Jutta Korhonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jutta Korhonen
Jutta Korhonen huhtikuussa 2020 esitetyssä jaksossa.
Jutta Korhonen huhtikuussa 2020 esitetyssä jaksossa.
Näyttelijä(t) Maarit Poussa
Kesto 2014, 2016, 2017–
Ensi-
esiintyminen
Osa 2573: Severi liittyy lassensuojeluliittoon
(5. helmikuuta 2014)
Henkilötiedot
Koko nimi Jutta Unelma Korhonen
Ammatti sairaalanjohtaja
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Tampere
Suhteet
Puoliso(t) Maria Mustonen (eronnut, kuollut)
Ismo Laitela (entinen aviomies)
Aaro Vaalanne (entinen avopuoliso)
Lapset Iida Mustonen

Jutta Unelma Korhonen (ent. Laitela) (ent. Juha Korhonen) on Maarit Poussan esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Jutta on ollut mukana sarjassa vuosina 2014 ja 2016 sekä pysyvästi vuodesta 2017 alkaen.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen sukupuolenkorjaustaan Jutta seurusteli Maria Mustosen kanssa, joka tuli raskaaksi silloiselle Juhalle. Juha kirjoitti kirjeen syntymättömälle lapselleen ja jätti Marian. Maria päätti pitää vauvan ja kasvatti tyttärensä yksin. Marian kuoltua alkoi hänen aikuisuuden kynnyksellä oleva tyttärensä Iida Mustonen etsiä kauan kadoksissa ollutta isäänsä. Useiden erehdysten ja mutkien jälkeen Jutta myönsi Iidalle olevansa tämän isä, jonka jälkeen hän on ollut tyttärensä elämässä vanhemman roolissa.

Jutta oli naimisissa Ismo Laitelan kanssa, ja hänen perheeseensä kuuluivat tuolloin Ismon lisäksi myös tämän kaksi poikaa edellisistä suhteista, Kalle Laitela ja Ressu Mattila.

Jutta on myös seurustellut Aaro Vaalanteen kanssa ja he asuivat yhdessä vuokralla Ismon pojan Kallen omistamassa asunnossa.

Jutta tutustui Mira Angervuohon tämän asuessa kadulla ja otti Miran luokseen asumaan. Tämän jälkeen Mirasta on vähitellen tullut Jutalle tärkeä ihminen ja Mira on kertonut Jutan olevan hänelle kuin oma äiti.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ammatiltaan Jutta on puheterapeutti, jonka lisäksi hän toimi sairaalalla työsuojeluvaltuutettuna. Tämän lisäksi hän on tehnyt satunnaisia vuoroja silloisen aviopuolisonsa Ismo Laitelan omistamassa lähikaupassa, Delismossa. Keväällä 2023 Jutasta tuli sairaalan toimitusjohtaja Aaron erottua tehtävästä lääkeriippuvuutensa takia.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iida etsii isäänsä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jutta tuli sarjaan Iida Mustosen etsiessä isäänsä, johon Iida oli pitkään tahtonut tutustua. Jutta oli yksi isäehdokkaista – tosin nimellä Juha, sillä Jutta määriteltiin syntymässä pojaksi, kunnes hän teki aikuisena sukupuolenkorjausleikkauksen ja vaihtoi nimekseen Jutta. Leikkauksen jälkeen hän hylkäsi Iidan sekä vaimonsa Marian. Aluksi Jutta valehteli Iidalle Juhan kuolleen jo vuosia sitten ja että hän olisi Juhan naisystävä, kunnes lopulta kertoi totuuden. Aluksi Iidan oli hyvin vaikea hyväksyä Juttaa, mutta sittemmin heidän välinsä muuttuivat erittäin hyviksi.

Jutta poistui sarjasta hahmon muuttaessa Hyvinkäälle, mutta Linda Eerikäinen kutsui hänet takaisin kuvioihin sen jälkeen, kun Iida oli alkanut käyttää huumeita Anton Heleniuksen kanssa. Jutasta tuli vakituinen hahmo vuonna 2017.

Suhde Ismoon, Lasseen ja Aaroon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jutta tutustui internetin kautta Ismo Laitelaan. Heidän suhteensa alku oli myrskyisä, sillä Jutta ja Ismo olivat aiemmin tavanneet ja päätyneet riitelemään. Kun nämä riidat olivat selvitetty, oli Ismolle vaikea paikka hyväksyä Jutan transsukupuolisuus. Ismo ja Jutta muuttivat pian yhteen, kihlautuivat ja alkoivat suunnittelemaan häitä. Häät kuitenkin keskeytyivät Ismon edellisen vaimon Salla Mattilan rynnätessä kirkkoon juuri ennen vihkimistä ja kertoessaan, että Ismo on hänen poikansa Ressun isä. Tiedon kuultuaan päätti Ismo keskeyttää häät. Tämän jälkeen Ismon ja Jutan suhde ajautui melko nopeasti karille, jolloin Jutta muutti pois Ismo luota.

