Aaro Vaalanne

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Aaro Vaalanne
Aaro Vaalanteen   paluu syksyllä 2012.
Aaro Vaalanteen paluu syksyllä 2012.
Näyttelijä(t) Teemu Lehtilä
Kesto 2004–2006, 2007, 2009, 2012, 2015, 2017-
Ensiesiintyminen Osa 992: Pyörremyrsky Annika kylvää tuhoa
(16. marraskuuta 2004)
Henkilötiedot
Koko nimi Aaro Vanala,
myöhemmin Arto Vanala,
sittemmin Aaro Vaalanne.
Ammatti yksityisetsivä, pappi
Sukupuoli mies
Ikä 51
Suhteet
Vanhemmat Anni Vatanen
Sisarukset Eero Vanala (kuollut)
Puoliso(t) Päivi Helenius (ex-vaimo)
Lapset Linda Eerikäinen
Lastenlapset Viola Helenius
Sisarusten lapset Severi Sievinen

Aaro Vaalanne (ent. Vanala, s. 6. huhtikuuta 1966) on Teemu Lehtilän esittämä kuvitteellinen henkilö suomalaisessa saippuasarjassa Salatut elämät. Aaro oli mukana sarjassa alun perin vuosina 2004–2006. Keväällä 2007 Aaro palasi sarjaan, mutta hänen oletettiin kuolleen saman vuoden syksyllä omissa häissään, kun Laura Kiviranta ja Paula Sievinen pudottivat hänet parvekkeelta. Syksyllä 2012 Aaro palasi jälleen sarjaan ”kuolleista”. Kävi ilmi, ettei hän kuollutkaan parvekeonnettomuudessa, vaan hänen äitinsä Anni Vatanen hoiti hänet kuntoon. Aaro palasi sarjaan jälleen keväällä 2015. Aaro oli sarjassa kuuden viikon ajan, kunnes hän poistui jälleen 13. huhtikuuta 2015 nähdyssä jaksossa. Aarolla on narsistinen persoonallisuushäiriö. Vuonna 2009 nuorta Aaroa näytteli Teemu Kemppainen ja samana vuonna aikuinen Teemu Lehtilän näyttelemä Aaro esiintyi kaksoisveljensä Eeron harhanäyissä. Tammikuussa 2017 Aaro teki jälleen paluun.

Työ[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaro työskenteli poliisina nimellä Arto Vanala, mutta ryhdyttyään yksityisetsiväksi hän vaihtoi nimensä Aaro Vaalanteeksi. Arto-nimi selvisi Sauli Kivirannalle, kun Aaron entinen poliisiystävä Antero Voima kutsui Aaroa sillä nimellä. Aaro oli selvittämässä Katja Vainion katoamista Kari Taalasmaan palkkaamana ja tätä kautta hän tutustui Laura Kivirantaan. Vankilasta vapaudutuaan hän aloitti uransa pappina, koska vankilassa hän astui uskoon.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivi Helenius[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen Pihlajakadun kuvioihin saapumistaan, Aaro oli naimisissa Päivi Angervuon (nyk. Heleniuksen) kanssa. Liitosta syntyi tytär Linda. Suhde kuitenkin päättyi, kun Aarossa alkoi ilmetä narsistisia piirteitä. Sittemmin Aaro ei ole tavannut tytärtään, eikä Päivi ole halunnut olla missään tekemisissä Aaron kanssa, vaikka auttoikin Paula Sievistä saamaan todisteita Aaron pahuudesta. Aaron palatessa Pihlajakadulle tammikuussa 2017, myös Päivi ja Aaro tapasivat pitkästä aikaa. Linda ei innostunut isänsä näkemisestä ja niinpä Päivi toivoikin, että omien sanojensa mukaan uskoon tullut Aaro häipyisi Helsingistä jättäen Lindan rauhaan.

