverenvuoto
2007 Annika Sievinen hukkuminen
2008 Tuuli Rantala itsemurha, ei näytetty sarjassa
2008 Kristo Päivinen putoaminen kalliolta
2009 Leo Sievinen sydänkohtaus, ei näytetty sarjassa
2009 Juulia Autio kaasumyrkytys
2009 Eero Vanala kaasuräjähdys
2009 Sara Polvijärvi putoaminen koskeen
2010 Elsa Toivio sydänkohtaus
2011 Korppi putoaminen katolta
2011 Tobias Nylund huumeiden yliannostus
2011 Alexander Holm aortta-aneurysma
2012 Maria Mustonen eutanasia auto-onnettomuuden jälkeisen kooman vuoksi
2012 Patrik Sirén sydänkohtaus, ei näytetty sarjassa
2012 Aarne Luomanen sairauskohtaus, ei näytetty sarjassa
2013 Jenni Vainio joutui vahingossa Seppo Taalasmaata uhanneen Heiskasen ampumaksi
2013 Lentokapteeni Timonen myrkytys
2013 Heiskanen joutui Seppo Taalasmaan ampumaksi
2014 Paula Sievinen aivoverenvuoto: lakkasi koomassa hengittämästä
2015 Heikki Pohjonen murha, puukonisku selkään
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Salkkarit-pahis palasi sarjaan MTV3. Viitattu 15.04.2013.
  2. Selviää jaksossa 2461 Helena bongaa väärän linnun (29.4.2013)
  3. Selviää jaksossa 2465 Sebastianilla on mutka matkassa (8.5.2013)
  4. Selviää jaksossa 2466 Kuulat ovat umpitunnelissa (9.5.2013)
  5. Selviää jaksossa 2467 Katariina on kapulana kolmannessa pyörässä (13.5.2013)
  6. 1.6.2009, Jakso: Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka
  7. Viikko 24: Heikki Pohjonen murhataan 11.6.2015. mtv.fi. Viitattu 16.6.2015.
  8. Venla Saartamon roolihahmo paljastuu – Salkkarit-Ismo romahtaa täysin MTV.fi. 25.2.2016. Viitattu 15.3.2016.
  9. Salailun kierre johtaa hätäratkaisuun Salkkareissa – Kalle tekee yllättävän ehdotuksen MTV.fi. 26.2.2016. Viitattu 15.3.2016.
  10. Selviää jaksossa 2622 Camillan jaxuhali on pitkä ja kuuma (16.4.2014)