Ollessaan erossa Ismosta Jutta tutustui Lasse Sieviseen tietämättään Lassen ystävyydestä Ismon kanssa. Jutta ja Lasse ihastuivat nopeasti toisiinsa ja Lasse pestautui samaan sairaalaan palkanlaskijaksi, jossa Juttakin työskenteli. Jutan ja Lassen molemminpuolinen ihastus ei edennyt suutelua pidemmälle, sillä Ismo ja Jutta alkoivat jälleen lämmitellä välejään. Jutta joutui tekemään valinnan, jonka seurauksena hän muutti takaisin Ismon luo Pihlajakadulle. Hänen ihastuksensa Lasseen ei kuitenkaan kadonnut, ja heidän yhteinen työpaikkansa ja asuintalonsa aiheuttivat useita melko jännittyneitä kohtaamisia.

Pitkän säädön jälkeen Jutta ja Lasse päätyivät sänkyyn vain hetkeä ennen kuin Ismon oli tarkoitus kosia Juttaa. Ismo oli järjestämässä Jutalle yllätyskosintaa, mutta Jutan ja Lassen saapuessa selvisikin, että Ismo oli päättänyt järjestää häät kaupassa. Jutta suostui ja Ismo ja Jutta avioituvat Delismossa. Avioliitto ajautui kuitenkin pian kriisiin Ismon saadessa tietää Jutan ja Lassen yhteisestä yöstä. Miehet ajautuivat riitaan jonka seurauksena molemmat putosivat alas parvekkeelta. Lasse sai tapahtumasta huomattavasti vakavampia vaurioita, joista Lassen läheiset syyttivät Juttaa. Jutta muutti pois Ismon luota.

Pian erottuaan Ismosta Jutta alkoi kiinnostua Lassesta vakavasti. Jutta ja Ismo päätyivät avioeroon, jonka jälkeen Jutta alkoi seurustelemaan Lassen kanssa. Jutan ja Lassen suhde päätyi kuitenkin nopeasti eroon. Eron jälkeen Jutta tapaili jonkin aikaa Aaro Vaalannetta, mutta romanssi päättyi, kun Aaro kuuli Jutan ja Lassen välien uudelleen lämpenemisestä. Lasse ei voinut hyväksyä Jutan ja Aaron tapailua, joten Jutta jäi ilman kumpaakaan miestä.

Jutta sopi menevänsä treffeille Lassen kanssa, mutta Lasse poistui paikalta kuultuaan Jutan olleen ennen mies. Lasse yritti pyytää Jutalta anteeksi, mutta ei pystynyt. Jutta kertoi myös Aarolle saman, mutta Aaro vähät välitti koko asiasta ja sanoi Jutalle, ettei sillä ole väliä mikä hän nykyään on.

Myöhemmin Jutta ja Aaro alkoivat kiinnostua ja viihtyä toistensa seurassa. Heidän sopiessaan treffit, ymmärsivät he paikat väärin. Aaro seuraavana päivänä huolestui, kun Juttaa ei näkynyt ja kuulunut. Jutan puhelin ja tavarat olivat Amandassa Jutan huoneessa. Aarolle selvisi, että Jutta oli päätynyt putkaan samana iltana, kun piti olla treffeillä Aaron kanssa. Aaro löysi Sirkus-baariin, jossa Jutta häntä odotti. Sinne saapui kuitenkin Lasse. Jutan käydessä naistenhuoneessa, Aaro törmäsi Lasseen, joka valehteli Aarolle, ettei Jutta ole siellä, vaikka todellisuudessa olikin.

Myöhemmin Lassen jouduttua sairauslomalle palkanlaskijatyöstään (kun hän oli yksinäisenä lavastanut onnettomuuden saadakseen huomiota), Jutta päätti etsiä sijaisen. Aaro oli tuolloin vielä sairaalassa siivoojana, kunnes Jutta päätti palkata Aaron Lassen sijaiseksi.

Kidnappaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jutta joutui Aaron kanssa sairaalassa hammaslääkärinä työskennelleen Lauri Rossin kidnappaamaksi saatuaan vihiä Laurin olevan Aaron katoamisen takana. Lauri kidnappasi myös Mustavaarat, joille hän halusi kostaa. Jutta, Aaro ja Mustavaarat pääsivät pois vankeudesta Lindan ja Mikin tehtyä iskun kyseiseen kartanoon, jossa heitä pidettiin vankeina.

Ystävyyssuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romanttiset suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]