Oona Kiviranta

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Oona Kiviranta
Sara Lohiniva Oona Kivirannan roolissa.
Sara Lohiniva Oona Kivirannan roolissa.
Näyttelijä(t) Sara Lohiniva (2007–2010)
Wilhelmiina Seppä (2004–2006)
Anni Weppling (2003–2004)
Linnea Lindström (2003–2004)
Kesto 2003–2006, 2007–2010
Ensiesiintyminen Osa 785: Kari ja Laura kokevat elämän ihmeen (11. syyskuuta 2003)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 1855: Oona ja Miro saavat vielä yhden tilaisuuden (22. tammikuuta 2010)
Henkilötiedot
Koko nimi Oona Eila Marjaana Kiviranta
Ammatti opiskelija
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Suomen lippu Helsinki
Asuinpaikka Ranskan lippu Ranska
Suhteet
Vanhemmat Kari Taalasmaa
Laura Kiviranta
Noora Autio (äitipuoli)
Sisarukset Sauli Kiviranta (velipuoli)
Benjamin Autio (velipuoli)
Puoliso(t) Miro Holm
Isovanhemmat Seppo Taalasmaa
Ulla Taalasmaa
Eila Kiviranta
Tädit ja sedät Elina Taalasmaa
Mirja Mattila (isotäti)
Serkut Onni Taalasmaa
Salla Mattila (äidin serkku)
Ilja Pohjonen (serkun kasvattipoika)
Tutut Peppi Puolakka
Joonatan Sievinen
Heidi Aaltonen
Sofia Salin
Noa Okada
Niko Vainio
Helena Kuula
Sebastian Vuorela
Sergei Kuula

Oona Eila Marjaana Kiviranta on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Oonaa on näytellyt syksystä 2007 lähtien Sara Lohiniva. Aiemmin häntä ovat näytelleet Anni Weppling ja Linnea Lindström vuosina 2003-2004 sekä Wilhelmiina Seppä vuosina 2004–2006. Oona poistui sarjasta toistaiseksi vuonna 2010. Tämän jälkeen hän on esiintynyt sarjaan perustuvassa elokuvassa Nightmare – painajainen merellä, joka sai ensi-iltansa loppuvuodesta 2012, sekä vuonna 2014 sen jatko-osassa Nightmare 2 – Painajainen jatkuu.

Yleistä Oonasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oona on Kari Taalasmaan ja Laura Kivirannan tytär. Hänellä on Sauli-niminen velipuoli äitinsä puolelta. Sauli on muuttanut Australiaan, mutta lähettää Oonalle toisinaan kortteja, joissa hän kertoo kuulumisiaan. Oonan isänpuoleiset isovanhemmat ovat Ulla ja Seppo Taalasmaa. Äidin puolelta hänellä on isoäiti Eila Kiviranta. Oonan äiti Laura joutui Karin pyynnöstä mielisairaalaan Keski-Suomeen, koska näki pahoja harhoja entisestä miehestään Aarosta, joka oli saanut tämän pään sekaisin. Oona muutti Karin luokse Taalasmaille.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oonalla on yhteensä ollut kolme näyttelijää, vuonna 2004 Oonan vauvanäyttelijät vaihtuivat hieman alle kouluikäiseen näyttelijään. Ala-asteen aloittanut Oona poistui isänsä kanssa asumaan Tampereelle vuonna 2006. Vuonna 2007 Oonan saapuessa takaisin Pihlajakadulle, näyttelijä vaihtui, koska Oona oli kasvanut teini-ikäiseksi. Hän asui alun perin äitinsä kanssa Pihlajakadulla, mutta muutti samaan rappuun isänsä Karin luo, jossa myös hänen isoisänsä Seppo asui. Nuorempana Oona oli ainakin hetkellisesti kiinnostunut hevosista, ja vanhempana häntä kiinnostivat japanilainen kulttuuri sekä manga. Oonalla oli teini-ikäisenä mustat rastat ja persoonallinen tyyli.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joonatan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joonatan Sievinen jätti Sofia Salinin Oonan takia. Oona ja Joonatan olivat pahasti riidoissa suhteen loppupuolella. Naapurissa asuva Miro Holm tahallaan pahensi riitoja entisestään. Lopulta Oona ja Joonatan erosivat.

