Hanna Salin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hanna Salin
Hanna Salin vuonna 1999.
Hanna Salin vuonna 1999.
Näyttelijä(t) Tarja Omenainen (1999–2003)
Merituuli Airaksinen (2003)
Kesto 1999–2003
Ensiesiintyminen Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen
(25. tammikuuta 1999)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 786: Hanna on poissa (12. syyskuuta 2003)
Henkilötiedot
Koko nimi Hanna Anneli Salin
Ammatti fitnesstyöntekijä
Sukupuoli nainen
Ikä 35
Kotipaikka Nakkila
Asuinpaikka Helsinki
Kuolinsyy auto-onnettomuuden aiheuttamat komplikaatiot
Suhteet
Vanhemmat Jaakko Ruohojärvi
Sirkka-Liisa Ruohojärvi
Sisarukset sisko
Puoliso(t) Jukka Salin (eronnut)
Aleksi Salin
Lapset Sofia Salin
Serkut Ami Vainio (pikkuserkku)
Riku Jääskeläinen (pikkuserkku) (kuollut)
Juulia Autio (pikkuserkku) (kuollut)

Hanna Anneli Salin (o.s. Ruohojärvi; 19672003)[1] oli Tarja Omenaisen esittämä fiktiivinen hahmo suomalaisessa saippuasarjassa Salatut elämät. Hän oli mukana sarjassa vuosina 1999–2003.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hanna meni sarjan alkaessa naimisiin itseään huomattavasti vanhemman Jukka Salinin kanssa. Tämä ei aluksi erikoisemmin ilahduttanut eronneen yksinhuoltaja-Jukan kolmea lasta. Perheen pojat Aleksi ja Saku oppivat kuitenkin nopeasti hyväksymään Hannan. Sen sijaan perheen tyttärelle, Siljalle se oli lähes mahdotonta. Silja teki Hannan alkuajoista Salineilla vaikeaa.

Hanna tuli erityisen hyvin toimeen Aleksin kanssa, ja pikkuhiljaa he aloittivat suhteen, jonka seurauksena Sofia-tytär sai alkunsa. Aluksi Hanna yritti teeskennellä lapsen olevan Jukan mutta se ei voinut olla mahdollista, koska Jukka on steriili. Jukka vaati saada tietää kuka vauvan biologinen isä on, ja Hanna turvautui hätäpäissään homoseksuaaliseen työkaveriinsa Harriin. Harri vahvisti Jukalle olevansa Hannan lapsen isä.

Sofian syntymän jälkeen Aleksin sen aikainen mielenterveysongelmia sairastava naisystävä Petra Rinne kidnappasi Sofian. Petra kuoli takaa-ajokolarissa, mutta Sofiaa ei löytynyt mistään. Juuri kun toivosta oltiin alkamassa luopua, Petran vanha ystävä toi Sofian takaisin Pihlajakadulle. Aleksi luuli olevansa asunnossa kahdestaan Sofian kanssa, minkä seurauksena hän alkoi leperrellä vauvalle, kunnes Jukka kuuli keskustelun ja sai selville Aleksin olevan Sofian biologinen isä.

Kun Sofian isän henkilöllisyys tuli kaikkien tietoon, Hanna ja Aleksi päättivät aloittaa parisuhteen. Jukka muutti asumaan entisen vaimonsa Maaritin luo. Myöhemmin alkoi näyttää siltä, että Hannan ja Jukan parisuhde olisi uudelleen lämpenemässä. Hannan kuolema autokolarissa kuitenkin saattoi asian päätökseen.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna oli vierailemassa Laura Kivirannan kanssa Kempeleessä Lauran äidin, Eilan luona. Sofia oli jäänyt kotiin Helsinkiin isoäitinsä Maaritin hoiviin. Maarit, entinen alkoholisti, oli kaikkien tietämättä jälleen sortunut alkoholiin ja joi reippaasti hoitaessaan Sofiaa. Hannan soittaessa kyselläkseen kuulumisia kävi selväksi, että Maarit oli humalassa. Huolestunut Hanna hyppäsi kiireesti Lauran äidin Eilan autoon ja lähti ajamaan kohti Helsinkiä. Matkalla hän nukahti auton rattiin ja törmäsi rekka-auton kanssa. Hanna vietiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan. Hänellä todettiin aivoverenvuoto, jonka seurauksena Hannan raskaus meni kesken onnettomuudessa. Hanna leikattiin ja leikkaus onnistui, pian leikkauksen jälkeen Hanna puhuikin hieman Aleksin kanssa ja sanoi ikävöivänsä Sofiaa. Kun Aleksi oli tulossa katsomaan Hannaa Sofian kanssa, lääkäri pysäytti hänet ja kertoi, että Hannalla oli uusi aivoverenvuoto. Sen myötä Hanna vaipui koomaan, ja oli hyvin todennäköistä, ettei hän enää koskaan heräisi. Aleksi antoi avovaimonsa kuolla, sillä hän oli varma, ettei Hanna olisi halunnut elää koneisiin kytkettynä. Hanna kuoli, kun Maarit sammutti häneltä hengityskoneen syksyllä 2003.

Onnettomuuskohtauksessa Hannaa ei näytetty lainkaan ja sairaalakohtauksissa sijaisnäyttelijänä toimi Merituuli Airaksinen, jonka kasvot maskeerattiin lukuisten siteiden ja haavojen peittämiksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Osa 822. Voiko Aamu leppyä päivässä?
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.