Paula Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paulan Aaro tapasi jo sarjan ulkopuolella. Paula rakastui Aaroon ja aikoi jättää miehensä Lasse Sievisen, mutta tuli järkiinsä ja palasi Lassen luo. Aaron palattua Pihlajakadulle ja rakastuttua Lauraan, Paula oli kertomassa hänelle Aaron taustoista, mutta Aaro kidnappasi Paulan ja lukitsi hänet Sipoosta hankkimansa talon kellariin, josta hänet pelastivat Ismo Laitela ja Seppo Taalasmaa yhdessä Lauran kanssa, jolloin tälle selvisi Aaron todellinen luonne. Aaron salaisuuden selvittyä hän kidnappasi Oona Kivirannan ja lupasi palauttaa hänet takaisin Lauralle, jos tämä ei ilmoittaisi Aaron teoista poliisille. Laura suostui Aaron pyyntöön ja sai Oonan takaisin.

Laura Kiviranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaro Vaalanne (Teemu Lehtilä) ja Laura Kiviranta (Piitu Uski) tapaavat toisensa kiinalaisessa ravintolassa vuonna 2004.

Katja Vainion etsintäepisodin jälkeen Aaro ja Laura Kiviranta tapasivat sattumalta toisensa kiinalaisessa ravintolassa, jossa Aaro tarjosi Lauralle lounaan. Pari tapasi uudelleen pian Lauran kutsuttua Aaron teelle. Aaro sai Lauralta sympatiaa kertomalla entisestä vaimostaan ja lapsestaan. Laura kuitenkin pelästyi tunteitaan ja pari sopi olevansa ystäviä. Sittemmin he kuitenkin aloittivat seurustelusuhteen. Aaro helli Lauraa erilaisilla lahjoilla. Hän myös pyrki kohtelemaan Lauran lapsia, Saulia ja Oonaa parhaansa mukaan. He tykästyivätkin äitinsä uuteen miesystävään saman tien. Aaron aseesta aiheutunut ampumavälikohtaus Kivirannoilla sai Saulin epäilykset miestä kohtaan heräämään, sillä Aaron entinen poliisiystävä Antero Voima kutsui Aaroa Artoksi. Sauli uteli Aaron asioita ja heidän kahden välille syntyi erimielisyyksiä. Kun kukaan ei uskonut Saulin puheita Aarosta, hän päätti muuttaa Australiaan.

Aaro alkoi vähitellen manipuloimaan Laurankin elämää, muun muassa laittamalla unilääkkeitä Lauran ruokiin, jolloin Laura oli aivan tokkurassa työpaikallaan. Aaro sai vihiä, että Paula oli urkkinut tietoja Aarosta tämän ex-vaimolta, Päiviltä. Aaro päätti kosia Lauraa, ja pakotti Paulan tämän kaasoksi. Kun Paula kerran lähetti Lauralle tekstiviestin, ja kutsui tämän tapaamiseen, paikalle ilmestyikin Aaro, joka kaappasi Paulan. Aaro lukitsi hänet Sipoossa sijaitsevan talonsa perunakellariin. Sieltä Paulan löysivät Ismo Laitela ja Seppo Taalasmaa, jotka olivat Lauran kanssa katsastamassa talon olematonta homeongelmaa. Näin Aaron kieroilut paljastuivat kaikille. Viimeisenä oljenkortenaan Aaro kaappasi Oonan ja uhkasi, että satuttaa tätä, jos joku ilmoittaisi poliisille. Lopulta Laura sai Oonan ehjänä takaisin ja Aaro häipyi kuvioista.

