Hanna Salin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hanna Salin
Hanna Salin vuonna 1999.
Hanna Salin vuonna 1999.
Näyttelijä(t) Tarja Omenainen (1999–2003)
Merituuli Airaksinen (2003)
Kesto 1999–2003
Ensi-
esiintyminen
Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen
(25. tammikuuta 1999)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 786: Hanna on poissa (12. syyskuuta 2003)
Henkilötiedot
Koko nimi Hanna Anneli Salin
Status kuollut
Ammatti fysioterapeutti
Sukupuoli nainen
Ikä syn. 1967
Kotipaikka Nakkila
Asuinpaikka Helsinki
Kuolinsyy auto-onnettomuuden aiheuttamat komplikaatiot
Suhteet
Vanhemmat Jaakko Ruohojärvi
Sirkka-Liisa Ruohojärvi
Sisarukset sisko
Puoliso(t) Jukka Salin (eronnut)
Aleksi Salin
Lapset Sofia Salin
Serkut Ami Vainio (pikkuserkku)
Riku Jääskeläinen (pikkuserkku, kuollut)
Juulia Autio (pikkuserkku, kuollut)

Hanna Anneli Salin (o.s. Ruohojärvi, 22. toukokuuta 1967–24. lokakuuta 2002, televisiossa 12. syyskuuta 2003)[1] oli Tarja Omenaisen esittämä fiktiivinen hahmo suomalaisessa saippuasarjassa Salatut elämät. Hän oli mukana sarjassa vuosina 1999–2003. Hanna nähtiin Salattujen elämien spin-off-sarjassa Pihlajasatu vuonna 2019.[2]

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhe ja muut tärkeät ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna menee sarjan alkaessa naimisiin itseään huomattavasti vanhemman Jukka Salinin kanssa. Tämä ei aluksi juuri ilahduta eronneen yksinhuoltaja-Jukan kolmea lasta. Perheen pojat Aleksi ja Saku oppivat kuitenkin nopeasti hyväksymään Hannan. Sen sijaan perheen tyttärelle, Siljalle se tuntuu lähes mahdottomalta. Silja tekee perheen elämästä huomattavasti hankalampaa. Myöhemmin Hanna saa Aleksin kanssa yhteisen tyttären, Sofian.

Hannan paras ystävä Pihlajakadulla on naapurissa asuva Laura Kiviranta, jonka kanssa he puivat ongelmiaan ja ihmissuhteitaan. Myös Kalle Laitelan kanssa Hanna tulee hyvin toimeen. Ulla Taalasmaan kanssa Hanna joutuu usein riitoihin.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna on koulutukseltaan fysioterapeutti ja työskentelee sarjan alussa yksityisyrittäjänä omistaen sarjassa tunnetun kuntosalin.[3] Hän jatkaa siellä töitään pitkään, kunnes jää äitiyslomalle, jonka jälkeen hän saa työtarjouksen Best Body -kuntosaliketjusta. Ketjun Suomen yksiköiden johtaja Jacques Dechamps tarjoaa Hannan entisen työkaverin Harri Järven suosittelemana Hannalle paikkaa erään helsinkiläisen Best Body -yksikön toimitusjohtajana, ja Hanna ottaa työn ilomielin vastaan.[4]

Asunto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna asuu koko aikansa Pihlajakadulla asunnossa B9 muiden Salinien kanssa, kunnes menehtyy auto-onnettomuudessa. Lyhyen aikaa sarjan alkupuolella hän tosin majailee hyvän ystävänsä Laura Kivirannan luona asunnossa B8, ja raskautensa aikoihin hän myös asui hetken Jukan ex-vaimon Maaritin luona.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suhde Aleksiin ja Sofian syntymä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna tulee erityisen hyvin toimeen Jukan pojan, Aleksin kanssa. Pikkuhiljaa kaksikon välille kehkeytyy salasuhde, jonka seurauksena Sofia-tytär saa alkunsa. Aluksi Hanna yrittää teeskennellä lapsen olevan Jukan, mikä ei kuitenkaan ole mahdollista, koska Jukka on steriili. Jukka vaatii saada tietää isän nimen, ja hätäpäissään Hanna turvautuu homoseksuaaliseen työkaveriinsa Harriin. Harri vahvistaa Jukalle olevansa Hannan lapsen isä.

Sofian syntymän jälkeen Aleksin mielenterveysongelmista kärsivä naisystävä Petra Rinne kidnappaa Sofian. Petra kuolee takaa-ajokolarissa, mutta Sofiaa ei kuitenkaan löydy autosta. Juuri kun toivosta aletaan luopua, Petran vanha ystävä tuo Sofian takaisin Pihlajakadulle. Kun Aleksi luulee olevansa asunnossa kahdestaan Sofian kanssa, lepertelee vauvalle ja toteaa olevansa tämän isä, minkä Jukka kuulee ja tajuaa Aleksin olevan todellinen isä. Kun totuus paljastuu, Hanna ja Aleksi päättävät aloittaa parisuhteen, ja Jukka muuttaa asumaan entisen vaimonsa Maaritin luo. Myöhemmin alkaa näyttää siltä, että Hannan ja Jukan parisuhde olisi lämpenemässä uudelleen, kunnes Hanna kuolee auto-onnettomuudessa.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna vierailee Laura Kivirannan kanssa Kempeleessä Lauran Eila-äidin luona, Sofian jäädessä kotiin Helsinkiin isoäitinsä Maaritin hoiviin. Maarit, entinen alkoholisti, on kaikkien tietämättä jälleen sortunut alkoholiin ja juo reippaasti hoitaessaan Sofiaa. Kun Hanna kuulumisia kysellessään soittaa Maaritille ja tajuaa tämän olevan humalassa, hän alkaa kiireesti ajamaan kohti Helsinkiä. Matkalla hän nukahtaa auton rattiin ja törmää kuorma-autoon. Vakavasti loukkaantunut Hanna kuljetetaan sairaalaan, ja hänellä todetaan aivoverenvuoto. Samalla hänen uusi raskautensa keskeytyy. Hannan leikkaus onnistuu, ja pian hän kykenee puhumaan Aleksin kanssa ja kertoo ikävöivänsä Sofiaa. Kun Aleksi on tulossa katsomaan Hannaa Sofian kanssa, lääkäri sanoo, että Hannalla on uusi aivoverenvuoto. Hanna vaipuu koomaan ja lopulta vegetatiiviseen tilaan, josta hän ei enää koskaan heräisi. Aleksi antaa avovaimonsa kuolla, sillä hän on varma, ettei Hanna olisi halunnut elää koneisiin kytkettynä. Maarit sammuttaa hengityskoneen 12. syyskuuta 2003 kello 19:47.

Onnettomuuskohtauksessa Hannaa ei näytetty lainkaan ja sairaalakohtauksissa sijaisnäyttelijänä toimi Merituuli Airaksinen, jonka kasvot maskeerattiin lukuisten siteiden ja haavojen peittämiksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hannan koko nimi, tyttönimi sekä syntymäpäivä selviävät hautakivestä jaksossa 822: Voiko Aamu leppyä päivässä? (3.11.2003)
  2. Ilouutisia Salkkarit-faneille! Salinien ja Sievisten perheet nähdään jälleen televisiossa MTV.fi. 25.1.2019. Viitattu 25.1.2019.
  3. Selviää jaksossa 8: Laura ja Markus ovat napit vastakkain (3.2.1999)
  4. Tapahtuu jaksossa 629: Hanna astuu uraputkeen (26.9.2002)