Sofia Salin

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sofia Salin
Sofian Salin saapuessaan yllätyssynttäreilleen Tiia Haverisen esittämänä.
Sofian Salin saapuessaan yllätyssynttäreilleen Tiia Haverisen esittämänä.
Näyttelijä(t) Alexandra ja Patricia von Sybel (2000–2004)
Tiia Haverinen (2007–2008)
Kesto 2000-2004, 2007-2008
Ensiesiintyminen Osa 346: Jenniä yritetään suojella huonoilta uutisilta (26. joulukuuta 2000)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 1573: Miro on rakkauden enkeli (2. kesäkuuta 2008)
Henkilötiedot
Koko nimi Sofia Aleksandra Salin
Sukupuoli nainen
Ikä 19
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Nakkila
Suhteet
Vanhemmat Aleksi Salin (isä)
Hanna Salin (äiti, kuollut)
Ilona Salo (äitipuoli)
Puoliso(t) Romeo Aro (ex-poikaystävä)
Joonatan Sievinen (ex-poikaystävä)
Isovanhemmat Jukka Salin (isoisä)
Maarit Salin (isoäiti)
Jaakko Ruohojärvi (isoisä)
Sirkka-Liisa Ruohojärvi (isoäiti)
Tädit ja sedät Saku Salin (setä)
Silja Salin (täti)
tuntematon täti
Serkut Silja Salinin kaksi lasta
Tutut Oona Kiviranta (ystävä)

Sofia Aleksandra Salin on kuvitteellinen hahmo saippuasarjassa Salatut elämät. Sofia on esiintynyt sarjassa vauvaikäisenä vuosina 2000–2004 (näyttelijöinä kaksoset Alexandra ja Patricia von Sybel) sekä uudelleen teini-ikäisenä (näyttelijänä Tiia Haverinen) vuosina 2007–2008.

Sofia nähtiin Ismo & Seppo Show / Seppo & Ismo Show -juhlalähetyksessä vuonna 2009 esittäjänään Tiia Haverinen.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sofia on Aleksi ja edesmenneen Hanna Salinin tytär. Hanna oletti aluksi miehensä Jukka Salinin olevan Sofian isä. Se ei kuitenkaan ollut mahdollista, koska Jukka on steriili. Hanna valehteli Jukalle, että Sofia on Hannan homoseksuaalin ystävän Harrin lapsi. Sofia on kuitenkin Jukan pojan Aleksin lapsi, Hanna oli siis pettänyt Jukkaa jo pidemmän aikaa Aleksin kanssa. Jukka tajusi, ettei Harrikaan ole Sofian isä vasta vuoden 2001 kevään päätösjaksossa, kun kuuli Aleksin lepertelevän Sofia-vauvalle nimittäen itseään isäksi ja Jukkaa ukiksi. Karatessaan Nakkilaan isänsä luo, Sofia ei pitänyt isänsä uudesta tyttöystävästä Ilonasta eikä varsinkaan siitä, ettei Aleksi ollut maininnut Ilonasta hänelle mitään. Lopulta Ilona ja Sofia ystävystyivät ja heidän välinsä ovat hyvät.

Vauvaikä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lastenhoito-ongelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vauvaikäistä Sofiaa hoiti aluksi Aleksin veljen Sakun silloinen tyttöystävä Miia. Miialle todettiin pahanlaatuinen aivokasvain, mistä johtui esimerkiksi se kun hän jätti Sofian yksin kotiin ja lähti Aamu Korhosen kanssa kahvila Barbaariin kahville. Miian jälkeen Sofian lastenhoitajana toimi, alun perin väärinkäsityksen kautta saapunut, Hannan pikkuserkku Ami Vainio, jonka Hanna meinasi passittaa takaisin kotiinsa, mutta huomattuaan, että Ami pärjäsikin hyvin Sofian kanssa Hanna antoi pojan jäädä. Miian ja Amin välissä Sofiaa hoiti jonkin aikaa satunnaisia lastenhoitajia, kuten Marja-täti ja Aleksin tyttöystävä Petra. Ennen Amia, kaikkien lastenhoitajien kanssa ilmeni jonkinlaisia ongelmia.