Jenni Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaron palatessa sarjaan Jenni Vainio seurusteli Aaron identtisen kaksoisveljen Eeron kanssa. Hän oli laittanut salaa katoamisilmoituksen Aarosta lehteen, sillä halusi Eeron saavan mielenrauhan jos tämä tietäisi missä Aaro nykyisin on. Pian Jenni kuitenkin alkoi katua tekoaan ja toivoi ettei kukaan näkisi ilmoitusta. Ilmoitukseen kuitenkin vastattiin ja hän meni Sami Pajolan kanssa tapaamaan soittajaa. Soittaja ei kuitenkaan ilmestynyt paikalle, mutta Aaro tarkkaili Jenniä ja Samia autostaan, ja otti valokuvia myös paikalle ilmaantuneesta Eerosta. Myöhemmin aseella uhaten Aaro pakotti Eeron autonsa takakonttiin ja vangitsi hänet parakkiin. Jenni valmisteli yhteistä iltaa Eeron kanssa, mutta illalliselle saapuikin Eeroa esittävä Aaro. Aaron henkilöllisyyden paljastuessa Jenni yritti hälyttää apua, mutta Aaro tainnutti hänet ja sytytti asunnon tuleen. Jennin onneksi naapurissa asuvat Ami Vainio ja Tuomo Tervajoki pelastivat Jennin ilmiliekeissä olevasta asunnosta. Sairaalassa Aaro halusi hävittää lopullisesti todisteet rikoksistaan ja tämä yritti tukehduttaa Jennin tyynyllä, mutta yritys epäonnistui. Jennin herättyä Aaro sai Jennin uskomaan olevansa oikeasti Eero, vaikka Jenni aluksi olikin epäileväinen. "Eero" halusi pian erota Jennistä ja aloitti nopeasti etenevän suhteen Lauran kanssa. Juuri ennen parin häitä Lauran tytär Oona ja Jenni aloittivat yhteistyön Aaron paljastamiseksi. Jenni vakoili ”Eeroa” tämän lähdettyä Kentaurista. Valitettavasti Jennin puhelin soi, jolloin Aaro tajusi olevansa varjostettuna. Jenni ei tiennyt Aaron huomanneen häntä ja puhelun jälkeen hän jatkoi varjostamista. Aaro oli ovela ja meni kuin menikin yrittäjäkurssille (aiemmin Jenni oli saanut selville, että ”Eero” oli irtisanoutunut työpaikastaan vanhainkodista, mutta hän keksi tekosyyksi, että tästä olisi tulossa yrittäjä ja näin ollen tämä kävisi yrittäjänkursseilla). Tapauksen jälkeen Jenni ei enää epäillyt ”Eeroa”.

Raakel Kurki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2017 Aaro tapaasi Raakel Kurjen sattumalta, juuri ennen kuin Raakel oli lähdössä Sergei Kuulan johdolla suunnittelemaan kostoa tyttärellä Mariannalle. He menivät kahvilaan juttelemaan asioista. Heillä olivat samat kiinnostuskohteet ja huolet johtueen huonoista välistä lapsiin. Aaro puhui Raakelille anteeksiannosta ja Raakel luopui kostosta. Myöhemmin Aaro kuitenkin katkaisi välit Raakeliin. Hän sanoi että haluaa keskittyy omaan elämään, kun hänen veljenpoika Severi oli muuttanut Vaasaan ja katkaissut välit Aaroon. Lopulta Raakel teki Mariannan kanssa itsemurhan hukuttautumalla.

Aaron paluu ja mystinen parvekeonnettomuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teemu Lehtilän esittämät kaksoisveljekset Aaro (takana) ja Eero (edessä) kohtaavat toisensa kadulla vuonna 2007.

Aaro palasi sarjaan Jennin tekemän katoamisilmoituksen kautta. Vangittuaan Eeron parakkiin, Aaro tekeytyi Eeroksi. Jennin ja "Eeron" romanttisen illallisen päätyttyä Aaron henkilöllisyyden paljastumiseen ja tulipaloon, Jenni epäili Aaroa. Aaro sai Jennin kuitenkin uskomaan olevansa Eero. Pian tämän jälkeen "Eero" erosi Jennistä ja aloitti suhteen Lauran kanssa. Suhde eteni todella nopeasti, mutta Jenni ei enää epäillyt "Eeroa". Ainoastaan Lauran teini-ikäinen tytär, Oona, oli edelleenkin epäileväinen ”Eeroa” kohtaan. Aaron viettäessä Lauran kanssa aikaa, parakissa edelleen vankina ollut Eero pääsi irti köysistään ja pakeni, mutta paikalle saapunut Aaro sai karkulaisen kiinni ja vangitsi Eeron takaisin parakkiin. Lauran ja "Eeron" suhde eteni siihen pisteeseen, että mies päätti kosia Lauraa. Laura vastasi myönteisesti ja pian parin häitä juhlittiin Haikon kartanossa.