Miro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oonan ja Miro Holmin välit olivat aluksi huonot. He riitelivät lähes aina. Miro kiusasi Oonan silloista poikaystävää Joonatania, mistä Oona oli vihainen. Oonan ja Miron välit viilenivät entisestään, kunnes Miro kertoi Oonalle pitävänsä hänestä. Miro ja Oona alkoivat seurustella ja myöhemmin muuttivat Salla Mattilan luokse asumaan ja menivät kihloihin.

Japanista Suomeen tullut vaihto-oppilas Noa Okada vei Oonan majatalo Amandaan syömään. Isabella Holm antoi tietoisesti heille alkoholipitoista kuohuviiniä vaikka nämä olivat pyytäneet alkoholitonta. Oona suuteli humalassa Noaa, minkä seurauksena hän lähti veljensä Saulin luokse Australiaan selvittämään tunteitaan. Oonan ollessa Australiassa, Peppi Puolakka kertoi vahingossa Mirolle, että se oli oikeasti Oona joka suuteli Noaa eikä päinvastoin. Oona suuttui ja katkaisi välinsä Peppiin. Miro päätti jättää Oonan ja päätyi sänkyyn Pepin kanssa.

Pepin ja Miron yhden illan jutun seurauksena Peppi tuli raskaaksi. Peppi päätti aluksi pitää lapsen, mutta päätyi lopulta tekemään abortin. Oona järkyttyi Isabellan kertoessa totuuden. Hän jätti Miron eikä hyväksynyt Pepin anteeksipyyntöä. Rakastavaiset eivät meinanneet saada välejään selvitettyä. Oona päätti lähteä isänsä, äitipuolensa Noora Aution sekä tämän adoptiolapsen Benjaminin kanssa Keniaan. Miro päätti lähteä isänsä Jarkko Peltosen ja tämän naisystävän Tanja Jääskeläisen perässä Ranskaan. Oona ja Miro tapasivat lentokentällä ja sopivat riitansa. Siitä huolimatta molemmat lähtivat omiin suuntiinsa. Näin Oona poistui sarjasta vuonna 2010.

Kun Kari Taalasmaa vuonna 2014 palasi Pihlajakadulle kertoi hän Oonan muuttaneen Ranskaan Miron luokse.

Nightmare – painajainen merellä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Oona lähtee Peppi Kuulan ja Sergei Kuulan seurueen mukana näiden häämatkaristeilylle. He kohtaavat siellä myös Miron ja Sampo Kaukovaaran, jotka ovat esittelemässä Jardinin tuotteita laivalla. Kun heitä aletaan uhkailla ja risteily on vähällä päättyä huonosti, Oona antaa Mirolle anteeksi, he suutelevat ja päättävät jatkaa seurustelua. Myös Oonan hiustyyli on muuttunut hänen sarjasta poistumisensa jälkeen. Elokuvassa hänellä on lyhyet oranssihtavat hiukset.

Nightmare 2 – Painajainen jatkuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oona ja Miro kutsutaan Jiri Viitamäen perustamaan kesäkahvilaan lomasaarelle. Saarella Miro kosi Oonaa, joka suostui kosintaan Kari Taalasmaan yrittäessä kuitenkin estää Miron aikeet mennä naimisiin Oonan kanssa. Kun saarella alkaa tapahtumaan kummia, joutuvat Miro ja Kari pitämään yhtä ja pääsevät sopuun lopulta. Oona ja Miro kertovat myös odottavansa ensimmäistä lastaan ja Kari onnitteleekin tulevia vanhempia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.