Hanna Salin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hanna Salin
Hanna Salin vuonna 1999.
Hanna Salin vuonna 1999.
Näyttelijä(t) Tarja Omenainen (1999–2003)
Merituuli Airaksinen (2003)
Kesto 1999–2003
Ensiesiintyminen Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen
(25. tammikuuta 1999)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 786: Hanna on poissa (12. syyskuuta 2003)
Henkilötiedot
Koko nimi Hanna Anneli Salin
Status kuollut
Ammatti fysioterapeutti
Sukupuoli nainen
Ikä syn. 1967, ikä 51 (jos olisi elossa)
Kotipaikka Nakkila
Asuinpaikka Helsinki
Kuolinsyy auto-onnettomuuden aiheuttamat komplikaatiot
Suhteet
Vanhemmat Jaakko Ruohojärvi
Sirkka-Liisa Ruohojärvi
Sisarukset sisko
Puoliso(t) Jukka Salin (eronnut)
Aleksi Salin
Lapset Sofia Salin
Serkut Ami Vainio (pikkuserkku)
Riku Jääskeläinen (pikkuserkku) (kuollut)
Juulia Autio (pikkuserkku) (kuollut)

Hanna Anneli Salin (o.s. Ruohojärvi, 22. toukokuuta 19672003, televisiossa 12. syyskuuta 2003)[1] oli Tarja Omenaisen esittämä fiktiivinen hahmo suomalaisessa saippuasarjassa Salatut elämät. Hän oli mukana sarjassa vuosina 1999–2003. Hanna nähdään Salattujen elämien spin-off-sarjassa Pihlajasatu vuonna 2019.[2]

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhe ja muut tärkeät ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna meni sarjan alkaessa naimisiin itseään huomattavasti vanhemman Jukka Salinin kanssa. Tämä ei aluksi erikoisemmin ilahduttanut eronneen yksinhuoltaja-Jukan kolmea lasta. Perheen pojat Aleksi ja Saku oppivat kuitenkin nopeasti hyväksymään Hannan. Sen sijaan perheen tyttärelle, Siljalle se oli lähes mahdotonta. Myöhemmin Hanna sai Aleksin kanssa yhteisen tyttären, Sofian. Silja teki Hannan alkuajoista Salineilla vaikeaa.

Hannan paras ystävä Pihlajakadulla oli naapurissa asuva Laura Kiviranta, jonka kanssa he puivat ongelmiaan ja ihmissuhteitaan. Myös Kalle Laitelan kanssa Hanna tuli hyvin toimeen. Muita kovin läheisiä ystäviä Hannalla ei Pihlajakadulla asuessaan sitten ollutkaan, mutta törmäyskurssille hän joutui useampaan otteeseen Ulla Taalasmaan kanssa.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna oli koulutukseltaan fysioterapeutti ja toimi sarjan alussa yksityisyrittäjänä omistaen sarjassa tunnetun kuntosalin.[3] Hän jatkoi siellä töitään pitkään, kunnes jäi äitiyslomalle, jonka jälkeen hän sai työtarjouksen Best Body-kuntosaliketjusta. Ketjun Suomen yksiköiden johtaja Jacques Dechamps tarjosi Hannan entisen työkaverin Harri Järven suosittelemana Hannalle paikkaa erään helsinkiläisen BestBody-yksikön toimistusjohtajana ja Hanna otti ilomielin työn vastaan.[4]

Asunto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna asui koko aikansa Pihlajakadulla asunnossa B9 muiden Salinien kanssa, kunnes menehtyi auto-onnettomuuden seurauksena syksyllä 2003. Jonkin aikaa vuonna 1999 hän tosin majaili hyvän ystävänsä Laura Kivirannan luona asunnossa B8. Raskautensa aikoihin hän myös asui hetken Jukan ex-vaimon Maaritin luona.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suhde Aleksiin ja Sofian syntymä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna tuli erityisen hyvin toimeen Aleksin kanssa, ja pikkuhiljaa he aloittivat Hannan aviomiehen eli Aleksin isän Jukan selän takana suhteen, jonka seurauksena Sofia-tytär sai alkunsa. Aluksi Hanna yritti teeskennellä lapsen olevan Jukan mutta se ei voinut olla mahdollista, koska Jukka on steriili. Jukka vaati saada tietää kuka vauvan biologinen isä on, ja Hanna turvautui hätäpäissään homoseksuaaliseen työkaveriinsa Harriin. Harri vahvisti Jukalle olevansa Hannan lapsen isä.