Juuri ennen häitä Oona ja Jenni aloittivat yhteistyön Aaron paljastamiseksi. Jenni vakoili "Eeroa", mutta "Eero" kuitenkin tajusi olevansa varjostettuna ja harhautti Jenniä niin, ettei tämä epäillyt mitään. Oona vakoili Eerona esiintyvää Aaroa ja näki, kuinka Aaro otti autonsa takakontista aseen. Oona kertoi asiasta ystävälleen Niko Vainiolle, joka ei kuitenkaan uskonut Oonan uskomattomilta kuulostaviin selityksiin. Hääpäivän aamuna Oona kantoi häätarvikelaatikoita Aaron autolle, avasi takakontin ja löysi aseen. Aaron lähestyessä Oona joutui piiloutumaan takakonttiin. Parakille ajanut Aaro ei huomannut Oonaa, vaan lähti hääkartanolle. Oona kuitenkin heitti aseen ammukset lumihankeen. Oona pelasti Eeron parakista ja kutsui Jennin sekä Nikon hakemaan heidät. He ajoivat kartanolle, jossa Eeron nähneet ihmiset tajusivat totuuden.

Laura ja ”Eero” olivat hääsviitissä viettämässä iltaa, kunnes ”Eeron” hiuslisäke irtosi. Näin totuus ”Eeron” todellisesta henkilöllisyydestä selvisi myös Lauralle. Laura iski Aaron tajuttomaksi kuohuviinipullolla, mutta hän palasi pian tajuihinsa ja yritti ampua huoneeseen Lauraa etsimään tulleen Paulan. Yritys epäonnistui, koska Oona oli heittänyt ammukset lumihankeen. Laura ja Paula työnsivät Aaron parvekkeelta alas ja Aaro julistettiin kuolleeksi.

Aaro Eeron harhoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2009 Eero näki harhoja kuolleeksi julistetusta Aarosta. Asia meni niin pitkälle, että Eero piilotti raskaana olevan Paulan arkkuun, suojatakseen heitä Aarolta. Eero kuitenkin menehtyi Kentaurin räjähtyksessä saamiinsa vammoihin. Lopulta Lasse löysi puuverstaalta piilotetun arkun ja pelasti Paulan juuri silloin kuin synnytys alkoi.

Aaron toinen paluu ja Severin kidnappaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaro palasi sarjaan syksyllä 2012, kun paljastui että hän oli pelastanut veljenpoikansa Severin jokeen uppoavasta autosta Annin ja Sievisten auto-onnettomuuden jälkeen. Kävi ilmi, että Aaron Anni-äiti oli hoitanut parvekeonnettomuuden jälkeen lähellä kuolemaa käynyttä Aaroa ja saanut tämän toipumaan.

Severi menetti onnettomuuden myötä muistinsa, jolloin Aaro uskotteli pojalle olevansa tämän isä. Aaro teki poliisille nimettömän ilmoituksen Severin kengästä, jotta saisi Sieviset luulemaan Severin olevan kuollut, sillä Aaro oli päättänyt pojan jäävän asumaan heidän luokseen.

