Joonatan Sievinen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Joonatan Sievinen
Joonatan sievinen 2011.png
Näyttelijä(t) Markku Pulli
Kesto 2007–2010, 2011–2015
Ensiesiintyminen Osa 1449: Niko valmistuu elämänsä koitokseen
(15. marraskuuta 2007)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 2801: Pako Pihlajankadulta
(9. huhtikuuta 2015)
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Kotipaikka Nurmes
Asuinpaikka ulkomailla
Suhteet
Vanhemmat Leo Sievinen (kuollut)
Riitta Sievinen
Sisarukset Satu Sievinen
Jere Sievinen
Tädit ja sedät Lasse Sievinen
Serkut Katri Sievinen
Heli Sievinen
Annika Sievinen (kuollut)
Severi Sievinen
Jiri Viitamäki
Muut sukulaiset Hannu Saari

Joonatan Sievinen (s. 1990) oli Markku Pullin esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Hahmo oli sarjassa mukana vuosina 2007–2010 ja 2011–2015.[1] Joonatan esitti myös yhtä pääosaa Salattujen elämien spin-off-sarjassa Tuuliranta.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joonatan on Leo Sievisen ja tämän vaimon Riitan poika. Joonatan on kotoisin Pohjois-Karjalasta, Nurmeksesta. Lasse Sievinen on Joonatanin setä ja näin ollen Joonatan on Katrin, Helin, Annikan, Jirin ja Severin serkku. Joonatan muutti aikoinaan Lassen ja Paulan luo, koska häntä kiusattiin isänsä homoseksuaalisuuden takia. Joonatan kävi yläasteen loppuun Helsingissä ja meni lukioon.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lukion jäätyä kesken Joonatan hankki itselleen töitä kuntosali Kehotuksesta. Hän alkoi harrastaa kehonrakennusta ja käytti steroideja. Myöhemmin Joonatan palasi lukioon, mutta lopetti uudelleen lähtiessään rekkakyydillä Norjaan mennäkseen töihin öljynporauslautalle. Matkan oli alun perin tilannut itselleen Jiri Viitamäki, mutta Joonatan lähti salaa hänen puolestaan.

Palattuaan Suomeen ja Cindyn lähdettyä maasta, Joonatan sai töitä Aki Nikkisen firmasta, Vinottaresta. Aki pyöritti yrityksensä sivussa escortti-bisnestä ja painosti Joonatania tekemään asioita, joita tämä ei halunnut tehdä, kuten pahoinpidellä erään miehen. Aki ei myöskään antanut Joonatanin irtisanoutua. Keväällä 2015 esitetyssä jaksossa Joonatanin jouduttua putkaan Iida antoi hänelle Kari Taalasmaalta varastetut rahat, jotta Joonatan voisi lähteä Suomesta. Joonatan ei kuitenkaan halunnut jättää Iidaa, eikä Iida kestänyt ajatusta siitä, ettei näkisi Joonatania enää koskaan. Iida päätti lähteä Joonatanin mukaan, mutta palasi sarjaan vielä samana keväänä ilman Joonatania.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen kuin Joonatan tapasi Juulia Aution, hän oli ehtinyt seurustella Sofia Salinin ja Oona Kivirannan kanssa. Juulian kuoltua Kentaurin räjähdyksessä Joonatan aloitti seurustelun Heidi Aaltosen kanssa, mutta suhde päättyi Joonatanin lähdettyä Norjaan. Myöhemmin Joonatan palasi Suomeen. Jirin ja Heidin eron jälkeen Heidi ja Joonatan viettivät iltaa ja päätyivät humaltuneina harrastamaan seksiä. Heidi ei muistanut tapahtuneesta mitään, mutta Joonatan myönsi seksin. Heidin ja Pepin raskaustestit sekoittuivat, jolloin Heidi luuli olevansa raskaana. Todellisuudessa Peppi oli raskaana Sergei Kuulalle. Heidille ja Joonatanille totuus selvisi vasta ultraäänitutkimuksessa.

Myöhemmin Joonatan päätyi harrastamaan seksiä useita kertoja Cindyn kanssa, ja eräällä kerralla Ossi huomasi heidät suutelemassa Amadeuksessa. Joonatan lupasi Ossille pysyä erossa Cindystä, kunnes Ossin ja Cindyn eron jälkeen päätyivät he uudestaan harrastamaan seksiä, ja talon nuoriso näki heidät lähes alastomina tultuaan Rintaloille. Ossi oli mustasukkainen Cindystä hänen ja Heidin suhteen aikana. Myöhemmin Joonatan ja Cindy virallistivat suhteensa, Ossi ja Heidikin tahoillaan hyväksyivät uudet suhteet. Cindy ja Joonatan erosivat, kun Cindy ja Liisa varastivat Lassen ja Joonatanin rahat näiden pelifirmasta ja pakenivat maasta.

Joonatan kamppasi vahingossa Iida Mustosen kadulla, ja kantoi tämän sairaalaan. Iida ihastui Joonataniin. Joonatan pyysi Iidaa pitsalle anteeksipyynnöksi, mutta ilta päättyi Joonatanin alkaessa naljailemaan pitseriassa töissä olleelle Lasselle. He saivat kuitenkin sovittua. Iida ja Joonatan alkoivatkin viettää aikaa enemmän yhdessä ja suutelivat. Suutelun jälkeen he sopivat olevansa pelkkiä ystäviä, mutta pientä ihastusta on ilmassa puolin ja toisin. Lopulta he päätyivät seurustelemaan kun Iida kutsui Joonatania vahingossa poikaystäväkseen.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vieroitushoito[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joonatan palatessa sarjaan vuonna 2011, poliisit toimittivat Joonatanin vieroitusklinikalle, jossa myös Peppi Puolakka oli. Joonatan paljasti Pepille olevansa pahasti koukussa steroideihin. Joonatan ja Peppi tukivat toisiaan. Sosiaalityöntekijä Anni Vatanen auttoi Joonatanin pois pakkohoidosta. Anni ystävystyi Sievisen perheen kanssa, mutta paljastui Aaro ja Eero Vaalanteen äidiksi. Aaro ja Anni sieppasivat perheen kuopuksen Severin, joka kuitenkin onnistuttiin palauttamaan kotiin.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.