Sofia Salin

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sofia Salin
Sofian Salin saapuessaan yllätyssynttäreilleen Tiia Ilmasen esittämänä.
Sofian Salin saapuessaan yllätyssynttäreilleen Tiia Ilmasen esittämänä.
Näyttelijä(t) Alexandra ja Patricia von Sybel (2000-2004)
Tiia Ilmanen (2007-2008)
Kesto 2000-2004, 2007-2008
Ensiesiintyminen Osa 346: Jenniä yritetään suojella huonoilta uutisilta (26. joulukuuta 2000)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 1573: Miro on rakkauden enkeli (2. kesäkuuta 2008)
Henkilötiedot
Koko nimi Sofia Aleksandra Salin
Sukupuoli nainen
Ikä 19
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Nakkila
Suhteet
Vanhemmat Aleksi Salin (isä)
Hanna Salin (äiti, kuollut)
Ilona Salo (äitipuoli)
Isovanhemmat Jukka Salin (isoisä)
Maarit Salin (isoäiti)
Jaakko Ruohojärvi (isoisä)
Sirkka-Liisa Ruohojärvi (isoäiti)
Tädit ja sedät Saku Salin (setä)
Silja Salin (täti)
Serkut Silja Salinin kaksi lasta
Tutut Romeo Aro (ex-poikaystävä)
Joonatan Sievinen (ex-poikaystävä)
Oona Kiviranta (ystävä)

Sofia Aleksandra Salin on kuvitteellinen hahmo saippuasarjassa Salatut elämät. Hän on Aleksi ja Hanna Salinin tytär. Jukka Salin luuli alun perin olevansa Sofian isä, sillä oli avioliitossa tuohon aikaan Sofian äidin Hannan kanssa. Hänen ei kuitenkaan ollut mahdollista olla Sofian isä, koska on steriili. Hanna valehteli Jukalle, että Sofia on Hannan homoseksuaalin ystävän Harrin lapsi. Sofia on kuitenkin Jukan pojan Aleksin lapsi, Hanna oli siis pettänyt Jukkaa jo pidemmän aikaa Aleksin kanssa. Jukka tajusi, ettei Harrikaan ole Sofian isä vasta vuoden 2001 kevään päätösjaksossa, kun kuuli Aleksin lepertelevän Sofia-vauvalle nimittäen itseään isäksi ja Jukkaa ukiksi.

Sofia on esiintynyt sarjassa vauvaikäisenä vuosina 2000–2004 (näyttelijöinä kaksoset Alexandra ja Patricia von Sybel) sekä uudelleen teini-ikäisenä (näyttelijänä Tiia Ilmanen) vuosina 2007-2008.

Vauva-ikä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vauvaikäistä Sofiaa hoiti aluksi Aleksin veljen Sakun silloinen tyttöystävä Miia. Pahanlaatuisen aivokasvaimen saanut Miia kuitenkin jätti eräänkin kerran Sofian heitteille ja lähti Aamu Korhosen kanssa kahvila Barbaariin kahville. Miian jälkeen Sofian lastenhoitajana toimi, alun perin väärikäsityksen kautta saapunut, Hannan pikkuserkku Ami Vainio, jonka Hanna meinasi aluksi passittaa takaisin kotiinsa, mutta Ami pärjäsikin hyvin Sofian kanssa ja Hanna antoi pojan jäädä. Kun Sofian äiti Hanna kuoli vuonna 2003 Sofian isoäidin Maaritin sammuttaessa hänen hengityskoneensa, jäi Aleksi Sofian yksinhuoltajaksi ja vuonna 2004 Sofia ja Aleksi muuttivat Nakkilaan Hannan vanhempien luo. Näin he molemmat siis poistuivat sarjasta.

Paluu teini-ikäisenä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teini-ikäisenä Sofia saapui sarjaan, kun oli humalassa lähtenyt etsimään isoäitiään Maarit Salinia Pihlajakadulta karattuaan Rauhalammen hoitokodista. Oven avasi kuitenkin Ossi Puolakka, joka sitten soitti Maaritille, jotta tämä tulisi paikalle. Lisäksi Ossi takavarikoi Sofialta alkoholia sisältäneen pullon. Sofia oli Rauhalammen hoitokodissa alun perin alkoholiongelman vuoksi. Rauhalammessa hän tutustui Paula Sieviseen, joka oli siellä toipumassa tyttärensä Annikan kuolemasta. Rauhalammessa aikaa netin chateissa viettäessään Sofia tutustui Joni-nimimerkkiä käyttävään aikuiseen Vesaan. Sofia ihastui Vesaan, mutta myöhemmin Sofia sai selville, että Vesa halusi vain seksiä, hän lopetti tapailun ja Vesa joutui vankilaan.

Sofia on seurustellut Joonatan Sievisen kanssa, joka oli Sofian kanssa vain siksi, etteivät koulukiusaajat kiusaisi häntä. Joonatan jätti Sofian ihastuttuaan Oona Kivirantaan. Oonasta tuli myöhemmin Sofian ystävä. Sofia seurusteli myös Romeo Aron kanssa, joka kuitenkin joutui lähtemään ulkomaille pakoon vihamiestään Sergei Kuulaa, jättäen Sofian Suomeen suojellakseen häntä. Sofian isoäiti Maarit Salin ei aluksi hyväksynyt Romeota tämän vauhdikkaan menneisyyden takia mutta heltyi lopulta ja salli parin seurustella.

Sofialla oli myös ongelmia sen kanssa, kuinka hänen isoäitinsä Maarit ja isänsä Aleksi kärsivät molemmat alkoholismista ja Sofia yritti saada heidät lopettamaan juomisen. Maarit sai Sofian huoltajuuden, kun Aleksi oli alkoholisoitunut pahasti Aleksin ja Sofian asuessa Nakkialssa. Sofiallakin oli ongelmia alkoholin käytön kanssa ennen Maaritin huoltajuutta ja joutui Rauhalammen hoitokotiin. Kun Maarit sai Sofian huoltajuuden, hän muutti Maaritin luo Pihlajakadulle. Sofialla alkoi ilmetä omia ongelmia alkoholin käytön kanssa myös myöhemmin asuessaan Pihlajakadulla. Hän jopa meni humalassa kouluun ja yllätyssyntymäpäiväjuhliensa aikana kävi ystävänsä Oonan avaimilla Taalasmaiden asunnossa juomassa Oonan vaarin,Sepon, keittämää pontikkaa, joka ei ollut valmista. Sen takia hän pyörtyi, joutui sairaalaan ja näki vähän aikaa huonosti.

Karatessaan Nakkilaan isänsä luo, Sofia ei pitänyt isänsä uudesta tyttöystävästä Ilonasta eikä varsinkaan siitä, ettei Aleksi ollut maininnut Ilonasta hänelle mitään. Lopulta Ilona ja Sofia ystävystyivät ja heidän välinsä ovat hyvät.

Poistuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sofia poistui sarjasta keväällä 2008 muuttaessaan takaisin isänsä ja äitipuolensa luokse Nakkilaan, kun Romeo oli jättänyt Sofian lähdettyään pakenemaan häntä jahtaavaa mafiaa.

Sofia nähtiin Ismo & Seppo Show / Seppo & Ismo Show -juhlalähetyksessä vuonna 2009 esittäjänään Tiia Ilmanen.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.