Paula oli tunnistanut hätäkeskusnauhoitteesta Aaron äänen, mutta ei saanut muita vakuuttuneeksi että nauhalla puhui kuolleeksi luultu mies. Paula kertoi tapauksesta Liisalle ja he päättivät lähteä tutkimaan uudestaan Annin autiotaloa, josta he olivat aiemmalla vierailulla löytäneet käytetyn sairaalasängyn. Naiset saivat mukaansa Lassen, joka ei suostunut uskomaan Aaron olevan elossa. Tuloksettomien etsintöjen jälkeen kolmikko päätti lähteä kotiin, mutta Paula jäi vielä hetkeksi tarkistamaan taloa ja kohtasi talossa Aaron. Paula järkyttyi, eikä pystynyt itsekään uskomaan näkemäänsä. Sanaakaan sanomatta Aaro poistui paikalta. Pian tämän jälkeen Aaro lähti Pihlajakadulle tarkkailemaan, olisiko Sieviset jo luovuttaneet Severin suhteen. Poistuessaan paikalta Aaro peruutti autonsa päin Liisan autoa. Liisa ei tunnistanut Aaroa ja pari sopi kolarista aiheutuneet kulut. Pian Liisa tunnisti maahan rypistetystä etsintäkuulutusilmoituksesta Aaron ja kiiruhti kertomaan näkemästään Sievisille.

Severi näki televisiosta Lassen ja Paulan haastattelun, mikä sai Severin muistamaan elämänsä Helsingissä. Severi pakeni talolta, mutta Anni ja Aaro kuitenkin huomasivat pojan karanneen ja Aaro lähti autolla Severin perään. Aaro löysi Severin tienvarresta juttelemasta ohi ajaneelle Terttu Pirkkolalle, minkä jälkeen Severi joutui palaamaan Aaron kanssa takaisin. Aaro murtautui Tertun kotiin ja lupasi olla vahingoittamatta Terttua tai tämän perhettä, jos nainen soittaisi Sievisille ja peruisi kertomansa havainnot Severistä. Sieviset epäilivät Tertun ilmoitusta ja lähtivät tutkimaan aluetta, jossa Terttu oli kertonut kohdanneen Severin ja Aaron. Lasse, Joonatan ja Jiri päätyivät Aaron talolle, mutta lähtivät pois olettaen talon olevan tyhjä.

Aaro ilmoitti vievänsä Severin ja äitinsä pois maasta. Katumapäälle tullut Anni päätti hakea Paulan tapaamaan poikaansa. Aaro uhkaili Paulaa, että jos tämä kertoisi jollekin Severin olinpaikasta, Paula ei näkisi lastaan enää koskaan. Paulan ollessa jälleen tapaamassa Severiä, hän yritti salaa paikantaa uudella puhelimellaan talon sijaintia, mutta Aaro onnistui yllättämään hänet. Anni päätti palauttaa Severin oikeaan kotiinsa, mutta Aaro onnistui estämään tämänkin yrityksen ja lukitsi äitinsä kellariin. Paula näki ainoana mahdollisuutenaan pelastaa Severi lähtemällä Aaron kanssa pakomatkalle Ruotsiin. Severille nousi matkalla kuume, jolloin he pysähtyivät motellille.

Joonatan, Jiri ja Heidi olivat löytäneet Paulan tietokoneelta kartan, joka oli samalta alueelta kuin alue jossa Sieviset olivat aiemmin käyneet etsimässä Severiä. He lähtivät tutkimaan aluetta uudestaan ja tajusivat autioksi luulemansa talon olevan Aaron ja Annin. Kolmikko pelasti Annin talon kellarista, mutta erimielisyyksien vuoksi Anni lukitsi haulikolla uhaten joukon kellariin. Anni kohtasi Aaron, Severin ja Paulan motellilla ja esti näiden lähdön hävittämällä Aaron auton avaimet. Anni oli vienyt kellariin lukitsemiltaan nuorilta heidän puhelimensa ja Lasse soitettua Joonatanille Anni avasi Aarolta salaa linjan, jolloin Lasselle selvisi että Paula oli Aaron mukana. Lasse pelasti Ismon kanssa nuorison Annin talolta. Motellilla Paula ja Anni juonivat Aaroa vastaan, mikä sai Aaron lukitsemaan Annin vessaan. Aaro ja Paula viettivät yhteisen yön, ja herätessään Paula yritti pelastaa Annia. Aaro kuitenkin yllätti naiset ja sitoi nämä kiinni. Samaan aikaan kun hän oli lähdössä Severin kanssa Ruotsiin, poliisit olivat piirittäneet motellin, ja pihalla olivat myös Lasse ja Ismo.[1] Aaro ja Anni pidätettiin, mutta Severi päästi muilta huomaamatta Aaron ulos poliisiautosta. Aaro juoksi käsiraudoissa metsään.[2]