Sofian syntymän jälkeen Aleksin sen aikainen mielenterveysongelmia sairastava naisystävä Petra Rinne kidnappasi Sofian. Petra kuoli takaa-ajokolarissa, mutta Sofiaa ei löytynyt mistään. Juuri kun toivosta oltiin alkamassa luopua, Petran vanha ystävä toi Sofian takaisin Pihlajakadulle. Aleksi luuli olevansa asunnossa kahdestaan Sofian kanssa, minkä seurauksena hän alkoi leperrellä vauvalle, kunnes Jukka kuuli keskustelun ja sai selville Aleksin olevan Sofian biologinen isä.

Kun Sofian isän henkilöllisyys tuli kaikkien tietoon, Hanna ja Aleksi päättivät aloittaa parisuhteen. Jukka muutti asumaan entisen vaimonsa Maaritin luo. Myöhemmin alkoi näyttää siltä, että Hannan ja Jukan parisuhde olisi uudelleen lämpenemässä. Hannan kuolema autokolarissa kuitenkin saattoi asian päätökseen.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna oli vierailemassa Laura Kivirannan kanssa Kempeleessä Lauran äidin, Eilan luona ja Sofia oli jäänyt kotiin Helsinkiin isoäitinsä Maaritin hoiviin. Maarit, entinen alkoholisti, oli kaikkien tietämättä jälleen sortunut alkoholiin ja joi reippaasti hoitaessaan Sofiaa. Hannan soittaessa kyselläkseen kuulumisia kävi selväksi, että Maarit oli humalassa. Huolestunut Hanna hyppäsi kiireesti Lauran äidin Eilan autoon ja lähti ajamaan kohti Helsinkiä. Matkalla hän nukahti auton rattiin ja törmäsi rekka-auton kanssa. Hanna vietiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan. Hänellä todettiin aivoverenvuoto, ja Hannan raskaus meni kesken onnettomuudessa. Hanna leikattiin ja leikkaus onnistui, pian leikkauksen jälkeen Hanna puhuikin hieman Aleksin kanssa ja sanoi ikävöivänsä Sofiaa. Kun Aleksi oli tulossa katsomaan Hannaa Sofian kanssa, lääkäri pysäytti hänet ja kertoi, että Hannalla oli uusi aivoverenvuoto. Sen myötä Hanna vaipui koomaan, ja oli hyvin todennäköistä, ettei hän enää koskaan heräisi. Aleksi antoi avovaimonsa kuolla, sillä hän oli varma, ettei Hanna olisi halunnut elää koneisiin kytkettynä. Hanna kuoli, kun Maarit sammutti häneltä hengityskoneen 12. syyskuuta 2003 esitetyssä jaksossa.

Onnettomuuskohtauksessa Hannaa ei näytetty lainkaan ja sairaalakohtauksissa sijaisnäyttelijänä toimi Merituuli Airaksinen, jonka kasvot maskeerattiin lukuisten siteiden ja haavojen peittämiksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hannan koko nimi, tyttönimi sekä syntymäpäivä selviävät hautakivestä jaksossa 822: Voiko Aamu leppyä päivässä? (3.11.2003)
  2. Ilouutisia Salkkarit-faneille! Salinien ja Sievisten perheet nähdään jälleen televisiossa MTV.fi. 25.1.2019. Viitattu 25.1.2019.
  3. Selviää jaksossa 8: Laura ja Markus ovat napit vastakkain (3.2.1999)
  4. Tapahtuu jaksossa 629: Hanna astuu uraputkeen (26.9.2002)