Äidin kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sofian äiti Hanna joutui auto-onnettomuuteen kevään 2003 jaksossa, jossa hän huolestui siitä, että Maarit Salin hoitaa Sofiaa humaltuneena. Hanna lähti ajamaan Kempeleestä Helsinkiin, nukahti rattiin ja törmäsi rekkaan. Hanna kuoli syyskuussa 2003 esitetyssä jaksossa Sofian isoäidin Maaritin sammuttaessa hänen hengityskoneensa, jäi Aleksi Sofian yksinhuoltajaksi ja vuonna 2004 Sofia ja Aleksi muuttivat Nakkilaan Hannan vanhempien luo. Näin he molemmat siis poistuivat sarjasta.

Teini-ikä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hoitokoti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teini-ikäisenä Sofia saapui sarjaan, kun oli humalassa lähtenyt etsimään isoäitiään Maarit Salinia Pihlajakadulta karattuaan Rauhalammen hoitokodista. Oven avasi kuitenkin Ossi Puolakka, joka sitten soitti Maaritille, jotta tämä tulisi paikalle. Lisäksi Ossi takavarikoi Sofialta alkoholia sisältäneen pullon. Sofia oli Rauhalammen hoitokodissa alun perin alkoholiongelman vuoksi. Rauhalammessa hän tutustui Paula Sieviseen, joka oli siellä toipumassa tyttärensä Annikan kuolemasta. Rauhalammessa aikaa netin chateissa viettäessään Sofia tutustui Joni-nimimerkkiä käyttävään aikuiseen Vesaan. Sofia ihastui Vesaan, mutta myöhemmin Sofia sai selville, että Vesa halusi vain seksiä, hän lopetti tapailun ja Vesa joutui vankilaan.

Alkoholiongelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sofialla oli myös ongelmia sen kanssa, kuinka hänen isoäitinsä Maarit ja isänsä Aleksi kärsivät molemmat alkoholismista ja Sofia yritti saada heidät lopettamaan juomisen. Maarit sai Sofian huoltajuuden, kun Aleksi oli alkoholisoitunut pahasti Aleksin ja Sofian asuessa Nakkialssa. Sofiallakin oli ongelmia alkoholin käytön kanssa ennen Maaritin huoltajuutta ja joutui Rauhalammen hoitokotiin. Kun Maarit sai Sofian huoltajuuden, hän muutti Maaritin luo Pihlajakadulle. Sofialla alkoi ilmetä omia ongelmia alkoholin käytön kanssa myös myöhemmin asuessaan Pihlajakadulla. Hän jopa meni humalassa kouluun ja yllätyssyntymäpäiväjuhliensa aikana kävi ystävänsä Oonan avaimilla Taalasmaiden asunnossa juomassa Oonan vaarin eli Sepon, keittämää pontikkaa, joka ei ollut valmista. Sen takia hän pyörtyi, joutui sairaalaan ja näki jonkin aikaa huonosti.

Poistuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sofia poistui sarjasta keväällä 2008 muuttaessaan takaisin isänsä ja äitipuolensa luokse Nakkilaan, kun Romeo oli jättänyt Sofian lähdettyään pakenemaan häntä jahtaavaa mafiaa.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sofia on seurustellut Joonatan Sievisen kanssa, joka oli Sofian kanssa vain siksi, etteivät koulukiusaajat kiusaisi häntä. Joonatan jätti Sofian ihastuttuaan Oona Kivirantaan. Oonasta tuli myöhemmin Sofian ystävä. Sofia seurusteli myöhemmin Romeo Aron kanssa, joka kuitenkin joutui lähtemään ulkomaille pakoon vihamiestään Sergei Kuulaa, jättäen Sofian Suomeen suojellakseen häntä. Sofian isoäiti Maarit Salin ei aluksi hyväksynyt Romeota tämän vauhdikkaan menneisyyden takia mutta heltyi lopulta ja salli parin seurustella.


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.