Pihlajakadulla Paula alkoi kuulla Aaron ääntä Severin puhuessa. Hän näki Aaron heidän kotisohvallaan.[3] Paula havahtui todellisuuteen, kun huomasi että sohvalla istuikin Severi eikä Aaro. Paulan harhanäyt eivät päättyneet siihen, sillä kun he olivat tehneet Severin kanssa pullia, Paula kuvitteli jälleen Aaron olevan keittiössä, vaikka kyseessä oli jälleen Severi.[4]

Aaron kolmas paluu ja mielisairaala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keväällä 2015 Aaro palasi jälleen sarjaan. Paettuaan aiemmin poliiseilta, Aaro oli siitä lähtien piilotellut metsämökissään, missä hänen mielensä oli alkanut oireilla uudella tavalla. Hän oli kirjoittanut päiväkirjaa, jonka Severi oli myöhemmin löysi. Kävi ilmi, että Aaron ikävä Severin luokse oli niin kova, että hän vajosi katatoniseen tilaan, jossa hän ei ota kontaktia ihmisiin. Hänet löydettiin metsästä, ja toimitettiin samaan mielisairaalaan jossa Marianna Kurki ja Sergei Kuula olivat. Päiväkirjan kirjoittamisen lisäksi Aaro piirsi kuvia, jotka kaikki esittivät puuta. Kun Monica Mustavaara tuli sairaalaan tapaamaan Mariannaa, kuuli Aaro hänen mainitsevan Pihlajakadun. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän otti jonkinlaisen katsekontaktin ihmisen kanssa ollessaan psyykkisessä tilassa. Hän piirsi Monicalle kuvan puusta, jonka tämä myöhemmin pudotti majatalon lattialle. Severi löysi piirustuksen sieltä. Severi sai Monicalta tietää, että Aaro on mielisairaalassa. Severi meni tapaamaan Aaroa mielisairaalaan. Severi ja Aaro eivät voineet karata mielisairaalasta. Aaro valehteli hoitajille olevansa Lasse Sievinen. Näin hän pääsi pois mielisairaalasta. Severi vei Aaron Pihlajakadulle ja Aaro meni saunaan piiloon, ettei kukaan tietäisi, että hän on talossa. Severi antoi Aarolle puhelimensa ja Aaro soitti Severille, ja kysyi, että voisivatko he nähdä. Severi meni useamman kerran tapaamaan Aaroa autoon. Siellä he juttelivat siitä, miten Lasse ei saisi aavistaa mitään. Severi kertoi autossa myös, mitä Pihlajakadulla sillä hetkellä oli tapahtunut ja Lassen aavistaneen jotain. Kun Lasse ja Eva olivat kävelyllä, Aaro vakoili heitä. Myöhemmin Aaro tuli Aki Nikkisen työpaikalle Amandan yläkerrassa sijaitsevaan Vinottareen, missä Eva oli sillä hetkellä töissä. Aaro käytti silloin peitenimeä Kristian Kroström ja tunnisti Evan. Kristian Kroström eli Aaro esiintyi viiniasiantuntijana. Sitten Eva katsoi Sievisillä vanhaa valokuvaa Aarosta. Lasse näki tämän ja heitti kuvan pois. Eva keksi, että hän järjestäisi illallisen Sievisillä ja kutsuisi myös Aaron. Lasse ei pitänyt Aaron vierailusta hänen kodissaan ja uhkasi lasten nähden Aaroa hirvikiväärillään. Aaro kuitenkin kerkesi karata Sievisiltä. Lasselle soitettiin poliisiasemalta ja he kertoivat, että Lassen pitäisi tulla sinne. Lasse ja Severi kuulivat, että Aaro oli ilmiantanut itsensä poliiseille. Kun Severi ja Aaro halasivat, Aaro pidätettiin.

Aaron neljäs paluu ja Antonin kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Kari Taalasmaa ja Linda Eerikäinen olivat menossa naimisiin kirkossa heidän pappinsa olikin Aaro. Samalla selvisi, että Linda on Aaron tytär. Aaron paluu sotki kuvioita ja aiheutti mielipahaa Lindalle. Severi oli kuitenkin iloinen Aaron paluusta ja majoitti tämän salaa omaan asuntoonsa Pihlajakadulle keskelle putkiremonttia, mihin Aaro oli tyytyväinen. Lopulta Jiri Viitamäki ja Kari kidnappasivat Aaron ja veivät hänet metsään sekä pakottivat väkivalloin hänet jättämään Lindan, Violan ja Severin rauhaan. Tämän jälkeen Jiri ajoi metsässä autolla päin puuta. Aaro tuli onnettomuuden jälkeen tajuihinsa selvittyään pintanaarmuilla ja pelasti Jirin ja Karin henget. Karikin selvisi vähin vammoin, mutta Jiri menetti onnettomuuden seurauksena väliaikaisesti näkönsä.

Aaro tapasi sattumalta Raakel Kurjen ja he menivät kahvilaan, missä he juttelivat ja huomasivat, että heillä on samanlaiset kiinnostuksen kohteet ja huolet. Myöhemmin Aaro kuitenkin katkaisi välit Raakeliin.

Aaro ei pitänyt siitä, että Severi seurusteli sokeriserkkunsa eli Aaron lapsenlapsen Viola Heleniuksen kanssa. Hän yllätti nuoret suutelemasta Pihlajakatu 23 B:n kellaritiloissa. Aaro kertoi, että Raamatun sääntöjen mukaan sukulaiset eivät saisi seurustella keskenään. Hän myös väitti olevansa Severin isä, vaikka Severi tiesi, että hänen oikea isänsä on Eero. Severi katkaisi välit Aaroon ja muutti Vaasaan kasvatti-isänsä ja siskopuoltensa luo.

Lindalle ja tämän pikkuveljelle Anton Helenius tuli riita, kun Anton otti yliannostuksen huumeita. Linda oli sanonut Antonille, että hän voi pärjätä omillaan. Lindan veli Anton pyysi Aarolta apua päästääkseen eroon huumeista. Anton ja Aaro alkoivat juonia yhdessä Karia ja Lindaa eroamaan. Epäonnistuneiden yritysten jälkeen Aaro kävi asentamassa ansan Taalasbiilin tiloihin, joka laukeaa kun osuu mustasta osasta tulevaan laservaloon. Kevään 2017 päätösjaksossa Kari oli hakemassa spraymaalia Taalasbiilistä Ullalle ja kohtaus pysähtyi kohtaan, jossa Kari lähes astui laserin alueelle. Myöhemmin Linda meni autokorjaamolle ja löysi jonkun makaavan ansassa kuolleena. Myöhemmin paljastui ruumiin olleen Anton, joka menehtyi ansaan vahingossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Selviää jaksossa 2362 Paula panee itsensä peliin (21.11.2012)
  2. Selviää jaksossa 2363 Severi jättää erikoiset hyvästit (22.11.2012)
  3. Selviää jaksossa 2369 Jenni ei hallitse uniaan (30.11.2012)
  4. Selviää jaksossa 2370 Paula on aistikkaasti harhassa (3.12.2012)

Salatut elämät - Uutiset syksy 2012

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]